Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 3 tema

QUOTE(Nuska @ 2012 02 21, 16:13)
nesvarbu, kad jūs iš toli matote tą  varvančią nosį. Kad kaip medikas (o tik medikas gali diagnozuoti) diagnozuotumėt ligą, privaloma apžiūra, o tai apžiūrai reikalingas tėvų sutikimas. Visa kita tėra įtarimai, bet ne patvirtintas faktas.
Plius man toks klausimas iš karto - nejau ir čiaudulį diagnozuojate kaip ligą? Va čia jau nejuokinkit  biggrin.gif

Dar sykį persiskaitykit kas parašyta:
"95. Draudžiama priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.)"
Turinčius ligos požymius. Nereikia diagnozių iš karto. Darželio med. sesutė gali vaikus apžiūrėti ir jei kyla ĮTARIMAS, ji gali skambinti tėvams ir reikalauti, jog vaikas būtų paimtas iš darželio ir nuvežtas pas medikus. Lygiai taip pat turėdami ĮTARIMUS ir inspektoriai tikrindami kokie vaikai lanko darželį gali pareikalauti sveikatos patikrinimo. Niekas ir nerašys baudų remiantis vien įtarimais. Rašys/nerašys remiantis medikų pažyma.
Čiaudulys, jei čiaudima per pusvalandį ne kartą, o iščiaudima didžiausi snargliai, manau galima priskirti prie ligos požymių g.gif Bet ligą nustatyti, diagnozuoti gali tik medikas.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 02 21, 16:22)
Čiaudulys yra simptomas. Kaip ir vėmimas, viduriavimas, karščiavimas ir tt. Rinitas(kitaip vadinamas sloga) yra liga: kaip ir gastroenteritas, pneumonija ir tt. Remiantis aukščiau aprašyta logine seka, net vaikui viduriuojant ar vemiant, jei vaikas nėra apžiūrėtas mediko, o tėvams jis atrodo pakankamai sveikas, pagrindo jį izoliuoti kaip ir nėra, tiesa  mirksiukas.gif

Nu pasiaiškinkit pirma dėl kokių priežasčių žmogus čiaudi mirksiukas.gif beprasidedanti liga tik viena iš priežasčių. Jei dėl čiaudėjimo tampyčiau vaikus pas gydytoją, tai turėtumėm apsigyventi poliklinikoje. Aš pati per dieną n kartų čiaudau.
Šiaip jau, jei darželio persnalui kyla įtarimas jog vaikas serga, tai jis turi vaiką izoliuoti, iškviesti tėvus ir paskui priimti tik su gydytojo pažyma. Bet vėl gi, žiūrint iš faktinės ir teisinės pusės, toks įtarimas dar nėra ligos įrodymas. Ligą patvirtina arba paneigia gydytojas.
Žinoma aš neįsivaizduoju situacijos kad vemiantį vaiką atvestų į darželį ir dar "suveiktų" pažymą jog vaikas sveikas. Į mano suvokimo rėmus tai netelpa. Bet pavyzdžių, kad sloguojatys ir kosėjantys vaikai ateina su pažymomis "Sveikas" - pilna. Ir grasink negrasinęs baudomis, nieko čia nepadarysi.
Taip kad viskas ko tokios "priekabios" mamos gali pasiekti, tai kad sergančių vaikų tėvai dažniau gaus palakstyt pas gydytojus pažymų. Nesakau kad tai blogai, galgi ne visi per pakišas gaus pažymas. Bet vėl gi, reikalinga sąlyga, kad ir tos priekabios mamos nebūtų susipykę su protu. Jei vos pamatę drėgnesnę nosytę ar kartą sukosėjus reikalaus iškviesti tėvus, tai natūralu kad aš suraganėčiau. Mano vaikas "apsisnarglėja" kaskart kai apsiverkia. Natūralu kad tuomet ir sukosėja.
Atsakyti
QUOTE(Rita25 @ 2012 02 21, 17:26)
As irgi nevesciau sloguojancio vaiko i darzeli, bet tik su sloga ir kosuliu, kai nera temperaturos gydytoja poliklinikoje net nepriima, o jei rimta liga - savaite praejo, temperatura nukrito ir biuletenis uzdaromas, nepaisant, kad sloguoja ar koseja - gydytojos nuomone vaikas sveikas, tai kad dirbantys tevai negali sau leisti tokio malonumo neleisti vaiko i darzeli, nors ir sloguojancio, o patys tevai, nekompetetingi rinita nustatinet

Ne tik serganciu vaiku tevai turi teises zinokite, bet taip pat ir sveiku, yra higienos normose ten ir parasyta, kad kolektyve vaikas negali buti esant matomom isskyrom is noses ar esant kosuliui, vadinasi nereikia cia jokiu mediku diagnozes, uztenka situ simptomu, kad vaikas butu arba nepriimtas, arba izoliuotas nuo kolektyvo, kol ji pasiiims tevai. Labai gaila, kad dazniausiai sergancius vaikus vedantys tevai zino tik savo teises, o pareigas, kaip ir pamirsta verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Nuska @ 2012 02 21, 17:38)
Nu pasiaiškinkit pirma dėl kokių priežasčių žmogus čiaudi  mirksiukas.gif beprasidedanti liga tik viena iš priežasčių. Jei dėl čiaudėjimo tampyčiau vaikus pas gydytoją, tai turėtumėm apsigyventi poliklinikoje. Aš pati per dieną n kartų čiaudau.
Šiaip jau, jei darželio persnalui kyla įtarimas jog vaikas serga, tai jis turi vaiką izoliuoti, iškviesti tėvus ir paskui priimti tik su gydytojo pažyma. Bet vėl gi, žiūrint iš faktinės ir teisinės pusės, toks įtarimas dar nėra ligos įrodymas. Ligą patvirtina arba paneigia gydytojas.
Žinoma aš neįsivaizduoju situacijos kad vemiantį vaiką atvestų į darželį ir dar "suveiktų" pažymą jog vaikas sveikas. Į mano suvokimo rėmus tai netelpa. Bet pavyzdžių, kad sloguojatys ir kosėjantys vaikai ateina su pažymomis "Sveikas" - pilna. Ir grasink negrasinęs baudomis, nieko čia nepadarysi.
Taip kad viskas ko tokios "priekabios" mamos gali pasiekti, tai kad sergančių vaikų tėvai dažniau gaus palakstyt pas gydytojus pažymų. Nesakau kad tai blogai, galgi ne visi per pakišas gaus pažymas. Bet vėl gi, reikalinga sąlyga, kad ir tos priekabios mamos nebūtų susipykę su protu. Jei vos pamatę drėgnesnę nosytę ar kartą sukosėjus reikalaus iškviesti tėvus, tai natūralu kad aš suraganėčiau. Mano vaikas "apsisnarglėja" kaskart kai apsiverkia. Natūralu kad tuomet ir sukosėja.

Na visko pasitaiko ir nieks cia nenori pasakyti, kad vienkartinis nusiciaudejimas ar sukosejimas yra liga, bet atleiskit, man ir paciai, kai prasideda sloga per viena diena ji nepraeina, prireikia visos savaites, ir kai antra diena vaikas atvedamas ciaudedamas vadinasi jam jau ne siaip ciauduliukas, o yra uzkreciama sloga.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2012 02 21, 16:38)
Nu pasiaiškinkit pirma dėl kokių priežasčių žmogus čiaudi  mirksiukas.gif beprasidedanti liga tik viena iš priežasčių. Jei dėl čiaudėjimo tampyčiau vaikus pas gydytoją, tai turėtumėm apsigyventi poliklinikoje. Aš pati per dieną n kartų čiaudau.

Pasidomėkim kartu mirksiukas.gif Čiaudulys- reakcija į nosiaryklės dirginimą.Jei čiaudoma ne įkvėpus dulkių arba dirginančių kvapų, įkvėpus sauso šalto oro, juo labiau ne vienkartinai, labai tikėtina, kad čiaudulys visgi simptomas mirksiukas.gif Nebūtinai infekcinės užkrečiamos ligos .Alerginis rinitas labai dažnai lydimas čiaudulio.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2012 02 21, 17:38)

Nuska, šiaip, žinot, yra priekabios, bet nesusipykusios su sveiku protu mamos. Nereikia suabsoliutinti. Jeigu vaikas verkia, naturalu, kad akys raudonos, nosis šnypščia ir pan. Tas pats ir su čiauduliu. Neveltui rašiau apie alergiją. Juk galima suprasti, kas ir kaip vyksta. Kam iki absurdo jau taip? Negi tikrai manot, kad sėdi darželyje mamytė Cerberė ir visus vaikus skenuoja? schmoll.gif Prisiminiau pirmus Naujuosius metus darželyje. Surinkom pinigus, valio, šventė ir t.t. Viena mama atvedė karščiuojantį, raudonais skruostais vaiką, jis žliumbia, jam ta šventė iki vienos vietos. Užsiminiau jai apie tai, atsakymas: "Nagi šventė, ir pinigai sumokėti, kaip gi neis, mes dar namie savatelę pasigydysim, ir po to tik į darželį eisim, čia nieko tokio". O kad tam vaikui bloga, jis verkia, jam neįdomu ir nereikia jokių švenčių, kad nuo to vaiko užsikretė mano vaikas, po to antras vaikas, vyras ir aš - ir 3 savaitės sirgom, ir Naujieji su 40 t. praėjo - tai nieko tokio, ane? Vat tada aš jau užsiutau kaip reikalas, ir tada pradėjau ieškoti kelių, ką ir kaip galima padaryti, kad tai nesikartotų. Na ir kuri iš mūsų ragana ir su sveiku protu susipykusi?
Antra - dėl tų kyšių už pažymas. Visko gali būti, jeigu gydytojas duos pažymą, kad vaikas sveikas, o sekančią dieną jam kokią nors lb nekokią ligą diagnozuos, ir dar po to puse grupės susirgs - kaip jus manot, ar tam gydytojui viskas tyliai ramiai praslys? Na vėlgi kiekvieno pasirinkimas, galima bandyt apeliuoti į tėvų sveiką protą, gal mums tiesiog pasisekė ir adekvatūs žmonės mūsų grupej. Bet - pasikartosiu - reikia arba pakovoti, arba - tyliai ausim lapsėti ir gydyti savo vaiką nu o to, ano ir taip toliau. Kiekvieno pasirinkimas.
Papildyta:
Taigi, kaip auksčiau buvo minėta, tėvams buvo atspausdintos šios higienos normos, jie pasirašė, kad susipažino, jog vaikų su (žr. p. 95) į grupę nepriima. Taškas. Tiesa, Rita25, jūsų vietoj keisčiau gydytoją. Vaikui iki 14 dienų biuletenis duodamas. Beje, nežinau, kaip gali nepriimti, pas mus netgi jeigu visi talonai išdalinti, jeigu vaikas susirgo, kreipiesi į registratūrą, išrašo kažkokį papildomą taloną ir priima. Jeigu nėra mūsų gydytojo, priims kitas, jie ten kažkaip keičiasi, bet kad visada galima pas gydytoją patekti - faktas. Plius aš turiu mūsų terapeutės mobilaus tel. nr, ir jeigu kiltų kokių klausimų - visada susisiekti galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 21 vasario 2012 - 21:51
Del susirgusio izoliavimo.Kalbejau su dirbancia darzelyje drauge,tai sake,neisivaizduojanti,kaip ta padaryti praktiskai.Pasodinti viena rubineje?Uzdaryti miegamajame?Paraso mamai zinute ir nesioja ligoniuka ant ranku,ramina,kalbina,arbatele pagirdo.Juk sergantis vaikas jautrus,irzlus buna.Kiti vaikai tuo metu salia trinasi,aukletoja viena,visus matyti turi.
Atsakyti
QUOTE(Rita25 @ 2012 02 21, 17:26)
As irgi nevesciau sloguojancio vaiko i darzeli, bet tik su sloga ir kosuliu, kai nera temperaturos gydytoja poliklinikoje net nepriima, o jei rimta liga - savaite praejo, temperatura nukrito ir biuletenis uzdaromas, nepaisant, kad sloguoja ar koseja - gydytojos nuomone vaikas sveikas, tai kad dirbantys tevai negali sau leisti tokio malonumo neleisti vaiko i darzeli, nors ir sloguojancio, o patys tevai, nekompetetingi rinita nustatinet

Kokioj cia Zimbabvej taip yra? Pirma karta toki absurda isgirdau. Jei tai vyksta Lietuvoje, tai galiu pasakyti, kad is pasaku pasaulio, vadinasi, neteko kreiptis i gydytojus su vaiku, kuris tik sloguoja mirksiukas.gif Ir kalbeti apie tai, kad daktarai nepriima, jei to nesate bandziusi-neetiska. Priima, ir dar kaip drinks_cheers.gif Sakykim, mano dviem vaikams nebuvo jokios temperaturos, jokios slogos, jokio kosulio, tik vienas simptomas: prakaitavimas, ir tai gydytojai cp sukele, i rentgena issiunte, rado letini plauciu uzdegima. Stai taip. Pasirodo, net padidejes prakaitavimas yra vienas is sudetingesniu ligu simptomu. O sloga juk gali buti alergine, o alergine negydoma sloga sukelia sinusitus(irgi turejom ta "geri"). Zodziu, priima tie daktarai ir sloguojancius, ir tik ciaudincius vaikus, paraso atleidimus nuo darzeliu, duoda be problemu biuletenius.
Yra tik kita problema: tevai nesikreipia. mirksiukas.gif
QUOTE(Rebeka @ 2012 02 21, 22:52)
Del susirgusio izoliavimo.Kalbejau su dirbancia darzelyje drauge,tai sake,neisivaizduojanti,kaip ta padaryti praktiskai.Pasodinti viena rubineje?Uzdaryti miegamajame?Paraso mamai zinute ir nesioja ligoniuka ant ranku,ramina,kalbina,arbatele pagirdo.Juk sergantis vaikas jautrus,irzlus buna.Kiti vaikai tuo metu salia trinasi,aukletoja viena,visus matyti turi.

Kiekvienas darzelis turi med.seseri. Toki vaika reikia nuvesti pas med.seseri, parasyti sms tevams, kad vaikas susirgo ir kad jei neatvyks pasiimti, bus vezamas i gydymo istaiga, pries tai informavus Vaiku teises. Suveiks kaip burtu lazdele, tevai atleks per 10 minuciu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 02 21, 17:05)
Pasidomėkim kartu  mirksiukas.gif  Čiaudulys- reakcija į nosiaryklės dirginimą.Jei čiaudoma ne įkvėpus dulkių arba dirginančių kvapų, įkvėpus sauso šalto oro, juo labiau ne vienkartinai, labai tikėtina, kad čiaudulys visgi simptomas  mirksiukas.gif  Nebūtinai infekcinės užkrečiamos ligos .Alerginis rinitas labai dažnai lydimas čiaudulio.

būtent drinks_cheers.gif ir mano vaikai bei aš čiaudom dažnai. Ir bent jau mane užknisa kai vos išgirdę sučiaudint vaiką (ar net mane) iškart puola su komentarais "oi peršalo". Nu ropinėja po grindis, įkvėpė dulkę - vat ir čiaudo.
Nesinori toliau tęst diskusijos, nes kaip ir minėjau anksčiau - aš esu prieš sergančius vaikus darželyje. Bet lygiai taip pat esu prieš perdėtą kitų tėvų rūpinimąsi ne savo vaikais.
Atsakyti
Nuska, prajuokinot 4u.gif Kas perdėtai rūpinasi svetimais vaikais, kam to reikia? Rūpinasi savais vaikais, norėdami sudaryti jiems maksimaliai komfortišką aplinką. Ir tuo pačiu kad ir kitiems būtų gerai, nes juk ne negyvenamoj saloj vieni du esam, o bendruominej, ir reikia elementarių padorumo normų laikytis. Ir jeigu kiekvienas turėtų tokį požiūrį, kaip "nekenk", tikrai būtų daug lengviau gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2012 02 22, 09:21)
Nuska, prajuokinot  4u.gif  Kas perdėtai rūpinasi svetimais vaikais, kam to reikia? Rūpinasi savais vaikais, norėdami sudaryti jiems maksimaliai komfortišką aplinką. Ir tuo pačiu kad ir kitiems būtų gerai, nes juk ne negyvenamoj saloj vieni du esam, o bendruominej, ir reikia elementarių padorumo normų laikytis.  Ir jeigu kiekvienas turėtų tokį požiūrį, kaip "nekenk", tikrai būtų daug lengviau gyventi.

perdėtu rūpesčiu vadinu kitų mamų rūpinimąsi mano vaiko sveikata. Savo vaikų sveikata rūpinuosi aš. Man nereikia, kad kiti tėvai galvotų kaip čia neapkrėtus mano vaiko. Per akis pakaktų kad tėvai rūpintųsi savo vaikais. Ir jokios baudos, parašai ant sveikatos normų nepadės jei tėvai patys nesupranta kas geriau jų vaikui.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 22, 09:04)

Kiekvienas darzelis turi med.seseri. Toki vaika reikia nuvesti pas med.seseri, parasyti sms tevams, kad vaikas susirgo ir kad jei neatvyks pasiimti, bus vezamas i gydymo istaiga, pries tai informavus Vaiku teises. Suveiks kaip burtu lazdele, tevai atleks per 10 minuciu cool.gif

Daugelis darzeliu turi dietiste,kurios pagrindinis darbas-parasyti meniu kitai dienai ir is sandelio isduoti reikiamus maisto produktus.Dirba tik 0.25 etato ryte,vaikams temperatura ar kiti ligos pozymiai kaip taisykle po pietu miego islenda,kai ne tik seseles,bet apskritai is administracijos nieko nebebuna.O buna,kad aukletojos telef.saskaita tuscia iki algos kol pasipildys,tai nera ir kaip tevams pranesti.Juk jos uz savo pinigus tevams skambina,valdiska tel.direktore darzelio reikalams naudoja.Tokia realybe.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 22, 08:04)
Zodziu, priima tie daktarai ir sloguojancius, ir tik ciaudincius vaikus, paraso atleidimus nuo darzeliu, duoda be problemu biuletenius.
Yra tik kita problema: tevai nesikreipia. mirksiukas.gif

Atleidimą nuo darželio taip, dėl biuletenio pasiginčyčiau. Iš savo patirties (iš tų laikų, kai dar pati kitų vaikų sveikata aktyviai "rūpinausi") turiu pavyzdį, kai giliai kosėjančio vaiko mama sugrįžo su pažyma, kad vaikas sveikas: sakė, gydytoja leido pasirinkti ar tokia pažyma, ar atleidimas nuo darželio, bet be biuletenio, mat pati gydytoja jokios ligos apžiūrėjus vaiką neįžvelgė. Dabar, kiek žinau, biuletenių išdavimo tvarka dar griežtesnė.

QUOTE(Nuska @ 2012 02 22, 09:36)
perdėtu rūpesčiu vadinu kitų mamų rūpinimąsi mano vaiko sveikata. Savo vaikų sveikata rūpinuosi aš. Man nereikia, kad kiti tėvai galvotų kaip čia neapkrėtus mano vaiko. Per akis pakaktų kad tėvai rūpintųsi savo vaikais. Ir jokios baudos, parašai ant sveikatos normų nepadės jei tėvai patys nesupranta kas geriau jų vaikui.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti