Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas.

QUOTE(alenka @ 2012 01 04, 13:52)
Kadangi naujokė esu, turiu ir vėl klausimų:

1. Jeigu mano gliukozė rytais labai normali (pvz., užvakar 5,9, vakar 5,5, šiandien 4,3  bigsmile.gif ), tai kokio insulino man reikia (ir ar reikia) sumažinti - ilgojo prieš naktį arba trumpojo veikimo, kurį leidžiuosi rytais prieš pusryčius?

Deja, kokia gliukozė per visą dieną, nežinau, nes jau beveik nebeliko juostelių, taupau...
Manau, neteisinga, kad prašo matuotis cukrų kelis sykius per dieną, o juostelių mums skirta/ išrašo neužtektinai.

2. Jau tris dienas iš eilės kankina nemiga (anksčiau to nebūdavo)... Užmiegu maždaug apie 4. Gerai, kad į darbą nereikia, nes šiaip keliuosi šeštą.  unsure.gif  Gal tai šalutinis insulino poveikis?

Iš anksto dėkoju už atsakymus smile.gif

1. o tai tu nori kad hipo ar hiper butu rytais?idelus cukrus, nieko nekeisk, pati sakai kad labai normalus :)nes jei insulina sumazinsi, tau cukrus pakils, jai dar daugiau dasileisi hipuosi, aisku ziurint ka tu valgai
2. zinau, kad ne prudai tu juosteliu bet tenka verstis, kitos mergaites dasipirkineja sad.gif
3.oi tai daug visokiu salutiniu poveikiu galima nurasyt CD ir insulinui ...taciau tai itakos tikrai neturetu turet, pagerk kokios arbateles pries nakti, gal nuo nervu nesimiega ir pan
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2012 01 04, 13:11)

Alenka- manau, kad nieko tau nereikia mažinti- jei rytinis cukrus geras, tai ilgo leidi irgi gerai. trumpas prieš pusryčius priklauso nuo to, ką valgysi. nemiga su insulinu tikrai nesusijusi, gal tai tik streso padarinys- galvoji apie sveikatą, jaudiniesi dėl vaistų, ir nebeužmiegi.

ačiū.
Atsakyti
Jauniute jei tave nors kiek nors paguos, tai as pati sergu 25m. susirgau vaikystej, tokiu net priemoniu nebuvo ko dabar yra ir ka, turiu leliu, bus antras, jokiu komplikaciju neturiu, niekas nepersodinta, ai tik aki su lazeriu prisaude, nes leliukas siek tiek mamos sveikateles paprase o cukrai tai jergau kokie budavo.....ir gyvenu sau, svajoju apie teleloto milijonus ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
[quote=slitka,2012 01 04, 13:15]1. o tai tu nori kad hipo ar hiper butu rytais?idelus cukrus, nieko nekeisk, pati sakai kad labai normalus :)nes jei insulina sumazinsi, tau cukrus pakils, jai dar daugiau dasileisi hipuosi, aisku ziurint ka tu valgai

Na, valgau labai taisyklingai. Viską matuojų DV, skaičiuoju gramus smile.gif Gaila, kad po kiekvieno valgio negaliu pasimatuoti cukrų...
Nežinau, ar tai realu, bet aš noriu idealiai sutvarkyt mitybą, atsirinkti produktus, kurie man tinka ir pabandyti mažinti insulino dozes...  g.gif Mano šeimos daktarė patarė pabandyt...

2. zinau, kad ne prudai tu juosteliu bet tenka verstis, kitos mergaites dasipirkineja sad.gif

Merginos, o kiek kainuoja šitos juostelės? ar galima pirkti "iš rankų"? o gal užsienyje (kur???) pigiau?

3.oi tai daug visokiu salutiniu poveikiu galima nurasyt CD ir insulinui ...taciau tai itakos tikrai neturetu turet, pagerk kokios arbateles pries nakti, gal nuo nervu nesimiega ir pan

Na tikrai ne... Labai gerai esu nusiteikusi, lygtais jau apsiraminau, geriu vitamino B kompleksą, dar papildus nuo streso ir Bromazepam. Tikrai kažkaip net ir keista... O gal man tik atrodo, kad nebestresuoju... Nes pastoviai galvoju apie ligą. Na, aišku, ir artimieji primena - vis klausinėja, kokia gliukozė. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(jauniute @ 2012 01 04, 13:08)
a tai ko tu lauki, keisk i levemira smile.gif

Jauniute, jeigu ne paslaptis, kiek tau metų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alenka: 04 sausio 2012 - 13:29
oi tai labai gerai, aisku sveika mityba tai cia kiekvienai mergaitei butu idelu smile.gif tik as bent jau dabar daznai krypstu is sonus, niu bet jei yra noro ir ryzto tai tik pagirtina smile.gif
tik tiek, kad ar mazinsi insulino kieki ar didinsi vistiek duris tas pats....

juosteles pirkau is vienos merginos, mokejau 35 lt be siuntimo i mano miesta, ta mergina is uzsienio atsisiunte, nezinau as ten keliu bet saip skelbimuose reikia pasiieskot, juosteles pardavineja dia.lt forumo skelbimo puslapyje, pasicekaviink jei idomu

niu tai va pati atsakei, pastoviai galvoji apie liga....aisku daugiausia minciu atsiranfda kai buni viena arba eini miegot..niu nieko praeis, negalvok tiek nes tikrai neverta wink.gif o del priminimu is kitu zmoniu, oi kaip uzknisa mane tokia uzuojata ir priminimai, uztai nedug kas ir zino apie mano liga, nes uzknistu visiems aiskinti kas ir kaip, o dar kokios babulkos bandyti isgydyti sita liga...kciortu...

Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 01 04, 13:43)
Cukrus ir acetonas - ne tas pats. Cukraus šlapime visada bus, daugiau ar mažiau, acetono - nebūtinai.

Aš. Paskutinius metus praktiškai neveikdavo Protophanas  doh.gif  Vienintelė išeitis - keisti insuliną.

tai man keista,kad jai nekeicia insulino.iki pomos leidos humaloga ir basali.su pompa himaloga.dabar paskyre vel humaloga ir basali...
Atsakyti
Alenka, pirm atsisakyk Bromazepamo, paskui tvarkykis visa kita.
QUOTE(Magnifique @ 2012 01 04, 13:46)
tai man keista,kad jai nekeicia insulino.iki pomos leidos humaloga ir basali.su pompa himaloga.

Tegu paprašo pas ką nors Novorapido pabandymui mirksiukas.gif Aš Inges37 paprašiau kitokio ilgo pabandymui, ana mielaširdingai mane sušelpė ir valio, tiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 01 04, 13:55)

Tegu paprašo pas ką nors Novorapido pabandymui  mirksiukas.gif Aš Inges37 paprašiau kitokio ilgo pabandymui, ana mielaširdingai mane sušelpė ir valio, tiko  thumbup.gif

Kodėl reiktų atsisakyt Bromazepamo? Manot, jausiuos blogiau?
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 01 04, 14:55)

Tegu paprašo pas ką nors Novorapido pabandymui  mirksiukas.gif Aš Inges37 paprašiau kitokio ilgo pabandymui, ana mielaširdingai mane sušelpė ir valio, tiko  thumbup.gif

jetus jei tik reikia Novorapido as deze ir daugiau galiu duoti.....
Papildyta:
QUOTE(alenka @ 2012 01 04, 15:06)

mano kukli nuomone priprasi tu prie ju ir negalesi apseit be ju....niu as tai esu pries nusiteikus pries visokius tokiu ale raminancius vaistus, kai nervavausi geriau arbatas (aisku s ... jos man ten padejo, )kazkokiui homeopatinius geriau, nezinau tau spresti, bet vaistai tikrai tavo problemu neisspres....
Atsakyti
QUOTE(alenka @ 2012 01 04, 14:06)

Na, Bromazepamas šiaip sau neskiriamas... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2012 01 03, 16:30)
Inge, tu bent dukra turi, o ka as viena dsrysiu?  Nes kad ir kaip apie seima svajojau, teks pamirst, nes tikrai negimdysiu, o beto su tokiais cukrais nesitikiu gyvent ilgiau nei 10 metu:)

nu kas čia per mintys?????? mesk lauk visą šitą šlamštą iš galvos ir kuo greičiau - kaip galvosi taip ir turėsi blink.gif g.gif

QUOTE(jauniute @ 2012 01 03, 22:28)
Jau ir daiktus kroviaus, o dar mama pareiske kad vos ne stebuklas, jog su mani ir mano diabetu gali but kazkas ir kad turiu nuolaidziaut, niu tai isvis suzaveta:) na nieko kaip nors, koki kryziu lemta nest, toki ir nesiu:)

nu mamai irgi per makaulę doh.gif moterys mes kaip ir visos kitos, tik dažniau pas gydytoja pasirodyt reikia blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas , as po hipo.nakty ieskojau saldaus kazko,kaip tycia nieko per dau neradau, 0buoliu prikirtau, paskui drebulys, kol uzmigau, darbe dabar sedziu kaip apspangus:) einu kavos ieskoti
Atsakyti