Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Orfeja @ 2011 12 08, 14:15)
Na o neradot kiminų gniužulo?

Nea g.gif keletą nedidelių kiminų šakelių radau (pagrinde ant pačio viršaus), bet gniužulu to pavadint tikrai negaliu schmoll.gif Kai iškėliau iš vazonėlio nubyrėjo beveik visas substratas - sodinau į naują substratą visiškai plikom šaknim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 12 08, 14:55)
Nea g.gif keletą nedidelių kiminų šakelių radau (pagrinde ant pačio viršaus), bet gniužulu to pavadint tikrai negaliu schmoll.gif  Kai iškėliau iš vazonėlio nubyrėjo beveik visas substratas - sodinau į naują substratą visiškai plikom šaknim ax.gif

O sodinot į naują vazonėlį ar tą patį?
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 12 08, 12:58)
O auginu paprastai - nuo pavasario - kai tik naktimis nebešąla iki pirmųjų šalnų gyvena lauke. Laistau kai atsimenu - dažnai perdžiūsta. Tikriausiai negerai taip, bet yra kaip yra  blush2.gif  Šį pavasarį persodinau į mišinį iš visokių orchidėjų žemių likučių ir daug arklio kakučių. Ir va - atsilygino  bigsmile.gif  Kiti du tik po vieną žiedyną leidžia.

Zinok mano auginimas viens prie vieno, net substratas i kuri persodinau toks pats, bet zaraza nezydi, tik lapoja sau graziai.
Atsakyti
merginos palaukit pavasario tada ir persodinsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 12 08, 15:19)
O sodinot į naują vazonėlį ar tą patį?

Vat į šitą - man permatomuose, o ypač plastikiniuose negražu blush2.gif

user posted image

user posted image

QUOTE(vedmyte @ 2011 12 08, 15:49)
merginos palaukit pavasario tada ir persodinsit  4u.gif

aš visad tą pačią dieną kai tik į mano namus atkeliauja persodinu (žiema ar vasara) - tfu, tfu, tfu visad puikiai augo ir auga visos (aišku jų turiu tik aštuonias ax.gif ) thumbup.gif Visad turiu ir "atsarginio"substrato kibiriuką, kad jei netyčia kokia gėlytė "atsirastų" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 12 08, 15:24)
aš visad tą pačią dieną kai tik į mano namus atkeliauja persodinu (žiema ar vasara) - tfu, tfu, tfu visad puikiai augo ir auga visos (aišku jų turiu tik aštuonias ax.gifthumbup.gif Visad turiu ir "atsarginio"substrato kibiriuką, kad jei netyčia kokia gėlytė "atsirastų" biggrin.gif

Aš taip pat visada tą pačią dieną persodinu, o sodinu į tą patį pirktinį vazonėlį plikomis nuplautomis šaknimis, kol kas dar nemoku nematydama šaknų nuspręsti- laistyti jau ar ne, todėl negaliu paįvairinti vazonėlių asortimento.. smile.gif O balkone visada turiu maximinį maišelį paruošto substrato, nes dažnai neiškenčiu nusipirkt nužydėjusią gėlytę. Ne kartą tarp šaknų esu radusi kiminų gniužulo, kuris būna pajuodavęs (ir viduryje būna išpuvusios šaknys).
Atsakyti
aš laikaus taisyklės, kad nudžiovint phalaenopsį sunku, o supūdyt daug lengviau, tai laistau gan retai - tiksliau laistau kai prisimenu, o kartą ar porą per mėnesį, ypač šiltu oru, trumpam pamerkiu į vandenį.

Jei jau labai labai abejoju, tai tarp substrato įkišu pirštą - perku patį stambiausią substratą (kur plastikiniame kibirėlyje po 3 litrus), tai lengvai taip galima patikrint mirksiukas.gif

Gal ir nemokėčiau pagal šaknų spalvą skirt kada būtina liet, o kada ne, nes matau tas šaknis tik kai sodinu - iš vazonėlio lauk lenda tik orinukės blush2.gif
Atsakyti
Mano visos permatomuose, kaip tik nemokėčiau nepermatomam augint. Čia jau kaip kam. Dažnai daug kas daro, kad plastikinį vazoną tiesiog įstato į gražų molinį.
Atsakyti
QUOTE(ikkuna @ 2011 12 08, 19:05)
. Dažnai daug kas daro, kad plastikinį vazoną tiesiog įstato į gražų molinį.

geriausia išeitis : ir matai kaip šaknys atrodo, ir kada laistyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ikkuna @ 2011 12 08, 18:05)
Mano visos permatomuose, kaip tik nemokėčiau nepermatomam augint. Čia jau kaip kam. Dažnai daug kas daro, kad plastikinį vazoną tiesiog įstato į gražų molinį.

Sunku nusipirkt tą molinį gražų vazoną taip, kad plastikinis tilptų ir kad nebūtų per daug didelis. ax.gif Dažnai pačiupinėju parduotuvėj ir padedu atgal doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Isdykelle @ 2011 12 08, 19:28)
Sunku nusipirkt tą molinį gražų vazoną taip, kad plastikinis tilptų ir kad nebūtų per daug didelis. ax.gif  Dažnai pačiupinėju parduotuvėj ir padedu atgal doh.gif

vat būtent - aš esu labai išranki vazonų atžvilgiu, tai man be šansų rast tokį, kad būtų ir gražus, ir idealiai tiktų įdėti viens į kitą tiek pločiu, tiek aukščiu doh.gif Apie kvadratinius iš vis nėr kalbų verysad.gif Taigis mano orchidėjoms jokio pasirinkimo nėr - ir auga "kopūstai" molinukuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 12 08, 18:40)
vat būtent - aš esu labai išranki vazonų atžvilgiu, tai man be šansų rast tokį, kad būtų ir gražus, ir idealiai tiktų įdėti viens į kitą tiek pločiu, tiek aukščiu doh.gif  Apie kvadratinius iš vis nėr kalbų verysad.gif Taigis mano orchidėjoms jokio pasirinkimo nėr - ir auga "kopūstai" molinukuose biggrin.gif

Patinka man tas tavo kopūstas wub.gif Aš jo turbūt nebūčiau persodinusi ax.gif
Atsakyti