Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas masturbuojasi. Kaip reaguoti?

turiu rauge-vaiku psixologe, kai pazystamiems acirado tokia "problema" ir jie prase paklaust jos ka tokiu atveju daryt-ji pasake, kad gereusia nukreipt vaiko demesi kita linkme, kai tai pastebite wink.gif tik JOKIU BUDU to neakcentuoti ir vaiko nebausti ar nesakyti "tau nupus" ar "tau nukris, jei taip darysi" wink.gif
Atsakyti
Kudikiams tam tikru vieteliu atradimas, tai naturalus savo kuno pazinimas. Nesakyciau, kad del to reiketu nerimauti. mano mazius savo daikciuka atrado kokiu 8-9 men. Padedavo demesio nukreipimas.
Kai ta vieta parupo trimeciui, aiskindavau, kad ten rankyciu laikyti nereiketu, nes juk zmones eidami pvz. gatve nesukioja savo ausu, nosies ir kitu vietu. kazkaip suveikia. Svarbiausia per daug nesureiksminti.
Atsakyti
QUOTE (Natalija @ 2004 06 28, 16:57)
Mano sunui buvo 5-6metai,taip pat zaizdavo kai guledavo vonioje.
Reikia sneket su vauku apie tai,kad jam veliau skaudes,jei jis taip darys.
As savo vaikui nuolat tai kartodavau,dabar nera tokiu problemu.
O is tikro,gal tavo vaikas darzelije nemiega pietu pertraukos,del to guledamas ir daro tai kas jam patinka,nes nemiega.
Pasikalbek su aukle darzelio,gal tikrai vaikas neuzmiega o tik guli.Butinai reikia paaiskint tada aukliai,jei jis ne miega,tada jau geriau tegul sede zaidimo kambari.
Aisku,cia geriausiai patartu dabar psichologe.

Matai kad jis neina i darzeli buna namie su aukle, pietu miego jis taip pat nemiega, ta prasme, nebuna taip kad is nuobodulio jis ten krapstosi sad.gif pastebiu, kad daznai vonioj arba ziuredamas televizoriu atrodytu lyg neturetu kur ranku padeti sad.gif dabar bandau iduoti jam koki zaisla ar darka nors kad rankos butu uzimtos, gal gi pavyks kaip nors atpratinti g.gif
Atsakyti
ČIA YRA STRAIPSNIS " VAIKAS MASTURBUOJASI " :

http://www.tavovaika.../arch_04_02.htm
Atsakyti
mano maziukas taip pat karts nuo karto pasitikrina, ar dar nepamete wink.gif
as is to problemos nedarau, kas cia blogo ? svarbiausiai vaikui paaiskinti, kad viesoje vietoje to daryti negalima. o jeigu esi vienas daryk ka nori. tai netgi sveika (suagusiems smile.gif )
Atsakyti
QUOTE (Vidulė @ 2004 06 29, 20:30)
ČIA YRA STRAIPSNIS " VAIKAS MASTURBUOJASI " :

http://www.tavovaika.../arch_04_02.htm

Labai geras staripsnis Aciu clap_1.gif pabandysim pasinaudoti kai kuriais patarimais wink.gif
Atsakyti
Pastebejau, kad ir mano maziuke, nuolat palikta be pampersu, kramstyneja "te" Del kokiu priezasciu taip daro vaikai?

Butu malonu suzinoti skyrelio psichologes nuomone. Nemanau kad tai normalu.
Atsakyti
Man nesuprantama, kodel mazhyliu nora pazhinti savo kuna vadinate masturbacija- nesaamone kazhkokia... mad.gif
Atsakyti
QUOTE (saules_spindulelis @ 2004 07 02, 09:37)
Pastebejau, kad ir mano maziuke, nuolat palikta be pampersu, kramstyneja "te" Del kokiu priezasciu taip daro vaikai?

ir kuna pazinti vaikikui idomu, ir atranda, kad ten palietus kazkoks idomus jausmas. pas maziukus juk tai ten yra daug jautriu vietu, kaip ir pas suagusius
Atsakyti
Maniškis vyrukas savo "pimpą" atrado kokių 2 metų. Prieš miegą ar išsimaudęs vis patikrina ar viskas savo vietose cool.gif arba pabando nutraukti kaip kokį nereikalingą daiktą blink.gif tongue.gif
O vakar sėdėdamas su manim prie stalo sumąstė, kad mamos krūtinė - tai "pimpos", dvi biggrin.gif Maždaug kas atsikišę ar kabo - tai jau pimpa thumbup.gif net tokį beibleido trosiką plastmasinį tuo žodžiu vadina... Aš jam paaiškinu kaip iš tiesų reikia sakyti, bet kažkaip nesuakcentuoju labai. Manau atsibos, ateis laikas ir ims vadinti daiktus tikraisiais vardais wink.gif
Beje, per tas intensyvias futbolo rungtynes man prasprūdę pora negražių lietuviškų žodžių jam iškart įsiminė, vis kartoja žaisdamas su savo žaislais, žiūriu jau ir pagal situaciją atitaiko (pvz. kai sugriūva kaladėlių bokštas ilgai statytas, šaukia "š***s!") huh.gif jaučiu daržely ims galvot, kad mes - kokia tai keikūnų šeimynėlė inteligentais besidedanti laugh.gif
Atsakyti
Mano dukrytei beveik du metukai.
Kad ji atrado kur "suplyšus", tai dar nieko, bet ji visiškai nemėgsta rengtis, pati nusirenginėja, mauna lauk kelnes, sausklenes ir tada jau laksto nuoga. Dažniausiai visą vakarą taip rolleyes.gif
Rankytė pastoviai lyt. organus rakinėja, toks jausmas, kad jai ten niežtėtų..jau kiek apžiūrinėjau - jokių paraudimų. Kai noriu nukreipti jos dėmesį, tai tas dėmesys atrsiranda, bet ranka vis tiek tarpvietėje lieka. Vakar gulėjo atsirėmusi į tėtį, žiūrėjo TV, gėrė sultis ir pirštuku nuolat kibino tarp lyt. lūpyčių. Jau tėtis net atkreipė dėmesį. Aš jos tą rankytę ištraukiau, bet ji taip supyko ant manęs, puolė į isteriją..Ot ir suprask žmogau..man rodos, kad jau randa malonumą tame tyrinėjime..gal jai patinka tas keistas jausmas, kai ten liečia???
Pati nebežinau ką galvot.
Atsakyti
QUOTE (Vega @ 2004 07 02, 09:45)
Man nesuprantama, kodel mazhyliu nora pazhinti savo kuna vadinate masturbacija- nesaamone kazhkokia... mad.gif

Tai kad ir medikai si procesa taip vadina. Nes ten ne tik tyrinejimas vyksta, bet ir jausmai kazkokie patiriami.
Atsakyti