QUOTE(Nuska @ 2012 02 21, 17:38)
Nu pasiaiškinkit pirma dėl kokių priežasčių žmogus čiaudi

beprasidedanti liga tik viena iš priežasčių. Jei dėl čiaudėjimo tampyčiau vaikus pas gydytoją, tai turėtumėm apsigyventi poliklinikoje. Aš pati per dieną n kartų čiaudau.
Šiaip jau, jei darželio persnalui kyla įtarimas jog vaikas serga, tai jis turi vaiką izoliuoti, iškviesti tėvus ir paskui priimti tik su gydytojo pažyma. Bet vėl gi, žiūrint iš faktinės ir teisinės pusės, toks įtarimas dar nėra ligos įrodymas. Ligą patvirtina arba paneigia gydytojas.
Žinoma aš neįsivaizduoju situacijos kad vemiantį vaiką atvestų į darželį ir dar "suveiktų" pažymą jog vaikas sveikas. Į mano suvokimo rėmus tai netelpa. Bet pavyzdžių, kad sloguojatys ir kosėjantys vaikai ateina su pažymomis "Sveikas" - pilna. Ir grasink negrasinęs baudomis, nieko čia nepadarysi.
Taip kad viskas ko tokios "priekabios" mamos gali pasiekti, tai kad sergančių vaikų tėvai dažniau gaus palakstyt pas gydytojus pažymų. Nesakau kad tai blogai, galgi ne visi per pakišas gaus pažymas. Bet vėl gi, reikalinga sąlyga, kad ir tos priekabios mamos nebūtų susipykę su protu. Jei vos pamatę drėgnesnę nosytę ar kartą sukosėjus reikalaus iškviesti tėvus, tai natūralu kad aš suraganėčiau. Mano vaikas "apsisnarglėja" kaskart kai apsiverkia. Natūralu kad tuomet ir sukosėja.
Nuska, šiaip, žinot, yra priekabios, bet nesusipykusios su sveiku protu mamos. Nereikia suabsoliutinti. Jeigu vaikas verkia, naturalu, kad akys raudonos, nosis šnypščia ir pan. Tas pats ir su čiauduliu. Neveltui rašiau apie alergiją. Juk galima suprasti, kas ir kaip vyksta. Kam iki absurdo jau taip? Negi tikrai manot, kad sėdi darželyje mamytė Cerberė ir visus vaikus skenuoja?

Prisiminiau pirmus Naujuosius metus darželyje. Surinkom pinigus, valio, šventė ir t.t. Viena mama atvedė karščiuojantį, raudonais skruostais vaiką, jis žliumbia, jam ta šventė iki vienos vietos. Užsiminiau jai apie tai, atsakymas: "Nagi šventė, ir pinigai sumokėti, kaip gi neis, mes dar namie savatelę pasigydysim, ir po to tik į darželį eisim, čia nieko tokio". O kad tam vaikui bloga, jis verkia, jam neįdomu ir nereikia jokių švenčių, kad nuo to vaiko užsikretė mano vaikas, po to antras vaikas, vyras ir aš - ir 3 savaitės sirgom, ir Naujieji su 40 t. praėjo - tai nieko tokio, ane? Vat tada aš jau užsiutau kaip reikalas, ir tada pradėjau ieškoti kelių, ką ir kaip galima padaryti, kad tai nesikartotų. Na ir kuri iš mūsų ragana ir su sveiku protu susipykusi?
Antra - dėl tų kyšių už pažymas. Visko gali būti, jeigu gydytojas duos pažymą, kad vaikas sveikas, o sekančią dieną jam kokią nors lb nekokią ligą diagnozuos, ir dar po to puse grupės susirgs - kaip jus manot, ar tam gydytojui viskas tyliai ramiai praslys? Na vėlgi kiekvieno pasirinkimas, galima bandyt apeliuoti į tėvų sveiką protą, gal mums tiesiog pasisekė ir adekvatūs žmonės mūsų grupej. Bet - pasikartosiu - reikia arba pakovoti, arba - tyliai ausim lapsėti ir gydyti savo vaiką nu o to, ano ir taip toliau. Kiekvieno pasirinkimas.
Papildyta:
Taigi, kaip auksčiau buvo minėta, tėvams buvo atspausdintos šios higienos normos, jie pasirašė, kad susipažino, jog vaikų su (žr. p. 95) į grupę nepriima. Taškas. Tiesa, Rita25, jūsų vietoj keisčiau gydytoją. Vaikui iki 14 dienų biuletenis duodamas. Beje, nežinau, kaip gali nepriimti, pas mus netgi jeigu visi talonai išdalinti, jeigu vaikas susirgo, kreipiesi į registratūrą, išrašo kažkokį papildomą taloną ir priima. Jeigu nėra mūsų gydytojo, priims kitas, jie ten kažkaip keičiasi, bet kad visada galima pas gydytoją patekti - faktas. Plius aš turiu mūsų terapeutės mobilaus tel. nr, ir jeigu kiltų kokių klausimų - visada susisiekti galima.