QUOTE(naitas @ 2011 11 30, 20:01)
už ką tamsta esate dėkinga?
kad parašė - vienas ir tas pats, BET yra skirtingi receptai
Nebus masės, kuri tinka ir tam, ir anam. Teisingai, galima paimti statybininko špakliuotę ir lygint tortus.. špakliuotė kaip ir tinkama tam ir anam.. tik ar iš tikro tinkama? TAip ir su masėm. Nu paima žmogus dengimo masę ir lipdo. Figūrėlė smunka, leidžiasi.. tada pyksta forume, kad kažkas pakišo ne tokį receptą, sumelavo, apgavo
Kai skaitot receptą, tai pavadinime parašyta - "masė dengimui". Arba "masė lipdymui". Ir skiriasi jos sudedamaisiais produktais. Norit dengti - reikia riebaliuko (glicerino, aliejaus), kad masė ilgiau nedžiūtų, būtų paslankesnė.
Norit lipdyt - reikia kietesnės masės, su tragakano guma. Gali būti net su kiaušinio baltymu.
Toliau vėlgi - kokį laiką ketinat laikyti gaminį. Trumpalaikiai gaminiai gali turėti aliejaus. Ilgalaikiai gaminiai prasmirs nuo aliejaus, todėl geriau jo nedėti į masę skirta figūrėlėms, gėlėms. Išdžiovinti cukraus gaminiai maisto poreikiams gali būti naudajami pusės metų laikotarpyje po pagaminimo.
Cukraus masė - tai tik bendrinis pavadinimas, kad maždaug nu
ne druskos masė, pagrindinė sudedamoji yra cukraus pudra. O toliau jau pagal poreikius: lipdymui, dengimui, gėlėms daryt. Aš netgi išskirčiau dar vieną masės tipą - darbui su moldais.
aleliuja..
dekinga, kad bent demesi atkreipe ir piktai nepavare. zinau, jms profems kvaili ir nusibode tie klausimai

bet man zaliai, norisi nuo kazko pradeti. o jusu atsakymas labai issamus
jei gerai supratau, tai i ilgalaikius gaminius geriau nedeti isvi nei aliejaus nei glicerino? o tragakantas butinas? nes kazkaip nespejau uzmatyti ne vieno recepto su juo

ir tada su kuo geriau ar su kiausinio baltymu ar su tragakantu?
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2011 11 30, 20:11)
aciu gerbiamoji ir jums uz ats

skaiciau sita tema porakart, iskilo klausimu ir klausiu (
nes ten tikrai neraso kuo skiriasi beze, ganasas ir aisingas, kuo skiriais cukrine mase nuo pastiliazo). o jei negalima, atsiprasau uz sutrukdyma