QUOTE(klopedija @ 2011 11 27, 18:16)
"Mano" laikais visus negabiuosius po 8 kl. taip pat grūsdavo į "profkes". Manot, labai jie dėl to nukentėdavo? Viena klasiokė pateko į "batų siuvimą", verkė kruvinom ašarom, kad neįstojo geriau. Dabar turi savo avalynės-galanterijos taisyklą, nuosavą namą, gera mašina važinėja, grandinėlėm apsikarsčius, buitį susitvarkius geriau nei jos gabi klasiokė logopedė su magistro diplomu. Susitinkam, pasišnekam, niekuo gyvenime nebesiskundžia. Kai tuo tarpu universitetus baigę išsilakstė po užsienius.
Taip kad gyvenime ne vien išsilavinimas svarbus.
Taip kad gyvenime ne vien išsilavinimas svarbus.
Papildomas išsilavinimas suteikia ne ką kitą, bet papildomą pasirinkimą. Juk baigęs magistrantūrą lygiai taip pat gali siūti batus, ar ne? Gali nesunkiai tapti ir ūkininku, ir sodininku, ir dažytoju, ir viaruotoju - kuo patinka. Tačiau baigęs batų siuvimą jau daug ko negali rinktis, t.y. ratas susiaurėja.
Dvi mano klasiokės mokėsi gan blogai. Viena galbūt net buvo klasėje paskutinė. Tačiau nesant konkursui, visgi įstojo į Šiaulių universitetą ir šiandien abi yra visų gerbiamos mokytojos. Viena mano klasiokė mokėsi labai gerai, bet jinai nusprendė "iš prinicpo" nestoti į aukštąją, vėliau dėlto labai gailėjosi, praėjo daug metų kol pagaliau sugebėjo baigti, nes šeima, vaikai, nebe tos sąlygos. Taigi ką noriu pasakyti, kad geriau neuždarinėti durų iš anksto, kai galima neuždarinėti.
Alchemie, niekas nekalba apie tavo vaiką. Kalba prasidėjo apie Sirvitos vaiką. Be abejo jis išsėdi visas pamokas, tokių didelių emocinių bėdų nebuvo, tiek kad sunkiau sekasi mokytis ir viskas. Nematau prasmės jam taikyti pritaikytu programų. Jam reikia tik daugiau laiko skirti, kad išmoktų dalykus, kuriuos kiti išmoksta greitai.. ir tiek. Nes pritaikytos programos taikymas šiuo atveju manau yra išankstinis "durų uždarymas" į ateities pasirinkimus.
Beje logopedo pagalbą galima gauti ir be jokių PPT, kaip ir psichologo. Visi vaikai, kurie mano, jog turi problemų, yra skatinami apsilankyti pas psichologą. O spec pedagogas... Net nežinau. Galima tą patį nuveikti su vaiku namie ką nuveiktų spec pedagogas mokykloje. Nu aišku vaikas vaikui nelygus.