Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

4u.gif tai mano zalias.. tixliai, gi su rezidento nuolaida visur einu...visai susiveliau... blush2.gif o tai kokia nauda is NIE? ir kas tada turi ta NIE "issimti"? man atrodo, kad kuo ilgiau cia gyvenu, tuo maziau zinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 02 09, 09:13)
Labai aiskiai smile.gif
Tik NIE isigyti gali budamas ne rezidentu, o rezidentu budamas issiemi rezidencija, ta vadinama zalia lapa, kuri dabar vel i kortele pakeite 4u.gif

Man naujiena.Zalia lapa pakeite kortele.jai ka tai nuo kada,ir ar galima jy pakeist y kortele vel,jai galima placiau .Aciuks g.gif
Papildyta:
Labutes merginos,turiu sokiu tokiu naujienu apie lietuviskas teises ,ir gan nemaloniu mad.gif ,ketvirtadieny mano brolis su zmona vaziavo y Crtagena su reikalais,na mano brolis jau senai tiuri Ispaniskas teise ,bet va zmona dar ne.
Dalykas kame kad juos sustabde policija,apziurejo viska nuo A iki Z,NU IR PRISIKABINO PRIE TEISIU JOS ,O JI CIA 6 METAI ,REZIDENTAS ir be jokio klausim israse jai baudos lapely,512€ bash.gif ir jie sake zinoma bande su jais aiksintis ,gincytis ,bet beprasmiska ,buvo pasakyta(jai gyveni cia tai malonek ir yeises turet vietine ,ir jai esi rezidentas),tai va jie nuvaziavo penktadieny y Sanntandero banka susimoket,bet kadangi mokejo per 15 dienu tai sumokejo 285€,tai va pasirodo tikrai baudzia ,ir manau kad reikia pasikeist,kol jie visi neisnaglejo ,o dabar tik ir gaudo kur ka nuskausmint ,uz menkiausia,nesamone................ bash.gif
Atsakyti
QUOTE(Ispaniuke @ 2012 02 11, 15:00)
Man naujiena.Zalia lapa pakeite kortele.jai ka tai nuo kada,ir ar galima jy pakeist y kortele vel,jai galima placiau .Aciuks g.gif
Papildyta:
Labutes merginos,turiu sokiu tokiu naujienu apie lietuviskas teises ,ir gan nemaloniu mad.gif ,ketvirtadieny mano brolis su zmona vaziavo y Crtagena su reikalais,na mano brolis jau senai tiuri Ispaniskas teise ,bet va zmona dar ne.
Dalykas kame kad juos sustabde policija,apziurejo viska nuo A iki Z,NU IR PRISIKABINO PRIE TEISIU JOS ,O JI CIA 6 METAI ,REZIDENTAS ir be jokio klausim israse jai baudos lapely,512€

Nuo nauju metu isduoda korteles, bet jos kitokios, irgi tokios popierines, be nuotraukos, kaip sumazinta lapo versija, tik nesiotis patogiau 4u.gif
Vsio, reik susiruosti ir keisti. Ziuriu jie dabar su tusciu biudzetu siautet gerai pradeda.

Padangiu mergaite, tiesiog NIE numeri, ne zalia lapa, issiema pvz uzsienieciai, perkantis cia Nt, bet nerezidentai, t.y. kai atvaziuoja tik atostogu. bet NIE numeris butinas, kad iforminti pirkima-pardavima 4u.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
nu mes su vyru cia 11m eina ir dar vis tebevazinejam su lietuviskom teisem rolleyes.gif tfu tfu tfu tikiuosi ir toliau vazinet.bet jei jau pradetu stabdyt ir kabinetis,tai tada reiks keist nieko nepadarysi doh.gif
Atsakyti
Kal kas susidurete su panasia problema, kaip as? ax.gif
Sunus baigia instituta ir nori stoti i aukstaja Andaluzijoje. Bet aukstoji kitoje Ispanijos srityje, negu jis mokosi ir gyvena dabar. Destytojai gasdina, kad reikes jam stojant tureti Sevilijos prisiregistravima. O gal uzteks buto nuomos sutarties? N.I.E jo zalia ir gauta Andaluzijoje pries ketverta metu.
Bandziau pati skaitineti internete informacija apie tai, bet galutinai susipainiojau.
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(knotknot @ 2012 02 15, 09:54)
Kal kas susidurete su panasia problema, kaip as? ax.gif
Sunus baigia instituta ir nori stoti i aukstaja Andaluzijoje. Bet aukstoji kitoje Ispanijos srityje, negu jis mokosi ir gyvena dabar. Destytojai gasdina, kad reikes jam stojant tureti Sevilijos prisiregistravima. O gal uzteks buto nuomos sutarties? N.I.E jo zalia ir gauta Andaluzijoje pries ketverta metu.
Bandziau pati skaitineti internete informacija apie tai, bet galutinai susipainiojau.
blush2.gif

Deja nieko neismanau apie stojima i univerus cia, visus mokslus baigiau pries atvaziuojant biggrin.gif . Bet teoriskai, pagal istatyma gi jam galioja tos pacios taisykles kaip ispanams g.gif Pasiskambinkit konkreciai i ta aukstaja ir issiaiskinkit 4u.gif
Atsakyti
blush2.gif
Dar turiu klausimeli. Gal kas bande pardavineti savo rankdarbius per ispaniskus interneto puslapius? Ne tarptautinius, o butent - Ispanijos? bigsmile.gif
Atsakyti
o kas nors tuokesi Ispanijoje?... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Padangiu_mergaite @ 2012 02 24, 22:24)
o kas nors tuokesi Ispanijoje?...  blush2.gif

O kokios informacijos reikia?
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 02 25, 14:24)
O kokios informacijos reikia?

pirmai pradziai, ant kiek greitai tvarkomas popierizmas...Ir kazkur skaiciau, kad vertejas turi dalyvauti, jei ispaniskai nekalbi... blink.gif
ai pas mus cia chaosas...lietuve, vokietis, kanaruose... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Padangiu_mergaite @ 2012 02 25, 14:27)
pirmai pradziai, ant kiek greitai tvarkomas popierizmas...Ir kazkur skaiciau, kad vertejas turi dalyvauti, jei ispaniskai nekalbi...  blink.gif 
ai pas mus cia chaosas...lietuve, vokietis, kanaruose...  doh.gif

Pas mus kazkur grubiai minimum 2 menesiai. Vertejas turi dalyvauti. Priklauso kiek greit susitvarkysit popierius, nes reik daug dokumentu is savo salies ir su vertimais. Po to cia priduoti viska i juzgado ir ziuresit kada paskirs data.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 02 25, 14:33)
Pas mus kazkur grubiai minimum 2 menesiai. Vertejas turi dalyvauti. Priklauso kiek greit susitvarkysit popierius, nes reik daug dokumentu is savo salies ir su vertimais. Po to cia priduoti viska i juzgado ir ziuresit kada paskirs data.

Du menesiai tai manau cia normaliai. Susisukot gerai. O kur jei nepaslaptis tuoketes? ax.gif
tai taip taip, del popierizmu gal kokia gestoria (ar kaip ten vadinasi) padetu?...Juk jie viska daro kiek zinau. Bet ir ceremonijos metu tipo turi buti vertejas? O jie tuokia taip kaip lietuvoje, t.y. pageidaujamoje vietoje? ir data galima pageidauti, na t.y. bent jau menesi? As atsiprasau uz kvailokus klausimus blush2.gif
Atsakyti