Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(kioske @ 2012 01 17, 20:58)
kam ydomu apie normas...
http://ru.wikipedia....

Нормы ВОЗ 2010 года
изменены нормы количества и подвижности сперматозоидов, количества нормальных форм сперматозоидов. Так, например, упразднена классификация подвижных спермиев: по группам а, b, c, d. Вместо этого предлагается классификация сперматозоидов с прогрессивным движением, непрогрессивным движением и неподвижные.

Ниже приводятся нормы показателей эякулята, согласно новейшим рекомендациям ВОЗ 2010 года:
Показатель  Значение
Объем эякулята, мл  1,5 и более
Общее количество сперматозоидов, млн  39 и более
Концентрация сперматозоидов, млн в 1 мл  15 и более
Общая подвижность сперматозоидов,%  40 и более
Сперматозоидов с прогрессивным движением,%  32 и более
Жизнеспособность, %  58 и более
Морфология: нормальных форм, %  4 и более

Aš girdėjau apie naujas normas ir Lietuvoje jau 2011m. gale kaikuriose klinikose naujomis normomis spermatograma darė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *chiquita*: 17 sausio 2012 - 21:18
KittyKitty
Man kažkada Duphastoną skirdavo nuo 14 c. d. (po laparoskopijos, ne po IUI) ir gėriau, gėriau, paskui pati nete išsiaiškinau, kad jį reikia gerti po ovuliacijos, kitaip ją slopins. O mano ovuliacija būna 16-21 c. d. , ilgas ciklas..

Zinok kokia as buvau apakusia, kai atvaro mano drauge is Rusijos ir pasakoja, kad pas ja irgi problemos buvo, ir kad pastojo jinai ant diufastono. Pradejau klausti kaip ir ka. Tai pasirode jinai VISA cikla gere pastoviai duphastona. Visa! Jai pasake tris ciklus gersi, tada pastosi. Ir gi nepaneigsi - pastojo! Pas ja irgi endometrioze ir visi reikalai. Bet kadangi jinai per daug nesigilino, tiesiog dare ka gyd. liepe, tai nelalbai teoriskai galejo pargisti kaip ir kas. Iki siol nieko nesuprantu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpule @ 2012 01 17, 11:49)
Laba,

Taip čia santariškėse, mes daktaro nesirinkome, bet suprantu, kad čia laboratoirja viską padaro, tai nepriklauso, nuo to kas paims tą mėginį. Jei siuntimą turit, jis nemokamas. Mes tai telefonu užsiregistravome, teko mėnesiuką palaukti, o paskui dar tris mėnesius atsakymų, bet jie buvo neigiami, tikiuosi ir jums bus tokie patys smile.gif sekmės!!!

Na as skambinu jau trecia diena ir niekas nekelia ragelio verysad.gif
O ju puslapi supratau, kad reikia pasirinkti gydytoja priklausomai nuo to kokiu reikalu vyksti.Bet as nelabai ikertu pas kuri reikia eit.Taloneliu ten pas keleta dar yra, bet tai neaisku ar butent tas mum ir tiks doh.gif
http://www.santa.lt/...php?-1756350289
Bet kiek atsakymu ilgai laukti laukti blink.gif Na kol gausim atsakymus liepe saugotis.AFS neigiamas, kariotipu atsakymas geras, tai manau jau nesisaugosim blush2.gif Pradesiu vel gert foli ir aspirina kaip A sake.Dar reiktu kelis hormonus pasidaryt kuriu nesidarius.Tik va vel nerandu tikslios info kuriuos kuriom dienom.Vienur vienaip sako kitur kitaip.
Kaip ir progesterona reikia, prolaktina, TES ir SHGB.Kazin cia jie visi svarbus pastojimui? Nesinori labai metyt pinigeliu ax.gif
Atsakyti
kas zino kuom skiriasi ir ar tinkami spermai gerinti
L-Carnitine nuo Acetyl L-Carnitine ir L-carnitine fumarate

ar visos L-Carnitine formos tinkamos?
is dalies radau
http://www.maxi-kras...desc/spermaktin
Действующими компонентами лекарства Спермактин являются

L-карнитина фумарат
усиливает естественные обменные процессы, в том числе энергетические в половых клетках
способствует нормальному созреванию и увеличению подвижности сперматозоидов
Ацетил-L-карнитин
обеспечивает созревание и подвижность половых клеток
стабилизирует мембраны сперматозоидов и обеспечивает их функционирование
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kioske: 17 sausio 2012 - 23:14
QUOTE(aureka @ 2012 01 17, 22:34)
Na as skambinu jau trecia diena ir niekas nekelia ragelio  verysad.gif
O ju puslapi supratau, kad reikia pasirinkti gydytoja priklausomai nuo to kokiu reikalu vyksti.Bet as nelabai ikertu pas kuri reikia eit.Taloneliu ten pas keleta dar yra, bet tai neaisku ar butent tas mum ir tiks  doh.gif
http://www.santa.lt/...php?-1756350289
Bet kiek atsakymu ilgai laukti laukti  blink.gif Na kol gausim atsakymus liepe saugotis.AFS neigiamas, kariotipu atsakymas geras, tai manau jau nesisaugosim  blush2.gif  Pradesiu vel gert foli ir aspirina kaip A sake.Dar reiktu kelis hormonus pasidaryt kuriu nesidarius.Tik va vel nerandu tikslios info kuriuos kuriom dienom.Vienur vienaip sako kitur kitaip.
Kaip ir progesterona reikia, prolaktina, TES ir SHGB.Kazin cia jie visi svarbus pastojimui? Nesinori labai metyt pinigeliu  ax.gif

Aš tai pagal šį puslapį visus hormonus dariausi, ir vyrui taip pat: http://vaisingumas.l...dex.php?cid=278 . Dėl santariškių, gal pabandyk trumpuoju tel? arba paskambink tiesiai į genetikos centrą http://www.santa.lt/...x.php?-70697273 , na jei nepavyks, parašyk man į pašto dežutę, bandysiu pažiūrėti namie kokia mums gydytoja darė, ir tau pavardę pasakysiu, gal pavyks.
Atsakyti
QUOTE(*GALATĖJA* @ 2012 01 17, 10:22)
Tokiu atveju, kai gresia chemine kastracija, tikrai konsultuosciausi su kitu gydytoju. Eiciau ir aiskinciausi. Cia ne juokas. Kad nereiketu veliau nagu nusigrauzti o gydytojas tik paskesciotu rankomis. UPS, turbut per didele norma skyriau, gal kiek per ilgai vartojot....

Pasikonsultavau.. Pasake ta pati, ka ir as jums pasakiau, skiriasi dozes. Vartojant didelemis dozemis taip kenkia, ir jei tai yra sveikas vyras, kuriam viskas su hormonais gerai. Kaip zinia MB nera toks jau ir sveikas, todel jam paskirta gydymo tikslais.

QUOTE(Warwara @ 2012 01 17, 23:45)
KittyKitty
Zinok kokia as buvau apakusia, kai atvaro mano drauge is Rusijos ir pasakoja, kad pas ja irgi problemos buvo, ir kad pastojo jinai ant diufastono. Pradejau klausti kaip ir ka. Tai pasirode jinai VISA cikla gere pastoviai duphastona. Visa! Jai pasake tris ciklus gersi, tada pastosi. Ir gi nepaneigsi - pastojo! Pas ja irgi endometrioze ir visi reikalai. Bet kadangi jinai per daug nesigilino, tiesiog dare ka gyd. liepe, tai nelalbai teoriskai galejo pargisti kaip ir kas. Iki siol nieko nesuprantu smile.gif

Duphastonas ir yra skiriamas gydyti endometriozei (gal greiciau pristabdyti jos augima, nei gydyti, nes vienintelis gydymo budas yra laparaskopija). Ir tuomet skiriama gerti po viena, ar net po 2 tabl.
Atsakyti
QUOTE(fenk-ju @ 2012 01 18, 12:59)
Pasikonsultavau.. Pasake ta pati, ka ir as jums pasakiau, skiriasi dozes. Vartojant didelemis dozemis taip kenkia, ir jei tai yra sveikas vyras, kuriam viskas su hormonais gerai. Kaip zinia MB nera toks jau ir sveikas, todel jam paskirta gydymo tikslais.

Tada liux, turetu buti kur kas ramiau ant dusios. Linkiu kad gydymas padetu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpule @ 2012 01 18, 08:49)
Aš tai pagal šį puslapį visus hormonus dariausi, ir vyrui taip pat: http://vaisingumas.l...dex.php?cid=278 . Dėl santariškių, gal pabandyk trumpuoju tel? arba paskambink tiesiai į genetikos centrą http://www.santa.lt/...x.php?-70697273 , na jei nepavyks, parašyk man į pašto dežutę, bandysiu pažiūrėti namie kokia mums gydytoja darė, ir tau pavardę pasakysiu, gal pavyks.

Dekui uz pagalba.
Pagaliau siandien priskambinau doh.gif Bet laisvu vietu bus tik balandi, o dar atsakymo jei 3 men laukti blink.gif Tai tokiu laiku as jau galiu ir nestuke.gif ipusejus blush2.gif Na cia tikiuosi smile.gif
Spermogramos genetike kaip ir nepatare kartot.Nors gal butu idomu paziuret ar kas pasikeite.
Dar MB pasidare kraujo tyrimus, tai cholesterolis labai didelis, 7 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Warwara @ 2012 01 17, 22:45)
KittyKitty

gali būti, kad yra kažkokia kita nevaisingumo priežastis, kas nors su hormonais, tada gal kitaip veikia, nežinau šito 4u.gif

QUOTE(fenk-ju @ 2012 01 18, 12:59)

Duphastonas ir yra skiriamas gydyti endometriozei (gal greiciau pristabdyti jos augima, nei gydyti, nes vienintelis gydymo budas yra laparaskopija). Ir tuomet skiriama gerti po viena, ar net po 2 tabl.

aš žinau, bet esmė ta, kad,pirma, man net nebuvo tos endometriozės, vienas mažytis židinukas, n et 1 stadija nepripažino, o liepė visą laiką gerti D, kita gydytoja pakraupo paskui, o antra - taip, gydoma, bet tada neplanuojamas nestuke.gif , geriama dažniausiai visą ciklą, o šiaip, jeigu norima pastoti, geriamas po ovuliacijos, nes tai yra progesteronas, kuris būtinas geltonkūniui susidaryti. Ir vėlgi skiriasi nuomonės: seniau skirdavo po IUI visada, o va paskutinė IUI jau be D buvo, nes gydytojos nuomone, mano PRG pakankamas ir to D man nereikia iš viso.
Atsakyti
Sveikutes.

susiduriau ir as su tokia problemele, kad jau metai su biskiu kaip negaliu pastoti (vyras dirba uzsienyje, grista i pora menesiu dviems savaitems, taciau buna kad jis atvyksta ir per vaisingas dienas ir kartais pabuna visa menesi). Buvau pas ginekologe taciau ji savo akimi sake kad nieko pas mane neranda blogo kad negaleciau pastoti, siek tiek aprimau, bet vistiek nepastoju.
Noreciau suzinoti ka visu pirma daryti, kur kreiptis (siaip vyras pergyvena ir jis mano kad yra nevaisingas taciau niekur nesitikrino, bet jis vilties nepraranda sako bus laikas atsiras ir vaikas), laikas juk eina, bijau kad gali buti per velu. tad kur kreiptis vilniuje, kokius tyrimus atlikti, kokia kaina, suzinojus rezultatus ar kas paaiskina, nes mes visai nesidomejome siais nevaisingumo klausimais as nieko nezinau. kokios eiles, kiek laiko reiktu laukti rezultatu. prasau issamiai papasakoti kad galeciau jau rimtai pradeti savo leliuko planavima, ir zinociau kodel jis pas mus nenori ateiti.
Atsakyti
pats elementariausias budas istirti vyro gebejima apvaisinti-padaryti spermograma, susilaikymas 3d, susitarti is anksto su vaisingumo klinika, kuria diena, pirma karta darytis pilna tyrima, t.y tiriamas kiekis , greitis, + morfologija, +ar nera uzdegimas-leukocitu kiekis+kazkas su imunine sistema.. kaina~200 lt. Sita tyrima gali pasidaryti ir uzsienyje. Rygoje tyrimas -36 lt smile.gif. Atsakymas buna, priklausomai nuo klinikos, po 2 valandu, arba kita diena. laborante gali pakomentuoti rezultatus, bet neprivalo... jei rezultatai prasti -kreiptis pas vyru ginekologa ty androloga (paprastas urologas netinka) Hormonu pradziai tirtis nereikia... pirma pasiziureti koky turta tur brangiausiasis smile.gif nepersalti, sportuoti sveikai, jokiu pirciu ir pagerimu iki smigimo, vartoti vitamina C 500-1000 mg (tikrai nepakenks).
QUOTE(miglutele @ 2012 01 18, 22:13)
Sveikutes.

susiduriau ir as su tokia problemele, kad jau metai su biskiu kaip negaliu pastoti (vyras dirba uzsienyje, grista i pora menesiu dviems savaitems, taciau buna kad jis atvyksta ir per vaisingas dienas ir kartais pabuna visa menesi). Buvau pas ginekologe taciau ji savo akimi sake kad nieko pas mane neranda blogo kad negaleciau pastoti, siek tiek aprimau, bet vistiek nepastoju.
Noreciau suzinoti ka visu pirma daryti, kur kreiptis (siaip vyras pergyvena ir jis mano kad yra nevaisingas taciau niekur nesitikrino, bet jis vilties nepraranda sako bus laikas atsiras ir vaikas), laikas juk eina, bijau kad gali buti per velu. tad kur kreiptis vilniuje, kokius tyrimus atlikti, kokia kaina, suzinojus rezultatus ar kas paaiskina, nes mes visai nesidomejome siais nevaisingumo klausimais as nieko nezinau. kokios eiles, kiek laiko reiktu laukti rezultatu. prasau issamiai papasakoti kad galeciau jau rimtai pradeti savo leliuko planavima, ir zinociau kodel jis pas mus nenori ateiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kioske: 18 sausio 2012 - 22:38
Sveikos,
gal kas nors galit pakonsultuoti dėl hormonų? Suprantu,kad tai nėra spermos tyrimai, bet vis tiek vyro reikalai:) Sumąstėm ištirti hormonus, vyro E2 netelpa į normas:

E2 164,9 (28-156)

Labai nedaug, bet vis tiek , gal svarbu? Gal kas turit komentarų? 4u.gif
Atsakyti