Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 3 tema

QUOTE(Rasma @ 2012 03 03, 12:04)
Žinoma, kad neinu, jei aišku tik sloga - ne alerginė. Kai kenčiu nuo alerginės slogos (pavasarį), bent jau stengiuosi iki minimumo nuslopinti alergijos simptomus vaistais, nes nemalonu kolegėms visądien šnarpšti, snarglėtis ir ašaroti..

Bet jei sloga yra peršalimo ligos simptomas, tai gydausi namie. Gerbiu su manimi dirbančius žmones, kad neplatinčiau infekcijos ir nekelčiau rizikos susirgti kitiems žmonėms.
Jei negerai jautiesi arba pasirodo pirmi simptomai, tai geriau pagulėk namie, pasisaugok ir neįsisirk, nei  'eik į darbą, vaizduok didvyrę, įmituok kaip stipriai dirbi ir kaip to tau reikia, ir užkrėsk kuo daugiau žmonių'. Kartais reikia vienos dienos (tik aišku skirtos ne metų darbams nudirbti ar apibėgti kuo daugiau išpardavimų cool.gif ), kai geri daug vaistinių arbatų, darai praplovimus su druska, inhaliacijas, šildai kojas, dediesi kompresus, griebiesi homeopatijos ar grauži medaus korį ir kitos dienos ryte būni sveikas kaip ridikas rolleyes.gif .
Aš net nekalbu apie ėjimą į darbą su slogom, kosuliais ir t-ra. Pasikalbėjus su darbdaviu visada galima rasti kompromisą, gaunu laisvą dieną ir intensyviai imuosi liaudiškų gydymo metodų. Jei tai nepadeda - kitądien šiaušiu pas gyd. ir pasiimu kelioms dienoms biuletenį kol visiškai pasveikstu. Aš prieš nieką nevaidinu (darbdavys - ne išimtis) ir niekam nesiaukoju. Man brangi mano sveikata, man brangūs mane supantys žmonės. Darbas? Turiu galvą, kojas, rankas, kad nesiaukočiau. Jei kas nutiktų, visi tik nuoširdžiai pagedės ir toliau gyvens savo gyvenimus, tad savo gyvenimą ir sveikatą aš turiu branginti pati ir į nieką jos nemainyti.
Toks pat požiūris į mano ir jūsų vaikus.

Požiūris į sveikatą puikus, mano toks pats. Bet mes su vyru išlaikom šeimą ir mūsų darbuose nėra galimybių išeiti namo pagulėti kai prasideda sloga smile.gif Todėl ir patys einam į darbą kosėdami ir sloguodami, ir vaikus į darželį vedam. Jei matom, kad savijauta jau bloga (na, ne visada sloga ar kosulys = bloga savijauta), dirbam iš namų. Ir čia nėra vaidinimas prieš darbdavį. Ne visi darbai tokie, kad gali laukti.
Atsakyti
QUOTE(avieciuuogiene @ 2012 03 07, 14:48)
Požiūris į sveikatą puikus, mano toks pats. Bet mes su vyru išlaikom šeimą ir mūsų darbuose nėra galimybių išeiti namo pagulėti kai prasideda sloga smile.gif Todėl ir patys einam į darbą kosėdami ir sloguodami, ir vaikus į darželį vedam. Jei matom, kad savijauta jau bloga (na, ne visada sloga ar kosulys = bloga savijauta), dirbam iš namų. Ir čia nėra vaidinimas prieš darbdavį. Ne visi darbai tokie, kad gali laukti.

na ir parašėt, tai ką kiti šeimų neišlaiko, kitiems dangiška mana tiesiog šiaip byra doh.gif
Atsakyti

dėl personalo trūkumo: visiška nesamonė. darželiuose dirba slaugytojos ir jos tikrai gali pabūti su vaiku, kurį reikia izoliuoti dėl ligos. O jei kartais slaugytoja negali tuo metu, tai juk dar yra administracijos darbuotojai. Manau čia tik išsisukinėjimas kad nėra kam būti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cia_as_vel: 07 kovo 2012 - 17:04
QUOTE(Deganti @ 2012 03 07, 16:42)
na ir parašėt, tai ką kiti šeimų neišlaiko, kitiems dangiška mana tiesiog šiaip byra  doh.gif

drinks_cheers.gif
Įdomiai avieciuuogiene postas nuskambėjo ,įskaitant tai,kad kaip pati monėjo yra galimybė iš namų padirbėt g.gif .
Atsakyti
Ai, čia bergždžia diskusija įrodinėt, kad dirbi, nes reikia išlaikyti šeimą ir kad turi tokį patį darbą kaip kitų. Tikrai, čia tik kitiems viskas savaime gaunasi smile.gif

Neneigsiu, ačiū Dievui, susitvarkau. Ir susitvarkau taip, kad kai sergu, tai sergu, kai tenka slaugyt - tai slaugau. Susitvarkau ir su abiejų vaikų priežiūra, nors nėra man kas juos prižiūrėtų, nei sveikus, nei sergančius. Svarbu požiūris, noras ir veiklumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(avieciuuogiene @ 2012 03 07, 12:48)

ir kaip suprantu,kad jusu vaikuciai i privatu darzeliai eina...ten sergantys gali lankyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cia_as_vel @ 2012 03 07, 17:00)
dėl personalo trūkumo: visiška nesamonė. darželiuose dirba slaugytojos ir jos tikrai gali pabūti su vaiku, kurį reikia izoliuoti dėl ligos. O jei kartais slaugytoja negali tuo metu, tai juk dar yra administracijos darbuotojai. Manau čia tik išsisukinėjimas kad nėra kam būti

na, bent pas mus auklėjota biuletenyje nuo rugsėjo, jos etatas užimtas, todėl naujo darbuotojo nėr, turi pavaduoti kiti, pavaduoja kas tik gali, bet jei suserga vienos auklėtojos vaikas, kitos vaikas... tai ne tik slaugytoja, bet ir pavaduotoja, ir direktorė grupėse būna.

QUOTE(JM @ 2012 03 07, 20:10)
ir kaip suprantu,kad jusu vaikuciai i privatu darzeliai eina...ten sergantys gali lankyti unsure.gif

o kuriam čia privačiam gali??? mes kol lankėm, sakyčiau tvarka dar griežtesnė buvo už valstybinio.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 03 07, 21:07)
o kuriam čia privačiam gali??? mes kol lankėm, sakyčiau tvarka dar griežtesnė buvo už valstybinio.

Nezinau i kuri darziuka veda si nare,bet.."Vaikystes sodas" temoje buvo diskusija,kad vaikuciai i darzeli gali eiti sloguojantys ir kosejantys ir sergantis vaikutis laikomas kai temp nuo 38...kaip suprantu iki 38 temp vaikutis gali lankyti..gal as klystu,bet susidariau tokia nuomone rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cia_as_vel @ 2012 03 07, 17:00)

Daugelyje darželių slaugytojų nebeliko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(JM @ 2012 03 08, 07:30)
Nezinau i kuri darziuka veda si nare,bet.."Vaikystes sodas" temoje buvo diskusija,kad vaikuciai i darzeli gali eiti sloguojantys ir kosejantys ir sergantis vaikutis laikomas kai temp nuo 38...kaip suprantu iki 38 temp vaikutis gali lankyti..gal as klystu,bet susidariau tokia nuomone rolleyes.gif

Pas juos pacius visur ir skelbiama ir neslepiama, bet mano manymu per didele jau liga gaunasi vaikui jei ir sloga ir kosulys ir dar beveik 38 gali buti. Bet valstybiniuose darzeliuose kitas krastutinumas. Juokingiausia, kad is musu darzelio pora isejo i Vaikystes soda, o isejo del ligu lotuliukas.gif , nors pas mus gana grieztai su tom ligom, kelis kartus ir supykus buvau, kai issiunte vaika ir liepe be pazymos negrizti- vienakart del to, kad itare roto virusa doh.gif, o vaikui tiesiog susuko vienkartinai pilva, o antrakart su vejaraupiais namo issiunte- suprakaitavo ir 2 spuogiukai atsirado ant pilvo. Tai jau tikrai viduje viriau ir su sveiku vaiko i poliklinika nesigrudau, kad man parasytu, jog sveikas... Ejau i darzeli be pazymos ir turejau jaustis kaip kokia nusikaltele, nes jau ir tikriausiai puses grupes tevu buvo informuoti, kad rotas, vejaraupiai siaucia...
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 03 07, 23:07)
na, bent pas mus auklėjota biuletenyje nuo rugsėjo, jos etatas užimtas, todėl naujo darbuotojo nėr, turi pavaduoti kiti, pavaduoja kas tik gali, bet jei suserga vienos auklėtojos vaikas, kitos vaikas... tai ne tik slaugytoja, bet ir pavaduotoja, ir direktorė grupėse būna.

na idomiai, pas mus tai vaduoti pirmiausia duoda tos grupes aukletojoms, juk dirba po dvi. ir manau nebuna gi pastoviai taip kad serga 4-5 aukletojos vienu metu.
Atsakyti
o mes kai susergam namie sedim, bet kai pasveikusi vaika nuvedi o atbege kiti vaikai pradeda ciaudyti su snargliais iki keliu tai pyktis tikrai ima doh.gif nu ka ir lauki - kada vel susirgs... cia akytes kazko paraudo savaitgali, lyg uzdegimas, paskambinu siandien i darzeli - aukletojos realcija tokia - tai sergat? ai jo cia ejo toks virusiukas, buvo vaiku su akytem serganciu blink.gif zodziu suprask kitus vede ir jie apkrete doh.gif nu total kosmar doh.gif ka bepasakysi - iseitis viena - vesk ir tu su snargliu, sloga, akiu uzdegimu, bele temperaturos ner tai ir sveikas doh.gif ai uzkretinesim ir mes kitus o kas belieka... jau nekreipiu demesio i sloga nes per ziema be jos turbut buvom vos kelias dienas doh.gif
Atsakyti