Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 79 tema

Na, luiziana, tikrai nesikuklink - bus maziau darbo idejus vienasyk torto recepta i tema, nei visoms prasancioms i AZ siuntinet smile.gif jau kiek mes cia padarom nukrypimu nuo temos, tai del vienos zinutes su Torto receptu tikrai niekas nenukentes smile.gif
Neisivaizduoju, kaip ten skonis, bet vaizdas ir "apipavidalinimas" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 12 28, 11:15)
Luiziana, nuostabu  thumbup.gif Gali užsakymus priiminėt  smile.gif
O receptuko tai ir aš prašysiu, nes jau kai parašei su kuo jis, tai seilė iki pat klaviatūros nutįso..

as taip pat labai noreciau receptuko blush2.gif jei nelabai sudetingas - is manes silpna vireja, bet saldumynams negaliu atsispirt rolleyes.gif
Atsakyti
Perskaičiau Silva Rerum II. Vakar iki pusės keturių skaičiau, kol perskaičiau. Patiko. Kažkodėl labiau nei pirmoji. Beje, man šlykštynių tai nelabai daug ir buvo, kaip apie marą, tai sakyčiau visai nedaug. Gal tik daugiau žmogžudysčių aprašymų. Iš pirmos knygos kažkodėl daugiau kraupumo pamenu, nemalonų jausmą skaitant, o šitoj nors ir buvo baisumų, bet viskas kažkaip žemiška, jausmai žmogiški, ne taip viskas suidealizuota kaip pirmoje knygoje. Ir užsimaniau trečiosios Silvos biggrin.gif Ir, manau, tiek to, gali ir tą ketvirtą, kur mintyse pirmą ir paskutinį sakinį nešiojasi, parašyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 28 gruodžio 2011 - 13:17
QUOTE(Gemma @ 2011 12 28, 13:55)
as taip pat labai noreciau receptuko  blush2.gif jei nelabai sudetingas - is manes silpna vireja, bet saldumynams negaliu atsispirt  rolleyes.gif

Taigi, Luiziana, torto, torto, torto, torto recepta protest.gif protest.gif protest.gif protest.gif protest.gif protest.gif protest.gif VIESAI biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sim2002simas @ 2011 12 28, 11:22)
Kaip tik Byatt "Possession" ipusejau. Gal gali "Vaiku knyga" su "Possession" palyginti? Ar irgi joje daug teksto, kuri supranta tik su ta sritimi susijusios profesijos zmogus?

Palyginti galiu, abi labai geros knygos smile.gif Tik "Possession" turi lyg ir "detektyvine" siuzeto linija, dar 2 ryskias meiles istorijas. "Vaiku knygos" kompozicija kitokia, nera minetu "populiariu" elementu arba jie ne tokie ryskus. "Vaiku knygoje" - XXa pradzios Anglija, Prancuzija, Vokietija, tiek ivairus kulturiniai, politiniai judejimai, kryptys, tiek atskiru zmoniu, seimu likimai.

O ka tu turi galvoje "daug teksto, kuri supranta tik su ta sritimi susijusios profesijos zmogus"? Ar ta a la XIXa poezija, legendos? Ar filologija/literaturine kritika? Net nezinau, kaip tiksliai pavadinti, nesu sios srities zinove, bet man tai "Possession" kazkaip visai netrukde. "Vaiku knygoje" yra a la XIXa stiliaus pasakos, toks broliu Grimu, Haufo ir pan pasaku misinys, man labai patiko.
Papildyta:

Aha, pritariu, LUIZIANA - TORTO RECEPTOOOO LAAABAI prasome!
Papildyta:

Skubu pasigirti savo kaledinem dovanom:

Julian Barnes "The Sense of an Ending" ( ?Pabaigos jausmas)
E.H. Gombrich "The Story of Art" (?Pasakojimas apie mena)
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2011 12 28, 15:43)
Palyginti galiu, abi labai geros knygos smile.gif Tik "Possession" turi lyg ir "detektyvine" siuzeto linija, dar 2 ryskias meiles istorijas. "Vaiku knygos" kompozicija kitokia, nera minetu "populiariu" elementu arba jie ne tokie ryskus. "Vaiku knygoje" - XXa pradzios Anglija, Prancuzija, Vokietija, tiek ivairus kulturiniai, politiniai judejimai, kryptys, tiek atskiru zmoniu, seimu likimai.

O ka tu turi galvoje "daug teksto, kuri supranta tik su ta sritimi susijusios profesijos zmogus"? Ar ta a la XIXa poezija, legendos? Ar filologija/literaturine kritika? Net nezinau, kaip tiksliai pavadinti, nesu sios srities zinove, bet man tai "Possession" kazkaip visai netrukde. "Vaiku knygoje" yra a la XIXa stiliaus pasakos, toks broliu Grimu, Haufo ir pan pasaku misinys, man labai patiko.

jo, poezija ir literaturine kritika man labai sunku buvo suprasti. Dekui uz palyginima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sim2002simas: 28 gruodžio 2011 - 15:55
Matau seniai seniai matytą Aš ir Morka bigsmile.gif Prašom užsukti 4u.gif
Beje, ar Neries krantinėje Morkos nevedžiojate? Mama su šunim vaikščiodama sakė, girdi vis Morką šaukiant smile.gif
Atsakyti
Morka paspruko. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 12 28, 17:37)
Matau seniai seniai matytą Aš ir Morka  bigsmile.gif  Prašom užsukti  4u.gif
Beje, ar Neries krantinėje Morkos nevedžiojate? Mama su šunim vaikščiodama sakė, girdi vis Morką šaukiant  smile.gif

Sveiki, bet, kad jau taip apleidau atsiliepimų rašymą ir dalyvavimą temoje, kad net gėda prašytis atgal blush2.gif Laimei, knygų skaitymo nepavyksta apleisti.

Neries krantine nevaikštom biggrin.gif Matyt ten kažkas kitas savo daržovę gano biggrin.gif Maniškė tik vienam vaikiškam žurnaliuke vaidenasi hihihi.gif
Atsakyti
Skaitau Ulickajos 'Danielį Štainą". Kaip kažkas čia minėjo, taip nutiko ir man - knyga iš bibliotekos, bet įsigysiu ją ir sau wub.gif
Papildyta:
QUOTE(As ir Morka @ 2011 12 28, 19:32)
Sveiki, bet, kad jau taip apleidau atsiliepimų rašymą ir dalyvavimą temoje, kad net gėda prašytis atgal  blush2.gif  Laimei, knygų skaitymo nepavyksta apleisti.

o prašytis ir nereik, mes nepamiršom ir visad džiaugiamės matydami mirksiukas.gif
Atsiliepimų rašymą ir aš apleidus - netikus iš manęs rašytoja. O va skaityt wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 gruodžio 2011 - 19:35
Receptas is cia: http://aj-receptai.b...-tortas-su.html 4u.gif
Ji cia siulo daryti su pirktiniais biskvitais,bet pas mus nera pirkti sokoladiniu,tai kepiau pati,o jei ir atsirastu nebepirkciau,nes namie keptas biskvitas daug duoda gero skonio tortui smile.gif Biskvito recepta emiau is jos kito tortuko Mangu -persiku :
(Ingridientai 20 cm. skersmens tortui)

Tešla

100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
1 а.š. kepimo miltelių (nebūtina)

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.

Mano pastaba:[B]Kad butu sokoladinis biskvitas,reik imaisyti kokiu pora saukstu kepimo kakavos i miltus.Kepimo milteliu as dejau,taip saugiau,kad iskils tikrai :)Ir kadangi manoji torto forma 26cm diametro,tai man josios teslos ingridientu per maza,visko emiau dvigubai: 200 miltu,6 kiausiniai ir t.t.

Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.

Skanaus,tos kurios kepsit idomu bus isgirsti atsiliepimus.Man tai sis tortas neatsivalgomasis,labai skanus wub.gif Ir draugai po antra gabala visad praso ideti smile.gif Ypatingai rekomenduoju su juoda kava,ne su arbata :)Niam wub.gif Purus,nesausas,glosto gomuri wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 28 gruodžio 2011 - 19:45
QUOTE(saintlina @ 2011 12 28, 18:38)
Skaitau Ulickajos 'Danielį Štainą". Kaip kažkas čia minėjo, taip nutiko ir man - knyga iš bibliotekos, bet įsigysiu ją ir sau  wub.gif
Papildyta:
o prašytis ir nereik, mes nepamiršom ir visad džiaugiamės matydami  mirksiukas.gif 
Atsiliepimų rašymą ir aš apleidus  - netikus iš manęs rašytoja. O va skaityt  wub.gif  wub.gif

Labai malonu blush2.gif Tai vat ir "prisiduodu". Dabar skaitau Jacek Dehnel "Lialė" ir.. labai patinka. Gal dėl to, kad prieš pradėdama nieko gero nesitikėjau ir gan skeptiškai vertinau knygos galimybes patikti. O gal dėl to, kad užėjo kažkoks sentimentalumo metas ir su humoru papasakota šeimos kronika pats tas smile.gif O, kad jau Kalėdų senelis buvo išskirtinai dosnus knygomis, tai vis permetu dar neskaitytų knygų krūvelę ir taaaaip gera pasidaro lotuliukas.gif
Atsakyti