Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 79 tema

QUOTE(klopedija @ 2012 01 18, 19:53)
Ir vėl gundai knygomis, kurių gal nė neišvers lt?..  verysad.gif
Kitąmet gausi "Knygų Rojaus Ievos" nominaciją!  lotuliukas.gif

Ups... blush2.gif lotuliukas.gif

Mėginu gelbėti savo reputaciją... mirksiukas.gif

Академический обмен
Мир тесен
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 18 sausio 2012 - 20:04
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 18, 20:02)
Ups...  blush2.gif  lotuliukas.gif

Mėginu gelbėti savo reputaciją...  mirksiukas.gif

Академический обмен
Мир тесен
Ko reikia, kad žmogus atpirktų nuodėmes?.. lotuliukas.gif
Ačiū už nuorodas. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 01 18, 19:59)
Gal palaukiam Forget sugrįžimo?  g.gif

Aš tik vasario 10 grįžtu, tai dar negreit rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 18 sausio 2012 - 20:50
QUOTE(Forget @ 2012 01 18, 20:50)
Aš tik vasario 10 grįžtu, tai dar negreit  rolleyes.gif
Negreit.

Bet gali rezervuoti laiką, kada norėtum susitikti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Po truputį daugėja žinių apie Vilniaus knygų mugę. Va kokią naujovę žada. Įdomu, ane?
mirksiukas.gif
Naujiena! Tuos, kurie žavisi senomis knygomis ar vis dar klausosi vinilinių plokštelių, kviesime užsukti į mugės bukinistų knygynėlį, kuris bus įsikūręs 4-oje salėje.
http://www.facebook....130188863704583
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 01 18, 19:53)
Brūkšniuk, gundykis!..  mirksiukas.gif  biggrin.gif

jau kelios dienos noriu paprašyti nuorodos (ar kaip ten?), klausymuisi unsure.gif

nors ir nusižengsiu savo principams biggrin.gif
Atsakyti
Perskaiciau Woody Allen "Nebenwirkungen" (Salutinis poveikis). Lengva, trumpa knygele, kurios nebutina skaityti, bet juoko doze gavau ir man to uzteko. Joje aprasomos trumpos, dazniausiai absurdiskos istorijos. Netruksta ir vyrisku fantaziju apie merginas, juokeliu uzsienio politikos tema. Kazkiek trukde ne visiems suprantamas amerikietiskas humoras. Skaiciau paraleliai su Erlicko Prisimynimais, tai prisijuokiau pakankamai, nors as ir per jautri grubiems vyriskiems pasiepimams.

Dabar baigineju Umberto Eco "Rozes vardas". Turbut as cia vienintele, kuri dar neskaite sios knygos blush2.gif Pirma karta jaunysteje neiveikiau pradzios, bet dabar skaitosi ilgos vienuoliu diskusijos gana idomiai, privercia susimastyti apie eretikus ir valdzios istroskusius zmones. Nuo inkvizicijos viespatavimo ypatumu man net siurpuliukai per oda nubego. Patiko tai, kad beveik nesijaucia, jog knyga parasyta siuolaikinio autoriaus. Taigi turiu rimta pretendente i metu knyga.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 01 19, 11:43)
Dabar baigineju Umberto Eco "Rozes vardas". Turbut as cia vienintele, kuri dar neskaite sios knygos  blush2.gif  Pirma karta jaunysteje neiveikiau pradzios, bet dabar skaitosi ilgos vienuoliu diskusijos gana idomiai, privercia susimastyti apie eretikus ir valdzios istroskusius zmones. Nuo inkvizicijos viespatavimo ypatumu man net siurpuliukai per oda nubego. Patiko tai, kad beveik nesijaucia, jog knyga parasyta siuolaikinio autoriaus. Taigi turiu rimta pretendente i metu knyga.

Aš paauglė pradėjau ir nepabaigiau, gam imtis iš naujo skaityti g.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 01 19, 12:04)

Knygos pradzia man buvo sunkiai iveikiama ir dabar (pirmi 50-70 puslapiu), bet kai pradeda vystitis istorija - sunku beatsitraukti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 01 19, 12:04)

Eco beveik visos knygos tokiu principu parasytos: pradzia leta, sunkiai ir nuobodziai skaitosi, bet jei skaitytojas turi kantrybes ir perskaito "izangine dali", jam buna atsilyginama nuostabia ir įtraukiancia istorija.
man asmeniskai taip buvo su svytuokle, pirma skyriu laaaabai ilgai kankinau, numeciau, nes norejos pagooglint apie visus ten minimus dalykus, o po kiek laiko grizau, ir apturejau toki skaitymo malonuma, kad net dabar saldu prisiminus. su 'Rozes vardu" irgi pan. gal tik "karaliene Loana" is pat pradziu itrauke. taip kad tikrai bandyk mirksiukas.gif jei jau nepatiks, tai matyt bus tiesiog ne tavo autorius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 01 17, 21:58)
o kokia kalba skaitei? Pagal pavadinimą kaip tik man  biggrin.gif

Rusiskai va cia http://lib.rus.ec/b/301185/read
Maciau kazkur ir angliskai online, bet dabar neberandu. Knygele nedidele, vienam vakarui pats tas!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 19 sausio 2012 - 13:23
QUOTE(klopedija @ 2012 01 18, 20:16)
Ko reikia, kad žmogus atpirktų nuodėmes?..  lotuliukas.gif
Ačiū už nuorodas. aciuks.gif

Nuodemes? blink.gif Kokias nuodemes? angel.gif Meskit akmeni, kas be nuodemes... tongue.gif biggrin.gif

QUOTE(Gemma @ 2012 01 19, 12:55)
man asmeniskai taip buvo su svytuokle, pirma skyriu laaaabai ilgai kankinau, numeciau, nes norejos pagooglint apie visus ten minimus dalykus, o po kiek laiko grizau, ir apturejau toki skaitymo malonuma, kad net dabar saldu prisiminus.

Na jei jau taip, tai reikes bene ir man "Fuko svytuokle" is naujo meginti g.gif As pirmajam skyriuj uzstrigau... ax.gif

Skaitancioms angliskai - siulau paskaitineti Brideshead Abbreviated, gal patiks smile.gif

Paaiskinimas nesuprantancioms angliskai - knyga sudaro XX a. klasikos parodijos (sikart ne tik britu autoriu kuriniu, siek tiek vietos skiriama ir uzsienieciams smile.gif). Autorius pasirinko po desimt populiariausiu knygu is kiekvieno desimtmecio, ir kiekvienos istrauka perrase savaip - bet pasistengdamas, kad butu galima atpazinti autoriaus stiliu smile.gif

Mane prajuokino sios knygos virselio anotacija, o butent paryskintas sakinys. Pagalvojau, kad John Crace labai jau primena tulzingaji kritika R.Tranter is S.Faulks "A Week in December". Gal, sakau, neatsitiktinis panasumas? g.gif Numenor, kaip manai? smile.gif

John Crace's 'Digested Read' column in the Guardian has rightly acquired a cult following. Each week fans avidly devour his latest razor-sharp literary assassination, while authors turn tremblingly to the appropriate page of the review section, fearful that it may be their turn to be mercilessly sent up. Now he turns his critical eye on the classics of the last century, offering bite-sized pastiches of everything from Mrs Dalloway to Trainspotting via Lolita and The Great Gatsby. Those who have never quite got around to reading A Portrait of the Artist as a Young Man will be delighted to find its essence distilled into a handful of paragraphs. Those who have never really enjoyed Lord of the Flies will be pleased to find it hilariously parodied in an easily swallowable 982 words. And those who find all such works a little highbrow will be relieved to discover, between the covers of this book, John Crace's take on the likes of Ian Fleming, P. G. Wodehouse and the Highway Code.Witty and sharp, this is essential reading both for those who genuinely love literature and for those who merely want to appear ridiculously well read.
Atsakyti