Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas masturbuojasi. Kaip reaguoti?

Pasiskaitymui http://www.children......s elgesys.pdf

Mes su vyru neseniai pastebėjom, kad mūsų dukra irgi susidomėjo šia veikla. Kai pamačiau dukrą besimasturbuojančia man buvo šiek tiek šokas, gerai, kad vyras prieš kelias dienas man užsiminė apie tai. Aš aišku nepatikėjau kol pati nepamačiau. Va dabar skaitinėju kaip elgtis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2004 07 02, 18:22)
mano krikšto  vieną ranką kiša "ten" , o kitą į burną, čiulpia pirštus, po to rankytes apkeičia blink.gif
nu ką aš žinau  huh.gif šitaip ji daro jau senai, dabar jai jau 4 metai, o mama neima į galvą. Nelabai panašu į savęs ir pasaulio pažinimą

blink.gif kaip cia tai gal mama pati taip daro blink.gif
nu ir prisiskaiciau doh.gif nelaukiu kol maniskis paaugs o gal mes praeisim visa sita be jokiu navarotu cool.gif
ar visi tai turi peraugt
Atsakyti
4u.gif Turiu dvylikameti,ir nezadu laukti kol prades rinkti naujienas sexo temomis gatveje.Kalbuosi su juo daug ir atvirai.Nejauciu jokio barjiero nei as,nei mano sunus.Kas liecia del masturbavimosi tai manau yra pradine pazintine forma su savo organizmu.Nesugalvokit barti,rekauti ir stugauti,ir jokiu budu neisgasdinkit pagauto momento vietoje.Nezinau kodel,bet manes tai nebaugina,skaitau ,kad tai paauglystes pradzios pradmenis.Juk greitai prades vykti ir kiti pasikeitimai...O kur plaukeliai,ateis jusu paklausti kodel? simtus kartu.Isgasdinimas masturbacijos metu ,manau kad gali tureti pasekmiu ateityje.Taip,kad mamytes apsiginkluokime kantrybe ir laukime visko kas dar bus,bet problemos cia tikrai jokios neiziuriu...
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2004 09 01, 10:47)
O kaip pavadinti reiskini kai triju neturintis berniukas su daiktu kazkokiu bando ten pasimakaluoti, ir ne atsitiktinai, o kelias dienas is eiles vis kita daikta nusitveres? Viena diena su zirklem (per skylute istrauke varpa ir dar manes paklause ar grazu blink.gif), kita diena juostele vynioja... Nu paaiskinau, kad tie daiktai gali suzeitis, (juk tiesa) ir nereiktu ten su jais makaluotis. Tai dabar tik su rankytem... Bet kai puzli deliojam, tai sako "mama tu padek detale", nes jo rankos uzimtos - tarp koju...

O del to straipsnio Tavo vaike, tai skaiciau, bet man sunku suprasti kiek dar daugiau demesio galeciau vaikui skirti, nes ir taip beveik nieko negaliu daryti ne su juo kai nemiega... sad.gif

O psichologe nepakomentuos cia?  unsure.gif

Tiktai būtų įdomu išgirsti psichologės nuomonę. Mano trijų metų vaikas irgi dažnai laiko rankas kelnėse, bet kol kas nekreipiu dėmesio, bet vis galvoju gal reiktų kaip nors reguot tik nežinau kaip ir ką sakyt.
Atsakyti
Matyt psichologe nelabai turi ka paskayt... g.gif Apskritai visi psichologines temos be konsultanto jau ilgokai..
O kas liecia saves tyrinejima, tai nemanau, kad reik pro pirshtus ziureti. Mano didzioji gal karta kita, kai ant puodo sededavobe pamperso, bande pirshtus kisht. Uzteko pasakyt, kad ten neshvaru, fui, (gal buvo 1,5 -2 metuku..tiek tesuprasdavo), ir kazkaip nebekisho daugiau. Na o maze, jau nuo pat kudikystes menesiu, vos tik nuimdavau pampersa, ish kart abi rankos ten. Nevalingai, juk 3 menesiu kudikis nelabai dar orientuojas kas ir kaip. Dabar, kai tik pampersa keiciu, ish kart i rankas igrudu koki zaisla..
Atsakyti
Mes irgi turim tą problemą. Dukrytė pradėjo trintis kai dar vaikščioti nemokėjo, o dabar jau 2 metukai. Iš pradžių galvojom, gal su pampersu nepatogu. Bet dabar tikrai matosi, kad malonu jai, todėl ir trinasi. Jei neleidžiu, tada nueina į kitą kambarį ir vėl tą patį daro. Griežtai drausti bijau, kad neliktų pasekmių ateity. Bet taip palikti irgi nenoriu, manau, kad viskas baigsis tik tada, kai svetimi žmonės ją labai sugėdins verysad.gif
Atsakyti
Mums irgi tos pacios problemos - vyresnioji (6 m. )su pagalve "draugauja" - tai uztikusi nieko nesakau, bet einam skaityti knygu, siaip paplepeti, stengiuosi pabuti su ja kol uzmiega. Na, o pries menesi pas baba pamaciau kad ir mazoji (3 m.) jau aptiko malonuma - ant fotelio rankturio uzsigulusi trinasi. Nukeliau pora kartu, bet toji kaip ozka uzsispyrusi, vel nueina ir atsigula doh.gif doh.gif Ir juokas, ir nervas ima.
Sitai pasakos nepadeda, matyt kitu budu reiks ieskoti. g.gif
Atsakyti
tiesą sakant, vienintelė jūsų užduotis - IŠMOKYT TO NEDARYT VIEŠAI, galima turbūt pradėt nuo kokių trijų-keturių metų, kai jau eina į tualetą, tai pasakot, kad niekas viešai nesysioja nekakoja, tai ir šito dalyko viešai nedaro. Nes šiaip masturbacija visiškai nekenkia niekam. Kaip tik priešingai - paauglystėj, siaučiant hormonų audroms, padeda nesidulkint su kuo papuolė, o tiesiog ramiai pasvajot lovytėj šiuo bei tuo užsiimant. Dieną gal ir padės tas žaislų kaišiojimas, bet naktį... Iš savo patirties sakau: vaikas jau nuo keturių metų gali išmokt tai slėpt - tėvas mane vienintelį kartą yra užtikęs ir tai ne pagrindiniame procese. Buvau išmokus patirt, kad šlapimo sulaikymas irgi teikia malonumą. Tai va už tokius dalykus tai tikrai reikėtų išsiaiškinus ar baust, ar gėdint, nes manau, gali tokie dalykai ateity problemų sukelt. O masturbacija... Juk netikit, kad delnai plaukais apžels, kad ištiks psichinė liga ar stuburo smegenys išdžius?
Atsakyti
Stripuli, dejai kaip is sakyklos! Pritariu kiekvienam tavo zodziui: ismokyt, kad tas "reikaliukas" yra privatu ir geriau koncentruotis i vaiko veiklas, kurios yra tikrai zalingos.
Atsakyti
Maniske nuo puses metu jau taip elgiasi bigsmile.gif Kai turejom bedu su issutimu ir prasidejo viskas verysad.gif Matyt jai niezedavo ir pradejo refleksiskai krapstyti ,draskyti verysad.gif O dabar tai taip pastoviai daro,kai tik pampersa permauti is kart rankos prie klyiuko,o jei ne tai tada kirksnis drasko.,Viena karta palikau lovyteje minutei,kad be pamperso paguletu,tai atejus pamaciau kraupu vaizda,visa putyte,rankos kruvinos...Tai nuo to karto visai be pamperso nepalieku,o ir kai perrengineju stengiuosi kuom nors rankas uzimti unsure.gif Siaip jai normaliai aprengta tai ir bando kasytis,bet jaucia ,kad nieko nesigauna,tai nebelenda iki kito keitimo pamperso doh.gif
Atsakyti
Mano mergyte ir kartais ten pasiciupyneja ispradziu galvojau kad tai naturalu rado kazka naujo ir domisi bet paskui is protingu zmoniu isgirdau kad tokiu susipazinimu reikia vengti tai dabar bandau kaipnors nukreipt demesi kai palieku plika o ji susidomi savim tai jau kaip ir vis maziau ten belenda ir as tuo tik dziaugiuos
Atsakyti
o kai 10 metu mergaite rimtai masturbuojasi, samoningai, tai suprasdama - ka daryti? bandymas tai ignoruoti rezultatu nedave. bandymas barti - irgi. stengimasis suteikti daugiau demesio..... itariu, kad tai jau tapo iprociu..... verysad.gif
Atsakyti