Įkraunama...
Įkraunama...

Žalioji korta

aš apie vizas, tokią nuoskaudą kaip Kazlauskienė kokia patyriau biggrin.gif
prieš kokius tris metus tikriausiai, sumanėm tos vizos pasiprašyti. MUms asmeniškai tai jos nereikėjo, bet vyro dukra norėjau mamą pamatyti, bent jau per atostogas. Viską gražiai užsipildėm, darbus turim , turto nekilnojamo turim , sąskatoj pinigų turim, pakvietimą iš tikros amerikonkos turim su krūva laiškų , nuotraukų, plius aš studentė. Atrodo, jauni gražūs norim pakeliaut, bet pasijutau kaip kokia šiukšlė toje ambasadoje mad.gif
"jūs netinkate įvažiuoti į šalį" ir per sekundę uždarė langelį sad.gif nei labas nei viso gero , nei kokių kriterijų neatitinku.
Vyro dukra kaukė kruvinom ašarom, kaip gaila buvo žiūrėt, motinos jau 6 metai nemato, net iš atminties blėsta mad.gif
kodėl mama negrįžta čia jau atskira tema wink.gif
Atsakyti
QUOTE (dainele @ 2004 07 02, 21:13)

As JAV ambasados darbu neturejau jokiu nusiskundimu, nes man visus reikalus jie sutvarke operatyviai ir net zinodami mano intencija savo laime susikurti JAV. Tam "tikslui" ( ir ne tik tam, nes tai nebuvo pirminis tixlas) gavau draugiskai 10metu viza i JAV. JIe man palinekjo buti produktyvia ir laiminga JAV.

Dainele, nezinau ar tai taisykle, bet esu girdejusi nuomone, kad tokiems zmonems, kaip tu, apskritai nebuna problemu su JAV vizomis. Tu juk vykai mokslinio darbo dirbti, o patys amerikieciai suinteresuoti, kad i ju sali patektu ir pasiliktu kuo daugiau issilavinusiu zmoniu. Jie patys suinteresuoti, kad butum ''produktyvi ir laiminga'' ten wink.gif O ne tie, kurie aferas ''suka''..
Atsakyti
Tame ir esmė, kad nesuprasi kokiais kriterijais remdamiesi jie tas vizas išduoda. Mano teta iš rajono, pinigų ir turto beveik jokio, išsilavinimas technikumo, vaikai suaugę, su vyru išsiskyrusi gavo vizą 10 metų. Mano draugės sesuo, metų apie keturiasdešimt, vaikų ir šeimos neturi, turto irgi, taip pat gavo 10 metų vizą. Abi dabar jau kelis metus JAV gyvena ir dirba, į Lietuvą grįžti nesiruošia. thumbup.gif
O žinau gal keturis atvejus panašius kaip Tujos, kai su aukštuoju, su tikrai nemažu turtu, vykstant verslo ar turistiniais (giminių aplankyti ir JAV pamtyti) reikalais, kai niekas ten negalvojo apie pasilikimą ar darbą Amerikoje, vizos negavo doh.gif doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erika1: 03 liepos 2004 - 08:59
QUOTE (*kristina* @ 2004 06 28, 12:48)
ta anketa rasi tik tada kai bus losimas.mazdaug lapkricio gruodzio menesiais.siuo metu niekur anketu nerasi,nes losimo nera,dabar eina tik rezultatai (kas praeita rudeni siunte,tas pavasari laukia islose ar ne) tad teks laukti rudenio.. wink.gif

Kristina, o kokiais adresais tos anketos ieskoti internete?
Atsakyti
hmm..gera toj Amerikoj. Guli sau bamba išvertus po Floridos palmėm..ale taip būdavo vieną kart į mėnesį- kitas dienas ardavai kaip juodas jautis. Bet vistiek ten faina. As sakau, kad Amerika- tai kitas pasaulis.Tikrai verta nuvykti.
Atsakyti
Aš girdėjau, kad šie buvo paskutiniai metai, kaip buvo galima Lietuvai dalyvauti lošiant žaliąją kortą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šilka: 06 liepos 2004 - 17:22
QUOTE (šilka @ 2004 07 06, 17:23)
Aš girdėjau, kad šie buvo paskutiniai metai, kaip buvo galima Lietuvai dalyvauti lošiant žaliąją kortą.

kas tau taip sake ? yra kurnors oficialiai taip parasyta ?
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 07 06, 18:28)

Nera niekur tai parasyta..As kaiptik daviau i Kentuki uzklausima del sio klausimo ..ir atsakymas buvo,kad losimas vyks dar ir toliau.....Cia lietuviai eilini karta gandus skleidzia doh.gif
Atsakyti
QUOTE (juke @ 2004 07 03, 06:52)
Dainele, nezinau ar tai taisykle, bet esu girdejusi nuomone, kad tokiems zmonems, kaip tu, apskritai nebuna problemu su JAV vizomis. Tu juk vykai mokslinio darbo dirbti, o patys amerikieciai suinteresuoti, kad i ju sali patektu ir pasiliktu kuo daugiau issilavinusiu zmoniu. Jie patys suinteresuoti, kad butum ''produktyvi ir laiminga'' ten wink.gif O ne tie, kurie aferas ''suka''..

Ooo, dar ir kaip buna...
Mes abu dirbam mokslini darba, turim pastovias pajamas. Na ir kas... Reikejo vyrui i konferencija i Amerika vaziuoti, ir ka... neisdave vizos... Nesvarbu, kad darbo kontraktas dar keliems metams i prieki buvo, kad seima lieka, instituto garantiniai rastai, kelione ir visos islaidos padengiamos... Negrisi, sako ir viskas...
O labiausiai moteriske sunervino tai, kad uz viza buvo ne grynais sumoketa, o institutas pavedima padare, ir ji savo kompe kazkodel negalejo jo matyti. Nepadejo ir instituto laiskas su stampu, kad pinigai tikrai pervesti.
Tiesa, tai buvo keli menesiai po rugsejo 11-osios...
Bet ir dabar moksliniai zurnalai istisai raso apie vizu problemas. Kazkam pasiseka, kazkam ne...
Atsakyti
Isimylejusiai cia tie interentiniai psl. del Zalios KOrtos
http://uscis.gov/graphics/services/residency/divvisa.htm
http://uscis.gov/gra...doi/divlott.htm

Dabar kiek supratau "greiciausias" bdas gauti viza yra, kad JAV pilietis iskviestu. I kt. iskvietimus jie nereguoja. O jei yra problema "mokslininkams" gauti viza, tai dazniausia institutas JAV ar konferenciju rengejai is karto pasiskundzia valstijos senatoriui ir reikalauja, kad jis susisiektu su ambasada asmeniskai. Gal skamba ir juokingai+keistai, bet daugelis JAV firmu,kurios bendrauja su europinemis firmomis, paskutiniu metu tik taip tvarkosi vizas darbuotojams isvykti i JAV. Tas pats liecia ir privacius piliecius. Teko susidurti su atveju, kai vienos turkes sesuo negavo vizos atvykti JAV, turke paskambino i Valstijos senatoriaus "plieciu biura" ir pasiskunde, kad ji esanti JAV piliete ir jos seseriai neisduodama viza. Viza jos sesuo gavo savaites begyje.
Jo, ta 11/09 daug sumaisaties ir biurokratizmo imaise norint keliauti ar dirbti JAV
sad.gif
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 07 06, 18:28)

cia oficialiai Lietuva tikrai nera nurasyta biggrin.gif GC loterijos taisykles, ir ko saugotis
Atsakyti
QUOTE (šilka @ 2004 07 06, 11:23)

turbut maishai su placiaja Rusija biggrin.gif Jiems jau uzdarytas loshimas huh.gif
Atsakyti