Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė/ psoriazė- 2 dalis

QUOTE(Vivaida @ 2006 05 12, 15:56)
Neseniai per kartojamą televizijos laidą  "SOS PAGALBA" mačiau reportažą apie žuvytes, "gydančias" žvynelinę. Laidą mačiau ne nuo pradžios, esmė tame, kad žmogeliui, kuris lankė šiuos seansus pateiktas ieškinys dėl žuvelių nugaišimo. Akcentuota ir tai, kad šis gydymas tai tik pinigų pasipelnymas , tokiam gydymui vilčių teikti nereikia.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš irgi mačiau tą laidą doh.gif
Atsakyti
Sakykit, o ar gali sia liga sirgti mazi leliukai? g.gif

Dukrytei (8men) jau pries kokia gera savaite atsirado rausvi spuogiukai ant uzpakaliuko, ranku, koju srityse ties sulenkimais. Dabar raudonumas gerokai paryskejes ir vietoj spuogeliu-demeles atsirado. Pas gydytoja pirmadieni vesim.
Atsakyti
QUOTE(praeiviene @ 2006 05 13, 08:04)
Sakykit, o ar gali sia liga sirgti mazi leliukai? g.gif

Dukrytei (8men) jau pries kokia gera savaite atsirado rausvi spuogiukai ant uzpakaliuko, ranku, koju srityse ties sulenkimais. Dabar raudonumas gerokai paryskejes ir vietoj spuogeliu-demeles atsirado. Pas gydytoja pirmadieni vesim.

tokie mažiukai labai jau retais atvejais serga žvyneline schmoll.gif

Man iš tavo aprašymo labiau primena atopinį dermatitą mirksiukas.gif Maniškei tas pats doh.gif rankų,kojų sulenkimai, raudonos dėmelės,kartais tiek išsausėjusios,kad net iki žaizdų unsure.gif Bet gydytojų pagalba gerėja smile.gif tikiu,kad ir tavo leliui ne žvynelinė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Austeja9 @ 2006 04 06, 08:26)
Dabar turiu rūpestėlį - labai noriu susilaukt mažiuko, tik ...bijau, labai bijau....
taip ir lieka  viskas mano svajonėse... nestuke.gif
Mergaitės, iš kur jūs semiatės stiprybės nebijoti turėti vaikų?Juk ši liga paveldima, kaip negeriant nuo skausmo vaistukų išbūti bent tuos 9 mėnesiukus?Pas mane galvelėj milijonas klausimų ir abejonių... Atvirai kalbant, suradusi šitą forumą, aš įgavau jėgų, vilties...Pasirodo, nėštumo metu kitoms net dingsta ši baisybė... Gal spjaut į visas savo baimes ir ....viskas bus gerai.

Pastok ir būk nestuke.gif , viskas bus gerai. Aš ar Cikadelė - gyvas pavyzdys tongue.gif Žvynelinė paveldimą tik iš vyro pusės, tad, jei sergi tik Tu, kad vaikas paveldės šią ligą- tikimybė labai maža. Nėštumo metu daug kas būna kitaip nei prieš nėštumo, gal tau net neprireiks vaistų nuo skausmo. mirksiukas.gif

QUOTE(Austeja9 @ 2006 04 24, 10:47)
Klausimėlis Jums visoms  smile.gif

Kaip manote ar sveika mityba turi įtakos mūsų ligai?  g.gif
Gal kuri pradėjote maitintis sveikai ir liga "sušvelnėjo"?
Galvoju gal verta pabandyt....
Pasidalinkite savo mintimis ir galbūt atrasime dar vieną būdą kovojant su šita baisybe  gun_bandana.gif

Mityba - antroj vietoj po streso turi įtaką šiai ligai. Kai pabdžiau gydytis pas natūropatą - pirmiausia jis pasakė, kad reikia išvalyti kepenis. Nes visas brudas, kurioj nesugeba nufiltruoti kepenys, išeina per odą, tai kuo daugiau vartosi "netinkamo" maisto, tuo stipriau pasireikš liga. Po kepenų valymo, spec. dietos ir specialių žolinių tepalų vartojimo, pagerėjimas buvo netikėtinai didelis. Žinoma, ta būdą dabar apleidau, nes kiekvieną mėnesį vizitas pas natūropatą kainuodavo 200 lt. ( jis teigė, kad šiai ligai reikia spec. žolėlių, kurias sunku auginti, rinkti ir pan, todėl tokios kainos). Kaip kažkas minėjo, mes negalime vartoti aštrų pateikalų, rūkytų gaminių, rekomenduojama vartoti tik baltą mėsą ( triušieną, kalakutieną, vištieną ), vartoti kuo mažiau miltinių produktų, maistą troškinti, o ne kepti, saldumynų, kavos - atsisakyti, druskos kuo mažiau. Žinoma, viso to galima vartoti su saiku, bet jau tik tada, kai pasieksit minimalią ligos formą, bet jei norit pasiekti maksimalių rezultatų - tada tik taip ir maitintis.

QUOTE(Vivaida @ 2006 05 12, 15:56)
Neseniai per kartojamą televizijos laidą  "SOS PAGALBA" mačiau reportažą apie žuvytes, "gydančias" žvynelinę. Laidą mačiau ne nuo pradžios, esmė tame, kad žmogeliui, kuris lankė šiuos seansus pateiktas ieškinys dėl žuvelių nugaišimo. Akcentuota ir tai, kad šis gydymas tai tik pinigų pasipelnymas , tokiam gydymui vilčių teikti nereikia.

Aš visad į tai žiūrėjau skeptiškai ir dar kartą pasikartosiu. Mano akvariumo žuvys irgi pirštą "kandžioja", kai įkiši lotuliukas.gif Žvynus (sausus plotus) nuima ir elementariausias salicilo tepalas. O pagerėjimą tikriausiai duoda tai, kad kai oda išsivalo nuo žvynų, tai geriau veikia druskingas vanduo, vadinasi - išsivalius nuo žvynų salicilio tepalu ir kasdien gulint pvz vonioje su negyvosios jūros druskos tirpalu (tik visą tai atliekant sąžiningai kasdien) - rezultato pasieksit tikrai panašaus ir nekainuos kosmoso.

Pastebėjau vieną šios ligos tendenciją - po kiek laiko organizmas pripranta prie tam tikro vaisto, ar jis hormoninis ar homeopatinis ir neveikia taip efektyviai, taip kad jei vieną kart vaistas padėjo labai greit, o kitą kart ne, nenusiminkit, tiesiog jį reikia keitsi kitu. Beje iš homeopatinių - tai po vienų liga buvo tik paaštrėjus, o po kitų - pagerėjo, bet pastebiu, kad ir prie "Psoriaten" pradeda priprast, žinoma, reikia pripažinti, norit rezultato, reikia ir mitybos prisižiūrėt, o nestuke.gif gi prei visokio brudo traukia smile.gif saldainių ir t.t.

Atsakyti
4u.gif Sveikutes 4u.gif

Kad ir kaip nenoreciau jungtis i serganciu gretas,bet deja....

Zodziu,si "dziaugsma" turiu ne tiek jau ir daug -kokie 3 metai,neskaitant to kad visa gyvenima vargino sausos alkunes,taciau niekad negalvojau ,kad tai PSO.Greiciausiai paastrejima sukele didelis kiekis vaistu,kurie buvo leidziami ,geriami pries stuburo operacija-visokie ..profenai.Ir tai galejau gyvent,kol neprasidejo baisus galvos niezulys ir raudonas lankas ant kaktos prie plauku.Va tada ir teko susipazint kas tai yra.Tiesa nuejau i odos dispanceri ir tuom kartu skysciu Dermovate isgyde mano liga-tikrai dingo visai.Dziaugiausi,bet ..
Noriu dar pasakyt ,kad nestumo pradzioj lyg bande vel rastis,bet paskui visus 9 menesius net buvau pamirsus apie tai.Buvo tikrai liuks.Visas grozis prasidejo jau po gimdymo praejus kokiem 2 men.ir aisku tesiasi iki dabar.Dabar kaip uzburtas ratas-apsigydau ir vel ,sumazeja,pabalteja ir vel raudona.Vaikstau i soliariuma ,pasauseja,baseinas irgi neveikia blogai,tik kad pati nejaukiai jauciuosi kt zmoniu akivaizdoje.Ejau pas privacius dermatologus ,kur vizitas 100lt. ir pasakymas ,kad si liga negydoma blink.gif .Grazi perspektyva.Ai ...

Bet gerai kad yra toks skyrelis,gerai kad yra kur paskaityt,pasidalint savo bedom ir manau ,kad pasinaudosiu jusu patarimais ir bendrom jegom istversim nesmagumus.

Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2006 05 13, 12:30)
tokie mažiukai labai jau retais atvejais serga žvyneline schmoll.gif

Man iš tavo aprašymo labiau primena atopinį dermatitą mirksiukas.gif Maniškei tas pats doh.gif rankų,kojų sulenkimai, raudonos dėmelės,kartais tiek išsausėjusios,kad net iki žaizdų unsure.gif Bet gydytojų pagalba gerėja smile.gif tikiu,kad ir tavo leliui ne žvynelinė 4u.gif

O kuo tepat,nes pas mus tokie nedideli sausumai toj vietoj kur pamperiukas baigiasi ant kojyciu.Ir atsirado panaudojus kokias tai sauskelnes.Bet patept butu gerai.
Papildyta:
[quote=Delusion,2006 05 13, 22:31]
Pastok ir būk nestuke.gif , viskas bus gerai. Aš ar Cikadelė - gyvas pavyzdys tongue.gif Žvynelinė paveldimą tik iš vyro pusės, tad, jei sergi tik Tu, kad vaikas paveldės šią ligą- tikimybė labai maža. Nėštumo metu daug kas būna kitaip nei prieš nėštumo, gal tau net neprireiks vaistų nuo skausmo. mirksiukas.gif

Na jei cia tiesa,tai nors tiek man ramiau,kad si liga mano,o ne vyro,tai labai tikiuosi ,kad mano mergaitems taip nebus. blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes pas mane si lyga buvo pries penkis ar sesis metus ,bet man pavyko issigydyt,ukolais i vena ir tepalu,tik gaila kad dabar tu ukolu Lietuvoje nera,jie pagal mane is Baltarusijos buvo ,tai va kas turit Baltarusijoje kokiu pazistamu ar gimyniu pasiklauskit,o tepalas pagal recepta vaistineje buvo daromas ,tai per 10 dienu lyga isnyko ir nepasikartojo tfu tfu tfu per kairi peti,o lyga as ir sesuo paveldejom is mamos brolio,nors jo nei vienas vaikas nesusirgo.
Atsakyti
QUOTE(grazute @ 2006 05 14, 09:59)
Sveikutes pas mane si lyga buvo pries penkis ar sesis metus ,bet man pavyko issigydyt,ukolais i vena ir tepalu,tik gaila kad dabar tu ukolu Lietuvoje nera,jie pagal mane is Baltarusijos buvo ,tai va kas turit Baltarusijoje kokiu pazistamu ar gimyniu pasiklauskit,o tepalas pagal recepta vaistineje buvo daromas ,tai per 10 dienu lyga isnyko ir nepasikartojo tfu tfu tfu per kairi peti,o lyga as ir sesuo paveldejom is mamos brolio,nors jo nei vienas vaikas nesusirgo.

O kokie ukolai?Ta prasme vaistai?
Atsakyti
QUOTE(grazute @ 2006 05 14, 09:59)

labai priklauso kokia PSO forma, vienam vaistas stebukligai gali padėt, kitam tas pats vaistas gali tik paaštrint, deja ta liga jau tokia klastą turi.
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2006 05 14, 09:37)
O kuo tepat,nes pas mus tokie nedideli sausumai toj vietoj kur pamperiukas baigiasi ant kojyciu.Ir atsirado panaudojus kokias tai sauskelnes.Bet patept butu gerai.

sveika prisijungusi į mūsų gretas 4u.gif

Mes gydėmės ir hormoniniu tepaliuku,ir tabletėm verysad.gif nes labai jau sunki forma buvo..

Bet jei tik nusausėję, tai tepkit kokiu bekvapiu kremu(ne tepalu ir ne losjonu, o kremu),mums geriausiai tinka Eucerin, dabar Essex naudojam smile.gif

Ir geriausia būtų išsiaiškinti priežastį, mums vietinė gydytoja porino, kad tai nuo sauskelnių arba nuo skalb.miltelių, o klinikose alergologė iškart tik mums pasirodžius pasakė,kad atopinis dermatitas smile.gif Dažniausiai būna nuo maisto priedų(visokiuose jogurtuose,sultyse, varškės kremukuose,Actimelyje ir pan.) unsure.gif o jau buvau prisigalvojusi, gal mano pana paveldėjo iš manęs šitą bjaurastį doh.gif unsure.gif

panos,klausimėlis - kaip jūsų odą veikia pirtis? smile.gif Aš pastebėjau,kad dabar pasipirtinant kas savaitę, žvynų beveik nebėra g.gif gal čia tas pats efektas kaip kažkuri minėjo, kad dažniau maudantis keičiasi oda ir sumažėja žvynų g.gif o gal šiaip pirtis valo odą, ką manot?
Atsakyti
Na, ziuresim ka mums gydytoja pasakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2006 05 14, 13:45)
panos,klausimėlis - kaip jūsų odą veikia pirtis? smile.gif Aš pastebėjau,kad dabar pasipirtinant kas savaitę, žvynų beveik nebėra g.gif gal čia tas pats efektas kaip kažkuri minėjo, kad dažniau maudantis keičiasi oda ir sumažėja žvynų g.gif o gal šiaip pirtis valo odą, ką manot?

Nebuvau pirtyje nuo tada, aki susirgau. Bet manau, kad pirtis turėtų teigiamai veikti, juk atsidaro odos poros, apsivalo ne tik oda, su prakaitu apsivalo ir visas organizmas.

Atsakyti

panos,klausimėlis - kaip jūsų odą veikia pirtis? smile.gif Aš pastebėjau,kad dabar pasipirtinant kas savaitę, žvynų beveik nebėra g.gif gal čia tas pats efektas kaip kažkuri minėjo, kad dažniau maudantis keičiasi oda ir sumažėja žvynų g.gif o gal šiaip pirtis valo odą, ką manot?[/b][/color]
[/quote]
ir valo ir kraujotaka suaktyvėja-vienu žodžiu pliusas jei dažnai eini-mano diedui tai l.padeda pirtelė, tik po to greit reikia pasiteplioti.

Beje nupirkau pigiai Negyvosios jūros druskos Tomas Philips ten dabar 20 proc.nuolaida prekėms tai gal tik 7 ličiakus mokėjau už 1,5 kg thumbup.gif
Atsakyti