Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 44

Ačiū už patarimus 4u.gif Tikrai padės smile.gif

O dėl to studijavimo ir priemonių pirkimo... Manau, galima pradėti nuo servetėlės, klijų, dažų ir lako. Pamėginti, koks jausmas. Ar patinka visa tai, ar užtenka kantrybės laukti, kol išdžius ar su mažu teptukėliu kraštus dailinti. O tada jau fantazija ir drąsa. Manau, čia reikia bandyti, daryti, klysti. Ir nebijoti. Kaip kažkuri labai gerai pasakė: visada galima pataisyti. Pradėk daryti ir pamatysi, kas tau patinka, o kas ne 4u.gif
Atsakyti
Dekui uz atsakymus ir pasisakymus, suprantu kad dekostudija negamina ju bet ant buteliuko nera jokios kitokios informacios kas tai per gamintojas apart dekostudijos jos kontaktu ir kaip naudoti priemone tai tada klaausiu siek tiek kitaip ar kas nors naudojo ten pirktas priemones.
Del kursu visiskai sutinku kad ju reikia mielu noru i juos eiciau, ir labai norejau pirma nueit ir pabandyt, vis uzkliuna visokie skelbimai apie vykstancius kursus, bet man su 8 menesiu vaiku tai neimanoma nes palikt niekur negaliu vis dar pati maitinu, galiu tik susimokejus uz kursus pabuti ziurovas bet nemanau kad kas taip leistu ir ar man tai padetu vistiek reik paciupineti viska paciai.
Kantrybes man uzteks jos turiu dar daug lotuliukas.gif dag ko ismokau studijuodama super mamu forumus kiekvienas darbas reikalauja ziniu ir kruopstumo ir puikiai zinau kad viskas ateina su patirtim ir igudziais, tortu puosimo temoi sedejau ir mokiaus daugiau kaip 2 metus ir tik po tiek laiko padarydavau tai kas mane dziugino taip kad nesitikiu kad cia bus greiciau viskas, taciau esu nusiteikus mokintis taip ir darysiu.
Jai atsirastu kokie kursai kurie priimtu mane kaip ziurova tikrai labai noreciau sudalyvaut as esu is Kedainiu pas mus is vis tu kursu nelabai yra tai man Kaunas arciausiai.
Atsakyti
neapmetykit pomidorais, bet ar galima ant akrilinio lako tepti sintetini?
Atsakyti
QUOTE(Angel1203 @ 2011 12 01, 00:17)
nuejau i dekostudija ir prisipirkau visko ko reikia, ......, man keistai pasirode kad ji tokia pigi.

sveikos auksarankės

Dekostudija - ir gamintojas? Nustebau tikrai g.gif
Įdomu kieno gamybos produkciją dekostudija į savo buteliukus išpilsto?
O ir labai maži pagal tas kainas (įtarimas kad tai Gargždiškių "Perfetto" gamyba, bet - tik įtarimas).
Šiaip tai turėtų būti nurodytas gamintojas ant pakuotės, net jei mažmenininkas ir išpilsto į savo tarą.
Arba paklausti parduotuvėje sertifikato galima - jie privalo pateikti. Tada bus galima suprasti kas su kuo "draugauja" iš senesnės forumiečių patirties.

Papildyta:
QUOTE(vilze @ 2011 12 01, 18:29)
neapmetykit pomidorais, bet ar galima ant akrilinio lako tepti sintetini?

pomidorus geriau į salotas sukrausim, nei tave apmėtysim. mirksiukas.gif

Klausimas labai normalus ir rimtas.
Kažkada Vilniaus Senukuose dirbo toks labai kompetentingas vyrukas, ir tikrai gerai išmanantis savo skyriaus produkciją. Jis man išaiškino, kad ant akrilinio lako dengti sintetinį galima laisvai, atvirkščiai - jau rizika kad akrilas gali nusilupti nuo sintetinio.

lotuliukas.gif Paklausiau kaip "blondinė" teisingo vyriškio, va ir gavau tada visą informatyvią paskaitą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 12 01, 19:33)

pomidorus geriau į salotas sukrausim, nei tave apmėtysim.  mirksiukas.gif


dekui 4u.gif mano akrilinis toks skystas, kaip vanduo, Dala firmos, tai daug kartu tept reikia, galvoju, kad sintetinis tirstesnis turetu but. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2011 11 30, 13:25)
Noriu patarimo. Ketinu dekoruoti taupyklę, o jos apačioje yra toks stalčiukas. Bijau, kad jei nudažysiu ir dar nulakuosiu, man jis nebesidarinės. Ką darote tokiais atvejais?
Tikrai visai neseniai buvo apie tai kalbėta. Paieškok ankstesnėje temoje ar prie lako. Nepamenu, ką nusprendė ir kokias priežastis išryškino. Kiek pamenu, siūlyta buvo su pirštu mėginti prispausti ir gerai palakuoti, bet labai nesigilinau  4u.gif

aciu labai, paieskosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2011 12 01, 10:27)
Pamėginti, koks jausmas.

Puikiai pasakyta 4u.gif
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 12 01, 18:33)
Jis man išaiškino, kad ant akrilinio lako dengti sintetinį galima laisvai, atvirkščiai - jau rizika kad akrilas gali nusilupti nuo sintetinio.

Tais atvejais, kai dvikomponentis sendinimo lakas nedraugauja su akriliniu, purškiama sintetiniu, o paskui jau galima tepti akrilinį.
Atvirkščiai nesu bandžiusi. Konsultanto spėjimas, kad akrilinis "nusiraitos" nuo sintetinio gal ir turi kokio pagrindo, tačiau, kai kalbama apie dekupažo objektus, vargu ar čia visais atvejais susiduriam su paviršiais, kurie turi būti atsparūs mechaniniam poveikiui ir pan., kuo rūpinasi konsultantas.
Šis mano teiginys tebūnie tikrinamas, nors pati minėto lako naudojimo atvejais jokių problemų neturėjau.
QUOTE(vilze @ 2011 12 01, 20:24)
dekui 4u.gif  mano akrilinis toks skystas, kaip vanduo, Dala firmos, tai daug kartu tept reikia, galvoju, kad sintetinis tirstesnis turetu but. g.gif

Vien dėl tirštumo taip klausimo nespręsčiau. Lako skystumas nėra blogybė, nes tirštas lakas sukels jo lygaus užtepimo problemų. Jei kartais akrilinis lakas pernelyg skystas, galima palikti kuriam laikui jį atidengtą. Nugaravimo procesą stebėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 02 gruodžio 2011 - 09:24
QUOTE(bite @ 2011 12 02, 10:24)
Lako skystumas nėra blogybė, nes tirštas lakas sukels jo lygaus užtepimo problemų. Jei kartais akrilinis lakas pernelyg skystas, galima palikti kuriam laikui jį atidengtą. Nugaravimo procesą stebėti.

Na man tai jau darosi blogybe, nes reikia lakuoti n kartu, kad normaliai atrodytu doh.gif
Atsakyti
Atsiprašau, kad gal ne vietoj, bet labai labai ieškau KAUNE būtent tokių dėžučių bigsmile.gif Su pasiūlymais į AŽ mirksiukas.gif Reikia kuo skubiau unsure.gif

user posted image
arba

user posted image
Atsakyti
sveiki, klijavau didelį motyvą ant dėžutės dangtelio sausuoju būdu, ištepiau klijais, palaukiau kol išdžius ir klijavau su lygintuvu servetėlę. Pradėjau tepti laku, ji man pradėjo raukšlėtis. Kaip jūs jų išvengiate?
Atsakyti
QUOTE(agnea123 @ 2011 12 05, 23:18)
sveiki, klijavau didelį motyvą ant dėžutės dangtelio sausuoju būdu, ištepiau klijais, palaukiau kol išdžius ir klijavau su lygintuvu servetėlę. Pradėjau tepti laku, ji man pradėjo raukšlėtis. Kaip jūs jų išvengiate?

anos temos pabaigoj man kazkas atsake i toki pati klausima. reikia is pradziu daug kliju uztepti, gerai ilydyti servetele su lygintuvu i tuos klijus isdziuvusius. poto tepti lyg ir laka, bet apysausiu teptuku, vos prisilieciant, poto lyg ir vel pakartot o tada jau daryt viska kas toliau numatyta.
Atsakyti
Va čia apie tai...wink.gif
Atsakyti