QUOTE(Masako @ 2011 12 05, 11:00)
Po ilgo ilgo laiko paemiau kadaise pirkta is belletes Karl Ove Knausgard
Anapus pasaulio - sakyciau, dar viena puiki skandinavu rasytojo knyga. Net nezinau, kodel taip ilgai tempiau su ja
Jau esu minėjusi, bet pasikartosiu- ir man ši knyga patiko. Esu užsirašiusi vieną citatą- ją dažnai paskaitydavau, kai iškildavo reikalas.

O "Tegul užeina audra" man ne per labiausiai patiko. Papasakota istorija įdomi ir stipri, bet skaitėsi tai gana nuobodžiai. Nors tau gali ir patikti.
Čia mano paskutiniai skaitiniai:
John Galsworthy trilogija
"Šiuolaikinė komedija" ("Baltoji beždžionė", "Sidabrinis šaukštas", "Gulbės giesmė"). Tai kitos trilogijos- "Forsaitų sagos"- tęsinys. Jei pirmojoje buvo pasakojama apie plačią Forsaitų giminę, tai čia didžiausias dėmesys sutelkiamas ties trim vienos šeimos nariais ir keletu su jais susijusių žmonių. Vidurinė knyga buvo kiek nuobodi, tačiau kitos dvi įdomios, todėl bendrai paėmus- man patiko. Veikėjų nedaug, bet jie labai gerai atskleisti, su visais trūkumais ir ydomis, tačiau rašytojo dėka vis tiek išlieka daugiau ar mažiau simpatiški ir suprantami. Patiko man ir nemažai veikėjų (o gal ir paties autoriaus) pasvarstymų ir minčių apie aprašomą laikotarpį, žmonių santykius ir šiaip gyvenimą.
Hanns- Josef Ortheil "Lagūnos šviesoje". 18 a. pabaigos Venecija, turtingas grafas, valtyje rastas beveik miręs vaikinas, kuris neprisimena savo praeities, bet mėgsta vandenį ir pasirodo turintis dailininko, pralenkiančio savo laikmetį, gabumų, graži kaimynų duktė, susijusi su abiem vyrais, aistra žmogui ir aistra paveikslams bei tapymui- visa tai susipina šiame romane. Negalėčiau pasakyti, kad buvo ypač įdomu skaityti ar nekantravau sužinoti, kas bus toliau, tačiau knyga man patiko, labiausiai viskuo, kas susiję su tapyba, dailininko darbu- neprisimenu, ar esu skaičiusi ką nors panašaus apie tai, kaip galima žiūrėti į paveikslą ir ką ten pamatyti.
Michael Jecks "The tolls of death/ Mirties mokestis". Knyga, priklausanti ilgai serijai apie du viduramžių "seklius"- vyrus, kuriems nuolat tenka aiškintis kokį nors nusikaltimą. Šioje jie, grįždami iš piligriminio žygio (veiksmas vyksta 1323 metais), užsuka į nedidelį Anglijos kaimelį tuo metu, kai ten randama negyva moteris ir du jos vaikai. Kai paaiškėja, kad tai žmogžudystė, o ne savižudybė, kaip buvo manyta pradžioj, tie vyrai pasilieka padėti ir susiduria su daug nenumatytų sunkumų.
Man knyga labai patiko. Gal ir ne nuo pat pradžios, tačiau kai įsiskaičiau, nebenorėjau sustoti. Kažkodėl maniau, kad bus toks lengvas, su humoru viduramžių detektyvas, bet pasirodė kur kas rimtesnė. Nežinau, ar laikotarpis labai autentiškai pavaizduotas (skaitydama vis užsimiršdavau, apie kokius laikus rašoma), tačiau veikėjai įdomūs, nenudailinti, situacijos gana tikroviškos, suprantamai aprašyta sudėtinga to meto politinė ir ekonominė situacija. Gaila, kad serija neleidžiama lietuviškai, man atrodo, daug kam turėtų patikti.