Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsa, Žuvis

Gerb. gydytoja, apie mesyte kudikiams jus rasete:
" labai svarbu mėsą tinkamai išvirti, kad nesuirtų baltymai ir išliktų geležis."
Kaip ja isvirti, kad nesuirtu baltymai ?
Atsakyti
Virti reikia didelį mėsos gabalą, o išvirus, kūdikiui išpjauti iš jo vidurio.Mėsą negalima pervirti, bet neišvirusi irgi netinka.
Atsakyti
Mums 5 men. ir savaite. Padarytas kraujo tyrimas parode, kad truksta gelezies. Pediatre rekomendavo pradeti vartoti jautiena, versiena. Dazoviu koses jau valgom nuo 4 men. ir 1 sav. (del nesitustinimo), nors iki siol maitinu pati ir pieno uztenka. Kokia Jusu nuomone, ar tikrai reikia pradeti duoti mesa?
Atsakyti
Tikrai, jei trūksta geležies,pradėkite valgyti mėsą.
Atsakyti
Noreciau suzinoti nuo kokio amziaus vaikuciui galima pasiulyti sojos produktu. Aciu
Atsakyti
Sojos produktai vaikams nėra rekomenduojami, nes jie iš genetiškai modifikuotos sojos.
Atsakyti
Mano dukrytei 15 men. valgo neblogai, taciau su mesyte turim problemu, isbandziau viska, nuo vitaminu iki maistelio gaminimo imantrybiu, galu gal daviau nuo bendro stalo, rezultatas, po keliu bandymu spjaunama, bandziau sutrynti tas pats. na dar ijungus televizoriu valgo kudikiu koseles (bet nemanau kad tai iseitis) gal galetu gydytoja pakonsultuoti ar patgarti ka turetu valgyti kudikis, kad nesusirgtu anemija , nevalgydamas mesos.
Valgome ivairias koses (grudu, darzoviu, suri, varskes gaminius, miltinius, desreles, kiausini, duona, siek tiek vaisiu) misrianiu, ir tamsiu salotu nepripazista, nebent sumaltas i vientisa mase. spinatu, abrikosu, persiku nevalgo:(
bandysiu sojos mesa duoti, nes dar nedaviau, paziuresiu kokie bus rezultatai....
Atsakyti
Sojos patiekalai kūdikiams ir mažiems vaikams netinka (baltymas blogai įsisavinamas, tai genetiškai modifikuotas produktas, be to juose yra fitoestrogenų). Varškės patiekalais permaitinti nereikia, kad organizmas nebūtų perkrautas baltymais (tai toksiškai veikia inkstus ir kepenis). Dešrelės kūdikiams ir mažiems vaikams netinka-tai ne mėsos patiekalai ir turi labai daug druskos.
O mėsos produktų kūdikiui ir mažam vaikui nėra kuo pakeisti, todėl reikia įpratinti ją valgyti. Jei valgo kūdikiams skirtas tyreles,tai yra labai gerai.
Atsakyti
[B] gal galite kas nors ka nors patarti kur pasiskaityti ir pan..........
Atsakyti
Augančio vaiko mityba turi būti subalansuota ir jis turi gauti visas maistines medžiagas. O gyvulinės kilmės baltymai jam ypatingai svarbūs. Suspės jis pats gyvenime pasirinkti, ar nori būti vegetaru, ar ne. Todėl patarčiau neprimesti jam savo valios. O apie užaugusio vaiko- vegetaro sveikatos būklę straipsnių nežinau, nes tokių tyrimų medikai neatlieka, kadangi vegetarų vaikų yra vienetai.
Atsakyti
4u.gif
kur galima rasti i6samios informacijos apie vegeterizmo poveikii zmogui?
Atsakyti
Nežinau.
Atsakyti