Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 3 tema

Manasis pakosėja, ir mes iškart šiandien namučiuose. ax.gif jeigu ir būčiau nuvedus šiandien vaiką, mes būtume išprašyti biggrin.gif Nuo pernai pekeitėm grupę ir šiemet sau lankom kaip bebūtų keista. Nu išlenda va kaip vakar vakare kosuliukas, bet jau nebe plaučių uždegimai unsure.gif ir pasveikstam lengvai rolleyes.gif Vat man tokia darželio politika thumbup.gif kad į darželį tik sveiki, be kosulių ar slogų cool.gif Išties tokiems kaip dabar mano vaikas darželyje yra ne vieta blush2.gif išsisveiksim ir manau pirmadienį laisvai galėsim keliauti. Aišku po gydytojos apžiūros rolleyes.gif
Kosuliuką turim, jis nestiprus, gerklė neraudona, temperatūros nėra, slogos nėra, nieko neskauda tad nesėdim namuose o lekiam į pusnis biggrin.gif
Atsakyti
Man visada skamba keistai mamu pasakymai "truputi sloguoja", "truputi pakosti" ir pan. O kas ismatavo ir kaip tai galima padaryti, kuo "truputi" skiriasi nuo "sloguoja" ir "koseja"?
Negi "truputi" sloguojantis ar pakosejantis vaikas tevams neduoda suprasti, kad kazkas su jo sveikata jau nebegerai. Nes sloga yra bene vienas is pirmuju pozymiu, kad megina pulti virusas, juk tai pagrindinis persalimo simptomas, nekalbu apie alergine sloga. Ir retorinis klausimas - ar maziau pavojingas yra "tik truputi" sloguojantis vaikas grupeje kitiems vaikams...
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 01 30, 11:45)
Man visada skamba keistai mamu pasakymai "truputi sloguoja", "truputi pakosti" ir pan. O kas ismatavo ir kaip tai galima padaryti, kuo "truputi" skiriasi nuo "sloguoja" ir "koseja"?
Negi "truputi" sloguojantis ar pakosejantis vaikas tevams neduoda suprasti, kad kazkas su jo sveikata jau nebegerai. Nes sloga yra bene vienas is pirmuju pozymiu, kad megina pulti virusas, juk tai pagrindinis persalimo simptomas, nekalbu apie alergine sloga. Ir retorinis klausimas - ar maziau pavojingas yra "tik truputi" sloguojantis vaikas grupeje kitiems vaikams...

pritariu , kad ''truputi sloguoja'', ''truputi kosti'' yra tevu apsileidimas, tokie vaikai tik uzkrecia kitus,ir tokie vaikai serga labai daznai,net kas menesi, nes tevai ju neisgydo tinkamai ir ju imunitetas yra visiskai nusilpes. Per tokius ligu nesiotojus, daug vaiku, kuriais teveliai rupinasi, negali lankyti darzelio. verysad.gif
Atsakyti
mano vaikas 1,5mėn nelankė darželio iki naujų: iš pradžių sloga, kosulys, tada vėjaraupiai. Pirmą sausio savaitę išėjo, o dabar trečia savaitė tupi namie doh.gif smagu, nieko nepasakysi doh.gif galėčiau sakyt "truput sloguoja" ir vest į darželį, nesukdama galvos. Bet ne - gi savo vaiko gaila.
Atsakyti
Kadangi po mano komentaru parašyti tai nesupratau ar čia man taikoma "truputį sloguoja"? ne, ne aš sprendžiu ar tai lengva sloga ar tai rimtesnės ligos pradžia. Visų pirma esame priversti dėl slogų kreiptis pas gydytoją nes kitaip pateisinimo už daržiuką negautume. o antra tai kai pas mus kitokios ligos yra negaliu ramiai žiūrėti pro pirštus. kuo atodo paprastutė slogytė gali baigtis teko patirti. pamoką išmokau ax.gif

ir aplamai slogai pirmiausias vaistas inhaliacijos. Aparačiukas nėra pigus, bet kai paskaičiuoji kiek pinigų išleidi visiems vibrociliams ar sinupretams greitai atsiperka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2012 01 31, 14:13)
Kadangi po mano komentaru parašyti tai nesupratau ar čia man taikoma "truputį sloguoja"?

kodel po jusu komentaru? as juk nepacitavau, nesikreipiau i jus, jusu neminejau wink.gif
tiesiog rasiau is eiles, zinute po zinutes, nes kitaip neina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 01 31, 15:05)
kodel po jusu komentaru? as juk nepacitavau, nesikreipiau i jus, jusu neminejau wink.gif
tiesiog rasiau is eiles, zinute po zinutes, nes kitaip neina  4u.gif

Iškart buvo rašyta, bet necituota. Pagalvojau kad į mane taikoma nes ne namie sėdėjom o į lauką ėjom ax.gif
Atsakyti
Per tuos truputį sergančius vaikus kenčia visa aplinka, pradedant kitais vaikais, jų tėveliais, pedagogais, med. personalu ir t.t.
Sunkiausias darbas tuos BEVEIK sveikus vaikus nepriimti į grupę, arba išsikviesti tėvelius, kad atvyktų pasiimti vaikus iš įstaigos, nes įstatymo tvarka, pedagogas neturi teisės tokį vaiką priimti. Didžioji dauguma nemato nieko blogo, kai JŲ atžala truputį serga, nesuvokia slogos ar kosulio rimtumo. Prasideda išvedžiojimai apie tai, kad pedagogai nenori dirbti todėl skambinėja į darbus, namus, reikalauja atsiimti vaiką- atrado mat ligą. Gaila, kad kaikurie žmonės toliau savo sėdynės nemato.
Atsakyti
Aš apskritai negaliu patikėti, kad yra puolančių į tokius kraštinumus, kaip "gydytojas dėl vaiko slogos nerašys biuletenio". Taisyklės yra taisyklės ir bet kokiam mažiausiam ligos simptomui atsiradus vaikas negali būti vedamas į darželį, nebent, kaip kažkuri minėjo, tai yra alerginė sloga, ar kita reakcija.
Na, bet visais laikais buvo "viršesnių" už kitus, kuriems daugelis plačiai visuomenei taikomų taisyklių negalioja, todėl nenuostabu, kad vis dar atsiranda tėvelių, kurie klausia jau retorišku tapusio klausimo - kur man dėti sergantį vaiką? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
tai manau neišsprendžiama problema doh.gif
o dauguma sloga išvis nepriskiria prie ligų, dažniausiai sakoma:,, čia alerginė...,,
Atsakyti
QUOTE(erpa @ 2012 02 06, 20:21)
tai manau neišsprendžiama problema doh.gif
o dauguma sloga išvis nepriskiria prie ligų, dažniausiai sakoma:,, čia alerginė...,,

Na, tokie tėveliai visada turi galimybę atnešti pažymą bylojančią apie vaiko alergiją.
Atsakyti
bet is kitos puses sloga tik Lietuvoj liga. kiek snargliuotu vaiku kitu saliu darzeliuose?
sekantis pastebejimas teko darbintis pas privatininka (Valstybes tarnyboj deje bet vietu ner tiek kad visi galetu ten dirbti ir biuletenius imti bet kada). tai stai pasiziuri CV. yra vaikas. aha turi vaikuuuuuu (nutesdama taip.) taip turiu viena jau 4 metai. i darzeli eina. o kas bus su juo kai sirgs? biuleteniu imti tai negalesi? (gerai kad nepasimeciau.) Tetis. jis valstybiniam darbe dirba. o jei abu tevai pas privatininka uzdirba i rankas 675 is ko aukle samdytis del vaiko slogos?
man pikciau kai sedincios namuose mamos atveda vaikus, tada jau nepateisinu tu slogu....
Atsakyti