Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų mažylis žaidžia su žaislais?

Pamėgdžioti, tai viską pamėgdžioja. Susirenka viską iš kito iki mažiausios smulkmenos. Kitą kartą net pagalvoji ar tikrai aš taip eliuosi. Dar kai buvo pirmasis gimtadienis, tai nupirkom triratuką, tai su tuo važinėdavo ir pažaisdavo, o dabar 2-ojo gimtadienio proga padovanojom mašinytę, tai su ta žaidžia, jei neranda, kur būna pasidėjęs, tai šaukia: "ku mano masina?"

Mėgsta pagroti žaisliniu pianinu, dainuoti, clap.gif Ir vis prašo, kad plotum. Nu 5 min papiešia, bet kas įdomiausia piešia su tušiniu, dabar bandom piešti su vandeniniais, bet ima tik tamsias spalvas.

O labaiusiai tai mėgsta žiūrėti multikus, senąja animaciją, bet irgi užsicikliną kelis, tai kitų net nerodyk. Per dieną gali peržiūrėti 3-5 kartus "Peliuko dainelė", "senelis ir vasara".

Aš suprantu ir galvoju, kad reiktų nuvesti pas psichologą dėl agresijos, bet pas mus provincijoje neįmanoma rasti normalaus psichologo. Bet vis tikiuosi ir laukiu, kad išaugs, nu paluksiu iki 3 metų ir jei nesikeis, reiks imtis priemonių. Dabar tai pati bandau rodyti, kaip reikia žaisti, gal ne visiems berniukams ir patinka tos mašinos? sad.gif Viltis yra g.gif unsure.gif
Atsakyti
Dainuska, paskaiciau Tavo paskutini posta... Na, tikrai, gal zomeliukui nepatinka masinos ir viskas g.gif Jeigu jis megsta dainuoti, megdzioti jus, tevelius, bendrauti, ploti, piesti.... Viskas skamba LABAI "normaliai", svarbiausia kad jis nera koks "atsiskyrelis" uzsidares savame pasaulelyje. As, pilnai suprantu Tavo jauduli, bet zinok, 2 metukai gana sunkus amzius tiek vaikeliui, tiek tevams. Atsimenu, kaip as is proto krausciausi, kai Tadas nekalbejo kaip turetu kalbeti dvimetukas, ir pykcio priepoliai ji daznai uzpuldavo, buvau prisigalvojusi visokiu nebutu dalyku.....Dar be to pas mus gime antras, kai Tadukas buvo tik 1m5men., tai strioko buvo jam ir mums unsure.gif Jeigu surastum gera vaiku psihologa pasiulyciau apsilankyti, paprasciausiai nuramins Tavo sirdi. Jie juk zino ko tiketis is tokio amziaus vaikelio. Ir visa ka jus dabar turite praeiti, galbut yra visiskai normalus dalykas. Juk ne visi mes esame vienodo temparamento zmones. Ir su amzium vaikai labai keiciasi, mano Tadas dabar yra visai kitas zmogutis nei jis buvo preis metus. Taigi, viskas bus gerai, pamatysi smile.gif Ir nekisk Tu Jam tu masinu laugh.gif
Atsakyti
Ačiū už nuraminimą. Gal kartais tikrai aš per daug noriu iš jo ir per dažnai lyginu jį su kitais vaikeliais, nors pati puikiai žinau, kad tai negalima daryti. doh.gif Juk jis yra asmenybė. Bet pačiai pasidarė lengviau, kai parašiau šį laišką. Ir pastebiu, kad tas mano vaikelis kas dieną, nors ir labai mažais žingsneliais tobulėja. Dabar prasidėjo klausimai: "Kas cia?", "Kur...?", bando kartoti žodžius, sudeda sakinukus (aišku savo kalba) ir didelis meistrautojas. Turi darbo įrankius, tai vis kala. Ir tikras beždžioniukas, kol rašiau laišką, tai jis atliko savo reikalus ant puodulio ir jį išpylė. Bet judrumas nenusakomas, vietoj pabūti jam kančia, reikia bėgti, lėkti, lipti. Sode užsikorė ant nuošlaitinio stogo. Visiems buvo ir išgąsčio, ir juoko, kad močiutė begaudydama anūką, taip pat atsidūrė ant stogo. biggrin.gif unsure.gif laugh.gif

O jei būtų antras, gal tėveliams visai šarai pasisuktų. Ir dar toks kaip Justinas. Jam turbūt irgi būtų didelis pavydas. Man tai dar kaip man, o tėtei kažin ar leistų paimti brolį ar sesę?
Atsakyti
Mano mergytei 2.7 metų, tokia pati nenuorama kaip ir jūsų visų, mėlynių nespėjam skaičiuoti, bet atradom super žaislą- dėliones-puzlius thumbup.gif , tiesa detalių kol kas nedaug, bet užsiėmimas garantuotas clap.gif ir man patinka biggrin.gif
Atsakyti
Maniškis irgi nežaidžia su žaislais... wink.gif O užsiima štai kuo: piešia su kreidutėmis ant lentos ( t.y. apversto teniso stalo biggrin.gif ), turškiasi baseinėlyje ( pirkau Maximoj patį mažiausią, kad kambaryje ar balkone pastatyti būtų patogu), važinėja su mašinėle, stumdo triratuką, kartkartėmis pasisupa su arkliuku ar nučiuožia nuo čiuožyklos (dažniausiai atbulom, ant pilvo, atsistojus ar panašiai blink.gif ). Labai patinka didžėjauti - užlipa ant kėdės, įsijungia sintezatorių ir prasideda "bumčik bumčik" laugh.gif Tiesa, dar tėtis nupirko lėktuvėlį, kuris lauke paleistas kurį laiką gražiai paskrenda- vaikas buvo sužavėtas thumbup.gif, tik neaišku, ar ilgam g.gif

O žaisliukai gali gulėti nepaliesti ilgai iglai... Neseniai pirkom traukinuką, važiuojantį bėgiais - tai įodomiausia tuos bėgius išardyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 07 05, 12:50)
turškiasi baseinėlyje

Oi, Zvirbliuke, kaip man patiko sita ideja thumbup.gif Kaip as cia anksciau taip nesugalvojau... Siandien praleidom gera pusvalandi balkone baseine, tik vandens man nebuvo lengva prinesioti. Bet vaikis po maudyniu uzmigo per 10 min clap.gif

Dainuska, maniskiam 2 m. 6 men. Bet zaislu jam nelabai reikia. Nors is kitos puses - ir nelauzo. Ismetyti tai ismeto, bet mes mokomes ir susirinkti, susideti i deze ar spintute. Labai megsta masinas, dar megsta klijuoti, dabar vasara - lauke su kamuoliu zaisti, bet is esmes visa veikla turi buti su mama (teciu, mocite, seneliu ar kitu suagusiu). Dabar siek tiek gali ir vienas pazaisti (ypac kai pakvieciu eiti pietu miego - zaidzia vienas kokias 15 min. ir mamos ne nesaukia wink.gif ), o anksciau vienas niekuo nenoredavo uzsiimti, tai mes ir bulves skusdavom ir indus kartu plaudavom. Ir dabar dar vienas megstamiausiu uzsiemimu - padeti man ka nors maisyti: blynu ar varskeciu tesla, padeda kepti zuvi smile.gif

Man kelios psichologes yra mineje, kad kol vaikas mazas - tevai turi su jo zaislais ir su juo zaisti, nes tik taip vaikas ismoksta pats zaisti...
Atsakyti
Maniskei(1m1m) naujas zaislas rupi tol. kol ji apciupineja, susipazista-panasiai apie pusvalandi, tada mama, pasiimk ir zaisk pati, jei nori. blink.gif Su iprastiniais savo zaislais kasdien irgi truputi pazaidzia, bet labiausiai patinka juos metyti. Na dar demesi patraukia tada, kai as paimu ir vaizduoju , kad jis gyvas-t.y.-kalbu uz zaisla, judinu, va tada ji ziuri i mane ir sypsosi.. rolleyes.gif Na o megstamiausi dabartiniai musu zaislai-saukstai, puodukai, lekstutes, dangteliai, dangciai-ir viskas kuo galima barskinti.. laugh.gif wub.gif
Atsakyti
Musu mazgei 1m.5men. ir zaislus ji megsta. Pastebiu, jog uzeina bangomis-zaidzia tai su vienais, tai su kitais, bet niekada nepraranda populiarumo sunys... ju gal septyni ir ivairaus dydzio ir kiekviena ryta juos pamaciusi ji net spiegia is dziaugsmo ir su tokia meile myluoja rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif Labai megsta skaityti knygas, bet pastaruoju metu savosios pabodo, tai nusigriebia mamos arba tecio ir taip skaito su toliu vokisku akcentu burbuliuoja, kad luztam visi biggrin.gif Na irkamuoliai la-bai megiamas zaislas thumbup.gif , dviratukas, kuri irgi stumdo, vezioja suniukus irt.t. Veiklos ji prisigalvoja daug biggrin.gif
Atsakyti
maniskiui 15 men-o zaislai yra paskutineje vietoje-del to labai nepergyvenu...juk nesidi vaikas ir neziuri i viena taska...(tik kad paciai ramiu 15 min net nera)...geriausia jam i skalbimi masina bandyti ilisti , traukti viska is saldytuvo, o gerus daiktus mesti i siuksliu deze (sendien buvo ismetes distancini tai ejau i lauka, issitraukiau is konteinerio siuksliu maisa ir ten pasikapsciu ta dingusi daikteli radau)...o jei dar kartais jam pavyksta nutempti kompo klaviatura tai tada vaiko "nera"
Atsakyti
mano vaikui 2,5. iki 1,5 tai visai galima sakyt nezaide. dabar megsta masinas, knygutes, bet reikia su juo zaisti. idomiausia tai lauke jam buti. na dar megsa puzzle delioti, bet vienas nieko ilgai nezaidzia
Atsakyti
Mano dukrai yra 1.7 m. Su zaislais nelebai zaidzia. Tiksliau turi pelyte su kuria miega ir br jos niekur neiseina. Na ir kelinta diena vis uzsiciklina dar ant kokio zaislo, tai ir ji visur tamposi, guldosi kartu i lova (ir visai nesvarbu, kad tai plastmasine masinyte ar mechaninis senis saltis). Kelias knygutes bande vartyti su gyvuneliais mokesi juos pazinti. Supamas arkliukas sudomina gal pusei minutes. Kas ja labai domina, tai kaip jau buvo ne viena mamyte minejusi, maudynes. Nezinau, nesuprantu to jos potraukio vandeniui. Galetu nuo tilto ar nuo molo pultu i vandeni niekas nesvarbu. Vakare reikia praustis ir tai uztrukna labai ilgai, o po to vis tiek neina is vandens istraukti.
Su kitais vaikais tai pat dar nelabai moka zaisti, nebent su zymiai vyresniais, kurie ja palepina. Ji kaip viesulas, jos visur pilna ir viskas greitai nusibosta.
Atsakyti
Maniškei irgi dabar 1,7 m. Na su žaislais žaidžia tik tada, kai juos reikia pamaitinti, duoti arbatėlės atsigert, bet ir tai kokiai 1min. biggrin.gif Dar mėgstamas užsiėmimas, kuris trunka truputį ilgiau, tai yra tik man grįžus iš darbo, iš manęs yra pareikalaujama piniginė, o tada iš ten krapštomi centai ir metami į taupyklę. biggrin.gif

Knygučių etapas jau praėjo, per Kalėdas gavom tą stumdomą mašinytę, tai kol kas tik vietą užima, kaip ir stumdomas lėlės vežimas. sad.gif

Dar mėgsta įvairių skirtingų formų detales mėtyt į joms skirtas vietas, tik reikia būti su ja ir viską stebėti... smile.gif
Atsakyti