QUOTE(Rasskee @ 2011 12 10, 22:51)
Niekaip negaliu atsižiūrėt į Jūsų tortą

ir į kankorėžius

O sakykit, juos kaip suprantu irgi dėjot ant beze puošto torto? Ar po kurio laiko tie javainiai neatidrėko nuo bezė, ar neprarado savo formos? Ir pati beze tikroji ar šlapia?
Labai noriu tokius papuošimus dėti ant Kalėdinio torto, bet bijau, kad gali išskysti...
ot pataikiau ateit
dėjau ant beze puošto torto. Čia darželiui buvo, tėvų kalėdinis
after-party vakarėlis. TIKROJI beze, aš šlapios dar net nebandžius esu. Neprarado savo formos, nes tikroji beze, jeigu gerai padaryta, tai po kokių 6 - 8 valandų jau dengiasi plona plona vos ne traškia plutele. Ji pati labai bijo drėgmės, tai nuo jos neatidrėko tie javinukai. Man ji gaunasi panašios konsistencijos kaip zefyras - viduje gaunasi maži oro burbuliukai, puri tokia, o iš išorės gauna plutelę, jeigu iš vakaro darau tortą, tai ryte jau būna
lūžinėjantis paviršius.
QUOTE(dzokada @ 2011 12 10, 23:16)
'Pasistojo' man dabar toks klausymas....
Kodel uzsienieciai naudoja ganasa po mase?( vietoj sviestinio kremo),ar mase nebijo ganaso? nepradetu tirpti?
tai pas juos ir grietinėlė gal kitokia.. reik žiūrėt jų grietinėlės riebumą, kokią naudoja tam ganašui. Be to, gal ant to ganašo dar kloja marcipano sluoksnį, tada tepa džemu, tada kloja savo
fondant'ą.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...