Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*68 Namučiai...

QUOTE(katilina @ 2011 12 05, 20:03)
Hanns- Josef Ortheil "Lagūnos šviesoje". 18 a. pabaigos Venecija, turtingas grafas, valtyje rastas beveik miręs vaikinas, kuris neprisimena savo praeities, bet mėgsta vandenį ir pasirodo turintis dailininko, pralenkiančio savo laikmetį, gabumų, graži kaimynų duktė, susijusi su abiem vyrais, aistra žmogui ir aistra paveikslams bei tapymui- visa tai susipina šiame romane. Negalėčiau pasakyti, kad buvo ypač įdomu skaityti ar nekantravau sužinoti, kas bus toliau, tačiau knyga man patiko, labiausiai viskuo, kas susiję su tapyba, dailininko darbu- neprisimenu, ar esu skaičiusi ką nors panašaus apie tai, kaip galima žiūrėti į paveikslą ir ką ten pamatyti.

O man taip patiko ta knyga, taip gerai parašyta.
Ją perskaičiusi, turiu naują labai mėgstamą dailininką. Panašiu metu skaičiau Sarah Dunant "Veneros gimimą" ir šitą knygą. Ortheil stilius nepalyginamai geresnis, grakštesnis.
Labai patiko pati istorija. Nors realybėje Venecija buvo tik trumpas epizodas J. M. W. Turner'io gyvenime, ir visai ne toks dramatiškas kaip knygoje, vis patogiai "užmirštu" kad tai, kas aprašyta "Lagūnos šviesoje" - tik Ortheil fantazija.
Londone Tate Britain žiūrėdama Turnerio paveikslus daug galvojau apie tai ką skaičiau šitoj knygoj - apie šviesą, dėmes ir drąsius potėpius, kurie smarkiai pralenkė savo laiką.

Turnerio Venecija
user posted image
Atsakyti
Gal kas turit parduot M.Newton "Sielų lemtis" ? 4u.gif į až, ačiū smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugnele: 05 gruodžio 2011 - 21:04
QUOTE(caralaite @ 2011 12 05, 21:57)
O man taip patiko ta knyga, taip gerai parašyta.
Labai patiko pati istorija. Nors realybėje Venecija buvo tik trumpas epizodas J. M. W. Turner'io gyvenime, ir visai ne toks dramatiškas kaip knygoje, vis patogiai "užmirštu" kad tai, kas aprašyta "Lagūnos šviesoje" - tik Ortheil fantazija.
Londone Tate Britain žiūrėdama Turnerio paveikslus daug galvojau apie tai ką skaičiau šitoj knygoj - apie šviesą, dėmes ir drąsius potėpius, kurie smarkiai pralenkė savo laiką.

Na man irgi patiko. Bet ne siužetas buvo įdomiausia, užtat nebuvo tokia įtraukianti kaip pvz. ką tik prieš tai baigta "The tolls of death". O kad parašyta gerai- sutinku, skaičiau ir galvojau, kad iš šito autoriaus galėtų pasimokyti Tracy Chevalier kaip rašyti apie meną ir senus laikus. smile.gif
Ir dar skaitydama labai norėjau pamatyti kiekvieną paveikslą, apie kurį kalbama knygoj, kad ir kurio dailininko bebūtų- jau taip įdomiai rašo, bet pačiai įsivaizduoti- ne tas pats. Pavydžiu, kad tu Turnerio darbus matei "gyvai". (Nors šiaip aš nesu šios srities nei žinovė, nei didelė mėgėja, bet panašios knygos verčia dėl to gailėtis.)
Atsakyti
Prisiskaičius puikių atsiliepimų paėmiau klasiką - "Nežudyk strazdo giesmininko". Jetus, ar aš pagedus, ar nekantri - nesiskaito... ax.gif Jau taip mėgstu visokius "graudulius", ale teks mest, sau žadėjau, kad perskaitysiu 50 psl ir jei neužkabins - dėsiu šonan. Perskaičiau virš 100 - nekabina. Tikriausiai esu šiai knygai "peraugusi" doh.gif
Kaip sako: neprivalgei - neprilaižysi... Vertimas būtų: neperskaitei laiku - nebelįsk į tą lentyną schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2011 12 05, 21:47)
Prisiskaičius puikių atsiliepimų paėmiau klasiką - "Nežudyk strazdo giesmininko". Jetus, ar aš pagedus, ar nekantri - nesiskaito... ax.gif Jau taip mėgstu visokius "graudulius", ale teks mest, sau žadėjau, kad perskaitysiu 50 psl ir jei neužkabins - dėsiu šonan. Perskaičiau virš 100 - nekabina. Tikriausiai esu šiai knygai "peraugusi"  doh.gif
Kaip sako: neprivalgei - neprilaižysi... Vertimas būtų: neperskaitei laiku - nebelįsk į tą lentyną schmoll.gif

Žinok, ne tau vienai taip su "Nežudyk strazdo" . Lygiai tas pats buvo ir man . Bet kažkaip sau pagalvojau - matyt, nieko nenutiks, jei liksiu šios knygos taip ir nepabaigus ... Nors, kaip ir tu, jau buvau išmąsčiusi, kad gal čia tik man vienai taip nesekasi su šita knyga doh.gif biggrin.gif

Beje šiaip jau manęs toli gražu nesužavėjo ir kita visų labai išgirta panašios tematikos knyga - "Dėdės Tomo trobelė", kurią irgi skaičiau tik šiemet. "Dėdės Tomo trobelę" pabaigiau, bet visgi ją skaitydama pasijutau kiek pavėlavusi į traukinį. Nors šiaip jau iš principo vaikiškų/paaugliškų knygų, vien dėl to, kad jos skirtos kitokiai amžiaus grupei , nei esu pati, nebrokiju smile.gif Ir dukros kai kurias vaikiškas su malonumu skaitau, va kaip tik ir Harį Poterį kada nors paskaitinėt planuoju biggrin.gif Tai gal net ne amžiuje visgi esmė mastau.gif Bent man galbūt buvo nelabai įdomios ir neaktualios šių knygų temos blush2.gif O paauglystėje jos gal visai ir būtų lipę g.gif
Atsakyti
LaTulipe, aš siūlau vien dėl lietuvių kalbos egzo nesustoti skaityti, nes kontekstų reikės. O vien lietuvių autorius rašiniui imti yra beprasmiška. smile.gif Man pačiai labai gaila, kad dar laikiau tada kai buvo tas durnas teksto suvokimas, kuris man sukniso rezultatus, nes manau, kad jei būtų tik rašinys, būčiau daug daugiau procentų gavusi, ypač žinant kiek pernai skaičiau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2011 12 05, 22:47)
Prisiskaičius puikių atsiliepimų paėmiau klasiką - "Nežudyk strazdo giesmininko". Jetus, ar aš pagedus, ar nekantri - nesiskaito... ax.gif Jau taip mėgstu visokius "graudulius", ale teks mest, sau žadėjau, kad perskaitysiu 50 psl ir jei neužkabins - dėsiu šonan. Perskaičiau virš 100 - nekabina. Tikriausiai esu šiai knygai "peraugusi"  doh.gif

O man atrodo, kad šitai knygai neįmanoma būti "peraugusiam". Jei ji kam nepatinka, tai tikrai ne dėl amžiaus.
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2011 12 05, 21:47)
Prisiskaičius puikių atsiliepimų paėmiau klasiką - "Nežudyk strazdo giesmininko". Jetus, ar aš pagedus, ar nekantri - nesiskaito... ax.gif

Žiauriai, žiauriai baisu tai skaityt. Kaip peiliu į širdį ... nu gerai, ne peiliu, bet bash.gif Ši knyga man kaip 1984, nori nenori, bet perskaityti būtina brunette.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 06 gruodžio 2011 - 02:41

Ingėnai, ačiū už supratimą, tuo pačiu ir palaikymą! 4u.gif
O kad atvirai prisipažinau, kad nepatiko knyga, tai gal lengvinanti aplinkybė? Nemuškit... smile.gif Ir neįsižeiskit niekas, prašau.
Laaabai patinka vaikiškos knygos, žadu ir aš griebti Harį Poterį! Rinkti ir pirkti knygas dukrytėms buvo didžiausias malonumas! Aišku, pirma jas ir "prarydavau", o tada jau jos gaudavo... rolleyes.gif (ir ne dėl cenzūros, man buvo - ir yra!- tikrai įdomu).

Dorifore, būtinai imsiu 1984!
Atsakyti
Labas rytas,

Vis dar skaitau "Tobagas" , jau prisikasiau iki žmogėdrų biggrin.gif . Knyga apie kuršių kelionę į Afriką pirkti salos hercogui Jokūbui. Veiksmas vyksta XVIIa. ir man tai labai patinka. Laiko skaitymui mažoka, bet gaudau minutes kaip įmanydama.

Yra noras jau seniai perskaityti "Nežudyk strazdo giesmininko" bet vis susilaikau dėl tos pačios jau kelių skaitovių aprašytos patirties. Jaučiu reiks laukti senatvės, kol vėl suvaikėsiu lotuliukas.gif

Planuoju zvimbti šiandien pirkti knygos Kalėdiniams mainams smile.gif

Geros dienos visoms 4u.gif
Atsakyti
Iš paskutinių skaitytų labai patiko Gyvenimas trumpas, meilė ilga Verkiau pabaigoje...

Taip pat patiko:
Tony Parsons - Mano mylima žmona.
Jennifer Weiner - Mažieji žemės drebėjimai.
Violeta Židonytė - Liepų medaus nebus.
Iris Murdoch - Jūra jūra

O dabar skaitau Nicholas Sparks - Iš pirmo žvilgsnio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerinha @ 2011 12 06, 08:05)
Yra noras jau seniai  perskaityti "Nežudyk strazdo giesmininko" bet vis susilaikau dėl tos pačios jau kelių skaitovių aprašytos patirties. Jaučiu reiks laukti senatvės, kol vėl suvaikėsiu  lotuliukas.gif

Aš esu ja savo laiku skaičiusi. Tai ji man be galo patiko. Nemanau, kad būtina laukti senatvės, kad vėl skaityti paaugliškas knygas. Paprasčiausiai pati turi jaustis lyg tau vis dar niolika, tada tokios knygos labai gardžiai skaitosi. Arba reikiamu metu mokėti adaptuotis, t.y. visą suaugusiųjų rimtumą ir suvaržymus palikti už durų biggrin.gif

QUOTE(Pingvinukas @ 2011 12 06, 11:14)
O dabar skaitau Nicholas Sparks - Iš pirmo žvilgsnio  wub.gif

O man ji nepatiko. Jei "Nuoširdžiai įtikėjęs" dar buvo pusė bėdos, tai šis jos tęsinys visai nekoks buvo.

O pati vakar pabaigiau "vanduo drambliams". Kodėl geros knygos taip greit baigiasi. Neužteko net dviems vakarams. Bet jei atvirai, po antrojo karto skaitymo, man ji dar labiau patiko.
Atsakyti