Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 12-oji tema

tai ten pati ta iranga brangiai kainuoja, ner taip, kad tik issilavinimo reikia doh.gif ir ne vieno seanso verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2012 04 19, 08:35)
tai ten pati ta iranga brangiai kainuoja, ner taip, kad tik issilavinimo reikia doh.gif ir ne vieno seanso verysad.gif

mhm... verysad.gif bet taip norėtųsi, kad kas nors plačiau tuo užsiimtų LT...vis kažkiek pigiau gal būtų nei važiuoti į užsienį...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 04 18, 22:59)
Sveikos, merginos, gal čia lankosi retkarčiais tos, kurių vaikai nekalbėjo, nekalbėjo, o paskui "pramušė" (na, žinot, būna tokių variantų, apskritai tai normaliai pramuša laiku - atsiranda kalbos šuolis po "tyliojo periodo" o va nekalbiukam kaip suprantu būna pramuša ne pagal normas, bet vis tiek kartais būna ir pramuša (kad ima išmokt po kelis žodžius per dieną vietoj vieno per mėnesį).
Galvoju, ar prieš tą "pramušimą" būna koks nors signalas, kad va jau tuoj pramuš (pvz. atsiranda po kokius dešimt žodžių per mėnesį vietoj vieno), ar tas pramušimas ir yra tame pramušimas, kad įvyksta staiga (štai išmokdavo vieną žodį per mėnesį, o štai jau išmoksta po kelis per dieną)?
Bandau kažkame sau iškapstyt šiek tiek vilties... Kad tai, jog vaikas išmoksta po žodį per mėnesį, visai nereiškia, kad niekada neįvyks kalbos šuolis  unsure.gif

Labas, žiūriu mūsų vaikinai panašaus amžiaus (maniškis 2008 10 04 gimęs). Maniškiui "atsirišo" kalba 3 m. ir 3 mėn. Bet taip "atsirišo" kad ir auklėtojos pastebėjo ir logopedė pagyrė thumbup.gif Per mėnesį lauko padarė laaabai didelę pažangą. Na dar daug reikia taisyti: "r" netariam, "s'' tariant liežuviukas išlenda prieš dantukus ir pan. Ir su smulkiąja motorika dar sunkoka mums, bet mano širdelei jau daug ramiau ax.gif Jau visi aplinkiniai supranta mano vaiką drinks_cheers.gif Matau, kad ir jam tai labai patinka, kad visi supranta ką jis nori pasakyt smile.gif Mes darželį tik rugsėjį pradėjom lankyt (beveik 3 metukų), tai gal jis čia mums padėjo g.gif O gal tiesiog atėjo laikas smile.gif Labai linkiu, kad ir jums taip "pramuštų" mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 04 18, 23:59)
Sveikos, merginos, gal čia lankosi retkarčiais tos, kurių vaikai nekalbėjo, nekalbėjo, o paskui "pramušė" (na, žinot, būna tokių variantų, apskritai tai normaliai pramuša laiku - atsiranda kalbos šuolis po "tyliojo periodo" o va nekalbiukam kaip suprantu būna pramuša ne pagal normas, bet vis tiek kartais būna ir pramuša (kad ima išmokt po kelis žodžius per dieną vietoj vieno per mėnesį).
Galvoju, ar prieš tą "pramušimą" būna koks nors signalas, kad va jau tuoj pramuš (pvz. atsiranda po kokius dešimt žodžių per mėnesį vietoj vieno), ar tas pramušimas ir yra tame pramušimas, kad įvyksta staiga (štai išmokdavo vieną žodį per mėnesį, o štai jau išmoksta po kelis per dieną)?
Bandau kažkame sau iškapstyt šiek tiek vilties... Kad tai, jog vaikas išmoksta po žodį per mėnesį, visai nereiškia, kad niekada neįvyks kalbos šuolis  unsure.gif

jei neklystu - labai jau panasaus musu vaikuciai amziaus. galim draugauti. maniskis iki rugsejo vos vos snekejo, o db jau susisnekam,
Atsakyti
draugaukim smile.gif
tik kieno vaikinas, pas mane tai mergina. Susišnekėt mes susišnekam - labai akivaizdūs gestai, mimika, visi kiti irgi susišneka tiek kiek reikia - ten ką paimt, paduot, nunešt, parodyt bla bla, realiai to tokio bendravimo problemų nėr - daržely tik konstatuoja, kad nekalba, bet į tuliką pasiprašo, su vaikais normaliai žaidžia, normaliai pati pavalgo ir kiek įmanoma apsirengia.
Ką tik baigėm VRC DISC testą (palikau vaiką vieną su psichologe, tai ką jūs - fantastiškai viską atliko, o su mama tai maivytis reikia, net 6 kartus ėjom) - preliminarios išvados - kad nėra jokio psichologinio ir raidos atsilikimo, išskyrus tai, kas susiję grynai su kalba. Dar antradienį pilnesnes pasiimsiu.
Svarstau dabar intensyviai, jei psichologinių problemų nėra, klausos problemų nėra (nes iš esmės gi kai kuriuos žodžius tai kartoja, š raidę taria, r raidę taria, nors net neprivalėtų pagal trejų metų amžių, kažkiek kai kur painioja m raidę su n, ne miau sako, o niau), praktiškai ištart jei nori tai gali vos ne bet ką - tai gal neurologinės kokios nors yra... Buvęs gi cerebrinis paralyžius švelnia forma, bet vis tiek buvo (užspazmavus kulkšnis, iki metų išvis nesilankstė, masažais ir mankštom "atgriebėm", ir po kiekvieno masažo kurso buvo labai stiprus kalbos šuolis, o pasibaigus masažam kalba sustojo beveik vietoj metams)... Nes nu sunku patikėt, kad vaikas tik iš nenoro kalbėt nekalba g.gif
Nes iš tikrųjų tai labai nori ir kalbėt ir bendraut - psichologė labai tą akcentavo...
Kaip manot, gali dar kuo nors pagelbėt neurologo konsultacija tokiais atvejais?
Atsakyti
stripuli, jeibuvo kazkur va toks sustingimas raumenuku, gali buti, kad kalbos padargai irgi pastinge..LOR reiktu, kad paziuretu ir siaip daromi burnytes masaziukai..jei vaikui kalbos padargai sunkiai veikia, tai ir noro kalbet ner 4u.gif
Atsakyti
Aš tai taip kvaišai galvoju, gal kokios reikiamos smegenų neuronų jungtys nesusidaro dėl to padidėjusio raumenų tonuso...
Nes kalbos padargų sustingimo neįtarčiau - čiauška neužsičiaupdama, tik kad daugiausiai sava kalba, kas kokį dešimtą žodį įpindama tuos, kuriuos jau gali suprast. Liežuvio mankšteles visokiausias super daro (nu ten kur reikia liežuviu tai vaidint, kad merki į dažus ir dažai, tai "spardyt kamuolį" - liežuviu į vieną žandą į kitą, sprogdint balionus - pūst ir įtraukinėt žandus ir t. t. ir pan.).
Burnos masažam jaučiu nesileistų, o kas tas yra tiksliau? kiša rankas burnon ir kažką spaudalioja? g.gif
Atsakyti
nezinau kaip masaza daro blush2.gif siaip jei liezuviukas veikia, gali buti, kad pvz. eina kaip ir neurologinis sunkumas verysad.gif kai truksta smegenu medziagos melanino...cia jau neurologai nustato..nes yra tokiu sutrikimu, kai viska supranta, bet pasakyt negali, t.y. smegenys zodzio su daiktu nesurisa doh.gif nu ir t.t. ten daug visokiu kabliuku, bet cia tikrai reiketu neurologo, nes gilus vidinis tonuso sutrikimas is isores gali buti mankstomis taisomas, o viduje jis vis tiek veikia neigiamai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2012 04 20, 08:00)
.nes yra tokiu sutrikimu, kai viska supranta, bet pasakyt negali, t.y. smegenys zodzio su daiktu nesurisa doh.gif

klausyk, o sakai, gali būti taip, kad pasyviai puikiai suriša žodį su daiktu (ta prasme, kad parodo kur kas yra, o kai bandai įpiršti kitą žodį, neteisingą, aktyviai prieštarauja, kol išgirsta teisingąjį), o verbaliai surišti negali?
Man tai į tai ir yra panašiausia, tik svarstau, ar taip gali būti g.gif Būtų visiškai nedžiuginanti diagnozė, nes tai reikštų, kad amen kalbai. O iš kitos pusės, jei suriša akivaizdžiai tam tikrus daiktus ir veiksmus verbaliai - negi gali būti kažkoks atsirinkimas, kad pvz. žodžius ir garsažodžius "ateik, bėgu, mama, tėtis, mano, niau (katė), au au, ka (varlė), tū tū (traukinys), buteliukas, kėdė, gėlė" susieja su atitinkamais vaizdiniais, o kitų jau negali?
Įdomu, iš kur suprast, kaip ta kalba formuojasi, kai ne viskas vyksta normaliai. Kai normaliai, tai vaikas momentaliai kartoja viską, ką mama šneka, nėr ten ką labai ir kapstyt...

O pas neurologus reiks nudrožt, kad jau su psichologais baigėm.
Atsakyti
nene, buna, kad pvz. zino, kam reikalingaknyga, bet pasakyti ant daikto, kad cia knyga negali..arba atvirksciai, zodi zino, bet kam reikalinga schmoll.gif
Atsakyti
ar bandet kas alternatyvia komunikacija? as noriu, bet neisivaizduoju kaip biggrin.gif namie kazkaip susikalba, o kaip paveiksliukais paaiskint priezastis, pasekmes pvz? g.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal turit idėjų kaip išmokyt įvardį AŠ? Sūnui trys metai, kalbėti pradėjo gan vėlai, kažkur 2 metų ir 10 mėn persilaužė. Buvo ir išgąsdinęs jau mane. Nors vis dar yra garsų kurių neištariam, ir kartais tikrai sunku būna suprast, bent jau kitiems. Bet kai persilaužė, tai greit ir sakiniais, naudoja ir laikus ir linksnius. Bet visada sako TU noriu, TU moku, TAU duok. Kartais bandau taisyt, bet...na niekaip, nepagauna kampo...priima tada vos ne kaip žaidimą arba ignoruoja, ir nekartoja AŠ, kažkaip jam atrodo, kad AŠ, tai mama ar tėtė, o TU, tai čia jau jis... Perlenkt lazdos su tais taisymais nesinori taip pat, nes kai buvo tylos periodas, tai tik džiaugiausi, kad vis daugiau žodelių, sakinių atsiranda.
Gal kokių jums idėjų kyla, nes aš pasimetus šiuo klausimu. Darželio nelanko, tai retai girdi, kaip kiti vaikai kalba, kaip save vadina.
Atsakyti