Įkraunama...
Įkraunama...

Bausmės darželyje

QUOTE(geguzevasaris @ 2006 03 27, 22:22)

vota,jei tu būsi darželyje  pusę dienos -patikėk ,nei viena auklėtoja nesugebės vaidint pusdienį ,tai neįmanoma ,nes jai ji vienokia būna su vaikais (pvz., teroristė ,kuo tikrai abejoju ,nes netikiu, kad tokių šiais laikais būna), tai jei ji pradės vaidinti gerą -su vaikais nebesusitvarkys -vaikai gi nežiopli pasinaudotų tokia situacija.Iš viso - kaip anais laikais buvo "viskas galima" ,tai šiais laikais "viskas negalima" ,tėvai puola į kraštutinumus ir patys kamuojasi dėl smulkmenų.Aš tai manau taip -kas vyksta grupėje-grupės vidaus reikalas(sveiko proto ribose), kištis ir vadovauti gali tik tuo atveju ,jei matai viską nuo pradžių ,o ne pasekmes.Gal tas vaikas gaus valgyti atskirai nuo visų ,kaip bausmę už netinkamą elgesį? Ar ir tai yra blogai?

As kaip ir niekur nerasiau, kad aukletoja teroriste ar kokia sadiste. Tai ka jei ta mamka jauna, tai negali reiksti savo nuomones. Ir manau, kad cia ne metuose esme.
Tikrai manau, kad blogai jei vaikas valgys ne su visais vaikais.
1. Maistas jau bus atsales, kai visi vaikai pavalgys
2. Galima tikrai psichologiskai sutraumuoti vaika, nes jis gali igyti nepilnavertiskumo kompleksa ir gali pradeti saves nevertinti ir t.t

Kartojuosi. JEI TU ESI NEPAKANTUS VAIKU ISDAIGOMS, TAI NEDIRBK SU VAIKAIS.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2006 03 27, 20:22)
Aš tai manau taip -kas vyksta grupėje-grupės vidaus reikalas(sveiko proto ribose), kištis ir vadovauti gali tik tuo atveju ,jei matai viską nuo pradžių ,o ne pasekmes.


Kol toje grupėje yra mūsų vaikai, tol reikalas ne grupės, ne darželio, ne auklėtojos ir ne darželio direktorės. Visų pirma - tėvų reikalas.
Aš asmeniškai mama išlieku visą dieną ir man ne vis vien kas darytųsi darželyje kol manęs nėra.
Ir ne darželio auklėtojoms spręsti apie tėvų gyvenimo būdą, moralę. Jos dirba su vaikais, ne su tėvais. Bet tai nereiškia...aha, mano darbas yra su vaiku, tai aš jį pagal save ir lipdysiu, skatinsiu- bausiu ir pan., ir t.t. Jei jau iškyla reikalas kažko imtis, tai visų pirma apie tai turi žinoti tėvai. Ne pirmą dieną auklėtojos dirba..jei taip rasčiau savo vaiką nubaustą ir nevalgiusį, tai labai būtų pikta, bet jei man atėjusiai pasiimti vaiko būtų paaiškinama, kad mano vaiko elgesys dažnai būna netinkamas, kad jei jis nesikeis reiktų ieškoti būdų kaip tą elgesį daryti priimtinu ir būtų perspėta, jog mano vaiką gali nubausti aš bent galėčiau spręsti..ar aš noriu, kad tą darytų darželis ir man su auklėtoja "bausmes" aptarti, ar aš noriu pati savo vaiką auklėti.
O dėl to, kad vaikas pavalgys vėliau, tai visiškai nepriimtina. Vaikas - ne gyvulys, nėra ko su juo kaip su gyvuliu elgtis, auklėjant per elementarių fiziologinių poreikių patenkinimą. Tai gal tada dar ir į tualetą neleist?? Vieną kartą kelnes pridės, vaikai pasijuoks, gal ir elgesys pasikeis??
Vaikas yra žmogus. Tą situaciją reikėjo spręsti arba prieš, arba po valgio..bet ne pačiu valgiu smile.gif Mano kuklia nuomone biggrin.gif
Atsakyti


Svarbiausia ne jaunystė-svarbiausia pačios pasileidimas ir smurtas prieš vaiką+ reikalavimai kitiems.Pirmiausia reikalauk iš savęs , po to iš kitų .Tai norėjau pasakyti.Jeigu kiekviena išlindus apsirūkiusiom akim ims aiškint ir auklėti pedagogus ,tai tikrai -kam tie pedagogai ir bereikalingi.
O tu pati gali pasakyti, kad esi pakanti savo ir svetimų vaikų išdaigoms?Toleruoji absoliučiai viską?Tai pavažinėk miesto autobusais ir retkarčiais atkreipk dėmesį į šiek tiek paaugusius vaikus-nustebsi išgirdusi ką jie kalba ir kaip visas autobusas suaugusių žmonių tyli-bijo įsikišti.O ar tai nėra visiškų vaikų teisių turėjimo ir visiško suaugusiųjų teisių neturėjimo pasekmė?

O TAS KAS DIRBSU VAIKAIS? Nemanyk ,kad ir tos geros pedagogės yra geležinių nervų, kad jos nepratrūksta.Žinau ,kad kitos tyli ,niekada nerėkia ,betgi yra daugybė būdų kitaip savo pyktį išliet-viena tokia mėgsta įžnybt, antra gal paterorizuot su šypsena.Iš šalies žiūrint viskas gražu ,o juodas darbas vistiek atliekamas ...Tai jau geriau ta,kuri atvirai parodo kokia ji yra-neveidmainiauja prieš tėvus.


Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 03 28, 09:54)
..jei taip rasčiau savo vaiką nubaustą ir nevalgiusį, tai labai būtų pikta biggrin.gif


O man būtų gėda ,kad mano vaikas tiek prisidirbo,jog nusipelnė tokios bausmės.Ir tikriausiai pagalvočiau ,kad kažką ne taip dariau pati .Išklausyčiau auklėtojos ir pravesčiau pokalbį su vaiku. Kaip tik tai neseniai pas mus ir nutiko .Įpareigojau savo vaiką prieiti kitą dieną ir asmeniškai auklėtojos atiprašyti,vistik skirkim ,kad suaugę irgi žmonės.Sakai visą dieną nori žinoti kas ir kaip?Tai kam tada vesti į darželį-pati augink iki pilnametystės ir saugok nuo vėjo,saulės ir lietaus.Būsi garantuota, būsi rami.
Čia nuo daržo peršoksiu truputį iki mokyklos.Mano didžiojo vaiko(dabar šeštokas) klasės tėvai (t.y. mes) nuolat žiūrėjo į vaikus panašiai kaip ir judvi čia su vota į savo darželinukus-dalyvavo , kišosi ,"nuiminėjo" ,keitinėjo mokytojus(anglų,pvz.),auklėjo mokyklos pavaduotoją ,direktorių savo vizitais ir taip toliau ir panašiai.Ai kokia klasė ,ai kokie rūpestingi tėveliai, ai kaip gražu ir prasminga.5-oje klasėje iškilo problema -niekas nenorėjo imti kaip auklėjamosios klaės, o todėl ,kad bijojo tokių įkyrių , amžinai ieškančių savo angelams tobulų mokytojų ,tėvų.Topų topas buvo ,kai vaikai pareiškė jog viena mokytoja jiems nepatinka-ir tėvai savo sena tradicija -kaip taip ,negali būti ,reikia kažką daryti.Ačiū dievui ,pusė klasės tėvų ėmė susigaudyti iki kur mes visi nuklydom su savo kišimusi.Dabartinė klasės auklėtoja taip ir pasakė -jei mes dabar jų (vaikų ) nesustabdysim ,po metų bus viskas prarasta.Imkimės pagaliau ne vaikų kaprizų ,norų ,pageidavimų ir teisių žiūrėt,imkimės pagaliau juos pačius ant žemės nuleidinėt.
Aš tiesiog paėmiau šį pavyzdį ,nes nereikia taip siaurai į viską žiūrėt -popa vaikas su 3 sekundėm atšalusia vakariene .O gal jis ką tik išvadino tavo tikrai gerą dukrą (sūnų) kūrva ,blede ar pan.?(atsiprašau už pvz.) tiesiog šiaip sau -kad jam tai patinka ,gal jis visą dieną tik tokius žodžius ir tekalbėjo ,tuo pačiu metu žinodamas ,kad jo nieks nubausti negali?
Mano kuklia nuomone ,nieko baisaus ta auklėtoja nepadarė.Sutramdė ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2006 03 28, 09:54)
Kol toje grupėje yra mūsų vaikai, tol reikalas ne grupės, ne darželio, ne auklėtojos ir ne darželio direktorės.


Praeitais metais teko dalyvauti tokiame seminare ,jame buvo daug apie ką kalbėta ,netgi apie vaikų darželius ,vaikų socializaciją.Ten pasisakė tokia profesorė Audronė Juodaitytė, tai man įstrigo jos mintis: "Pedagogas atsako TIK prieš vaiką.Galbūt vakarop pedagogas su vaiku susitaikė ir tas įvykis neturi būti pasakojamas tėvams.Nes prie ko tie tėvai?Vaikas nėra jų nuosavybė."Labai nepažodžiui ,bet esmė tikrai buvo pasakyta tokia
Atsakyti
O man nebutu geda jei savo vaika rasciau kampe ir ziopsanti kaip visi vaikai valgo pietus, o jai neduoda, man butu labai pikta, kad mano vaika taip skriaudzia. Jei aukletoja taip gali, vadinasi gali ir daugiau. Tai is kur atsiranda tie slapinimaisi i lovas, nenoras eiti i darzeli ir kiti negeri dalykai. As tai si ivyki akcentuoju, nes mano dukra Buvo isterijoj prapuolus, kai palikau su miegu. Ir ta isterija paumedavo butent kai migdydavo ta aukletoja. Rytais man reikia vos ne po valanda prabuti iki kol pasilieka su ta aukletoja. Vaikai jaucia uz mus suaugusius geriau.
Tai gal tu,geguzevasaris pasakysi, kad nekreipti i vaiko psichologine bukle, kuri pasikeite kai pradejo miegoti pietu miego. Butent, kad yra tokiu, kurios ir sako. Nu tai ka? visiems taip buvo ir taip turi buti, praeis. schmoll.gif
ir kaip tai ne tevu reikalas. o tai kieno jei ne tevu. Sakai, kad kaip gatveje vaikai kalba... O taip ir kalba, nes tokios aukletojos ar mokytojos imasi savo auklejimo metodu, o ne prabnesa tevams. Aukletojos pareiga yra su vaikais zaisti, juos lavinti, vesti i lauka, su jais daryti manksta, piesti, rasyti lipdyti, mokinti ETIKETO,KULTUROS IR DOROVES. Vaikus vedame i darzelius arba paliekame aukletojoms, nes ir, kad labai norim, bet negalim visa diena praleisti su jais.
tevai turi aukleti ir rodyti pavyzdi. tevai turi sukurti pradine vaiko pasauleziura.
As pati kai eidavau i darzeli, tai nenoredavau miegoti, o aukletoja uz tai uzklodavo galva ir neleisdavo net pajudeti ir taip pora valandu kiekviena diena. Visada darzelio lova po pietu miego budavo prislapinta. Po to pasikeite aukletoja ir tikrai ji buvo slyksti. Jai budavo nesvarbu kuri vaika apkaltinti, apsaukti, nubausti nors ir budavom nekalti. Nenoriu, kad mano vaikas tai isgyventu ir tai pasistengsiu nedaryti.
O kas kitas jei ne tevai pastoves uz savo atzala...
Atsakyti
Nors ir neturiu darželinių vaikų, bet noriu įsikišti... ax.gif Labiau pritariu geguzevasaris. Vis tik man labai keistai nuskambėjo pasisakymas, kad vaikas mano ir svetimi tegul jo nebaudžia blink.gif . Vadinasi, jis (vaikas) gali daryti bet ką nebaudžiamas? Aš pakraupau nuo bausmių, kurias parašė Rasma, šitokios, aišku, negalimos, bet apskritai ne visi vaikai supranta gerą žodį ir jei auklėtoja negali jo pabart, tai sunkiai įsivaizduoju jos darbą 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 03 26, 21:53)

Aš pati daželį pamenu kaip "konclagerį", kaip siaubą, kaip tragediją..

kaip didelės tragedijos neprisimenu, bet niekad nepamiršiu kai per lėtai valgant sriubą, jos dar daugiau pripildavo - atseit kad greičiau suvalgytum ir netektų valgyti dar ir dar blink.gif kas per pietų miegą šnekėdavo - nurengdavo apatinius ax.gif ar ant stalo liepdavo stovėti. Einant gatvėje, būdavo fiksuojami nepaklusnieji, kurie vakare būdavo sustatomi kambario viduryje, vadinami žvakėmis, o visi aplink šaipydavosi (auklėtojos skatinimu) blink.gif
o kartą draugei iš nosies kraujas pradėjo bėgti - ji nerimo, sukinėjosi lovoj... priėjusi auklytė net nepasiteiravo, kas ir kaip, ir vožtelėjo šlapiu skuduru per veida blink.gif iki šiol akyse stovi mergaitės veidas, išmozotas krauju iš nosies doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ditė @ 2006 03 29, 08:16)
Tiesiog nera ka pridurti, siaubu siaubas  doh.gif  doh.gif  blink.gif  blink.gif

As tai netikiu tu darzeliu geraja nauda,atseit vaikas ten socializuosis,lavinsis ir t.t..Tiesiog reikia vesti.Nes dirbti reikia.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2006 03 28, 19:20)
O tu pati gali pasakyti, kad esi pakanti savo ir svetimų vaikų išdaigoms?Toleruoji absoliučiai viską?

Vis vien nepatikėsi. Esu labai pakanti.
Iš vaikų nereikalauju tokio elgesio ir sąmoningumo, kaip iš suaugusiųjų.

QUOTE
Sakai visą dieną nori žinoti kas ir kaip?Tai kam tada vesti į darželį-pati augink iki pilnametystės ir saugok nuo vėjo,saulės ir lietaus.Būsi garantuota, būsi rami.

Su didžiausiu malonumu.
Tai bent žinočiau, kad ką užauginsiu tą ir turėsiu, o ne kokia nervuota moteris elgsis su vaiku, kaip nori ir amžinai bus teisi..nes pedagogė smile.gif
Tačiau žinau, kad mūsų šeima vien iš vyro uždarbio nepragyvens, todėl ir negaliu svajot.

QUOTE
O man būtų gėda ,kad mano vaikas tiek prisidirbo,jog nusipelnė tokios bausmės

Man dėl savo vaiko niekada nebūna gėda. Aš savo vaiką myliu. Net jei jis ir negerai elgiasi. Kai taip nutinka, mes kalbamės ir viską gražiai išsiaiškiname. Senai išaugau iš "gėdos prieš visuomenę ir kitus" marškinėlių. Svarbu, kad pačiam prieš save gėda nebūtų.
QUOTE
Mano didžiojo vaiko(dabar šeštokas) klasės tėvai (t.y. mes) nuolat žiūrėjo į vaikus panašiai kaip ir judvi čia su vota į savo darželinukus-dalyvavo , kišosi ,"nuiminėjo" ,keitinėjo mokytojus(anglų,pvz.),auklėjo mokyklos pavaduotoją ,direktorių savo vizitais ir taip toliau ir panašiai.
Topų topas buvo ,kai vaikai pareiškė jog viena mokytoja jiems nepatinka-ir tėvai savo sena tradicija -kaip taip ,negali būti ,reikia kažką daryti.

Atleisk, bet Tu negali žinoti, kaip aš žiūriu į savo vaiką. Jei netoleruoju bausmių, tai nereiškia, kad "vaikui norint" aš lakstysiu pas ugdymo įstaigos vadovybę. Bet vaikas visada bus išklausytas. O "dalyvaut", tai dalyvausiu ir jei kas bus mano požiūriu blogai, aš išsakysiu auklėtojai, kuri dirba tiesiogiai su mano vaiku, o ne administracijai. Visi žmonės klysta ir aš pati klystu. Bet jei sistema tokia, kad aš teisi, nes n metų dirbu su vaikais ir man neaiškinkit, tada tikrai geriau kažką keisti.
Keitė mano tėvai ir esu be galo dėkinga, nes būčiau likusi be rankų (esu kairiarankė, o žinai, kaip "tarybiniais metais" perauklėdavo tokius "velnio išperas"???), keisiu ir aš, jei tikrai bus reikalinga.
QUOTE
ne visi vaikai supranta gerą žodį ir jei auklėtoja negali jo pabart, tai sunkiai įsivaizduoju jos darbą. Vadinasi, jis (vaikas) gali daryti bet ką nebaudžiamas?

As smile.gif, pabart ar sudrausmint gali (tik žiūrint kas tas pabarimas g.gif), bet čia kalba eina ne apie pabarimą, o apie bausmes. Sąmoningas, auklėtojos apgalvotas bausmes.
Dar bausmė bausmei nelygu. Kadangi esu ciniška veterinarė, tai galiu pasakyti, kad gyvulius taip "auklėja". Per fiziologinį poreikį ėsti ir sukeliamą skausmą. Tuo pagrįsta visa sąlyginių refleksų sudarymo grandinė ir dresūra. Tai mes norime, kad darželyje ugdytų ir lavintų, ar kad dresuotų? rolleyes.gif

Būtent, už vaiko poelgius berods iki 14 metų net teisiniu požiūriu atsako tėvai. Vota labai teisingai parašė "tevai turi aukleti ir rodyti pavyzdi. tevai turi sukurti pradine vaiko pasauleziura". Jei tai vadinama, kad "vaikas gali daryti bet ką nebaudžiamas", tada sakau - taip...kas man belieka smile.gif O jūs man pasakykit ką gero duoda bausmė? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(coco @ 2006 03 29, 07:32)
As tai netikiu tu darzeliu geraja nauda,atseit vaikas ten socializuosis,lavinsis ir t.t..Tiesiog reikia vesti.Nes dirbti reikia.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif mintis thumbup.gif
Geras ugdymas mano nuomone yra neprievartinis (kaip montessori) ir ne bandomis (atsiprašau už išsireiškimą) po 25-30 vaikų. Tokio ugdymo pasekoje vaikai nebemoka patys organizuoti sau užsiėmimo, nes pripratę prie nurodinėjimų ką kada daryti(čia iš mano naujausių pastebėjimų), nekalbant apie visus kirus minusus kaip bausmės, aulėtojos intelekto žemas lygis ir taip toliau.
O dėl bausmių tai noriu pasakyti, kad auklėtojos darbą turi dirbti žmonės, turintys pedagoginių gabumų, iš prigimties mylintys vaikus, be to, jie turi nuolat tobulėti ir atrasti naujų metodų, kaip su vaikais susitvarkyti nepažeidžiant jų orumo!!!Aš labai myliu vaikus, bet žinau, kad nesusitvarkyčiau su krūva, todėl gi aš ir nepasirinkau tokio darbo!!!

Atsakyti
Taigi auklėtojos irgi yra žmonės ir gali klysti. Tik jau nesakykit kad auklėtojos visada teisios nes jos pedagogės doh.gif Tėvų nebent gali būti klaida ta kad vaikai girdi kaip tėvai aptaria auklėtojų ar mokytojų klaidas 4u.gif tada ir atsiranda nepagarba ar nepasitikėjimas auklėtojomis rolleyes.gif
Nemanau kad auklėtojos susitvarkytu jeigu nebūtu bausmių kaip ir minėjo kad auklėtojos turėtu su tėvais aptarti apie jų vaiko elgesį ir tada tik spręsti kokias taikyti bausmes 4u.gif juk kiekvienas vaikas individualus, kartais galima padaryti neatitaisomą klaidą mirksiukas.gif
Atsakyti
Sunkus auklėtojų darbas, pati dirbau porą vasarų lopšelį, tad mačiau visą virtuvę iš vidaus, vat todėl ir nepasirinkau pedagoginio darbo.O ,kad nesikeiktų , bausdavau neleisdama suptis, kas negražiai kalba , tas nesisupa, deja šiais laikais nepritaikoma, kita vaikų karta.Bailiuką vedžiojausi visur kartu-prisimenu tokį baltapūkį įsikibusį man į koją, bet jis taip nepriprato darželyje , vėliau nelankė.
Šiaip šilti prisiminimai užplūdo apie tuos mažiukus pagalvojus. wub.gif
Auklėtojos gi baigę pedagogikos mokslus, turėtų sugebėti sudrausminti mažuosius išdykėlius , jų netraumuodamos.Pasėsi gėrio grūdą jų širdukėse, tai tą derlių ir pjausi.
Atsakyti