Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 3 tema

QUOTE(Nuska @ 2012 02 08, 15:56)
aš nekalbu apie situaciją, kad matai jog skambina auklėtoja ir nekeli ragelio. Aš kalbu apie situaciją, kad tu gali ilgai nematyti jog skambina. Tarkime mama yra gydytoja ir tuo metu operacinėje. Banke kiek žinau operatorės irgi negali šalia turėti asmeninių daiktų. Taip pat žinau netgi darboviečių, kur atėjęs darbuotojas ryte į darbą privalo visus asmeninius daiktus, tame tarpe ir telefoną, palikti rūbinėje. Žinoma tai nereiškia, kad neįmanoma reikalui esant jo surasti ir pan., bet tai gali užtrukti.

drinks_cheers.gif Mano darbe telefono garsas visada išjungtas, tai praleistus skambučius galėčiau pamatyt ir po valandos ar kelių. Kol grįžčiau, dar geras pusvalandis, ai, dar prieš tai reikėtų administraciją informuoti, neišlėksi viską metęs. Dar vienas dalykas: telefonas gali išsikrauti, žmogus gali ji pamiršti. Ką tokiu atveju daryt, jei žmogus dirba ne ofise, o pvz. išvykęs už šimto ar daugiau km? Kažkaip neįsivaizduoju, kad tėvai specialiai nekelia. Greičiau jau situacijos, kai neturi tam sąlygų.
Atsakyti
QUOTE(bbrigitux @ 2012 02 08, 16:36)
na sakykit ką norit, bet manau, kad tėvai tikrai ras galimybę, kad ir kur dirbant, bent kelis kartus per dieną pasitikrint ar kas neskambino... bent jau aš išvedus vaiką į darželį visada turiu šalia telefoną - mažu kas.

O jei išsikrovė, arba konferencijoje dalyvauja? Juk būna visokių atveju, kai tėvai NEGALI, o NENORI 4u.gif

QUOTE(ernoja @ 2012 02 08, 23:02)
Mano darbe telefono garsas visada išjungtas, tai praleistus skambučius  galėčiau pamatyt ir po valandos ar kelių. Kol grįžčiau, dar geras pusvalandis, ai, dar prieš tai reikėtų administraciją informuoti, neišlėksi viską metęs. Dar vienas dalykas: telefonas gali išsikrauti, žmogus gali ji pamiršti. Ką tokiu atveju daryt, jei žmogus dirba ne ofise, o pvz. išvykęs už šimto ar daugiau km?  Kažkaip neįsivaizduoju, kad tėvai specialiai nekelia. Greičiau jau situacijos, kai neturi tam sąlygų.

drinks_cheers.gif Negalima matuoti pagal vieną kurpalių visų tėvų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 02 09, 10:00)
O jei išsikrovė, arba konferencijoje dalyvauja? Juk būna visokių atveju, kai tėvai NEGALI, o NENORI 

Išvadas galiu darytis iš kelių auklėtojų darbo patirties. Tai jos sako, kad tokių vienetinių atvejų, kad negali pakelti žinoma, kad būna, bet jie vienetiniai, nes jei ne mama, tai tėtis pasiekiamas būna. Bet yra tokių etatinių tėvų, kurių vaikai su snargliu po nosim, patys tėvai nelaiko tai jokia liga, tai vat tokiems neprisiskambina. Sako jei vaikas sveikas, tai be problemų pasiekia tuos tėvus, jei kartas ko reikia, bet tik jei į grupę atvedami sloguoti, kosintys - tokie kaip sakoma ant ribos, neaiškūs, tai tada jau be šansų pasiekti mamą ar tėtį. Ir tų tėvų darbai tikrai nėra tokie, kad negalėtų pakelti.
Tikrai yra tokių tėvų, gal tik nesate susidūrusios kitos akis į akį su tokiais. Ryte atvedę JAU su sloga vakare pasiimdami sprogdina akis, kad TIKRAI? Mano vaikeliui sloga, kaip keista - ryte buvo sveikas... O ryte kartojasi ta pati juokingai graudi situacija, bandoma auklėtojas įtikinti, kad visgi ta sloga vakarykštė buvo tik vaiduokliukas, nes grįžus namo jos "nebuvo"... Na cirkas be bilietų ir tiek. Manau jau geriau kažkaip sakytų auklėtojai, kad situacija tokia, neturiu kam palikti, na nežinau, bet jau ne tokiais cirkais užsiiminėti... Kažkokia išeitis visada yra, tik nereikia numoti ranka ir palikti savieigai.

Prašyčiau atkreipti dėmesį, kad aš kalbu ne apie vienartinius/pavienius atvejus, o apie etatinius. Apie tuos, kur tie patys kasmet su tais pačiais triukais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 09 vasario 2012 - 09:30
QUOTE(ernoja @ 2012 02 08, 23:02)
drinks_cheers.gif Mano darbe telefono garsas visada išjungtas, tai praleistus skambučius  galėčiau pamatyt ir po valandos ar kelių. Kol grįžčiau, dar geras pusvalandis, ai, dar prieš tai reikėtų administraciją informuoti, neišlėksi viską metęs. Dar vienas dalykas: telefonas gali išsikrauti, žmogus gali ji pamiršti. Ką tokiu atveju daryt, jei žmogus dirba ne ofise, o pvz. išvykęs už šimto ar daugiau km?  Kažkaip neįsivaizduoju, kad tėvai specialiai nekelia. Greičiau jau situacijos, kai neturi tam sąlygų.

Apie ka ir eina kalba drinks_cheers.gif
Reikia pabandyt is kitos puses pazvelgt,o cia tuoj puolama pamazgas pilt ir kitus tevus tik blogais matyti.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 02 09, 09:00)
O jei išsikrovė, arba konferencijoje dalyvauja? Juk būna visokių atveju, kai tėvai NEGALI, o NENORI  4u.gif
drinks_cheers.gif Negalima matuoti pagal vieną kurpalių visų tėvų  4u.gif

taip, būna, kad iš karto ir negali atsilipet. bet yra gi galimybė pasitikrint kas skambino: konferencijose gi būna pertraukos, darbo metu taip pat pagal DK priklauso pertraukos, kad ir kokį darbą tu dirbtum...
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 02 09, 10:17)
Prašyčiau atkreipti dėmesį, kad  aš kalbu ne apie vienartinius/pavienius atvejus, o apie etatinius. Apie tuos, kur tie patys kasmet su tais pačiais triukais.

as sutinku kad yra tokiu tevu kurie veda su sloga ar kosincius. Nu bet tikrai netikiu kad tie tevai lygiai taip pat veda vaika su 40 temp ja ryte numuse??? Nu nepatikesiu ne uz ka... o cia paskaicius ne viena taip rase.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 02 09, 12:52)
as sutinku kad yra tokiu tevu kurie veda su sloga ar kosincius. Nu bet tikrai netikiu kad tie tevai lygiai taip pat veda vaika su 40 temp ja ryte numuse??? Nu nepatikesiu ne uz ka... o cia paskaicius ne viena taip rase..  doh.gif

Aš apie tokią temp. nerašiau ir kažkaip nemačiau, kad būtų kuri rašiusi... Už kitas atsakyti negaliu.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 02 09, 09:00)
O jei išsikrovė, arba konferencijoje dalyvauja? Juk būna visokių atveju, kai tėvai NEGALI, o NENORI  4u.gif
drinks_cheers.gif Negalima matuoti pagal vieną kurpalių visų tėvų  4u.gif

Būna. Tik man įdomu, kaip tokiu negalėjimo atsiliepti atveju būtų sprendžiama situacija, kai vaikui dėl jo būklės turi būti skubiai suteikta medicininė pagalba(rimtai susižeidė, sukarščiavus prasidėjo traukuliai ir pan) g.gif Be tėvų sutikimo medicininės manipuliacijos negali būti atliekamos, išskyrus atvejus, kai kyla grėsmė gyvybei- tuomet sprendimą priima gydytojų konsiliumas.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 02 09, 12:18)
Būna. Tik man įdomu, kaip tokiu negalėjimo atsiliepti atveju būtų sprendžiama situacija, kai vaikui dėl jo būklės turi būti skubiai suteikta medicininė pagalba(rimtai susižeidė, sukarščiavus prasidėjo traukuliai ir pan)  g.gif Be tėvų sutikimo medicininės manipuliacijos negali būti atliekamos, išskyrus atvejus, kai kyla grėsmė gyvybei- tuomet sprendimą priima gydytojų konsiliumas.

Buvo toks atvejis - auklėtojos nepriskambino tėvams, auklėtoja priėmė sprendimą be tėvų sutikimo kviesti greitąją (vaikas prasikirto skruostą).

Juk būna situacijų, kai nėra laiko laukti, o sprendimas turi būti priimtas čia ir dabar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 02 09, 12:52)
as sutinku kad yra tokiu tevu kurie veda su sloga ar kosincius. Nu bet tikrai netikiu kad tie tevai lygiai taip pat veda vaika su 40 temp ja ryte numuse??? Nu nepatikesiu ne uz ka... o cia paskaicius ne viena taip rase..  doh.gif

Jūs vėl gi kažką ne taip supratot. Apie 40 temperatūrą užsiminė Cartman, bet ji rašė, kad dienos eigoje pakyla temperatūra iki 40, nes jau iš vakaro vaikas pasirodo karščiavo, bet, kadangi ryte vaikas temperatūros neturėjo - jį tėveliai atvedė į darželį.
Nes aš taip pat nesu susidūrusi ar mačiusi, kad tėvai su labai aukšta temperatūra atveda vaiką į darželį, bet gi to ir nebuvo sakoma.
Cituoju :
"kaip sako mama, dirbanti auklėtoja, pirmas požymis, kad vaikas atvedamas sergantis - vaiką tėvai įmeta pro duris ir net neužsuka į grupę.
ir dar pasakojo, kad tėveliai atrado gudrybę iš ryto prišert stiprių vaistų, kurie tam kartui nuima simptomus. atveda vaiką "keistai atrodantį" bet nei kosėja, nei čiaudi, nei temperatūros turi, o ant pietų pramuša iki 40 temperatūra ir kai priverčia tėvus atvažiuot susirinkt vaiko, sužino, kad jau iš vakaro vaikas su aukšta temperatūra buvo, bet ryte "praėjo".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aladina: 09 vasario 2012 - 14:46
ot mamos smile.gif neturit turbūt ką veikt jei ginčiajatės dėl tokių beprasmių dalykų smile.gif juk ne marse gyvenam, o toj pačioj lietuvėlėj smile.gif tai visokių žmonių ir visokių situacijų pasitaiko. Jei kažkam pasitaikė super bjaurus įvykis, tai nereiškia, kad taip yra visur ir su visais smile.gif pati dirbu auklėtoja ir manau kad visos situacijos yra išsprendžiamos. Jei vaikas darželyje susirgo, paskambiname tėvams, jei neatsiliepia, parašome žinutę, o vaikas yra izoliuojamas nuo kitų vaikų, kol atvyksta tėvai. Juk tam ir yra darželiuose med. kabinetai. Dėl slogyčių ir kosuliukų, jei labai jau "užknisa" galima tėvų pareikalauti, kad atneštų gydytojo pažymą, jog vaikas gali lankyti darželį. Jei tėvai piktybiškai veda sirguliuojantį vaiką, pedagogai turi teisę jo nepriimti į grupę (mes pvz., siunčiame pas direktorę jei kyla ginčas). Man atrodo pirmiausia reikia žiūrėti savęs, o paskui smerkti ir mokyti kitus
Atsakyti
tai vat ir žiūrim savęs, nevedi sloguojančio kosėjančio vaiko. Aš va, pralaikiau vaiką namie, pasveiko, nuvedu į daržą, kita mama dukrą perrenginėja, o mergaitė, kad kosti, kad kosti doh.gif
Atsakyti