Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Seniau ir as greita su persodinimais budavau, dabar jau apsiraminau cool.gif nebent buna grynuose kiminuose, tada iskart persodinu, nes as megstu palaistyt tongue.gif o siaip jei nusiperki zydincia orchideja, augalas sveikas ir grazus - kam jam tas stresas? ir tas substratas geras reiskias. Cia tik mums patiems dazniausiai geriau, kad persodinom, bet ne visada augalui.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2011 12 08, 21:27)
Seniau ir as greita su persodinimais budavau, dabar jau apsiraminau  cool.gif nebent buna grynuose kiminuose, tada iskart persodinu, nes as megstu palaistyt  tongue.gif o siaip jei nusiperki zydincia orchideja, augalas sveikas ir grazus - kam jam tas stresas? ir tas substratas geras reiskias. Cia tik mums patiems dazniausiai geriau, kad persodinom, bet ne visada augalui.

tikrai sutinku, kad augalui to persodinimo visai gal ir nereikia, bet man negražu tas parduotuvinis vazonikas ir psio - na negaliu aš grožėtis augalu, jei jis nėra gražus nuo A iki Z blush2.gif Durna aš, durna, nėr pasiteisinimo - visi mes turim savų "pričiūdų", tai vat mano būtent toks blush2.gif

O jei substratas, iš kurio persodinu gėlę geras, tai jį išdžiovinu ir ateity panaudoju - tsakant gėris tikrai neprapuola schmoll.gif

Vat kaip mano "kopūstai" kalėdinėj "dvasioj" atrodo - tik žiedais dar pasigirt negaliu - leidžia visi po žiedyną, bet jau taaaaip lėtai, taaaiap išlaikytai - tikiuosi, kad taip ilgai jie po to ir žydės thumbup.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 08 gruodžio 2011 - 20:53
Gražu ir jauku jiems wub.gif
Atsakyti
4u.gif Mumrike,labai labai grazi,skoninga,stilinga virtuve wub.gif
pas jus turbut viskas grazu gyvenime pradedant santykiais seimoje,baigiant vazoneliais ant palangiu,baltai pavydziu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Isdykelle @ 2011 12 08, 18:28)
Sunku nusipirkt tą molinį gražų vazoną taip, kad plastikinis tilptų ir kad nebūtų per daug didelis. ax.gif  Dažnai pačiupinėju parduotuvėj ir padedu atgal doh.gif

Nieko sudėtingo smile.gif Svarbiausia žinoti, koks plastmasinio vazono aukštis, tai molinį galima imti vos aukštesnį, kad ano kraštai nesimatytų. Ir būtinai platesnį, negu plastmasinis. Puikiai tilps, nesudėtinga aritmetika thumbup.gif
Atsakyti
Isdykelle, liepa27, labai labai dėkui wub.gif

liepa, net susigėdau blush2.gif Stengtis stengiamės, bet esam standartinė daugiavaikė "asociali" šeimynėlė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ikkuna @ 2011 12 08, 22:35)
Nieko sudėtingo smile.gif Svarbiausia žinoti, koks plastmasinio vazono aukštis, tai molinį galima imti vos aukštesnį, kad ano kraštai nesimatytų. Ir būtinai platesnį, negu plastmasinis. Puikiai tilps, nesudėtinga aritmetika  thumbup.gif

As ir noriu parasyt, kad man nekyla problemu paslepiant permatomus graziuose vienoduose dekoratyviniuose vazonuose. Pas mane karaliauja Ivory spalva ant palangiu. Orchideju grozis toks neiprastas, kad visa kita pagal mane turi buti tik skoningas fonas. O pirmu smuiku groti ju ziedai.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2011 12 08, 20:27)
Seniau ir as greita su persodinimais budavau, dabar jau apsiraminau  cool.gif nebent buna grynuose kiminuose, tada iskart persodinu, nes as megstu palaistyt  tongue.gif o siaip jei nusiperki zydincia orchideja, augalas sveikas ir grazus - kam jam tas stresas? ir tas substratas geras reiskias. Cia tik mums patiems dazniausiai geriau, kad persodinom, bet ne visada augalui.

va būtent drinks_cheers.gif , nėra ko lysti be reikalo.
Atsakyti
Parodysiu savo kūdikėlį wub.gif
Phalaenopsis violacea coerulea

user posted image

Dydžiui palyginti biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
ikkuna, turėtų labai gražūs žiedukai būti kūdikėlio biggrin.gif

Na o aš vėl su savo raibuolėm atėjau ax.gif abiejų naminiai žiedukai ir apžiūrėjau kad dar viena raibuolė pradėjo pumpurėlį auginti, tai vėliau vėl pasirodysim smile.gif
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 12 08, 16:24)
Vat į šitą - man permatomuose, o ypač plastikiniuose negražu blush2.gif

O man atrodo, kad moliniam glazūruotam vazonėly šaknys nekvėpuoja. Juk skylutė apačioj maža ir beto šaknys gali priaugti prie vazono kraštų... Tai aš renkuosi vazoną molinį, kad ir glazūruotą, bet kiek didesnį, kad būtų oro tarpai ir į jį įstatau plastikinį smile.gif

QUOTE(ikkuna @ 2011 12 08, 19:05)
Mano visos permatomuose, kaip tik nemokėčiau nepermatomam augint. Čia jau kaip kam. Dažnai daug kas daro, kad plastikinį vazoną tiesiog įstato į gražų molinį.

Va btent 4u.gif

QUOTE(Tina* @ 2011 12 09, 00:55)
As ir noriu parasyt, kad man nekyla problemu paslepiant permatomus graziuose vienoduose dekoratyviniuose vazonuose. Pas mane karaliauja Ivory spalva ant palangiu. Orchideju grozis toks neiprastas, kad visa kita pagal mane turi buti tik skoningas fonas. O pirmu smuiku groti ju ziedai.

Labai gražiai ir teisingai pasakyta 4u.gif
Atsakyti
Kaip gražu, tviga wub.gif Myli tave raibuolės bigsmile.gif

Aha, kūdikėlio gražūs žiedukai. Ale jam iki žydėjimo kokie 3-4 metai, tai juokauju, kad gal man ant 30-ojo gimtadienio kvapnų žiedą padovanos biggrin.gif
Atsakyti