Įkraunama...
Įkraunama...

IUI, IVF... O gal poilsis?

QUOTE(Maidenana @ 2012 01 04, 12:37)
Miau-miau..
O kas mamai atsitiko?
O nosis - sinusitas kankina?

Mamai pradėjo vietoje akyje banguoti vaizdas, nelygius paviršius mato, akyje blyksi, bijojo,kad koks auglys, darė MRT, galvoj nieko nerado,bet dabar jau rado akyje. Geltonosios dėmės fibrozė. Vienžo, gydymas sudėtingas,ar operuot verta, dar neaišku, gresia visiškai apakti. O ji pas mane veiklus žmogutis, dirba viršvalandžius, taip, aišku, dar labiau tą akį vargindama.. Šitas dalykas ir su vėžiu gali sietis, o ji turėjus 4 onko operacijas, tai baimė, žinoma, sustiprinta.
O man tai..fig znajet, kas, reikėtų jau nušliaužti iki medikų turbūt, tik kad aš iš jų tokią prastą paslaugą dažniausiai gaunu, kad savigyda geriau suveikia. nuo spalio sloga laikėsi, vyrą užkrėčiau, jam buvo sinusitas, su antibais išsigydė, o man vis laikėsi, ne tragiška, bet tokia..na, reikia iššnypšti, ypač rytais,o va prieš savaitę iš naujo pasidėjo, turbūt, dukrytė labai slogavo,turbūt nuo jos užsikrėčiau. Bet nebuvo skystos fazės, iš karto tragiškai užgulusi, tik su lašais prakvėpuoju, naktį visa tai varo į gerklę ir tada kosėju, o dabar + nemiga antrą savaitę ir taip.. bet va dėl sinusito abejoju, jau buvau nusprendus, kad yra, nes vieną dieną jau jaučiau pūlių kvapą, bet ploviau, gėriau sinupretą, dar porą kartų nuo alergijos vaistukų išgėriau ir dabar pūlių nebejaučiu, bet neprakvėpuoju,tai taip ir nežinau. Darau viską,kad tik neprireiktų antibų, nes aš jų žiauriai nepakeliu. Seniau man sinusitai būdavo 2-3 kartus per metus, paskui atrado pūlinį po danties šaknim, darė rezekciją, įstatė dirbtinio kaulo gabalą ir tada sužinojau,kd penktas dantis siejasi su sinusais ir,kadangi buvo pūlinys, tai galėjo sukelti ir sinusitus. Kai sutvarkė dantį, daugiau sinusitų nebuvo, belieka tikėtis, kad ir dabar nebus. Bet nosis užgulta, špnypščiu kibirais, akys ašarona, neprakvėpuoju, nu žodžiu.
Pasidalinkit kokiais nors liaudiškais metodais:) Bet nesudėtingas, iš serijos "užpilite ąžuolo žievę trimis pelargonijos išspaudų lašais etc" man netinka biggrin.gif turi būti paprasta:) Druską žinau, kiaušinius žinau.. kas dar..?
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 01 04, 12:48)
O kokios pas jus nepastojimo priezastys? Sakei, kad pirmakart eini pas nevaisingumo specus... Ar tu pati nusprendei, kad jums reikia IUI, ar gyd.?  smile.gif

ligų nėr, hormonai tvarkoj, vyras disponuoja 140 milijonų.
pastojus buvau, todėl darau prielaidą, kad kiaušintakiai pratekami.
gal grikius mano gleivės naikina, tai ir galvoju, kad galima pabandyti IUI. jei nepavyks, tada jau daryti gn, histero, laparo ar kt.
kažkaip taip galvoju.
žiūrėsim, kokios mintys bus pas spec.
Papildyta:
QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 04, 13:09)
Druską žinau, kiaušinius žinau.. kas dar..?

"paleistuvės" sultys, sako, padeda mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 01 04, 14:29)
kažkaip taip galvoju.
žiūrėsim, kokios mintys bus pas spec.

Kazka vis tiek pradesit daryti, tai ir saunu 4u.gif
O gal pas jus bus is tu stebuklingu istoriju, is serijos, "nuejau pas vaisingumo spec. dar nezinodama, kad tuo metu jau laukiausi" biggrin.gif

Kaip noreciau ir as kazka daryti ta linkme ax.gif Tas laukimas mane i kapus nuvarys doh.gif Gal pradeti ieskotis kokio nors naujo darbo... Noreciau ko nors visiskai naujo, kad atitrauktu mintis nuo visu situ problemu ax.gif Bet kad nebezinau, kas man idomu unsure.gif Kazkokia krize galvoje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 01 04, 13:41)
Kazka vis tiek pradesit daryti, tai ir saunu  4u.gif
O gal pas jus bus is tu stebuklingu istoriju, is serijos, "nuejau pas vaisingumo spec. dar nezinodama, kad tuo metu jau laukiausi"  biggrin.gif

Gal pradeti ieskotis kokio nors naujo darbo... Noreciau ko nors visiskai naujo, kad atitrauktu mintis nuo visu situ problemu  ax.gif Bet kad nebezinau, kas man idomu  unsure.gif Kazkokia krize galvoje  rolleyes.gif

tai anąkart beveik taip ir buvo smile.gif pradėjom planuoti, nepastojau 8 mėn, nusiunčiau vyrą spermogramai, maždaug - tau vienas tyrimas, man n, pradėsim nuo tavęs - sužinojom, kad viskas tvarkoj, norėjau jau eit pas ginę nepastojimo klausimu (nepatyrus dar buvau) ir sužinojau, kad nestuke.gif gaila, neilgai. dabar jau 2,5 metų praėjo, taip kad stebuklo nesitikiu smile.gif

MB irgi nori keisti darbą, profilį, ir nežino, kuo nori užsiimt. sakau, pakentėk, gims vaikas, eisi priežiūros atostogų ir turėsi marias laiko ramiai apgalvoti, ko nori.
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 04, 14:09)
Druską žinau, kiaušinius žinau.. kas dar..?

Druska+česnakas+medus. Padaryti košelę ir tepti smilkinius, kaktą, žandus, nosies vidų. Atsargiai, kad nenugraužtų, bet atlaisvina greitai. Galima trinti ir padus.Sveik mirksiukas.gif

SU NAUJAIS, visas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 01 04, 13:29)
ligų nėr, hormonai tvarkoj, vyras disponuoja 140 milijonų.
pastojus buvau, todėl darau prielaidą, kad kiaušintakiai pratekami.
gal grikius mano gleivės naikina, tai ir galvoju, kad galima pabandyti IUI. jei nepavyks, tada jau daryti gn, histero, laparo ar kt.

Endometriozės nėra?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 01 04, 14:49)
pakentėk, gims vaikas, eisi priežiūros atostogų ir turėsi marias laiko ramiai apgalvoti, ko nori.

Tokį malonumą žadi vyrui perleisti g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 01 04, 13:31)
kaip?

o kam mane stimuliuoti? kaip supratau, foliai pas mane auga (kažkada per echo matė), O vyksta. man tik švirkšto reikia. bent jau šiadien aš taip įsivaizduoju. na stimuliuotas aišku greičiau ir patogiau mastau.gif

nugi paprastai. dupha gi geria ne vien del gresiancio persileidimo, juo tvarkomas ir ciklas, jo trukme. geri nuo kazkokios ten dienos iki kazkokios, nustoji, po keliu dienu ateina memes.

kam stimuliuoti?
1. kad gautum dvynukus.
2. kad tikrai butu foliai ir nebutu (kaip tycia) kokio anovuliacinio periodo.

o tu bijai stimuliacijos? mes cia ne viena karta jau diskutavome apie stimuliacijos butinuma, tai as esu ju salininke, nes kaip tikra maksimaliste, jeigu jau IUI, tai jau su visais fanfarais ir visais 100% atsidavimo. Nes mano asmenine nuomone, 3 foliai yra veiksmingiau nei 1. Aisku, tie priauginti ne visi buna kokybiski, bet dauguma ju buna, tai man kiekvienas folis tai papildoma viltis. Aisku, daryk kaip tau patogiau ir geriau ir kaip manai yra tau reikalinga. Tiesiog mano nuomone tokia butu.

QUOTE(KittyKitty @ 2012 01 04, 14:09)
Bet nesudėtingas, iš serijos "užpilite ąžuolo žievę trimis pelargonijos išspaudų lašais etc" man netinka biggrin.gif  turi būti paprasta:) Druską žinau, kiaušinius žinau.. kas dar..?

Labai uzjauciu del mamos. Sunku net pasakyti kazka.

del tavo nosies irgi neaisku. o inhaliacijas nebandei? su kokiu eukaliptu?
Atsakyti
QUOTE(maika @ 2012 01 04, 13:53)
Endometriozės nėra?

simptomų nėra, o laparo neturėjau, todėl 100% negaliu pasakyt yra ar nėra

QUOTE(Puk @ 2012 01 04, 13:54)
Tokį malonumą žadi vyrui perleisti g.gif

pažiūrėsim dar kaip ten bus smile.gif o svarbiausia kada.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 01 04, 14:49)
MB irgi nori keisti darbą, profilį, ir nežino, kuo nori užsiimt. sakau, pakentėk, gims vaikas, eisi priežiūros atostogų ir turėsi marias laiko ramiai apgalvoti, ko nori.

agha. o vdrug jam patiks? tai tu kasmet po leliuka laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 04, 13:58)
geri nuo kazkokios ten dienos iki kazkokios, nustoji, po keliu dienu ateina memes.

o tu bijai stimuliacijos?

mano nuomone tokia butu.

a jo, tiksliai gi.

nu ne tai kad bijau, tiesiog tai papildomos išlaidos, todėl jei galima jų išvengti, tai kodėl gi ne. tarkim, stebi folius, susileidi sprogduką, kad nebūtų anovuliacinio ciklo, keliauji į IUI, kažkaip taip mastau.gif

supratau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2012 01 04, 14:00)
agha. o vdrug jam patiks? tai tu kasmet po leliuka laugh.gif

biggrin.gif
aš jau jam siūliau po pirmo nesisaugot, sutiko. aišku, kur čia nesutiksi, kai pirmas tiek delsia ateiti.
Atsakyti
sveikutės,

ačiū už paratimus, šiandien gal nors kiek geriau.

QUOTE(zuzla @ 2012 01 04, 14:29)
"paleistuvės" sultys, sako, padeda mastau.gif

tikrai, atsimenu, buvo toks metodas,tik va kur jos gauti g.gif

QUOTE(Puk @ 2012 01 04, 14:52)
Druska+česnakas+medus. Padaryti košelę ir tepti smilkinius, kaktą, žandus, nosies vidų. Atsargiai, kad nenugraužtų, bet atlaisvina greitai. Galima trinti ir padus.Sveik mirksiukas.gif

SU NAUJAIS, visas 4u.gif

ačiukas,ir tave su Naujais, kaip nuotaikos? Ką veiki? Darai pertrauką?

QUOTE(Maidenana @ 2012 01 04, 14:58)
mes cia ne viena karta jau diskutavome apie stimuliacijos butinuma, tai as esu ju salininke,

Labai uzjauciu del mamos. Sunku net pasakyti kazka.

del tavo nosies irgi neaisku. o inhaliacijas nebandei? su kokiu eukaliptu?

aišku,kad daugiau šansų su stimuliacijom, tik bėda, kad tos stimuliacijos irgi ne į naudą organizmui..kai dariau 6 iš eilės, taip ciklą išderino, atsistatė po kelių mėnesių, nekalbant apie poveikį nuotaikos, psichikai, svoriui...riziką skydliaukei.. ir t. t. Jeigu pasiseka, tai pofik viskas, aišku, bet kai be rezultato, tai truputį baisoka, kita vertus, per IVF tų hormonų n kartų daugiau, dėl to aš jo žiauriai bijau.. unsure.gif Aišku, bijai - nieko nedaryk tada, o jei darai, verta stengtis,kad būtų kuo daugiau šansų. Bet jei pinigai nespaudžia, tai natūraliam cikle nors ir kiekvieną mėnesį galima bandyti biggrin.gif

ačiukas 4u.gif

QUOTE(zuzla @ 2012 01 04, 15:10)
aš jau jam siūliau po pirmo nesisaugot, sutiko. aišku, kur čia nesutiksi, kai pirmas tiek delsia ateiti.

patikėk.. Aš pastojau natūraliai, tai po gimdymo buvo minčių,kad gali vėl užkibti ir baisoka buvo, aš nėščia keturis mėnesius vėmiau, nepasikėliau, o čia - kūdikis ant rankų, nemieganti , nuolat prie papo kabanti lėlytė, kaip būtų, jei pastočiau..O dar cezaris darytas, rekomenduoja 2 metus nepastoti.. Po gimdymo po 6 savaičių reikia pasirodyti ginekologui,neturėjau laiko vaikščiot po poliklinikas, nuėjau pas Žėbą. Kažkaip užklausiau dėl saugojimosi, sako, jeigu vienu vaiku nepatenkinot savo poreikių ir norit dar, nuoširdžiai patariu apie kontracepciją iš viso pamiršti. Taip ir padariau,bet kadangi daug maitinau, ciklas atsistatė tik praėjus 11 mėnesių po gimdymo, ir tada įvyko pirma ovuliacija, bet kurią irginesisaugojom ir iki dabar va be rezultato, jau 3,5 metų nuo to. O kiek buvau prisiklausius,kad po gimdymo labai lengva "užkibti", kad pirmas ateina sunkiai, o paskui netyčiukai pasipila. Ir vat ką noriu pasakyti: kaip aš džiaugiuosi, kad nesugalvojom saugotis. Tiesiog dėl psichologinės būsenos: dabar žinau,kad nėra ir nėra, bet jeigu būčiau saugojusis,o dabar nebūtų, manęs neapleistų mintis,kad praleidau savo šansą, kad gal pirmais metais po gimdymo būtų pavykę, o dabar jau nebe, ir žinau,kad gailėčiausi ir save kaltinčiau.
Atsakyti