Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikos, merginos,
turiu tokį klausimuką- kaip tiroksinas veikia jūsų skranduką?
Man gydytoja sakė kad tiroksinas geriamas skatina seilių išsiskyrimą, tai savo ruožtu skatina skrandžio eroziją, gali prasidėti gastritas, o gal ir opaligė. Patarė iškart pradėt gerti kažką nuo gastrito.
Bet aš niekada gyvenime tokių problemų neturėjusi, tai man kažkaip keista kad nors dar nieko nejauti o vaistus reikia gerti.
Kaip jums, - ar pasireiškė kas nors panašaus geriant tiroksiną? Ar čia tik teorija ir galima nekreipt į tai dėmesio?
Atsakyti
Man padidejes rugstingumas, paskutiniu metu intensyvesnis, nors visa gyvenima pasireiksdavo.
Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2012 01 04, 03:08)
Sveikos, panasu kad ir man reikia rasytis i Jusu buri  unsure.gif

Daug cia kalbate apie TTH, pas mane jis atitinka normas. Taciau savijauta nekokia, jauciuosi pastoviai pavargus, mieguista, pakiles kraujo spaudimas, smaugimo jausmas kaklo srityje...
Echoskopu rado tris mazgus  verysad.gif Sio menesio pabaigoje laukia biopsija.
Man irgi idomu  g.gif
Nes  bent jau man gyd paaiskino, kad mazgas kazkoks kietas ir jai  "nepatinka" schmoll.gif

Mano TTH irgi normos ribose (tik vieną kartą buvo virš normos). Kasmet darausi šį tyrimą, echoskopiją, turiu 3 mazgus. Dažnokai jaučiuosi mieguista, tarsi be energijos. Ir taip jau keletą metų. Tačiau man niekada neskyrė biopsijos. Gal viskas ten kol kas tvarkoj ir nėra reikalo ten lysti ?!
Atsakyti
QUOTE(dera1 @ 2012 01 04, 11:07)
Sveikos, merginos,
Man gydytoja sakė kad tiroksinas geriamas skatina seilių išsiskyrimą, tai savo ruožtu skatina skrandžio eroziją, gali prasidėti gastritas, o gal ir opaligė. Patarė iškart pradėt gerti kažką nuo gastrito.
Bet aš niekada gyvenime tokių problemų neturėjusi, tai man kažkaip keista kad nors dar nieko nejauti o vaistus reikia gerti.
Kaip jums, - ar pasireiškė kas nors panašaus geriant tiroksiną? Ar čia tik teorija ir galima nekreipt į tai dėmesio?

man tai nuo tiroksino yra rugstingumas, na stemple tokia paraudusi, net gastrologas sake kad ta stemple tokia negrazi gali buti nuo vaistu
Atsakyti
QUOTE(dera1 @ 2012 01 04, 10:07)
Sveikos, merginos,

As nieko nejauciu, su skrandziu viskas gerai. Geriu tiroksina jau 3 metai.
Atsakyti
Tiroksiną geriu jau keletą metų, tačiau su skrandžiu viskas gerai. Gal kad mažas dozes vatoju.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2012 01 03, 22:10)
Nu tai jeigu TSH priartejo prie apacios, tai bandyk retint Tiroksina, gal tau pavyks jo visai atsisakyt? Ir paziurek kas bus. Laikas parodys.

As asmeniskai manau, kad vien Thyroxinas labiau kenkia sirdziai negu Thyroxinas kartu su Thybonu. Bent man tai tikrai Thyroxinas blogai sirdziai buvo. Beto nuo paauglystes man mitralinis voztuvo prolapsas, tad Thyroxinas is karto ji primines buvo. Na o dabar (piu piu piu) jokiu problemu su tuo nera. Nu bet to Thybono kaina  doh.gif  doh.gif

Merginos kaip jums gerai! Jeigu as jau tureciau anuku, tai buciau labiau atsiputus del savo sveikatos. Nu bet aisku, kad gal taip sakau, gal taip nebutu tikrai. Dabar tai buno daznai panikoj. Vaikai mazi... Man tokiu minciu kartais kyla doh.gif  verysad.gif

suprantu skruzdeta tavo panika, nes ir as kartais panikuoju ir kai pagalvoji visai be reikalo. bet pas tave kiek suprantu jau ne vienas vaikas, tai del to gali but atsiputus, nes pas mane tik vienas ir dar oi kaip noris to antro, tai dar didesne panika apninka kaip pagalvoji, o jeigu taip, o jeigu dar kitaip gali but. nu vienu zodziu, kaip sake mano endokrinologas kad skydliauke ir nerimas neatsiejami dalykai, tai ir laviruoju as taip smile.gif , viena diena blogiau kita diena geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2012 01 04, 10:56)
Mano TTH irgi normos ribose (tik vieną kartą buvo virš normos). Kasmet darausi šį tyrimą, echoskopiją, turiu 3 mazgus. Dažnokai jaučiuosi mieguista, tarsi be energijos. Ir taip jau keletą metų. Tačiau man niekada neskyrė biopsijos. Gal viskas ten kol kas tvarkoj ir nėra reikalo ten lysti ?!

Turbut taip, nes man kaip suprantu tirs tik viena itartina is triju unsure.gif
O tiroksinas jums nepadeda jaustis geriau? As labai tikiuosi gavus jo jaustis energingiau, dabar tai labai apsunkina gyvenima tas pastovus nuovargis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamėja: 04 sausio 2012 - 16:02
QUOTE(Kamėja @ 2012 01 04, 17:01)
Turbut taip, nes man kaip suprantu tirs tik viena itartina is triju  unsure.gif
O tiroksinas jums nepadeda jaustis geriau? As labai tikiuosi gavus jo jaustis energingiau, dabar tai labai apsunkina gyvenima tas pastovus nuovargis  doh.gif

ir geriant tiroksina jauciasi nuovargis, bent jau man, bet ne toks, koki turejau esant su skydliaukei. isoperavus skydliauke savijauta pagerejo, aisku kaip as sakau nebus taip kaip anksciau, bet geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamėja @ 2012 01 04, 17:01)
Turbut taip, nes man kaip suprantu tirs tik viena itartina is triju  unsure.gif
O tiroksinas jums nepadeda jaustis geriau? As labai tikiuosi gavus jo jaustis energingiau, dabar tai labai apsunkina gyvenima tas pastovus nuovargis  doh.gif

Kažkiek geriau. Bet eidama miegoti vis pagalvoju, kažin rytoj jausiuos energinga ar ne labai. Būna dienų, kai galiu kalnus nuversti, bet jų laaabai mažai. Būna dienų, kad iš lovos priverčiu save išlipti, va tokios dienos blogiausios. O šiaip dažniausiai jaučiuosi per viduriuką.
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2012 01 04, 14:55)
Tiroksiną geriu jau keletą metų, tačiau su skrandžiu viskas gerai. Gal kad mažas dozes vatoju.

As ,kad ir maza doze naudojau, bet rugstys pakildavo
Atsakyti
QUOTE(dera1 @ 2012 01 04, 11:07)
Sveikos, merginos,

As nieko nejauciu ir geriu tiroxina 6 metus smile.gif O dozes visad buvo 100, 125, 150.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chanele: 05 sausio 2012 - 01:12