Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*68 Namučiai...

QUOTE(Masako @ 2011 12 05, 11:00)
Vo vo doh.gif  Mano bibliotekiniai geriai savaitgali baigesi (suskaiciau Wassmo Karnos kraiti), tai po ilgo ilgo laiko paemiau kadaise pirkta is belletes Karl Ove Knausgard Anapus pasaulio - sakyciau, dar viena puiki skandinavu rasytojo knyga. Net nezinau, kodel taip ilgai tempiau su ja doh.gif
lotuliukas.gif

Masako,ar skaitei Leene Lander Tegul užeina audra ? Pamačiau pardavinėjant ir prisiminiau ją.Manau,tau patiktų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 12 05, 15:08)
Masako,ar skaitei Leene Lander Tegul užeina audra ? Pamačiau pardavinėjant ir prisiminiau ją.Manau,tau patiktų  smile.gif

Ne, nesu skaicius. Aciu, butinai turesiu minty 4u.gif

ooo, paskaiciau anotacija, tai tikrai susidomejau bigsmile.gif Ir dar skandinavu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 05 gruodžio 2011 - 14:49
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 12 04, 23:07)
Vessta, žinok nežinau ar ją tikrai verta pirkti, man tai atrodytų pinigų išmetimas unsure.gif

tai vat ir neskubu as jos pirkt, jei labai jau pigiai gausiu, tada jamsiu ax.gif

o aš skaitau Coderlos de Laclos ,,Pavojingi ryšiai". Iš pradžių galvojau skaityt pakaitom su kokia kita knyga, galvojau bus nuobodu skaityt laiškus, bet ten tiek aukštuomenės intrigėlių, kad nuobodžiaut nėra kada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 12 05, 13:45)
tai vat ir neskubu as jos pirkt, jei labai jau pigiai gausiu, tada jamsiu ax.gif

o aš skaitau Coderlos de Laclos ,,Pavojingi ryšiai". Iš pradžių galvojau skaityt pakaitom su kokia kita knyga, galvojau bus nuobodu skaityt laiškus, bet ten tiek aukštuomenės intrigėlių, kad nuobodžiaut nėra kada biggrin.gif

oi tikrai ir neskubėk, gali ir bibliotekoje rasti. Taip nesinori palikinėti graužtukų, bet net nežinau nežinau.... unsure.gif

Oi koks tavo avataras kalėdinis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.

Man tai visiškai maišo libio sistemos sutvarkymas doh.gif Seniau leisdavo prasitęsti n kartų, o dabar- tik du. Tai dabar ir imu tas knygas, kurių jau tęstis nebegalėsiu. Tai savaitgalį pradėsiu pažintį su Trimis muškietininkais biggrin.gif

QUOTE(Leveret @ 2011 12 04, 15:46)
*Ta pačia proga ir pasiskųsiu, kad jau atėjau  biggrin.gif

** Jeigu kam įdomu, manasis iššūkio sąrašas  4u.gif

* kai paskutinį sąrašą atsiuntė, tai rašė, kad ne vienas negavo knygų dėl kažkokių netikslumų su adresu. Nors man viskas laiku atėjo. Praeitą savaitę gavau tikriausiai jau paskutinę šiais metais AL knygą John Irving ,,Kaip išgelbėti paršelį Snidą''(Allendes ir ,,..skaičių vienatvės gauti nebepavyko unsure.gif )

**skaičiau iš sąrašo dešimt knygų, viena laukia savo eilės ir bus perskaityta gal dar netgi šiais metais (Kaukiantis malūnininkas), o Čiauškutė ir apelsinas įrašyti išškūkio sąraše.. Ana Frank kol kas tik tarp norimų smile.gif O šiaip tai fainas sąrašas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 05 gruodžio 2011 - 16:59
QUOTE(laTulipe @ 2011 12 05, 16:57)
Skaičiau iš sąrašo dešimt knygų, viena laukia savo eilės ir bus perskaityta gal dar netgi šiais metais (Kaukiantis malūnininkas), o Čiauškutė ir apelsinas įrašyti išškūkio sąraše.. Ana Frank kol kas tik tarp norimų  smile.gif O šiaip tai fainas sąrašas.

Jau žiauriai seniai noriu perskaityti visas šias knygas, nes žinau, kad tikrai vertos dėmesio, bet niekaip neprisiruošdavau doh.gif O dabar bus puiki proga susiimt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leveret @ 2011 12 05, 18:30)
Jau žiauriai seniai noriu perskaityti visas šias knygas, nes žinau, kad tikrai vertos dėmesio, bet niekaip neprisiruošdavau  doh.gif O dabar bus puiki proga susiimt  bigsmile.gif

joo, nors visgi nujaučiu, kad po naujųjų skaitymo tempai dar labiau sumažės tiek tau, tiek man unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 12 05, 18:39)
joo, nors visgi nujaučiu, kad po naujųjų skaitymo tempai dar labiau sumažės  tiek tau, tiek man  unsure.gif

kodėl čia taip? g.gif

Labas vakaras. Radau bibliotekoje Gerritsen Pameistrį- skaitysiu 4u.gif beje, čia sekanti dalis po Chirurgo? o kas po Pameistrio? neseku aš ten tų dalių doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 05 gruodžio 2011 - 18:06
QUOTE(Stikliukė @ 2011 12 05, 18:00)

Labas vakaras. Radau bibliotekoje Gerritsen Pameistrį- skaitysiu 4u.gif beje, čia sekanti dalis po Chirurgo? o kas po Pameistrio? neseku aš ten tų dalių doh.gif

taip, ,,Pameistrys" antra dalis. Paskui ,,Nusidėjėlė", ,,Dvynės", ,,Dingusios", ,,Mefiso klubas" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukė @ 2011 12 05, 19:00)
kodėl čia taip? g.gif

12 klasės egzaminai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 12 05, 11:00)
Po ilgo ilgo laiko paemiau kadaise pirkta is belletes Karl Ove Knausgard Anapus pasaulio - sakyciau, dar viena puiki skandinavu rasytojo knyga. Net nezinau, kodel taip ilgai tempiau su ja doh.gif

Jau esu minėjusi, bet pasikartosiu- ir man ši knyga patiko. Esu užsirašiusi vieną citatą- ją dažnai paskaitydavau, kai iškildavo reikalas. smile.gif O "Tegul užeina audra" man ne per labiausiai patiko. Papasakota istorija įdomi ir stipri, bet skaitėsi tai gana nuobodžiai. Nors tau gali ir patikti.

Čia mano paskutiniai skaitiniai:

John Galsworthy trilogija "Šiuolaikinė komedija" ("Baltoji beždžionė", "Sidabrinis šaukštas", "Gulbės giesmė"). Tai kitos trilogijos- "Forsaitų sagos"- tęsinys. Jei pirmojoje buvo pasakojama apie plačią Forsaitų giminę, tai čia didžiausias dėmesys sutelkiamas ties trim vienos šeimos nariais ir keletu su jais susijusių žmonių. Vidurinė knyga buvo kiek nuobodi, tačiau kitos dvi įdomios, todėl bendrai paėmus- man patiko. Veikėjų nedaug, bet jie labai gerai atskleisti, su visais trūkumais ir ydomis, tačiau rašytojo dėka vis tiek išlieka daugiau ar mažiau simpatiški ir suprantami. Patiko man ir nemažai veikėjų (o gal ir paties autoriaus) pasvarstymų ir minčių apie aprašomą laikotarpį, žmonių santykius ir šiaip gyvenimą.

Hanns- Josef Ortheil "Lagūnos šviesoje". 18 a. pabaigos Venecija, turtingas grafas, valtyje rastas beveik miręs vaikinas, kuris neprisimena savo praeities, bet mėgsta vandenį ir pasirodo turintis dailininko, pralenkiančio savo laikmetį, gabumų, graži kaimynų duktė, susijusi su abiem vyrais, aistra žmogui ir aistra paveikslams bei tapymui- visa tai susipina šiame romane. Negalėčiau pasakyti, kad buvo ypač įdomu skaityti ar nekantravau sužinoti, kas bus toliau, tačiau knyga man patiko, labiausiai viskuo, kas susiję su tapyba, dailininko darbu- neprisimenu, ar esu skaičiusi ką nors panašaus apie tai, kaip galima žiūrėti į paveikslą ir ką ten pamatyti.

Michael Jecks "The tolls of death/ Mirties mokestis". Knyga, priklausanti ilgai serijai apie du viduramžių "seklius"- vyrus, kuriems nuolat tenka aiškintis kokį nors nusikaltimą. Šioje jie, grįždami iš piligriminio žygio (veiksmas vyksta 1323 metais), užsuka į nedidelį Anglijos kaimelį tuo metu, kai ten randama negyva moteris ir du jos vaikai. Kai paaiškėja, kad tai žmogžudystė, o ne savižudybė, kaip buvo manyta pradžioj, tie vyrai pasilieka padėti ir susiduria su daug nenumatytų sunkumų.

Man knyga labai patiko. Gal ir ne nuo pat pradžios, tačiau kai įsiskaičiau, nebenorėjau sustoti. Kažkodėl maniau, kad bus toks lengvas, su humoru viduramžių detektyvas, bet pasirodė kur kas rimtesnė. Nežinau, ar laikotarpis labai autentiškai pavaizduotas (skaitydama vis užsimiršdavau, apie kokius laikus rašoma), tačiau veikėjai įdomūs, nenudailinti, situacijos gana tikroviškos, suprantamai aprašyta sudėtinga to meto politinė ir ekonominė situacija. Gaila, kad serija neleidžiama lietuviškai, man atrodo, daug kam turėtų patikti.

Atsakyti
perskaiciau L.Frank - Matilda
jei ne intarpas apie kara, butu visai zanudiskai skaitesi, bet, ironiska, karas, jei galima taip pasakyt, isgelbejo. O siaip apie moteriske vel raso autorius vyras, kaip ji brendo, isimylejo, tekejo, gimde, ka jaute, isgyveno ir t.t ir pan.
Atsakyti