Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 79 tema

QUOTE(sm2002 @ 2012 01 19, 12:17)
Knygos pradzia man buvo sunkiai iveikiama ir dabar (pirmi 50-70 puslapiu), bet kai pradeda vystitis istorija - sunku beatsitraukti  thumbup.gif

QUOTE(Gemma @ 2012 01 19, 12:55)
Eco beveik visos knygos tokiu principu parasytos: pradzia leta, sunkiai ir nuobodziai skaitosi, bet jei skaitytojas turi kantrybes ir perskaito "izangine dali", jam buna atsilyginama nuostabia ir įtraukiancia istorija.
man asmeniskai taip buvo su svytuokle, pirma skyriu laaaabai ilgai kankinau, numeciau, nes norejos pagooglint apie visus ten minimus dalykus, o po kiek laiko grizau, ir apturejau toki skaitymo malonuma, kad net dabar saldu prisiminus. su 'Rozes vardu" irgi pan. gal tik "karaliene Loana" is pat pradziu itrauke. taip kad tikrai bandyk  mirksiukas.gif jei jau nepatiks, tai matyt bus tiesiog ne tavo autorius  4u.gif

Ačiū už informaciją. Šiaip geri man prisiminimai apie knygą, kad lyg ir įdomi buvo, bet kažkaip palikau ją pas tėvus ir palikau, reikės susirasti ir jau normaliai perskaityti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2012 01 19, 14:19)
Rusiskai va cia http://lib.rus.ec/b/301185/read
Maciau kazkur ir angliskai online, bet dabar neberandu. Knygele nedidele, vienam vakarui pats tas!!!

O yes! clap_1.gif Čia tiek Pratcheto... thumbup.gif assa.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2012 01 19, 13:55)
Eco beveik visos knygos tokiu principu parasytos: pradzia leta, sunkiai ir nuobodziai skaitosi, bet jei skaitytojas turi kantrybes ir perskaito "izangine dali", jam buna atsilyginama nuostabia ir įtraukiancia istorija.

O kaipgi "Baudolinas"? biggrin.gif Ten jau antram puslapy buvo taip išaiškinta vienaragio legenda, kad klykiau balsu. Net atsimenu kuriam kabake skaičiau ir kaip bandžiau susivaldyt, bet veltui... biggrin.gif
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 19, 14:23)
Skaitancioms angliskai - siulau paskaitineti Brideshead Abbreviated, gal patiks  smile.gif

Einu, pradėsiu nuo ko nors ką esu skaičius. Gal dabar bendradarbiai priekaištingai žiūrės į besilinksminančią mane biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2012 01 19, 13:54)
O kaipgi "Baudolinas"? biggrin.gif Ten jau antram puslapy buvo taip išaiškinta vienaragio legenda, kad klykiau balsu. Net atsimenu kuriam kabake skaičiau ir kaip bandžiau susivaldyt, bet veltui... biggrin.gif

Einu, pradėsiu nuo ko nors ką esu skaičius. Gal dabar bendradarbiai priekaištingai žiūrės į besilinksminančią mane biggrin.gif.

O kodėl klykei ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2012 01 19, 15:10)
O kodėl klykei ? biggrin.gif

Nu kad man labai juokinga buvo biggrin.gif. Iki tol nebuvau pagalvojus apie nekaltos mergelės ir vienaragio simbolizmą, kaip anoji žvėrį sutramdo ir kaip tas sutramdymas vyksta biggrin.gif.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš įspūdžiais apie pirmas šias metais perskaitytas knygas. Dar nuo pernai smile.gif ilgai kankinau Styron. Sofi pasirinimą. "Ir padegė šiuos namus" man patiko labiau. Sofi istorija, lūžio taškas - žiauru. Galėčiau sakyt sukrečia, bet nesakysiu, nes man tai buvo tiesiog žiauru. Šalutiniai momentai arba buvo nereikalingi arba neišbaigti. Meilė pvz tam bepročiui žydui. Kažko man trūko toje meilėje. Keistai, aš čia aišku, atrodau kritikuodama Styroną biggrin.gif. Bet skaityti tokias knygas reikia.
Laikausi tylaus pažado skaityt daugiau klasikos. Antroji mano šių metų knyga - Brontė Vėtrų kalnas. Mano komentaras - galėjau ir neskaityt. Čia kaip su J. Austin. blush-anim-cl.gif2
O va Italo Calvino Mūsų protėviai tai mane pritrenkė bigsmile.gif Kažkas tarp G. Markeso, W. Gombovičiaus ir dar kažko. Atsimenu ankstyvoje paauglystėje skaičiau Baronas medyje. Dabar skaičiau kaip iš naujo, nes nei siužetas, nei įspūdžiai neatitiko mano atmintyje esančių. Kad trenkta apysaka - prisiminiau, o visa kita ... Turbūt ir negalėjau tokiam amžiuje visų tų pasišaipymų minčių tarp eilučių išskaityt. Man įstrigo herojiškas apysakos variantas, ekscentriškumas, keistumas. Dabar ėmiausi skaityti ir žiūrių, kad tai visai ne tai, kas atrodė. Knygoje esančius 3 romanus apibūdinčiau kaip filosofinius humoristinius traktatus apie gyvenimą ir žmones smile.gif Net nežinau kas tai - ar magiškas realizmas, ar fantastiškoji komedija ar galai žino kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 19 sausio 2012 - 14:59
QUOTE(marakeš @ 2012 01 18, 10:52)
išversta, išversta smile.gif

puiku smile.gif

QUOTE(svetima @ 2012 01 18, 12:10)
O man ta knyga visai nebloga pasirodė kaip tokiso tematikos knyga (turiu omeny "Postilės")..Aišku visos nuo A iki Z iki šiol neperskaičiau, bet buvo laikotarpis, kai paskaitinėdavau kasdien...

vat būtent, tokios knygos skirtos paskaitinėjimui, o ne skaitymui.

QUOTE(klopedija @ 2012 01 18, 20:59)
Ir?..  mirksiukas.gif

puiki knyga be abejo, bet ją skaitant man netinka.... lietuvių kalba. S. Parulskio vertimas, tikėtina, geras, bet kai įsivaizduoji kaip sodriai ji skambėtų rusiškai... g.gif
Klopedija, regis, audioknygą išklausei?
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2012 01 19, 14:53)
Keistai, aš čia aišku, atrodau kritikuodama Styroną  biggrin.gif.
Man nekeista. hihihi.gif Kažkada, "seniai, labai seniai", "Ir padegė šiuos namus" tapo nuograuža.
Turiu planą-chiluganą: jei rasiu, parsisiųsiu audio ir dar kartą pabandysiu įveikti.

QUOTE(Darbinga @ 2012 01 19, 16:23)
puiki knyga be abejo, bet  ją skaitant man netinka.... lietuvių kalba. S. Parulskio vertimas, tikėtina, geras, bet kai įsivaizduoji kaip sodriai ji skambėtų rusiškai... g.gif
Klopedija, regis, audioknygą išklausei?
Paskutiniame ar viename iš paskutinių susibėgimų šnekėjom, kad gali nesiskaityt lietuviškai. Kas nors kiek įkerta, privalo skaityti ru. mirksiukas.gif
Taip, klausiau audio rusiškai, skaitė autorius. thumbup.gif http://rutracker.org...c.php?t=3628331
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 19, 13:23)
Nuodemes?  blink.gif Kokias nuodemes? angel.gif Meskit akmeni, kas be nuodemes...  tongue.gif  biggrin.gif
Gundymą...
user posted image
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 01 19, 17:03)
Gundymą...
user posted image
biggrin.gif

Cha, tai as gi ir sakau - lyg pati tos pacios nuodemes ant dusios neturetum... tongue.gif biggrin.gif Mastau va, bene ir man reikia tos laisku knygos... o lentynos luzta, skaitykle pilna doh.gif Tai dar geresnio gundymo reikia? lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai gundykis, kad mano juodi darbai veltui nenueitų. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2012 01 19, 14:53)
ilgai kankinau Styron. Sofi pasirinimą. Sofi istorija, lūžio taškas  - žiauru. Galėčiau sakyt sukrečia, bet nesakysiu, nes man tai buvo tiesiog žiauru. 

skaičiau šitą knygą prieš 15 metų, bet iki šiol purtausi prisiminus. Būtent dėl to paties, ką įvardinai - žiauru.
Atsakyti
Nepametykit pomidorais, bet kazko as neatrandu toje "Laisku knygoje". Klausausi rusiskai, skaitovas nudnas, pirma meile grazi, bet tik patiems mylintiems... Bet pabaigsiu vien is smalsumo, kas gi ten pravirkde pacia Klopedija tongue.gif
Bruksniuk, stai tau nuoroda http://rutracker.org...c.php?t=2540508 Tikiuosi, torrentu programa turi?
Atsakyti