QUOTE(ausrele_s @ 2012 01 22, 12:40)
As irgi su klausimeliu. uzvakar viriau muila. viskas o.k. si karta buvo, nes jau isigijau blenderi. daug alyvuogiu aliejaus dejau, tai vakar dar nebuvo sustinges, o va siandien atidengiau pasiziuret ar sustinges, tai virsus buvo taip kaip aprasojes

nelabai turejau tada laiko gilintis, tai uzdengiau. po kokios val. vel susiruosiau prie to muilo, o laseliu jau nebebuvo

kas cia galejo buti? glicerinas? o gal sarmas?
Uždengtas buvo ne maistine plėvele? Gal tiesiog elementari kondensacija?
O šiaip greičiausiai, kad ten buvo glicerinas. Jeigu būtų buvę bėdų su šarmu, tai taip lengvai jau neapsieitumėt. Bet jeigu vis vien įtartina, po kelių dienų galima patikrint ar nekanda viršus
P.S. Toms merginoms, kurios nėra girdėjusios, kas čia per mistinis muilo tikrinimo būdas ir kas čia per kandimai - daugelis muilo virėjų, ir patyrusių, ir naujokų, naudoja labai elementarų būdą, kaip patikrinti ar muile nėra šarmo pertekliaus. Tereikia prikišti prie muilo liežuvio galiuką. Jeigu jaučiat tiesiog muilo skonį - viskas gerai. O jeigu jausmas lyg lyžtelėjus 9 voltų baterijos - vadinasi kanda

Muilas, praėjęs gelio fazę, turėtų nebekąsti po paros ar dviejų.
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 22, 17:11)
Sekantis bandymas - su ozkos pienu

tik man va neaisku, kaip zinot, kas tinka prie jo, ta prasme kokie aliejai.Ir kiekiu proporcijos turbut yra kazkokios,juk visko susipirkusi nedesi.. kaip suprantu, piena reik uzsisaldyt, ir tada pasiskaiciavus sarmo-vandens kieki, vietoj vandens kiekio det ledukus. Galima perpus su svieziu pienu. Kazkur radau Evah posta. Zodziu kas tinka su ozkos pienu...?
Ožkos pienas tinka visiškai prie bet ko

Jis bet kokį receptą pagerina. O būdų kaip virti su ožkos pienu yra bent du:
1. Aš pasveriu, kiek man reikės pieno receptui ir jį sušaldau į ledukus. Imu tiesiog vandens kiekį iš skaičiuoklės. Tada, kai jau gaminu muilą, ištraukiu tuos ledukus, sudedu į ąsotį savo ir leidžiu jiems šiek tiek patirpti. Ne visiškai ištirpti, bet kad šiek tiek patižtų. O tada tiesiog barstau pamažu šarmą ir daug daug daug maišau. Perspėju, kad neužkaitintumėt labai aliejų, nes maišant šarmą su pienu jis neužkaista iki labai aukštos temperatūros. Bent jau neturėtų, nes tada sudeginsit pieną
2. Šarmas sumaišomas su puse reikiamo vandens kiekio. Tada, jau po pėdsako, supilamas šiek tiek pašildytas pienas (likusi pusė vandens kiekio). Ir viskas
QUOTE(rikki-tikki-tavi @ 2012 01 22, 17:49)
1.receptas su skaiciuokle darytas.

makaluotas iki tol kol pasiekti norimi parametrai
2.as ir nebuvau tikra medus ar temperatura. pirmaji gaminau esant 40 laipsniu-viskas gavosi super.taciau ir receptas truputi kitoks buvo.
3.kita karta zinosiu.

tik ismetus pagalvojau,kad greiciausiai paskubejau, bet tiek to. si vakara bus antras dublis.
aciu labai uz pagalba.
Į sveikatą