Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

QUOTE(MELA @ 2005 12 31, 11:17)
Mums rinkliava buvo tik prieš Kalėdas - dovanas vaikams, auklėtojoms, seniui šalčiui blush2.gif

Na va, pagaliau atsirado tokie, kurie ne iš senio šalčio dovanų laukia, o patys jam dovanoja biggrin.gif
Atsakyti
Seip ponios darzeliai Lietuvije isgyvena ne pacius geriausius laikus. Manau, kad tai kaltas svietimo o gal ir vyriausybes mechanizmas. Darzeliuose akivaizdus trukumas materialinemis vertybemis, zaislais ugdymo priemonemis ir t.t.
Del tevu rinklevu esant tokiai dabartinei situacijai darzeliuose sutinku taciau is dalies. Teigiami dalykai manau yra tie kad galima prisidet prie darzelio finansavimo taciau kur surinktu pinigu panaudojimo mechanizmas? As sumokejes i vadinama tevu kasa pinigus daugiau nieko nematau kur jie dingsta, kas uz juos perkama ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(MMS @ 2006 01 06, 23:34)
As sumokejes i vadinama tevu kasa pinigus daugiau nieko nematau kur jie dingsta, kas uz juos perkama ir t.t.

O kas trukdo tuo pasidomėt g.gif ?
Atsakyti
Mūsų darželyje tėveliai informuojami kas pirkta iš kokiu pinigų g.gif ir dar padėką išspausdina stende, kad remiam..... ax.gif Tik reikia akis i stendą pakelti....
Atsakyti
schmoll.gif
QUOTE(Doze @ 2003 12 19, 22:34)
Sveikos, mamytės. Tikiuosi, kad čia yra mamyčių, kurios veda savo vaikus į darželį. Man labai svarbi jūsų nuomonė tokiu klausimu: turbūt žinote, kad nuo pavasario mokant už darželį dar reikia mokėti 0,50 ct., kurie skiriami darželiui. Tame darželyje, kur aš vedu vaiką, tuos pinigėlius sunku pamatyti arba matoma tik maža jų dalis. Tai gana skaudu. Noriu jūsų pasiteirauti, kaip pas jus darželyje sprendžiamas šis klausimas. Labai ačiū toms, kurios pasidalins savo patirtimi ar pareikš savo nuomonę.

Atsakyti
QUOTE(lolakola @ 2006 01 07, 16:05)
Mūsų darželyje tėveliai informuojami kas pirkta iš kokiu pinigų  g.gif ir dar padėką išspausdina stende, kad remiam..... ax.gif Tik reikia akis i stendą pakelti....

Pas mus lygiai tas pats. Ir nieko neturiu prieš rinkliavas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupulis+ @ 2006 01 08, 13:07)

Te, kur mes vedame vaiką, auklėtojos nuolat informuoja, kur yra panaudojami ugdymui skirti pinigai t.y. mokestis po 0,50 centų. Pupuli, gal tiesiog reikia pasiteirauti auklėtojų g.gif
Atsakyti
Gal ir nelabai i tema, bet...

Planuoju savo mazaja i darzeli vesti. Suzinojau kad be pakišos (kitaip kysio) nieko nebus. Tai va dabar ir galvoju kokio dydzio ta pakisa turi buti ir kam? Ar darželiui ar darželio vedėjai į kišenę? gun_bandana.gif
Jei jau darželio vedėjai į kišenę, tai rutbūt su tais 2 proc. pajamu mokesčiu neprasisuksiu... g.gif

Ar teko duoti vokeli prieš einant į darželį? Ir kiek?
Atsakyti
Silvva, man atrodo, kad 2% paskirti darželiui, tai jiems savaime suprantamas dalykas. Mes irgi ruošimės eiti tartis, kad priimtų, tai specialiai tų 2% kol kas niekam nepaskyrėme.
O dėl kyšio, tai mūsų pažįstami pirko dulkių siurblį, sesuo vienam darželį davė 100Lt, už kuriuos pirko kilimą (jiems vedėja parodė čekį), kitam turėjo sumokėti stojamąjį mokestį 60Lt aikštelių tvarkymui.
Man atrodo, jog dabar darželiuose nesijaučia nejaukiai prašydami paramos. Pamenu, vyro bendradarbis prieš kelis metus užrašinėjo dukrą į Montesori darželį, tai sumokėjo 750Lt stojamąjį mokestį + 550 Lt mėnesinį ir dar vedėja nepasikuklino paprašyti paramos, kad galėtų įdėti plastikinius langus doh.gif
Aš pati nesu prieš paramą, bet normos ribose.
Atsakyti
Paskaičiau ir taip pikta pasidarė. Kol mano vaikas ėjo į "pampersinę" grupę, buvo tėvų, kurie vaikui visai dienai įdėdavo vieną pampersą. Auklėtojos nuo kitų tėvų neslėpdavo, kad ima svetimus pampersus. O ką daryt? Laikyt iššutusį vaiką ar vidury žiemos nuogu užpakaliu paleist? Ir dėl rinkliavos pikta. Rugsėjo mėnesį naujoje grupėje visi dėjosi po 25 indams ir pan. ir po 20 šildytuvams. Naujai atėję nesiteikė. O šilta buvo visiems vienodai. Kiekvieną mėnesį renkama po 10 litų. Vieni dedasi, kiti - ne. O už tuos pinigus žaislai perkami visiems. Kai kurie anksčiau ateinančių vaikų tėvai įdeda sausainių, obuolį ar dar ką - kirminui numarinti iki pusryčių. O kiti pareiškė - yra maitinimas. Ir vėpso tie vaikiukai, seilę varvina, ašarytę nubraukia. Auklėtojoms gaila, "vaišinasi" visi. Ir ką auklėtojai daryti? Jei paprašo tėvų, kad vaikui lauknešėlį įdėtų, akis drasko, kad vaiką apėda. Gal dar man pradėt akis draskyt, kad mano vaiko sausainį kitam atidavė?
Gaila tų auklėtojų. Darželis dirba iki 18.30, kai kurie ateina ir po 19.00. Mat jie "moka pinigus". Ir galvoja, kad tai suteikia jiems šikti kam nors į dūšią.
Atsakyti
QUOTE(Antroji @ 2006 05 09, 16:50)
Paskaičiau ir taip pikta pasidarė. Kol mano vaikas ėjo į "pampersinę" grupę, buvo tėvų, kurie vaikui visai dienai įdėdavo vieną pampersą. Auklėtojos nuo kitų tėvų neslėpdavo, kad ima svetimus pampersus. O ką daryt? Laikyt iššutusį vaiką ar vidury žiemos nuogu užpakaliu paleist? Ir dėl rinkliavos pikta. Rugsėjo mėnesį naujoje grupėje visi dėjosi po 25 indams ir pan. ir po 20 šildytuvams. Naujai atėję nesiteikė. O šilta buvo visiems vienodai. Kiekvieną mėnesį renkama po 10 litų. Vieni dedasi, kiti - ne. O už tuos pinigus žaislai perkami visiems. Kai kurie anksčiau ateinančių vaikų tėvai įdeda sausainių, obuolį ar dar ką - kirminui numarinti iki pusryčių. O kiti pareiškė - yra maitinimas. Ir vėpso tie vaikiukai, seilę varvina, ašarytę nubraukia. Auklėtojoms gaila, "vaišinasi" visi. Ir ką auklėtojai daryti? Jei paprašo tėvų, kad vaikui lauknešėlį įdėtų, akis drasko, kad vaiką apėda. Gal dar man pradėt akis draskyt, kad mano vaiko sausainį kitam atidavė?
Gaila tų auklėtojų. Darželis dirba iki 18.30, kai kurie ateina ir po 19.00. Mat jie "moka pinigus". Ir galvoja, kad tai suteikia jiems šikti kam nors į dūšią.

Visiškai pritariu. Negi tėvams būna gaila įdėti vaikui pora sausainių? O jei kurie grupėje ir neišgali tuo aprūpint savo vaikų, tai tie "turtingieji" tik džiaugtis turėtų, kad jų vaikai moka pasidalint su kitais? Pati esu ne iš turtingųjų, bet įdėdama savo vaikui obuoliuką, paprašysiu, kad pasidalintų ir su kitais.
Atsakyti
Vaiką į darželį vedu jau daugiau nei metai. Nesu davusi nei kažkokio stojimo mokesčio, nei pinigų langams, nei šikpopieriui, atsiprašant. Esu tik pasirašius tą sutartį dėl 2%. O mūsų darželis, beje, gražus, suremontuotas. Niekados niekas neprašė nei cento... O taip yra todėl, kad darželio direktorė yra tiesiog super thumbup.gif

P.S. Į tą patį daržą savo dvi dukrytes veda ir mano sesuo. Jos nuomonė apie šį darželį taip pat labai teigiama smile.gif
Atsakyti