Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 3 tema

QUOTE(Nuska @ 2012 02 21, 10:38)
o jei dar yra mama-ragana kaip kad aš? tarkime kokią teisę kažkokia priekabi mama turi apžiūrinėti mano vaiką ir paskui daryti išvadas, kad jis sveikas ar sergantis? maximum ko tokia priekabuolė pasiektų, tai kad aš kitą dieną atneščiau pažymą iš gydytojos. Na ir dar nepatingėčiau pagrasinti analogiškomis baudomis už vaiko apžiūrą be jo tėvų ar teisėtų globėjų sutikimo.

Beja, tai nereiškia kad vedu "sergantį" vaiką į darželį. Turiu auklę ligų atvejais. Bet vienaip ar kitaip, ar mano vaikas serga sprendžiu aš arba gydytoja, o ne kažkokios kitos mamos.

O kas jums sako, kad jūsų vaiką kas nors lies? Juk ir taip akivaizdu, kad jeigu vaikas neserga alergine sloga - apie ką, beje, aukletojos turi būti informuotos, o su nealerginiu snargliu/kosuliu ateina - reiškia, jau pasideda liga. Aš savo vaiko, jeigu susirgtų, nevesčiau į darželį, kas ir jam pačiam geriau būtų, ir kad kitų neapkrėstų, ir manau, turiu teisę tikėtis ir iš kitų tėvų tokio pat supratimo. Nejaugi nedaeina, kad jeigu taip darytų visi sąžiningi tėvai, sergamumas darželiuose sulygtų max 1 procentas? Pati sloga - dar ne liga, bet vienas iš infekcinės ligos požymių. Atvedus tokį sergantį vaiką, rizikuojat užsitraukti administracinę atsakomybę. Aiškiai dėstau mintis? Jus gal neieškokit tarakonų ten, kur jų nėra 4u.gif Tad grasinkit "analogiškomis baudomis", prašom. Man asmeniškai nesudarytų sunkumų savo vaiko sveikatą įvertinti, ir jeigu vakare ateitų sirgdamas, galima daryt kažkokias išvadas. Kalba eina apie tai, kad jeigu patys tėvai nesugeba suprasti arba jiems nusispjauti į savo vaiko sveikatą, kledėdami, kad - ai, čia nieko tokio, aš pati sprendžiu, ar mano vaikas svekas, nors akivaizdžiai sergantys, gali ir turi būti baudžiami. Pinigu. Jeigu jau logikos nesupranta.
Atsakyti
QUOTE(Sivė @ 2012 02 21, 16:28)
O koks skirtumas ar mama dirba ar nedirba? Jei dirba tai kosulys nėra pavojingas nei pačiam vaikui, nei užkrėsti negalima?

Jei vaikas namuose nekosti, o tik darželyje, tai dirbantys, manyčiau, dar dvejos, lauks, kol namuose sukosės ir tik tada ves pas gydytoją. Nes jie yra dirbantys, juolab auklių neturi/negali samdytis ar neturi močiučių. O jei mama namuose, tai kokie dar gali būti dvejojimai, geriau tokį vaiką namuose pasilikti stebėjimui, nėr ko laukti.
Atsakyti
Sidabra,o ar esat visa tai praktikoje igyvendinus,buvo skirtos baudos tevams ir darzelio vadovybei?Galetumet smulkiau papasakot kaip viskas vyko ? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 21 vasario 2012 - 15:48
QUOTE(Sidabra @ 2012 02 21, 16:39)
O kas jums sako, kad jūsų vaiką kas nors lies? Juk ir taip akivaizdu, kad jeigu vaikas neserga alergine sloga - apie ką, beje, aukletojos turi būti informuotos, o su  nealerginiu snargliu/kosuliu ateina - reiškia, jau pasideda liga. ...

Jūs apie pažymą iš gydytojos kalbėjote? Nes nelabai suvokiu, kaip kitaip galima suprasti, ar tai alerginė sloga ar infekcinė. Juk alerginė sloga irgi būna ne nuolatinė, ją gali pakeisti infekcinė.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 02 21, 15:39)
Jei vaikas namuose nekosti, o tik darželyje, tai dirbantys, manyčiau, dar dvejos, lauks, kol namuose sukosės ir tik tada ves pas gydytoją. Nes jie yra dirbantys, juolab auklių neturi/negali samdytis ar neturi močiučių. O jei mama namuose, tai kokie dar gali būti dvejojimai, geriau tokį vaiką namuose pasilikti stebėjimui, nėr ko laukti.

Šiaip jei jau vaikas kosėja, tai bent kartą per vakarą-naktį-rytą sukosės ir namuose. Nemanau, kad per tiek laiko vaikas nesukosės, jei daržely kosėjo.
Atsakyti
QUOTE(Sivė @ 2012 02 21, 16:49)
Šiaip jei jau vaikas kosėja, tai bent kartą per vakarą-naktį-rytą sukosės ir namuose. Nemanau, kad per tiek laiko vaikas nesukosės, jei daržely kosėjo.

Na, matyt būna stebuklų. Arba tėvai tiesiog negirdi ar netkreipia dėmesio. Na, ta prasme, vaikas sau, tėvai sau, o naktį miega kitame kambaryje.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 02 21, 15:52)
Na, matyt būna stebuklų. Arba tėvai tiesiog negirdi ar netkreipia dėmesio. Na, ta prasme, vaikas sau, tėvai sau, o naktį miega kitame kambaryje.

Arba nenori girdėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 21, 16:47)
Sidabra,o ar esat visa tai praktikoje igyvendinus, buvo skirtos baudos tevams ir darzelio vadovybei?Galetumet  smulkiau papasakot kaip viskas vyko ?  mirksiukas.gif

Pas mus atsipirko mažu krauju. Aš esu tėvų komiteto pirmininkė. Turiu kažkiek laisvo laiko - ir galiu jo skirti vaikams ir jų interesams ginti, ir ne tik savo vaikų interesams. Visi tėvai buvo per susirinkimą informuoti, o kadangi mane neblogai visi jie pažįsta, klausimų neturėjo, nes buvo atspausdinti reikiami popieriai ir duoti susipažinimui ir pasirašimui - Nuska, įžvelgiat čia ką nors neteiseto/amoralaus g.gif ? Išloše visi - pasikartosiu, mūsų grupej vakai labai retai serga, tik vėjaraupių karantinas buvo, bet čia visam daržely jis buvo. Ir tėvai kažkaip suranda, kam vaiką plikti ir pan. Kadangi čia ne mano užgaidos, o paremti įstatymais reikalvimai ikimokyklinėms įstaigoms, viskas daroma tik teisiškai. Jeigu atsirastų nesuprantančių, pradžiai bandyčiau kalbėti su tėvais pati, jeigu vistiek kiltų problemų - na, tada prasidėtų komisijos ir t.t. Patikėkit, niekam nereikia problemų.
Atsakyti
QUOTE(Sivė @ 2012 02 21, 15:28)
Na bet ir nebūtina apžiūrėti. Ar bėga nosis galima pamatyt ir iš tolo stebint, ar kosėja/čiaudo galima išgirsti net pačioj grupėj nebūnant o rūbinėlėj sėdint. Diagnozuoti nieko ir nereikia. Pagaliau apžiūrėti vaiką gali darželio sesutė ir jei kyla koks įtarimas kviesti tėvus, kad vežtų pas gydytoją 4u.gif

nesvarbu, kad jūs iš toli matote tą varvančią nosį. Kad kaip medikas (o tik medikas gali diagnozuoti) diagnozuotumėt ligą, privaloma apžiūra, o tai apžiūrai reikalingas tėvų sutikimas. Visa kita tėra įtarimai, bet ne patvirtintas faktas.
Plius man toks klausimas iš karto - nejau ir čiaudulį diagnozuojate kaip ligą? Va čia jau nejuokinkit biggrin.gif

QUOTE(Sidabra @ 2012 02 21, 16:02)
Pas mus atsipirko mažu krauju. Aš esu tėvų komiteto pirmininkė. Turiu kažkiek laisvo laiko - ir galiu jo skirti vaikams ir jų interesams ginti, ir ne tik savo vaikų interesams.  Visi tėvai buvo per susirinkimą informuoti, o kadangi mane neblogai visi jie pažįsta, klausimų neturėjo, nes buvo atspausdinti reikiami popieriai ir duoti susipažinimui ir pasirašimui - Nuska,  įžvelgiat čia ką nors neteiseto/amoralaus  g.gif ? Išloše visi - pasikartosiu, mūsų grupej vakai labai retai serga, tik vėjaraupių karantinas buvo, bet čia visam daržely jis buvo. Ir tėvai kažkaip suranda, kam vaiką plikti ir pan. Kadangi čia ne mano užgaidos, o paremti įstatymais reikalvimai ikimokyklinėms įstaigoms, viskas daroma tik teisiškai. Jeigu atsirastų nesuprantančių, pradžiai bandyčiau kalbėti su tėvais pati, jeigu vistiek kiltų problemų - na, tada prasidėtų komisijos ir t.t. Patikėkit, niekam nereikia problemų.

nenoriu ginčytis, nes ginčytis kaip ir nėra dėl ko - aš irgi nevedu sergančių vaikų į darželį. Bet visgi patapo smalsu ax.gif
O kokius popierius pasirašė tėvai? kad neves sergančių vaikų? ir kas iš to? jie atveda jų manymu sveiką vaiką į darželį. Taškas.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2012 02 21, 16:13)
nesvarbu, kad jūs iš toli matote tą  varvančią nosį. Kad kaip medikas (o tik medikas gali diagnozuoti) diagnozuotumėt ligą, privaloma apžiūra, o tai apžiūrai reikalingas tėvų sutikimas. Visa kita tėra įtarimai, bet ne patvirtintas faktas.
Plius man toks klausimas iš karto - nejau ir čiaudulį diagnozuojate kaip ligą? Va čia jau nejuokinkit  biggrin.gif
nenoriu ginčytis, nes ginčytis kaip ir nėra dėl ko - aš irgi nevedu sergančių vaikų į darželį. Bet visgi patapo smalsu ax.gif
O kokius popierius pasirašė tėvai? kad neves sergančių vaikų? ir kas iš to? jie atveda jų manymu sveiką vaiką į darželį. Taškas.

Čiaudulys yra simptomas. Kaip ir vėmimas, viduriavimas, karščiavimas ir tt. Rinitas(kitaip vadinamas sloga) yra liga: kaip ir gastroenteritas, pneumonija ir tt. Remiantis aukščiau aprašyta logine seka, net vaikui viduriuojant ar vemiant, jei vaikas nėra apžiūrėtas mediko, o tėvams jis atrodo pakankamai sveikas, pagrindo jį izoliuoti kaip ir nėra, tiesa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2012 02 21, 16:39)
O kas jums sako, kad jūsų vaiką kas nors lies? Juk ir taip akivaizdu, kad jeigu vaikas neserga alergine sloga - apie ką, beje, aukletojos turi būti informuotos, o su  nealerginiu snargliu/kosuliu ateina - reiškia, jau pasideda liga. Aš savo vaiko, jeigu susirgtų, nevesčiau į darželį, kas ir jam pačiam geriau būtų, ir kad kitų neapkrėstų,  ir manau, turiu teisę tikėtis ir iš kitų tėvų tokio pat supratimo.

As irgi nevesciau sloguojancio vaiko i darzeli, bet tik su sloga ir kosuliu, kai nera temperaturos gydytoja poliklinikoje net nepriima, o jei rimta liga - savaite praejo, temperatura nukrito ir biuletenis uzdaromas, nepaisant, kad sloguoja ar koseja - gydytojos nuomone vaikas sveikas, tai kad dirbantys tevai negali sau leisti tokio malonumo neleisti vaiko i darzeli, nors ir sloguojancio, o patys tevai, nekompetetingi rinita nustatinet
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita25: 21 vasario 2012 - 16:30
Rita25,keiskit gydytoja,absurdas kazkoks doh.gif .Kaip gali gydytoja nepriimti??Jei vaikui pilva/ausi/aki sopa,taciau jis nekarsciuoja irgi nepriima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 21 vasario 2012 - 16:31