QUOTE(Ice @ 2012 04 05, 17:02)
Pasakykit man, niu kodėl vis mums tą spec. pedagogo poreikį pabrėžia. Ar logopedė nedirba to paties, ką ir spec. pedagogas? Na suprantu, kad spec. pedagogas daugiau mokina pažinimo, spalvų, sąvokų ir t.t. ir pan.(viso to mums reikia) O tai logopedė viso to nedaro?
Mat mes esam sumąstę keisti darželį. Dabartiniame darže yra spec. pedagogas ir logopedė. O va "naujame" būtų psichologė ir logopedė. PPT šiandien patarė permąstyti šitą sprendimą, kad paskui nesigailėtume, nes atseit psichologas nieko gero negali nuveikti
Mums būtinai reikia spec. pedagogo
Aišku, dar sako, kad aplinkos keitimas gali neigiamai paveikti vaiką, vėl reiks naujos adaptacijos bla bla bla. Aišku, visada yra rizika, bet...Nepabandęs nesužinosi, kas geriau 
Mat mes esam sumąstę keisti darželį. Dabartiniame darže yra spec. pedagogas ir logopedė. O va "naujame" būtų psichologė ir logopedė. PPT šiandien patarė permąstyti šitą sprendimą, kad paskui nesigailėtume, nes atseit psichologas nieko gero negali nuveikti

Logopedas daugiau dirba su pacia kalba-tarimas, garsai, sakinio struktura ir t.t., spec. pedagogas moko na sakysim placiau, kaip kas naudojama, okia sistema ir pan. Sakysim mano sunus mokykloje su logopede dirba tik kalbos dalykus, o suspec. pedagoge aiskinasi tas pamokas, kurios sudetingesnes, reikia didesnio demesio. Psichologe (nu nebent labai gera su vaiku daro kazkokius darbelius, per kuriuos aiskinasi vaiko busena) bet Jusu vaikui labiau reiktu spec. pedagogo, nei psichologo (mano nuomone)