QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 21, 18:05)
Nu ka, sumakliavotas muilas

tikiuosi sustings ir pokstu jokiu neivyks. Tik kas keisciausia,darem su spece dukart muila, ir viena karta lyg pasirode, kad sarmas su vandeniu uzputojo, gausus garai buvo, o cia as tiek atsargiai pyliau sarma, ziuriu nieks ten nesidaro

pamaisiau, istirpo, tik ciut garu pasirode. Galvoju pamatuosiu temperatura, nu karstas buvo pasirodo. Gal delto, kad didelej patalpoj saltoj ta reikala atlikau su sarmu

nu zodziu lyg sklandziai viskas ejosi... imeciau siek tiek kakavos, pamakliavojau..
Ryt dar cia pasivaidensiu su atsiliepimais
NaOH sąveikaudamas su vandeniu išskiria labai daug šilumos, turbūt tą jau pastebėjote, taigi norint, kad netrūktų stiklinė nuo karščio (jei naudojat paprastą, neatsparią temperatūrų skirtumams) arba taip intensyviai neišskirtų šleikščių garų, NaOH įdėkite tik šaukštelį mažą ir maišot kol ištirps, tada vėl NaOH ir vėl maišot kol ištirps, tokia seka tęsiat kol sunaudosit visą NaOH

Tikiuosi kam nors padėjau