As tai nesuprantu gal kiti vaikai sirgdami ir valgo ir geria normaliai, kad juo sgalima i darza vest. Maniskis tai, jei tik sloga, tai viska s - basta. Kasni gali i burna ikist tik su cirkais, su gerimu panasiai, taigi darzas iskart atpuola. Uzteko cia 2 diena snueit, eme nosis kimsti, o 3 jau nic nieko nebevalge. Nei ciauduliu, nei kosuliu - sloga tik, bet likom namie...
Siend vel nuvedziau, bus matyt kas bus...
Šiuo metu galėčiau vyresnėlio kaip ir nevesti, bet jis labai nori, jam reikia ir kitų vaikų, ir kitokių užsiėmimų, blogybė ta, kad kai jis eina - labai dažnai serga. Ar čia vaiko silpna imuninė sistema ar pastoviai vedami sergantys vaikai, nuo kurių nuolat užsikrečiame, gal ir viena ir kita, bet jei būtų vedami tik sveiki vaikučiai, manau tikrai galėtume darželį lankyti dažniau. Jau rugsėjo 1-ąją buvo pora kosinčių vaikų, o antradienį ar trečiadienį viena mergaitė ryte nusičiaudėjo tiesiai mano vaikui į veidą, na ir po 5 d. vedimo į darželį susirgome, aišku prabėgs ne 1 ir ne 2 sav. kol pasveiksim, o kai pasveiksta aš dar 3-4 d. nevedu, bet nueisim sveiki, o dar taip nebuvo, kad nebūtų sergančių, tai vėl savaitę palankysim ir vėl...čia mums kaip užburta taisyklė
QUOTE(evitaja @ 2012 04 16, 17:18)
Ar kas nors kreipėtės į Visuomenės sveikatos centrą dėl sergančiųjų grupėje? Ar buvo sureaguota? Kaip?
Ir man aktualus klausimas
QUOTE(Sellija @ 2012 09 10, 13:49)
Šiuo metu galėčiau vyresnėlio kaip ir nevesti, bet jis labai nori, jam reikia ir kitų vaikų, ir kitokių užsiėmimų, blogybė ta, kad kai jis eina - labai dažnai serga. Ar čia vaiko silpna imuninė sistema ar pastoviai vedami sergantys vaikai, nuo kurių nuolat užsikrečiame, gal ir viena ir kita, bet jei būtų vedami tik sveiki vaikučiai, manau tikrai galėtume darželį lankyti dažniau. Jau rugsėjo 1-ąją buvo pora kosinčių vaikų, o antradienį ar trečiadienį viena mergaitė ryte nusičiaudėjo tiesiai mano vaikui į veidą, na ir po 5 d. vedimo į darželį susirgome, aišku prabėgs ne 1 ir ne 2 sav. kol pasveiksim, o kai pasveiksta aš dar 3-4 d. nevedu, bet nueisim sveiki, o dar taip nebuvo, kad nebūtų sergančių, tai vėl savaitę palankysim ir vėl...čia mums kaip užburta taisyklė 
Pas mus visiskai identiska situacija...isgydom, namie palaikom, atvedam visiskai sveika vaika. Tai auklytes dar sugeba pareikst kad ilgai sergam, mat kiti zalia sloga per 2 dienas issigydo
As tai sakyciau, kad serganciu vaiku vedimas i darzeli kaip ir serganciu suaugusiuju ejimas i darba- sistemos beda. Zmones neturi kito pasirinkimo
O tai tikrai problema ir didele. O yra ji del to, kad nera normaliu socialiniu garantiju. Imti biuletenius ir finansiskai labai neapsimoka ir pavojinga, nes daug kur tiesiog nenori niekas tokiu zmoniu darbe.
Nezinau kas bus, nes sunelis mano tikrai neturi stipraus imuniteto, o blogiausia, ka dligos ji tik silpnina, ypac, jei daznai sergama..
Nezinau kas bus, nes sunelis mano tikrai neturi stipraus imuniteto, o blogiausia, ka dligos ji tik silpnina, ypac, jei daznai sergama..
QUOTE(*slapuke @ 2012 09 12, 13:42)
Pas mus visiskai identiska situacija...isgydom, namie palaikom, atvedam visiskai sveika vaika. Tai auklytes dar sugeba pareikst kad ilgai sergam, mat kiti zalia sloga per 2 dienas issigydo
...ir aplamai kiek paklausi, tiek joms nera serganciu vaiku grupeje, bet aplinkui tik ir girdisi kosejimai ir ciauduliai 
Viens prie vieno ir pas mus taip..
QUOTE(Sellija @ 2012 09 10, 14:49)
Is tiesu, o kaip elgtis tokioje situacijoje? Jeigu vaikas pastoviai uzsikretines nuo kitu grupeje, o tevai saziningai ji laikys namuose, tai kiek jis lankys ta darzeli apskritai? Po viena diena kas dvi savaites? (retorinis klausimas)
QUOTE(Rinne @ 2012 09 12, 19:26)
Is tiesu, o kaip elgtis tokioje situacijoje? Jeigu vaikas pastoviai uzsikretines nuo kitu grupeje, o tevai saziningai ji laikys namuose, tai kiek jis lankys ta darzeli apskritai? Po viena diena kas dvi savaites? (retorinis klausimas)
panašiai, ir tada reikia laukti kol "išaugs" vyresni serga jau mažiau
gal ir nusvilpsit mane, bet iseitis tokia, kad i darzeli vesti ne visai jau issveikusi vaika, ta prasme sveika, bet ne taip, kaip kad pasveiksta ir dar kokia savaite palaiko uzsitikrinimui, kad nesukosi net. Vesti tada, kai nebelieka umiu pozymiu, temperaturos. Tam paprastai uztenka 3-5 dienu. Nes vistiek atsiras kazkas kam tik darzely pasireiks liga kitokio nei jusu vaikais "susipazines" viruso pasekoje. O kosejimai gali testis labai ilgai ir jau geriau leisti vaikui normaliai issikoseti, nei visokiu sirupu prigirdyti reikia-nereikia, bele kosulys greiciau baigtusi.
Sekmes!
Sekmes!
QUOTE(Onora @ 2012 09 12, 21:26)
gal ir nusvilpsit mane, bet iseitis tokia, kad i darzeli vesti ne visai jau issveikusi vaika, ta prasme sveika, bet ne taip, kaip kad pasveiksta ir dar kokia savaite palaiko uzsitikrinimui, kad nesukosi net. Vesti tada, kai nebelieka umiu pozymiu, temperaturos. Tam paprastai uztenka 3-5 dienu. Nes vistiek atsiras kazkas kam tik darzely pasireiks liga kitokio nei jusu vaikais "susipazines" viruso pasekoje. O kosejimai gali testis labai ilgai ir jau geriau leisti vaikui normaliai issikoseti, nei visokiu sirupu prigirdyti reikia-nereikia, bele kosulys greiciau baigtusi.
Sekmes!
Sekmes!
Is dalies pritariu.
Pvz mano vyresnioji visada taip ir eidavo sloguodama(gal alergine sloga gal ne, niekas nezino
Bet pvz mazajam, sloga daznai komplikuojasi i bronchus.. delto kad nemoka kosyt ir iskosyt
O del kitu serganciu kazkaip nepikta man, nes suprantu kad vede ir ves, ner kas daryt tevams jei nenori darbu prarast
QUOTE(Onora @ 2012 09 12, 21:26)
Sekmes!
Sekmes!
Nušvilpsiu, nes neišsisveikusio vaiko imunitetas tikrai silpnesnis, nei visiškai sveiko. Tad tikimybė, kad jis iškart naują virusą pasigaus gerokai didesnė, nei kad pravaikščios ir išsikosės. Ir iki komplikacijų tada vienas žingsnis... Vien dėl to, kad man mano vaiko sveikata svarbiausia, aš savo ligoniukus net dėl slogos (be jokių temperatūrų ir kosulių) pralaikydavau namie po 2-3 savaites, kol visiškai išsisveikdavo.
Gal man ir mano vaikams pasiseke tiesiog, nes jie maziausiai sergantys grupese, o eina pas mus ir su zaliom slogom ir kosuliais, bet mes ju nebijom
Baisiausia man su skystom varvanciom slogom nosytemis, akiu virusu.
Kiek teko susidurti, tai tie, kurie stropiai gydosi, tai dazniausiai sunkiausiai ir serga ir dazniausiai. Bet, galbut cia jau tevai zino, kad komplikuosis, kad silpnesnio imuniteto.
Bet kad as vaiku nelaikau namie sveiku 2 savaites, tai visai nereiskia, kad man ju sveikiata nesvarbi, man ir mano sveikata svarbi
Kiek teko susidurti, tai tie, kurie stropiai gydosi, tai dazniausiai sunkiausiai ir serga ir dazniausiai. Bet, galbut cia jau tevai zino, kad komplikuosis, kad silpnesnio imuniteto.
Bet kad as vaiku nelaikau namie sveiku 2 savaites, tai visai nereiskia, kad man ju sveikiata nesvarbi, man ir mano sveikata svarbi