QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 09, 12:43)
Per susirinkima uzbegau uz akiu tokiems teveliams: pasakiau, kad nebutu tokiu "gudruoliu", kurie ispucia nosi vaikui, istumia i grupe ir neria laukan, tai aukletoja, net vidury dienos pastebejusi, kad vaikui panose slapia, pakiltu temperatura(daznai teveliai suduoda vaistus nuo temperaturos, ji nukrenta, ikisa i grupe toki vaika), imtu koseti nepertraukiant, skambintu tevams i mobilius ir reikalautu pasiimti juos, neatvaziuotu-skambintu i Vaiku teises, lai pasidomi tarnybos tokiais neatsakingais tevais. Kitu atveju, jei as, tokia arsi mamyte, rasiu vakare grupeje sloguojanti/kosejanti vaika, tai paprasciausiai iskusiu aukletoja.

Viena karta...Antra karta... Trecia karta aukletoja leks is darbo.
Tai dabar pas mus tvarka ir ramybe

Aukletojos bijo manes del darbo praradimo ir sloguojanciu neima net jas begraudinant.
Uzvakar situacija tokia apturejau: pasiimu vaika is darzelio, o kita mergyte akimis raudonomis ir begancia nosimi, pamate aukletoja mano reakcija, man net nespejus paklausti, ji teisinasi, ne, ne, ji sveika, tiesiog uzsiverke, nes mamos pasiilgo, ir tikrai ant tu zodziu, mergytei vel asaros pasipyle.
Vadinasi, kai norima-tikrai galima "sutvarkyti" ir tokias mamytes.
Saunuole

gaila tokiu mamu nera kievienoj grupej..
QUOTE(Hmmm... @ 2011 12 09, 12:44)
Aš čia tik šiaip tą pastebėjimą parašiau.. nes gyvenime panašiai pastebėjau iš tų, kurių vaikai "serga ir serga vos į darželį nuėję". Visos tos mamos atseit grūdina tuos savo vaikus arba pasakoja, kad jie namie "žiemą basi bėgioja"

Nu bet nueinu gi aš į svečius ir matau - gėrimų iš šaldytuvo negalima, jogurtukus iki kambario temperatūros atšildo, į lauką kaip kalėdines kimštas žąsis išveda nu ir t.t. ir pan.

man is vis keista kodel vaikams negalima is saldytuvo ko nors duot? Nei karto net nekilo mintis tokia, kad pasildyt reiketu

Nuo tada kai pradejau vaikus primaitint, nuo 5 ir 6 men, duodu is saldytuvo isimta maista, pvz jogurtus ir problemu ne karto nebuvo..
O kad i lauka vaikai jau rudeni prirengiame kaip salciausia ziema sibire tai tiesa

arba is vis neveda nes salta plius penki yra

ar aprengia sintetiniais rubais, kepurem, vos pajuda vaikas, suslape plaukai visi po kepure, kaklas, juk rubai sintetiniai prakaito negeriai visiskai
Papildyta:
QUOTE(bbrigitux @ 2011 12 09, 12:50)
o kiek yra tokių mamyčių, kurios specialiai auklėtojoms telefono nekelia
O cia jau tikrai aukletoju apsileidimas, jei ir sekanccia diena vaika priima i grupe
Ir kaltinti ne tik tevus reikia, bet ir aukletojas jeigu priima akivaizdziai sergancius, su temperatura ir pan
O apie tokias nekeliancias ragelio tai zodziu neturiu