QUOTE(Ainiukas @ 2007 06 23, 20:06)
As pries zmones nenusiteikineju.As atidaviau savo vaika svetimon globon.Tai ar turiu teise zinoti kam atiduodu ji ar ne?Neturiu nieko pries nei pries aukletojas,nei pries seimininkute.Didele pagarba joms jauciu uz tai,kad sutvarko mano vaika taip,kaip net as nesutvarkau.
Aisku,Kaunas didelis miestas,daug tu darzeliu.Bet mes pasirinkom sita darzeli,ir ar kam patinka ar ne,mes eisim i ji.
Ir siulau eiti i sita grupe
Turiu ne viena vaika, ir visi jie lanke/lanko "Girinuka". Neturiu jokio blato nei su viena aukletoja ar direktore - esam eiliniai zmogeliai, kuriu tevai net negyveno Kaune.
Pirmaji vaika auginant ir man visokie "baubai" vaidenosi. Ir iki siol esu dekinga lopseliuku grupes aukletojai, kuri mane "paauklejo": "Mamyte, eikit, kur jums reikia, jei norit paziurekit, ka jusu vaikas veikia per langa is kitos puses. Nespesit apeit aplink darzeli, o vaikas jau nusiramins ir zais su kitais". Skaudancia sirdim isejau, vaikas verke, as irgi asarojau. Bet taip ir buvo, kaip sake aukletojos. Vaikui reikia suprasti, kad cia kita aplinka. Ir nervinimasis, asarojimas, lakstymas i darzeli yra ne vaiko, o TEVU PROBLEMA. Pastebekit, kad vaikas prie tevu elgiasi vienaip, o nesant tevu - visiskai kitaip. Ir negaleciau pasakyti nei apie viena "Girinuko" aukletoja (o pazistu tikrai ne vienos ir ne dvieju grupiu!), kad vaiko nepriziuri, nepamaitina, neaprengia.
Juokinga, kai girdi is ryto: mano vaiko neveskit i lauka - kosti, mano vaika silciau aprenkit - sloguoja. Ir vel cia TEVU PROBLEMA - aukletojos turi teise tokio sirguliuojancio vaiko visai nepriimti i grupe!!! O likusieji 19 grize is lauko tures grize is lauko buti nevedintoj grupej????? Kaip jaustis kitu vaiku tevams, girdint tokias kalbas????
O kad kiekviena mama linki savo vaikui kuo geriausio - naturalu ir zmogiska. Tai labai aiskiai matyti ypac rugseji - kai is ryto pasipila asarojancios mamos. Bet tai vel MAMU PROBLEMA! Vaikai daug ka supranta. Ir jei mama asaros prie vaiko, manys, kad mama nuskriausta, nelaiminga - naturaliai vaikui kyla reakcija nusistatyti prie tuos, kurie jo mama skriaudzia. Tuomet ir vaikas tampa solidarus, kartu verkia, tuomet mamai dar labiau sirdi skauda - ir uzburtas ratas. Nesu psichologe, bet mano turimas issilavinimas (butent susijes su pedagogika) ir patirtis leidzia taip teigti (PAMASTYKIT LOGISKAI!!).
"Skruzdeliuku" aukletojos PUIKIOS!!!! Cia yra mano vertinimas. Mes visi zmones, ir tai, kas man patinka, kitam visiskai gali nei tikti, ne patikti. Birzeli tam ir rekomenduoja leisti vaika i darzeli, kad vaikas susipazintu su aplinka, tevai susipazintu su aukletojom. Ir sitoj situacijoj - tikrai gali buti, kad jums kazkas netinka. Todel galite pabandyti - jei nenorite keisti dazelio - paprasyti pakeisti grupe. Mes pries leisdami vaikus i darzeli (i visas grupes) turejom galimybe rinktis - kartu su vyru ir vaiku ejom i pora pasiulytu grupiu, apsiziurejom ir tik paskui nutarem. Leidziant jaunesniuosius tokiu klausimu nekilo - tiesiog viska vetinom per turima patirti. O kai pasikalbu su bendradarbem, tai sitas darzelis
Patarimas - leiskit vaika i darzeli nuvesti teciui. Galbut pamatysit visai kitokia vaiko reakcija. Ir jums nereikes taip nervintis, o ir vaikui bus geriau. Tie vaiko klyksmai isbalansuoja ne tik pati vaika ir jo mama, o ir visa grupe bei aukletojas. Kiek jus pati ilgai tvertumete, jei jusu vaikas klyktu be paliovos????
Zodziu, linkejimai stiprybes ir kantrybes. Ir jei matot (per 3 savaites), kad kazkas ne taip - reikia susigriebt: jei kitiems naujokams tokiu problemu nekyla, tai gal visgi ne aukletojos ar ne seimininkute kalta?
Jie bus kokiu konkreciu klausimu - rasykite AZ. Mielai atsakysiu.