Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutariame su aštuonmečiu

QUOTE(CLEO @ 2006 03 29, 09:47)
Toks įspūdis, kad jo iš viso neįmanoma nubausti, todėl, kad jam, kaip jis sako, viskas "dzyn", pvz. pats atsistoja į kampą ir sako, kad geriau jau stovės kampe visą naktį, bet nedarys to, ko jo prašoma padaryti...  ir pan. schmoll.gif Niekad nemačiau tokių užsispyrusių žmonių... nors reikia pripažinti, kad pati būdama maža bei vėliau paauglė - buvau "nepalaužoma", gal tai genai?  g.gif
Nebandau suversti visos kaltės vaikui, pati kalta, kad ne vieną kartą, net beveik visada, laimėdavo jis..  doh.gif

Tai tuomet jo ir nebausk. Gal paprasčiausiai pabandyk visai netikėtai pasiimti iš mokyklos (neva pas stomotologą patikrinti dantis ar pnš.) ir nusivešk ten kur jam patiktų, bet kartu būtų galima ir pasikalbėti. Paprasčiausiai pabandyk su juo kaip su dideliu žmogumu pasikalbėti kodėl jis taip daro. Pasakyk, kad tu ji labai myli, kad tau labai negera, kai jie nesutaria, ir t.t. Papasakok kokį juokingą prisiminimą iš savo užsisipyrusios vaikystės nuotykių. Sunku patikėti, kad jis nepasiduos ir su tavimi nors kiek nepasikalbės. Jei tai nepadės, tai tegu vyras pabando surasti priežastį kodėl jis elgiasi taip su tavimi. Bent aš pirmiausia ieškočiau priežasties.
Tai vistik nuo ko man dabar pradėti? Ačiū RamuneM., man labai svarbi Tavo nuomonė, nes susidaro įspūdis, kad labai gražiai sutariate su savo vaikučiais  4u.gif  4u.gif  4u.gif

blush2.gif Dėkui už pasitikėjimą, bet ir pas mus visko pasitaiko bei mano katrybė kartais nutrūksta ten kur turėtų nesibaigti blush2.gif Bet bendrai paėmus, vaikai mano tikrai šaunuoliai, nors dukrelė labai aštrių kampučių hihihi.gif
Atsakyti
Toks įspūdis, kad jo iš viso neįmanoma nubausti, todėl, kad jam, kaip jis sako, viskas "dzyn", pvz. pats atsistoja į kampą ir sako, kad geriau jau stovės kampe visą naktį, bet nedarys to, ko jo prašoma padaryti...  ir pan. schmoll.gif Niekad nemačiau tokių užsispyrusių žmonių... nors reikia pripažinti, kad pati būdama maža bei vėliau paauglė - buvau "nepalaužoma", gal tai genai?  g.gif
Nebandau suversti visos kaltės vaikui, pati kalta, kad ne vieną kartą, net beveik visada, laimėdavo jis..  doh.gif

Tai vistik nuo ko man dabar pradėti? Ačiū RamuneM., man labai svarbi Tavo nuomonė, nes susidaro įspūdis, kad labai gražiai sutariate su savo vaikučiais  4u.gif  4u.gif  4u.gif

o tu imk jam ir leisk jam stovėt tam kampe visą naktį,tegu sau stovi,o tu ramiai eik sau daryti savo darbų ,ir visiškai nekreipk dėmesio,ir vakare ramiai eikit miegoti,žodžiu elkitės taip,tarsi jo ir nebūtų,ir atsigulkit,turėtų ateiti ir derėtis kad jis tą ar aną padarys,arba kažkaip daugiau nesielgs taip.Ne padoru klausti,bet kaip tėvas reaguoja į jų tuos ožius,gal būtų lengva sakyti,kad jei jie su mama taip,tai jis su jais to ir ano nedarys,nebendraus irt.t.o jūs abu su tėvu turit bendrą jų auklėjimo strategiją smile.gif ar kiekvienas kitą?
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2006 03 29, 12:50)
Tai tuomet jo ir nebausk. Gal paprasčiausiai pabandyk visai netikėtai pasiimti iš mokyklos (neva pas stomotologą patikrinti dantis ar pnš.) ir nusivešk ten kur jam patiktų, bet kartu būtų galima ir pasikalbėti. Paprasčiausiai pabandyk su juo kaip su dideliu žmogumu pasikalbėti kodėl jis taip daro. Pasakyk, kad tu ji labai myli, kad tau labai negera, kai jie nesutaria, ir t.t. Papasakok kokį juokingą prisiminimą iš savo užsisipyrusios vaikystės nuotykių. Sunku patikėti, kad jis nepasiduos ir su tavimi nors kiek nepasikalbės. Jei tai nepadės, tai tegu vyras pabando surasti priežastį kodėl jis elgiasi taip su tavimi. Bent aš pirmiausia ieškočiau priežasties.

Tikrai pabandysiu tai padaryti, nes labai labai noriu gražiai sutarti su mažuoju... mirksiukas.gif Įtariu dar vieną priežastį... Mūsų vyresnis sūnus, jo vyresnis brolis turi negalią ir, nors aš iš visų jėgų stengiuosi jų neišskirti ir vienodai paskirstyti mano dėmėsį jiems, bet taip nesigauna... juk vyresniąjam automatiškai tenka šiek tiek daugiau dėmėsio - vaistai, gydymai, ligos ir pan. Gal tai dėmėsio stoka g.gif Be to vyresnėlis yra ramus, draugiškas, visada beveik klauso ir žino savo teises bei pareigas, tad ir sutaria su juo visi kitaip. O mažajam gal dėl to tėvelis yra autoritetas, kad mamai gulint ligoninėse su vyresniuoju, tėtis su juo daugiau laiko praleisdavo g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CLEO: 29 kovo 2006 - 14:00
QUOTE(@GITANA @ 2006 03 28, 16:22)
RmuneM.
Man patiko toks sumanimas reiks pabandyti,nors panasiai buvom darę.Buvau surašiusi jam dienotvarkę,sako jei hiperaktyvus vaikas tai reikia grieztos dienotvarkės,nes tokie vaikai greit užmiršta ko buvo iš jų prašoma.Bet neilgai laikėsi jam atsibodo.O man atsibodo nuolat dėl nepadarytų darbų bartis.Bandėm skatinti ,pvz.jei per savaitę laiko neprarasi Vyturiukų(juos išdalina mokytoja) tai gausi tam tikra pinigų sumą- niekas neišėjo.Bet gal bus naudos jei prie viso to pridėsim savo pareigas sūnaus atžvilgiu ir sudarysim tokią lentelę.

Kaip gyventi su hiperaktyviu vaiku?
1. Issiaiskinti,kas yra is tikro hiperaktyvumas.
Sia problema isspres paskaicius www.hiperaktyvumas.lietuvoje.info.
TAI YRA SUTRIKIMAS,norit tai pripazinti,ar ne.
Jo yra 3 rusys.
mirksiukas.gif impulyvus ir mokantis sukaupti demesi;
mirksiukas.gif nesugebantis sukaupti demesio;
mirksiukas.gif abi problemos kartu.
Jei vaikas nesugeba sukaupti demesio,tada blogiau sekasi mokytis.
Jam padeda ivairus demesio sukaupimo pratimai,naujausi tyrimai parode,kad labai padeda pleisteisen zaidimai,bei kryziazodziai.
Dar labai svarbu zinoti,kad demesi jis gali sukaupti ne daugiau 15 min.,veliau reikia butinai keisti veikla kita (tai svarbu zinoti ir mokytojai).
Dar,viena ipatinga ideja,jam truksta deguonies smegenyse,tam labai svarbu ismokti gerai kvepuoti www.gyvenimomenas.lt,tai ne tik joga,bet ir iv. stebuklingi dalykai,kurie jusu vaikui tikrai patiks. Butinai reikalauti is mokytojos, kad kiekviena pertauka butu vedinama klase.

Del impulsyvaus elgesio:
Jis atsiranda tada,kai vaikas susijaudina ir tai gali buti ne tik bloga nuotaika.
Kai vaika kritikuojame,jis pradeda pergyventi ir tampa dar aktyvesniu. Todel kritikuodami kenkiame daugiau sau (ypac ta turetu zinoti mokytojos). Todel,norint to isvengti,butina strukturuoti jo diena,pvz.
(neiseis nubraizyti lenteles,turit surasyti visus jo nepadaromus darbus)
Pasiklojau lova +
issivales dantis padejau i vieta dantu pasta
prie kompiuterio sedejau 1 val +
savarankiskai atlikau namu darbus
isploviau indus
isnesiau siuksles +

as surinkau 3 pliusus
Ji turi vesti jis pats,bet mama turi buti salia (kad nesukciavotu0
Kas cia yra,nera kritikos,o ir jis pradeda pats save analizuoti,tai atsiranda savireguliacija,mokytojai galima uzvesti panasu jos reikalavimu sas.(bet cia jau ji turi vesti mokytoja),o ir isvengsite pastabu,kurios tur but,jei jis hiperaktyvus jums jau igryso iki gyvo kaulo. Ir vaikui tur but nera smagu pastoviai gryzti su pastabomis.
Impusyvu elgesi taip pat padeda kooreguoti psichologo terapija,tuo labiau,kad ji yra tikrai prieinama siandien ir yra butina.

Medikamentu siam sutrikimui gydyti nera,tik nedarykite klaidos duodant raminancius,jie kaip tik jam slopina vidines kontroles mechanizma ir issaukia atvirkstine reakcija.(Tai labai geras ukiskas testas,jei abejojate,ar jusu vaikas hiperaktyvus).
Ka galiu pasiulyti is vaistu,tai ginko biloba,gausite labai gerai,si zolele ir yra butent hiperakltyviems vaikams,padeda sukaupti demesi. Bet impulsyvaus elgesio ji nenuslopins,nors,jis prades reaguoti i pastabas.Mes jo negavome,geriame bio biloba. Mums padeda.
Uzsienyje yra duodami iv.vaistai pvz.ritalinas.kuris yra narkotine medziaga,zinoma,jis daro stebuklus,bet turi be galo daug salutiniu poveikiu,ardo kepenis ir pan. sako,prie jo nepriprantama,bet........

Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 03 29, 14:04)
o tu imk jam ir leisk jam stovėt tam kampe visą naktį,tegu sau stovi,o tu ramiai eik sau daryti savo darbų ,ir visiškai nekreipk dėmesio,ir vakare ramiai eikit miegoti,žodžiu elkitės taip,tarsi jo ir nebūtų,ir atsigulkit,turėtų ateiti ir derėtis kad jis tą ar aną padarys,arba kažkaip daugiau nesielgs taip.Ne padoru klausti,bet kaip tėvas reaguoja į jų tuos ožius,gal būtų lengva sakyti,kad jei jie su mama taip,tai jis su jais to ir ano nedarys,nebendraus irt.t.o jūs abu su tėvu turit bendrą jų auklėjimo strategiją smile.gif ar kiekvienas kitą?

Nepatikėsi, bet tai jau išbandyta schmoll.gif Galvojau patikrinti na kiek tu tam kampe išstovėsi g.gif (noriu pridūrti, kad mums mielesnė yra kita bausmė - 100 kartų parašyti kažką, pvz. klausysiu tėvus ir pan., tokiu būdu jis padailino savo dailyraštį mirksiukas.gif ) Labai širdį skaudėjo, ypač kai mes visi jau buvom lovose ir jau atėjo 22 val. Jau kelis kartus būčiau nusileidusi ir pasakiusi "eik miegot", bet vyras vis sulaikydavo, sakė "tegul"... Ir kaip Jums atrodo kas vyko toliau? Ogi nieko, jis taip ir stovėjo... doh.gif o aš taip ir negalėjau užmigti... doh.gif Apie 24 val. jis tiesiog susmuko ant grindų ir susirietė kampe. Aš dar palaukiau, bet vėliau vistik nunešiau jį į lovą... mieganti... g.gif Dar nebuvo nei vieno kartelio, kai jis nusileistų pirmas... schmoll.gif

Tėvas taip pat kartais kantrybės netenka, nors prie jo vaikai būna geresni... o strategija mūsų... net nežinau ar bendra... g.gif Vyras mažiau "zyzia", bet labiau linkęs bausti (aišku ne fizinėmis bausmėmis), o aš atvirkščiai, todėl mano "rėkimui" ar "burbuliavimui" jų ausytės jau senai atbūkusios verysad.gif ...
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 03 29, 16:18)
Kaip gyventi su hiperaktyviu vaiku?
1. Issiaiskinti,kas yra is tikro hiperaktyvumas.
Sia problema isspres paskaicius www.hiperaktyvumas.lietuvoje.info.
TAI YRA SUTRIKIMAS,norit tai pripazinti,ar ne.
Jo yra 3 rusys.
mirksiukas.gif impulyvus ir mokantis sukaupti demesi;
mirksiukas.gif nesugebantis sukaupti demesio;
mirksiukas.gif abi problemos kartu.
Jei vaikas nesugeba sukaupti demesio,tada blogiau sekasi mokytis.
Jam padeda ivairus demesio sukaupimo pratimai,naujausi tyrimai parode,kad labai padeda pleisteisen zaidimai,bei kryziazodziai.
Dar labai svarbu zinoti,kad demesi jis gali sukaupti ne daugiau 15 min.,veliau reikia butinai keisti veikla kita (tai svarbu zinoti ir mokytojai).
Dar,viena ipatinga ideja,jam truksta deguonies smegenyse,tam labai svarbu ismokti gerai kvepuoti www.gyvenimomenas.lt,tai ne tik joga,bet ir iv. stebuklingi dalykai,kurie jusu vaikui tikrai patiks. Butinai reikalauti is mokytojos, kad kiekviena pertauka butu vedinama klase.
Del impulsyvaus elgesio:
Jis atsiranda tada,kai vaikas susijaudina ir tai gali buti ne tik bloga nuotaika.
Kai vaika kritikuojame,jis pradeda pergyventi ir tampa dar aktyvesniu. Todel kritikuodami kenkiame daugiau sau (ypac ta turetu zinoti mokytojos). Todel,norint to isvengti,butina strukturuoti jo diena,pvz.
(neiseis nubraizyti lenteles,turit surasyti visus jo nepadaromus darbus)
Pasiklojau lova                                            +
issivales dantis padejau i vieta dantu pasta
prie kompiuterio sedejau 1 val                      +
savarankiskai atlikau namu darbus                 
isploviau indus                                             
isnesiau siuksles                                          +

as surinkau                                                  3 pliusus
Ji turi vesti jis pats,bet mama turi buti salia (kad nesukciavotu0
Kas cia yra,nera kritikos,o ir jis pradeda pats save analizuoti,tai atsiranda savireguliacija,mokytojai galima uzvesti panasu jos reikalavimu sas.(bet cia jau ji turi vesti mokytoja),o ir isvengsite pastabu,kurios tur but,jei jis hiperaktyvus jums jau igryso iki gyvo kaulo. Ir vaikui tur but nera smagu pastoviai gryzti su pastabomis.
Impusyvu elgesi taip pat padeda kooreguoti psichologo terapija,tuo labiau,kad ji yra tikrai prieinama siandien ir yra butina.

Medikamentu siam sutrikimui gydyti nera,tik nedarykite klaidos duodant raminancius,jie kaip tik jam slopina vidines kontroles mechanizma ir issaukia atvirkstine reakcija.(Tai labai geras ukiskas testas,jei abejojate,ar jusu vaikas hiperaktyvus).
Ka galiu pasiulyti is vaistu,tai ginko biloba,gausite labai gerai,si zolele ir yra butent hiperakltyviems vaikams,padeda sukaupti demesi. Bet impulsyvaus elgesio ji nenuslopins,nors,jis prades reaguoti i pastabas.Mes jo negavome,geriame bio biloba. Mums padeda.
Uzsienyje yra duodami iv.vaistai pvz.ritalinas.kuris yra narkotine medziaga,zinoma,jis daro stebuklus,bet turi be galo daug salutiniu poveikiu,ardo kepenis ir pan. sako,prie jo nepriprantama,bet........

Ir dar........
Hiperaktyviam vaikui padeda delfinu,zirgu,meno,muzikos terapija. Kas tai,man atrodo,kad psichologai taip stengiasi ijungti i paprasciausia veikla,kurioje jie susikaupia ir tobuleja.
Tai paprasciausias sprendimas - bureliai,bureliai. Bet hiperaktyviam vaikui ne visi sportiniai bureliai tinka,nes gali dar labiau isiaudrinti. Tai gali buti plaukimas,zirgai,greitas ejimas,joga,imtynes,sokiai ir pan. Dailes burelis, dainavimas...
Tuo labiau,klausiausi kriminalisto paskaitos,kad ne vieno nusikaltimo nepadare tie paaugliai,kurie buvo uzimti,dirbo,ar lanke kokius tai burelius. Nenoriu gasdinti,bet hiperaktyvus vaikai paauglysteje labai linke i nusikalstama veikla. Ir geriau nesimokyti hiperaktyvu tevams is savo klaidu,bet pasiklausyti patarimu.
Atsakyti
QUOTE(CLEO @ 2006 03 29, 15:34)
Nepatikėsi, bet tai jau išbandyta  schmoll.gif Galvojau patikrinti na kiek tu tam kampe išstovėsi  g.gif (noriu pridūrti, kad mums mielesnė yra kita bausmė - 100 kartų parašyti kažką, pvz. klausysiu tėvus ir pan., tokiu būdu jis padailino savo dailyraštį  mirksiukas.gif ) Labai širdį skaudėjo, ypač kai mes visi jau buvom lovose ir jau atėjo 22 val. Jau kelis kartus būčiau nusileidusi ir pasakiusi "eik miegot", bet vyras vis sulaikydavo, sakė "tegul"... Ir kaip Jums atrodo kas vyko toliau? Ogi nieko, jis taip ir stovėjo...  doh.gif o aš taip ir negalėjau užmigti...  doh.gif Apie 24 val. jis tiesiog susmuko ant grindų ir susirietė kampe. Aš dar palaukiau, bet vėliau vistik nunešiau jį į lovą... mieganti...  g.gif Dar nebuvo nei vieno kartelio, kai jis nusileistų pirmas...  schmoll.gif

Tėvas taip pat kartais kantrybės netenka, nors prie jo vaikai būna geresni... o strategija mūsų... net nežinau ar bendra...  g.gif Vyras mažiau "zyzia", bet labiau linkęs bausti (aišku ne fizinėmis bausmėmis), o aš atvirkščiai, todėl mano "rėkimui" ar "burbuliavimui" jų ausytės jau senai atbūkusios verysad.gif ...

suprantu puikiai visą tą istoriją,esu iš tų užsispyrusių,bet dabar man toks klausimas iškilo,ar tai yra būtina sąlyga vaikas turi nusileisti?Gal kuriam laikui reiktų atsitraukti nuo jo,palikti viską kaip ir savieigai,bet ir iš dalies tokią dėmesio blokada,va kaip Ramunė M. patarė padaryti susitarimą,dienotvarkę kas ką ir kada daro,ir nieko nebepriminti,jei jos nesillaiko nekreipti dėmesio į tai visai,ir nieko nesakyti,o dviejų savaičių pabaigoj sakykim sati tie kurie laikėsi eina,na ten kur jau jam būtų didžiausia laimė,o tas kas nesilaikė tvarko namus(dulkes nušluostyti gali),ar nieko nesakyti,nesakau ,kad iš karto pasiseks,bet galvoti jis gi vistiek praadės,kaip besuksi,jis dar mažas ir tikrai ne koks piktybinis kenkėjas smile.gif smile.gif ,geras,tik su charakteriu.O fizinės bausmės,tai ką aš žinau,nu mane lupo,aš nelupu,iš tos patirties,kad man tai nieko nekeisdavo.Tai va,o prie to nusileidimo,tai nemanau ,kad net jis pats taip formuluotų-aš noriu kad man nusileistų,čia visgi kaip begalvočiau yra dėmesio atkreipimo būdas,jis gi ne vienas.Kuo blogiau elgiesi,tuo daugia tik į tave žiūri,ir tu esi tuo tarpu vienintelis smile.gif smile.gif smile.gif ,sakykim Milda taip ir formuluodavo,aš noriu dėmesio,ir viskas,ir pasirodo kad jokio skirtumo geras tas dėmesys ar rėkimas,svarbu dėmesys smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 03 29, 16:45)
suprantu puikiai visą tą istoriją,esu iš tų užsispyrusių,bet dabar man toks klausimas iškilo,ar tai yra būtina sąlyga vaikas turi nusileisti?Gal kuriam laikui reiktų atsitraukti nuo jo,palikti viską kaip ir savieigai,bet ir iš dalies tokią dėmesio blokada,va kaip Ramunė M. patarė padaryti susitarimą,dienotvarkę kas ką ir kada daro,ir nieko nebepriminti,jei jos nesillaiko nekreipti dėmesio į tai visai,ir nieko nesakyti,o dviejų savaičių pabaigoj sakykim sati tie kurie laikėsi eina,na ten kur jau jam būtų didžiausia laimė,o tas kas nesilaikė tvarko namus(dulkes nušluostyti gali),ar nieko nesakyti,nesakau ,kad iš karto pasiseks,bet galvoti jis gi vistiek praadės,kaip besuksi,jis dar mažas ir tikrai ne koks piktybinis kenkėjas smile.gif  smile.gif ,geras,tik su charakteriu.O fizinės bausmės,tai ką aš žinau,nu mane lupo,aš nelupu,iš tos patirties,kad man tai nieko nekeisdavo.Tai va,o prie to nusileidimo,tai nemanau ,kad net jis pats taip formuluotų-aš noriu kad man nusileistų,čia visgi kaip begalvočiau yra dėmesio atkreipimo būdas,jis gi ne vienas.Kuo blogiau elgiesi,tuo daugia tik į tave žiūri,ir tu esi tuo tarpu vienintelis smile.gif  smile.gif  smile.gif ,sakykim Milda taip ir formuluodavo,aš noriu dėmesio,ir viskas,ir pasirodo kad jokio skirtumo geras tas dėmesys ar rėkimas,svarbu dėmesys smile.gif  smile.gif

Papildyta:
QUOTE(CLEO @ 2006 03 29, 15:34)
Nepatikėsi, bet tai jau išbandyta  schmoll.gif Galvojau patikrinti na kiek tu tam kampe išstovėsi  g.gif (noriu pridūrti, kad mums mielesnė yra kita bausmė - 100 kartų parašyti kažką, pvz. klausysiu tėvus ir pan., tokiu būdu jis padailino savo dailyraštį  mirksiukas.gif ) Labai širdį skaudėjo, ypač kai mes visi jau buvom lovose ir jau atėjo 22 val. Jau kelis kartus būčiau nusileidusi ir pasakiusi "eik miegot", bet vyras vis sulaikydavo, sakė "tegul"... Ir kaip Jums atrodo kas vyko toliau? Ogi nieko, jis taip ir stovėjo...  doh.gif o aš taip ir negalėjau užmigti...  doh.gif Apie 24 val. jis tiesiog susmuko ant grindų ir susirietė kampe. Aš dar palaukiau, bet vėliau vistik nunešiau jį į lovą... mieganti...  g.gif Dar nebuvo nei vieno kartelio, kai jis nusileistų pirmas...  schmoll.gif

Tėvas taip pat kartais kantrybės netenka, nors prie jo vaikai būna geresni... o strategija mūsų... net nežinau ar bendra...  g.gif Vyras mažiau "zyzia", bet labiau linkęs bausti (aišku ne fizinėmis bausmėmis), o aš atvirkščiai, todėl mano "rėkimui" ar "burbuliavimui" jų ausytės jau senai atbūkusios verysad.gif ...

Pasiunciaus tuscia zinute...Noreciau ir as keleta minciu issakyti.Tai mamytei , kuri turi rupesciu su savo zmogeliu patarciau niekada nekovoti su savo vaiku(kantrybes bandymu ar abejingumu ir kitaip).Tai labai pavojinga ir nepataisomai zalinga.Liudna , bet pralaimi tai baudejai(teveliai), kurie galvoja , kad paveiks vaika.O reikalauti rasyti daug kartu pasizadejimo sakinukus, tai vaiko zeminimas, nes pagarba tokiu budu negali buti isugdoma .Tik vaiko priesiskumas tevams, kuris gali augti.As patarciau tik bendradarbiavimo principu- tariames ir darome.Ir suauge taip pat turi laikytis susitarimu, kaip ir vaikai.Sekmes mamytems ir teveliams, kurie susiduria su panasiais sunkumais!
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2006 03 29, 12:50)
Gal paprasčiausiai pabandyk visai netikėtai pasiimti iš mokyklos (neva pas stomotologą patikrinti dantis ar pnš.) ir nusivešk ten kur jam patiktų, bet kartu būtų galima ir pasikalbėti. Paprasčiausiai pabandyk su juo kaip su dideliu žmogumu pasikalbėti kodėl jis taip daro. Pasakyk, kad tu ji labai myli, kad tau labai negera, kai jie nesutaria, ir t.t. Papasakok kokį juokingą prisiminimą iš savo užsisipyrusios vaikystės nuotykių. Sunku patikėti, kad jis nepasiduos ir su tavimi nors kiek nepasikalbės.

Vakar pabandžiau tokį metodą - grįždama iš darbo paskambinau mažajam ir paprašiau gražiai apsirengti ir išeiti pasitikti manęs į kiemą. Pasitiko. Sakau, labai norėčiau pabūti tik dviese, juk niekada nebūname tik mes vieni. Jis suburbuliavo, kad niekur eiti nenori, kad nori būti namie ir žaisti su kompu. Kai priėjome prie kavinės - atsirado šypsena ir jis paspartino žingsnį. Užsisakėme ledų ir tiesiog "pabūvome dviese". Kol kas nebandžiau jį "prakalbinti", kad nepagalvotų, kad kavinė šiuo atvėju yra kaip masalas jį "ištardyti" schmoll.gif Tiesiog pabūvome, susitarėme, kad galetumę dažniau kažkur išeiti dviese ir kad tai galėtų būti mūsų dviejų paslaptis (kur mes būname ir ką mes veikiame). Jį tokia mintis sužavėjo. thumbup.gif Ir vakaras praėjo puikiai thumbup.gif Jis daug glaudėsi prie manęs ir vis šnabždėjo į ausį, kad ledai buvo labai skanūs thumbup.gif Šįryt tikriausiai jis viską pamiršo ir atsisakė valgyti pusryčius, nes norėjo dešros, bet su batonu, o kadangi batono nebuvo, tai duoną jis valgytų tik su sūriu, bet nebuvo sūrio... doh.gif Nekreipiau dėmėsio, tad išėjo nevalgęs doh.gif Bet suprantu, kad per vieną dieną niekas nepasikeis, todėl pasikroviau kantrybės ir tęsiu pradėtą darbą ax.gif
Papildyta:
QUOTE(raktazole @ 2006 03 29, 21:04)
As patarciau tik bendradarbiavimo principu- tariames ir darome.

Taip, tai senai žinomos tiesos, bet kad nesigauna tartis doh.gif Jokiu būdu nekaltinu vaiko, visada žinojau, kad tik tėvai atsakingi už tai, kokie yra jų vaikai blush2.gif Todėl ir stengiuosi atrasti teisingą būdą kaip pakeisti esamą padėtį 4u.gif Tikrai noriu suspėti dar viską pataisyti, galbūt ištaisyti kažkada, nors ir ne apgalvotai padarytas klaidas... kol nėra per vėlu... 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif eini geru keliu. Po truputį jis pradės elgtis kitaip. Tu šaunuolė, kad ieškai sprendimų thumbup.gif Dabar tik neprarask kantrybės.
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2006 03 30, 09:07)
thumbup.gif eini geru keliu. Po truputį jis pradės elgtis kitaip. Tu šaunuolė, kad ieškai sprendimų thumbup.gif  Dabar tik neprarask kantrybės.

Stengsiuosi ax.gif Tikrai noriu būti drauge savo vaikams wub.gif
Atsakyti
O aš pagaliau sulaukiau dienos kada eisiu ps psichologą.Žiūrėsim ,ka mums patars.Aciū labai už patarimus visom manau tema dar neužsidarys mirksiukas.gif
Kitą savaitę parašysiu,ką naujo sužinojau ir ką pasiūlė daryti. 4u.gif
Atsakyti