QUOTE(versaal @ 2011 12 01, 19:09)
@adrij@, labai grazus tortai, pastilažas taip lygiai ir gražiai, guli. Gal galit parašyt recepta kokiu butent pastilažu dengiat. Aš išbandžiau su kiausinio baltymu dengimo masę ir dar viena, kur su krakmolu, bet nei viena jų man taip gražiai nesigavo apdengti apacioj buvo rauksleliu. Kai išimu papuosta torta is saldytuvo jis aprasoja. Ar ir jums taip buna?
Cia mano vienas bandymu, Tortas ,,Naktelė"
Labai šaunus jūsų tortas

.... pasistengsiu atsakyti apie dengimą .
Aš dengiu pastilažu , kurio tokios proporcijos , BET .... aš darau jo ne iš vienos normos , ir tikrai be jokio melo sakau , aš jau nebesveriu , ko kiek dedu , pilu iš akies , tik pudros imu ( ar tai du pokiukus , ar tris ...keturis ) , pasidarau maždaug tiek , kiek man tą dieną reik apdengti tortų .
500 g. pudros ( tik geros dancukerio )
150 g. krakmolo .
2 dideli ( nei nubraukti , nei kupini ) šaukštai stiprios , šviesios želatinos ( daniška ) ,
120 ml. vandens .
3-4 dideli šaukštai dirbtinio medaus ( aš dedu skystą gliukozė , Lietuvoj nėra ) .
šliūkštelnu aliejaus , kuo šviesesnio , be kvapo ( būna pilu gliceriną , Lietuvoj nėra ) .
Bet tai tik MAŽDAUG .... kartoju , darau iš akies .
Masės
NIEKADA NIEKUR NEBRANDINU , UŽSIMINKAU TOKIO KIETUMO , KAD GALĖČIAU DENGTI IŠ KARTO ...... ( DADĖDU JEI REIK ) PUDROS PER PUS SU KRAKMOLU .
Kočioju ne ploniau nei 2 - 3 mm.
Kuo didesnį apskritimą iškočiosite ( nei torto skersmuo plius aukštis ) , tuo geriau dengsis tortas , nesidarys klostės apačioje .
Bet svarbiausia , torto išlyginimas prieš tai darant , jei jo nebus , gal tik 1 cm. storio apdengimas jums padės jį apdengti lygiai .
Retai , bet aprasoja , stenkitės dirbti vėsesnėje patalpoje , praverkite lango klimatą .
QUOTE(kr1stute @ 2011 12 01, 19:20)
Su trafaretu , paskui su aisingu

.
Ačiū visoms už įvertinimą

.