Neisivaizduoju, kaip ten skonis, bet vaizdas ir "apipavidalinimas"
Na, luiziana, tikrai nesikuklink - bus maziau darbo idejus vienasyk torto recepta i tema, nei visoms prasancioms i AZ siuntinet
jau kiek mes cia padarom nukrypimu nuo temos, tai del vienos zinutes su Torto receptu tikrai niekas nenukentes 
Neisivaizduoju, kaip ten skonis, bet vaizdas ir "apipavidalinimas"
Neisivaizduoju, kaip ten skonis, bet vaizdas ir "apipavidalinimas"
QUOTE(saintlina @ 2011 12 28, 11:15)
Luiziana, nuostabu
Gali užsakymus priiminėt
O receptuko tai ir aš prašysiu, nes jau kai parašei su kuo jis, tai seilė iki pat klaviatūros nutįso..
O receptuko tai ir aš prašysiu, nes jau kai parašei su kuo jis, tai seilė iki pat klaviatūros nutįso..
as taip pat labai noreciau receptuko
Perskaičiau Silva Rerum II. Vakar iki pusės keturių skaičiau, kol perskaičiau. Patiko. Kažkodėl labiau nei pirmoji. Beje, man šlykštynių tai nelabai daug ir buvo, kaip apie marą, tai sakyčiau visai nedaug. Gal tik daugiau žmogžudysčių aprašymų. Iš pirmos knygos kažkodėl daugiau kraupumo pamenu, nemalonų jausmą skaitant, o šitoj nors ir buvo baisumų, bet viskas kažkaip žemiška, jausmai žmogiški, ne taip viskas suidealizuota kaip pirmoje knygoje. Ir užsimaniau trečiosios Silvos
Ir, manau, tiek to, gali ir tą ketvirtą, kur mintyse pirmą ir paskutinį sakinį nešiojasi, parašyt
QUOTE(Gemma @ 2011 12 28, 13:55)
as taip pat labai noreciau receptuko
jei nelabai sudetingas - is manes silpna vireja, bet saldumynams negaliu atsispirt 
Taigi, Luiziana, torto, torto, torto, torto recepta
QUOTE(sim2002simas @ 2011 12 28, 11:22)
Kaip tik Byatt "Possession" ipusejau. Gal gali "Vaiku knyga" su "Possession" palyginti? Ar irgi joje daug teksto, kuri supranta tik su ta sritimi susijusios profesijos zmogus?
Palyginti galiu, abi labai geros knygos
O ka tu turi galvoje "daug teksto, kuri supranta tik su ta sritimi susijusios profesijos zmogus"? Ar ta a la XIXa poezija, legendos? Ar filologija/literaturine kritika? Net nezinau, kaip tiksliai pavadinti, nesu sios srities zinove, bet man tai "Possession" kazkaip visai netrukde. "Vaiku knygoje" yra a la XIXa stiliaus pasakos, toks broliu Grimu, Haufo ir pan pasaku misinys, man labai patiko.
Papildyta:
Aha, pritariu, LUIZIANA - TORTO RECEPTOOOO LAAABAI prasome!
Papildyta:
Skubu pasigirti savo kaledinem dovanom:
Julian Barnes "The Sense of an Ending" ( ?Pabaigos jausmas)
E.H. Gombrich "The Story of Art" (?Pasakojimas apie mena)
QUOTE(Numenor @ 2011 12 28, 15:43)
Palyginti galiu, abi labai geros knygos
Tik "Possession" turi lyg ir "detektyvine" siuzeto linija, dar 2 ryskias meiles istorijas. "Vaiku knygos" kompozicija kitokia, nera minetu "populiariu" elementu arba jie ne tokie ryskus. "Vaiku knygoje" - XXa pradzios Anglija, Prancuzija, Vokietija, tiek ivairus kulturiniai, politiniai judejimai, kryptys, tiek atskiru zmoniu, seimu likimai.
O ka tu turi galvoje "daug teksto, kuri supranta tik su ta sritimi susijusios profesijos zmogus"? Ar ta a la XIXa poezija, legendos? Ar filologija/literaturine kritika? Net nezinau, kaip tiksliai pavadinti, nesu sios srities zinove, bet man tai "Possession" kazkaip visai netrukde. "Vaiku knygoje" yra a la XIXa stiliaus pasakos, toks broliu Grimu, Haufo ir pan pasaku misinys, man labai patiko.
O ka tu turi galvoje "daug teksto, kuri supranta tik su ta sritimi susijusios profesijos zmogus"? Ar ta a la XIXa poezija, legendos? Ar filologija/literaturine kritika? Net nezinau, kaip tiksliai pavadinti, nesu sios srities zinove, bet man tai "Possession" kazkaip visai netrukde. "Vaiku knygoje" yra a la XIXa stiliaus pasakos, toks broliu Grimu, Haufo ir pan pasaku misinys, man labai patiko.
jo, poezija ir literaturine kritika man labai sunku buvo suprasti. Dekui uz palyginima
Matau seniai seniai matytą Aš ir Morka
Prašom užsukti
Beje, ar Neries krantinėje Morkos nevedžiojate? Mama su šunim vaikščiodama sakė, girdi vis Morką šaukiant
Beje, ar Neries krantinėje Morkos nevedžiojate? Mama su šunim vaikščiodama sakė, girdi vis Morką šaukiant
Morka paspruko.
QUOTE(saintlina @ 2011 12 28, 17:37)
Matau seniai seniai matytą Aš ir Morka
Prašom užsukti
Beje, ar Neries krantinėje Morkos nevedžiojate? Mama su šunim vaikščiodama sakė, girdi vis Morką šaukiant
Beje, ar Neries krantinėje Morkos nevedžiojate? Mama su šunim vaikščiodama sakė, girdi vis Morką šaukiant
Sveiki, bet, kad jau taip apleidau atsiliepimų rašymą ir dalyvavimą temoje, kad net gėda prašytis atgal
Neries krantine nevaikštom
Skaitau Ulickajos 'Danielį Štainą". Kaip kažkas čia minėjo, taip nutiko ir man - knyga iš bibliotekos, bet įsigysiu ją ir sau 
Papildyta:
o prašytis ir nereik, mes nepamiršom ir visad džiaugiamės matydami
Atsiliepimų rašymą ir aš apleidus - netikus iš manęs rašytoja. O va skaityt
Papildyta:
QUOTE(As ir Morka @ 2011 12 28, 19:32)
Sveiki, bet, kad jau taip apleidau atsiliepimų rašymą ir dalyvavimą temoje, kad net gėda prašytis atgal
Laimei, knygų skaitymo nepavyksta apleisti.
o prašytis ir nereik, mes nepamiršom ir visad džiaugiamės matydami
Atsiliepimų rašymą ir aš apleidus - netikus iš manęs rašytoja. O va skaityt
Receptas is cia: http://aj-receptai.b...-tortas-su.html
Ji cia siulo daryti su pirktiniais biskvitais,bet pas mus nera pirkti sokoladiniu,tai kepiau pati,o jei ir atsirastu nebepirkciau,nes namie keptas biskvitas daug duoda gero skonio tortui
Biskvito recepta emiau is jos kito tortuko Mangu -persiku :
(Ingridientai 20 cm. skersmens tortui)
Tešla
100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
1 а.š. kepimo miltelių (nebūtina)
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Mano pastaba:[B]Kad butu sokoladinis biskvitas,reik imaisyti kokiu pora saukstu kepimo kakavos i miltus.Kepimo milteliu as dejau,taip saugiau,kad iskils tikrai :)Ir kadangi manoji torto forma 26cm diametro,tai man josios teslos ingridientu per maza,visko emiau dvigubai: 200 miltu,6 kiausiniai ir t.t.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Skanaus,tos kurios kepsit idomu bus isgirsti atsiliepimus.Man tai sis tortas neatsivalgomasis,labai skanus
Ir draugai po antra gabala visad praso ideti
Ypatingai rekomenduoju su juoda kava,ne su arbata :)Niam
Purus,nesausas,glosto gomuri
Ji cia siulo daryti su pirktiniais biskvitais,bet pas mus nera pirkti sokoladiniu,tai kepiau pati,o jei ir atsirastu nebepirkciau,nes namie keptas biskvitas daug duoda gero skonio tortui
(Ingridientai 20 cm. skersmens tortui)
Tešla
100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
1 а.š. kepimo miltelių (nebūtina)
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Mano pastaba:[B]Kad butu sokoladinis biskvitas,reik imaisyti kokiu pora saukstu kepimo kakavos i miltus.Kepimo milteliu as dejau,taip saugiau,kad iskils tikrai :)Ir kadangi manoji torto forma 26cm diametro,tai man josios teslos ingridientu per maza,visko emiau dvigubai: 200 miltu,6 kiausiniai ir t.t.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Skanaus,tos kurios kepsit idomu bus isgirsti atsiliepimus.Man tai sis tortas neatsivalgomasis,labai skanus
QUOTE(saintlina @ 2011 12 28, 18:38)
Skaitau Ulickajos 'Danielį Štainą". Kaip kažkas čia minėjo, taip nutiko ir man - knyga iš bibliotekos, bet įsigysiu ją ir sau 
Papildyta:
o prašytis ir nereik, mes nepamiršom ir visad džiaugiamės matydami
Atsiliepimų rašymą ir aš apleidus - netikus iš manęs rašytoja. O va skaityt

Papildyta:
o prašytis ir nereik, mes nepamiršom ir visad džiaugiamės matydami
Atsiliepimų rašymą ir aš apleidus - netikus iš manęs rašytoja. O va skaityt
Labai malonu






