Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

Bet juk tuos 2 proc. ne visi tevai perveda. ir tikrai ne kazin kas gaunasi. Pernai darzelis surinko 15000 Lt. Pries tai irgi keliolika tukstanciu. Direktore nori nupirkti ir įrengti naują virtuvės įrangą. Aš su tuo tikrai sutinku. Bet yra daug tėvelių, kurie to nenori, nes jiems nesimato padaryta nauda. Yra daug tėvelių, kurie labai nori grupėje pakeisti langus. Bet visam darželiui tų pinigų tikrai neužteks. Jei pakeisi veinai grupei, kitose kils barniai, kodėl ne jiems. Ir t. t. Rugsėjo mėnesi grupės remontui rinkome po 100 Lt. Daug. Bet grupė buvo tikrai baisi. Aišku, vieniems tikrai buvo sunku atsiskirti su tokia pinigų suma. Dar kiekvieną mėnesį renka po 5 Lt higienos reikmėms. Tik jų aš nematau. Labai dažnai patikrinu spinteles, direktorės leidimu, bet nieko nerandu. Jau reikės šį klausimą spręsti. Dar nori padaryti vieną rinkliavą: rinkti kiekvieną mėnesį apie 15 Lt vaisiams. Nes iš gaunamų pinigų neužtenka. ir prasideda vėl barniai tarp tėvelių. O jei mano vaikas tą mėnesį nelankė darželio ar buvo tik kelias dienas ir pan. Aišku, tos rinkliavos nėra malonios, bet man norėtųsi, kad vaikui būtų geriau. namie irgi gi pirktume daug vaisių ir kitokių dalykų.
Na va kiek daug prirašiau biggrin.gif
Atsakyti
Oi, tos rinkliavos, rinkliavėlės. Na, pasakytų: mokestis už darželį 500 Lt ir spręsk, ar vesti į darželį, ar ne. O dabar vieną mėnesį auklėtoja užsimanė to, kitą mėnesį jau dar kažko. Jau praėjo mėnuo, kai surinkome pinigus žaislams. Kol kas tylu, ramu. Nieko neparodė, ar ką pirko.
Praėjusią savaitę vietiniame miesto laikraštyje buvo išspausdintas mamos straipsnis šia tema. Kad pamatytumėt, kokie buvo komentarai. Tos mamos vos nesuvalgė. Šią savaitę Švietimo skyriaus vedėjas kvietėsi miesto tėvų komitetą reaguodamas į straipsnį. Ką nusprendė kol kas nežinau.
Kad tokios rinkliavos neteisėtos, tai čia ir durnam aišku. Dažniausiai apeliuojama į tai - ar gaila savam vaikui. Na, negaila. Bet kodėl valstybės turtą turi remontuoti privatūs asmenys? Argi tai normalu?
Atsakyti
Nu va aš irgi pasisakysiu šia tema. Pas mus darželyje nėra jokių rinkliavų. Rugsėjo viduryje į mažiausiųjų grupę atkeliavo daug naujų žaislų, kalėdinės dovanėlės vaikams perkamos taip pat iš darželio lėšų ir niekas neprašo nei higieninėms reikmėms, nei vaikų lavinimui, nei dar kam nors.Esu labai patenkinta darželiu.
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2005 10 24, 09:45)
Nu va aš irgi pasisakysiu šia tema. Pas mus darželyje nėra jokių rinkliavų. Rugsėjo viduryje į mažiausiųjų grupę atkeliavo daug naujų žaislų, kalėdinės dovanėlės vaikams perkamos taip pat iš darželio lėšų ir niekas neprašo nei higieninėms reikmėms, nei vaikų lavinimui, nei dar kam nors.Esu labai patenkinta darželiu.

Vaje, Zuika1, kur yra toks darželis?! Mūsų darželyje tai niekam lėšų neužtenka sad.gif Nors ilgą laiką triukšmavom kelios mamytės, tai iš kažkur rado lėšų ir pakeis miegamojo langus biggrin.gif Didelis valio!!! Tik va, apdailai neturi pinigų smile.gif
Atsakyti
Pas mus grupėje surinko iš karto po 20 lt. kad nereiktų iki najų metų duot po 5 lt. Iš tų pinigėlių supirkau (nes tėvų komitete) žaislus, kelias knygeles, kanceliarinių prekų, higienos ir t.t., viskas yra su pirkimo kvitais, kad galėtų kiti tėveliai patikrinti ar kur pro šalį pinigėliai nedingo. Ir taip žiūrai, kad su nuolaida būtų ir ar taip kuo pigiau viskas. O tavo nei laiko nei kuro tai nieks neskaičiuoja.
Ir kaipgi neprkti žaislų ar knygų kai grupėje 15 vaikų po 2 ar 3 metukus. Tai patys žinot kiek tie žaislai laiko namuose, o čia ant tokios gaujos ir dar gi reikia peštis dėl jų. Nes jei reikia vienam tai tada ir visiems.
Atsakyti
Jau kažkaip net kvailai skamba tie moralizavimai ir pasiūlymai samdytis auklę. Turėkit gėdos!!!!!!!!!!!!!!Niekam nepaslaptis kad tie kas gali leisti samdytis auklę, tie ir samdosi. Vedame į darželį nes auklei pinigų neturime. Dar prie to ka moku daržely drąsiai galiu pridėti 50 lt, vaiko stiprinimui(kad nors kiek rečiau sirgtų:vitaminai, skiepai ir pan.). Maistas labai neskanus(lyginu su ankstesniu darželiu), todėl vaikai labai nevalgo, ir vaikas grįžęs suvalgo vos netiek kiek turėtų suvalgyti per dieną daržely. O dar žaislai kuriuos pastoviai nešasi ir parsineša sulaužytus, nes gaila vaiko: grupėje sveikos mašinos nerasi.
Rugsėjo pirmai suruosimas 100 lt. Aš nieko prieš fondą po 10 lt/mėn., bet kodėl tėvams reikia remontuoti lovyte, pirkti kaldra(žinoma gali miegoti ir su tuo daiktu kuris pries 20 metu buvo kaldra).
Nieko prieš įstatymą, kuris sumažintų pavyzdžiui sodros mokestį tėvams, kurių vaikai lanko privatų darželį. ir netikiu kad bėda vien finansavime, manau reikia gerai visus darželius patikrinti ir pažiūrėti kaip iš tikro tei pinigai skirstomi.
Atsakyti
QUOTE(jurgitytė @ 2005 10 21, 14:11)
Bet juk tuos 2 proc. ne visi tevai perveda. ir tikrai ne kazin kas gaunasi. Pernai darzelis surinko 15000 Lt. Pries tai irgi keliolika tukstanciu. Direktore nori nupirkti ir įrengti naują virtuvės įrangą. Aš su tuo tikrai sutinku. Bet yra daug tėvelių, kurie to nenori, nes jiems nesimato padaryta nauda. Yra daug tėvelių, kurie labai nori grupėje pakeisti langus. Bet visam darželiui tų pinigų tikrai neužteks. Jei pakeisi veinai grupei, kitose kils barniai, kodėl ne jiems. Ir t. t. Rugsėjo mėnesi grupės remontui rinkome po 100 Lt. Daug. Bet grupė buvo tikrai baisi. Aišku, vieniems tikrai buvo sunku atsiskirti su tokia pinigų suma. Dar kiekvieną mėnesį renka po 5 Lt higienos reikmėms. Tik jų aš nematau. Labai dažnai patikrinu spinteles, direktorės leidimu, bet nieko nerandu. Jau reikės šį klausimą spręsti. Dar nori padaryti vieną rinkliavą: rinkti kiekvieną mėnesį apie 15 Lt vaisiams. Nes iš gaunamų pinigų neužtenka. ir prasideda vėl barniai tarp tėvelių. O jei mano vaikas tą mėnesį nelankė darželio ar buvo tik kelias dienas ir pan. Aišku, tos rinkliavos nėra malonios, bet man norėtųsi, kad vaikui būtų geriau. namie irgi gi pirktume daug vaisių ir kitokių dalykų.
Na va kiek daug prirašiau biggrin.gif

Mūsų darželyj kiek žinau už tuos 2 proc buvo surinkta 8000lt,už juos pastatė puse tvoros,toliau pinigų nepakako.Higienos ir ugdymo priemonėm metam rinko po 50lt ir dar rinks po 50lt stalam.O tuos stalus gamina mano vyras neimdamas už darbą schmoll.gif Pati nunešiau lignyno nosim valyti,nes kai pamačiau kaip viena nosine valo visiem,tai iškart suregavau,nes po dviejų dienų darželio vaikas susirgo cry.gif Esu tėvų komitete,tai veiksmą stebiu akylai ir auklėtojos tai žino cool.gif nes gerai sutariu su direktore.
O valgis labai skanus,nes ragavau ne kartą mirksiukas.gif Ir vaisių gauna du kartus per dieną mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, pas mus darzelyje tai yra menesinis mokestukas po 5Lt. Kas neturi, tas neduoda... Ir zailsu yra daug visokiu, ir maistas normalus... Ateinant i darzleli reikejo atsinesti patalynes komplektuka (jei gali) ir supirkti vaikui kanceliarines bei kai kurias higienines prekes... Tai tikrai nera labai daug... Mano vaikas su dziaugsmu keliauja i darzeli ir visai nenori namuose su mociute pasilikti, tik va, kad tos ligos ligeles puola....
Atsakyti
Mums dar nei mėnnuo nrpraėjo kaip lankome lopšelį, todėl dar nwei karto už jį nemokėjau ir net nežinau tiksliai kiek reikės mokėti. Tik auklėtoja iš karto davė sąrašiuką higieninių prekių, kurias turėjau supirkti ir dar turėjau atnešti 20 lt, kurie yra skirti metams laiko. Iš tų pinigėlių perkama tai, ko labiausiai grupei reikia. Tai va ir mačiau, kad iš šiemet surinktų 120 lt buvo nupirktas tepalinis radiatorius, nes grupėje nėra labai šilta.
Nežinau, bet man kažkaip tų pinigų nelabai gaila, kad tik mano vaikui būtų geriau. ax.gif
Atsakyti
Mums rinkliava buvo tik prieš Kalėdas - dovanas vaikams, auklėtojoms, seniui šalčiui blush2.gif
Atsakyti
Rinkliavomis suinteresuoti darželių vadovai, o švietimo skyrius taip taupo savo lėšas, o už sutaupytus pinigėlius gauna premijas. Įstatymų sistema tokia, kad visi suinteresuoti siurbti pinigus iš tėvų. Kai manasis lankė, buvo tokia pusiau įteisinta rinkliava už kanceliarines priemones. Net ir atnešus keturis pakelius printerinio popieriaus nebuvau atleista nuo rinkliavos(5 lt mėnesiui)- esmė buvo gauti iš tėvų grynų pinigų. Kai oficialiai padarė rinkliavą kanceliarijai, prijungtą prie bendro paslaugos mokesčio, vedėja paaiškino, kad realiai darželis tų pinigų iš švietimo skyriaus negaus ir teks vistiek mokėti, kaip ir mokėjom. Todėl manau, kad privatus darželis imtų gal ir daugiau nei dabar mokama, bet visi žinotų už ką. Kitas dalykas, auklėtoja už didesnį atlygį labiau vertintų darbo vietą.
Dabartinė darželių sistema yra kažkoks dar sovietinių laikų reliktas pagal finansų tvarkymą.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 12 31, 13:31)
Dabartinė darželių sistema yra kažkoks dar sovietinių laikų reliktas pagal finansų tvarkymą.

Pritariu, bet taip pat galvoju, kad VISA ŠVIETIMO SISTEMA yra supuvusi ir korupcinė ir pasimetusi savo pačios labirintuose...
Atsakyti