Įkraunama...
Įkraunama...

Kam dabar taupote?

QUOTE(given444 @ 2014 01 05, 15:49)
o tai cia reikia suprasti, 500lt DVIEMS jau skurdo riba ar kaip? galima valgyti ir uz virs 1000lt ir ka? mano draugu seima visad virs 1000lt ant maisto pila, ir po to dejuoja, ko niekam kitkam nelieka, net i palanga ner kaip susitaupyt savaitgaliui...saldytuvas visad prigrustas, puse to -slamstmaistis, o dar nesuskaiciuojama, kiek keliauja i siuksliu deze...

ne, ne skurdo riba..noredamas tikrai pragyvensi uz tiek, klausimas kiek kokybiskai. esme tame, kad tokia suma jiem lieka ir ant maisto, ir ant pramogu, buities prekiu. absurdas tame, kad skundziasi, kad pramogaut negali, iseit i svecius taip pat, nes neturi uz ka, ir valgo tik bulbas is kaimo gautas....bet uztai sedi ant naujos sofos, supermamkes skaito is naujo pc, kuris kainavo 3t, tv ziuri per nauja tv..ir visa tai pirkta issimoketinai. kiekvienas renkas, kaip gyvent, bet tie zyzimai, kad nera pinigu uzknisa doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eden@: 05 sausio 2014 - 16:02
QUOTE(denaxa @ 2014 01 05, 14:57)
Yra tikrai nemazai visokiu uzsiemimu ir lavinanciu bureliu uz simboline kaina arba ir visai nemokamai...buna visokiausiu nemokamu renginiu,parodu(berods,i muziejus kazkokia savaites diena galima nemokamai eiti ,bent jau anksciau taip buvo-su vaikais beveik visas parodas lankem),mano abi merginos lanke muzikos mokykla-del nepakankamo pajamu dydzio moketi uz moksla nereikejo(dailes burelis,lankomas ten pat,taip pat nekainavo),vyresne buvo istojusi i Vienozinskio dailes mokykla (tik paskui mete del laiko trukumo)-irgi moketi nereikejo...bibliotekos irgi nemokamos-kodel nenusivedus ten vaiko?
Taip kad lavinimasis daugiau priklauso ne nuo kisenes storio,o nuo noro,kiek tevai nores duoti savo vaikui-ne pinigu,o vertybiu... ax.gif

Kiek tu renginiu buna gyvenant ne sostineje, o kur provincijoje? Dar ir i vaiko interesus reikia atsizvelgti. Va musu mieste rankinio treniruotes yra uz dyka, bet mano dukra visiskai juo nesidomi. Paejo puse metu ir tiesiai sviesiai pasake, kad jinai nenori rankinio lankyti. Kitas dalykas - tevams uzdirbant normaliai, nuolaidu tiketis tikrai neverta.
Atsakyti
jei tai suma - viskam kitkam, buitis, pramogos, tuomet...logiska, neuztenka.

denaxa, tavo mergaites jau uzauge 4u.gif zinok daugkas tikrai pasikeite....pvz, mano vyresnelis linkes i daile...nu kur cia jam tas nemokamas burelis? arba toks pusiau valstybinis, kur piesia 20vaiku, man gal tokiu nereikia, kur vos prieina prie vaiko, linkt ir toliau...viskas, kas kokybiskiau, kainuoja. o dar teptukai, technologijos, dazai, kai imi dometis, tai....
Papildyta:
QUOTE(Eden@ @ 2014 01 05, 14:00)
..bet uztai sedi ant naujos sofos, supermamkes skaito is naujo pc, kuris kainavo 3t, tv ziuri per nauja tv..ir visa tai pirkta issimoketinai. kiekvienas renkas, kaip gyvent, bet tie zyzimai, kad nera pinigu uzknisa doh.gif

graudus butu ir kitoki skundai... 4u.gif kad viska pravalgo ir "prakakoja", o tv senas, sofa sena, ir nukeliaut negali, nes viskas ant kokyyybisko maisto (o is esmes, daugiau bandeliu, cipsu, daugiau ant "gatavu produktu", kaviniu masto, tikrai ne mesai is ukininku ar pan.)viskas i pilva, o gerbuvio nesimato aplink...
is sono ziurint - patraukliau atrodo tavo draugu variantas, nei maniskiu... aisku, tik nezyzia tegu, o tiesiog suvokia, kad tokia tokio pasirinkimo kaina, ir kas cia blogo. vat blogiausia butu, jei nei tv negali nusipirkt,(nes nemoki taupyt arba realiai pajamu nera) nei pavalgyt normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 01 05, 17:12)
Kiek tu renginiu buna gyvenant ne sostineje, o kur provincijoje? Dar ir i vaiko interesus reikia atsizvelgti. Va musu mieste rankinio treniruotes yra uz dyka, bet mano dukra visiskai juo nesidomi. Paejo puse metu ir tiesiai sviesiai pasake, kad jinai nenori rankinio lankyti.  Kitas dalykas - tevams uzdirbant normaliai, nuolaidu tiketis tikrai neverta.

Taip,provincijose sudetingiau,su tuo tai sutinku pilnai... drinks_cheers.gif bet tikrai buna juokinga,kai apie lavinimo galimybiu nebuvima del finansu pasakoja mieste gyvenantys zmones,net nepasidomeje tomis galimybemis...miesto vaikai is sunkiau guvenanciu seimu,norintys lavintis,daznai ir patys susiranda kur tai galetu daryti nemokamai arba uz seimai ikandama suma...Provincija irgi gali buti provincijai nelygi,labai priklauso nuo tos provincijos valdzios-vienoj gali nebuti nieko,o kitoj bus ne ka prasciau kaip mieste... ax.gif
Atsakyti
Denaxa, mano vaikas irgi lanko "nemokamai" valstybine muzikos mokykla, tik va instrumenta reikia pirkti mirksiukas.gif nes nemokamai neduoda, p
irksiu deveta, nes naujo smuiko kisene neisnes. Kur yra dailes uzsiemimai nemokamai, kur duoda priemones NEMOKAMAI ??? Kur ???

Atsakamt i tema, siuo metu netaupom niekam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 05, 17:21)
denaxa, tavo mergaites jau uzauge  4u.gif zinok daugkas tikrai pasikeite....pvz, mano vyresnelis linkes i daile...nu kur cia jam tas nemokamas burelis? arba toks pusiau valstybinis, kur piesia 20vaiku, man gal tokiu nereikia, kur vos prieina prie vaiko, linkt ir toliau...viskas, kas kokybiskiau, kainuoja. o dar teptukai, technologijos, dazai, kai imi dometis, tai....

Nu,nzn...mokymo kokybe negalejau skustis,kad ir nemokama-buvo parodos,buvo koncertai...Bureliuose nebuna taip,kad vos linkt ir nueina...Nzn.,kur gyveni,jei Vilniuj-cia tikrai yra galimybiu daug uz nebrangiai,ir tikrai nera nekokybiskai...galima juk vaika leisti i dailes mokykla,taip pat moksleiviu rumuose yra ten visokiu uzsiemimu uz prieinama kaina...ir sakai,tau tokiu nereikia-bet gal vaikui reikia? Gal jis labai gerai jausis tokiame burelyje? nepameginus-nesuzinosi...tuo labiau,kad tokiuose bureliuose galutinai ir paaiskeja,ar tik linkes,ar noretu ir rimciau tuo uzsiimti ax.gif Na,jei mano pana papildomai nesiruosus po tokiu nemokamu "nekokybisku" savarankiskai istojo i Vienozinski(o ten istoti sunku-ir dar i nemokama vieta)-gal nelabai nekokybiski buvo tie bureliai? ax.gif Kad kas labai butu pasikeite-nemanau,kad labai daug kas,mano pazistamu,draugu vaikai labai daug ka lanko,o kadangi seimos daugiavaikes,tai tikrai nemanau kad uz "milijonus" ax.gif
O teptukai ir t.t.-taip,kainuoja...sitas uzsiemimas yra pakankamai brangus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 12 10, 13:53)
Šiuo metu jokio konkretaus tikslo nėra - tiesiog iš įpročio smile.gif

Sutinku 100procentu smile.gif
Taupau, nes nezinai kam gali prireikti. O ir naudoju kai reikia atostogoms, kailiniams...
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2014 01 05, 17:35)
Denaxa, mano vaikas irgi lanko "nemokamai"  valstybine muzikos mokykla, tik va instrumenta reikia pirkti mirksiukas.gif  nes nemokamai neduoda, p
irksiu deveta, nes naujo smuiko kisene neisnes. Kur yra dailes uzsiemimai nemokamai, kur duoda priemones  NEMOKAMAI ???  Kur ???

Atsakamt i tema, siuo metu netaupom niekam 4u.gif

Svarbu,uz moksla nereikia moketi,nereikia noreti visko nemokamai... ax.gif Taip,instrumenta ir mes pirkom deveta-pianina(susitaupem,o iki tol leisdavo ateiti i muzikos mokykla,pasiimti rakta ir groti-vazinejom papildomai,o ka daryt smile.gif ),iki siol turim,nieks nebegroja,o vaikai parduoti nenori... schmoll.gif beje,naujus smuikus mokymuisi tikrai nelabai kas perka,net ir tie,kas isgali...pianinus,beje-irgi...Buvo biski tragedija kai mazikei reikejo altine fleita rimtesne pirkti...paieskoje gerai instrumentu parduotuvese radome pigesni analoga...aisku,ne super duper,bet mokymuisi pakako smile.gif Dailes pigiau reikia pasieskoti,mieste turi buti...o kad priemones duotu nemokamai...nu net i galva neateitu kad dar ir taip gali buti,net tais tarybiniais laikais kai viska duodavo priemones reikedavo patiems tureti ax.gif ... g.gif Juk i paprasta mokykla einant,iseitu,irgi turetu duoti sasiuvinius,rasiklius,pratybas ir pan? Ar jei neduoda-vaiko i mokykla neleisti? smile.gif Ir kodel turetu kazkas kazkam kazka duoti nemokamai? Cia kaip manes kolegos uzklausia-o tai tau varzybose/treniruotese duoda masina? blink.gif Dar gerai,kad nepaklausia,ar man neprimoka uz tai,kad atvaziuoju treniruotis... doh.gif
I tema-spaudziu dabar piniga savo mokslams,po vidurines viska pamirsus esu,reikia mokytojus samdytis i pagalba...taigi... ax.gif
Atsakyti
tai imsies trecios specialybes? 4u.gif
Atsakyti
tik jau nereikia, smuiko kas dvi savaites naujo pirkt nereikia, valstybine muzikos mokykla tukstanciu nekainuoja. suprantu, jei kalba eina apie privacius burelius visokius ar privacias pamokas, bet ir tai gerai paieskojus, visada galima rasti iseiti.

del pramogu ir isejimo i zmones su vaikais. pvz, gyvenu ne provincijoje, bilietas i vaikiska spektakli kainuoja 7-8 litus, tai suma nera didele, porakart per menesi galima eit. i vaiku kambarius ar 3d filmus retai einam, jei kokia proga yra, o ne siaip laiko uzmusinet. biblioteku skyriuose vaikams vyksta renginukai, parodeles, ana savaite ejom i nemokama koncerta. norint tu galimybiu tikrai galima rast.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 05, 18:02)
tai imsies trecios specialybes?  4u.gif

Ne,faktiskai pagal ta pacia mokausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2014 01 05, 15:03)
tik jau nereikia, smuiko kas dvi savaites naujo pirkt nereikia, valstybine muzikos mokykla tukstanciu nekainuoja. suprantu, jei kalba eina apie privacius burelius visokius ar privacias pamokas, bet ir tai gerai paieskojus, visada galima rasti iseiti.

nu man irgi labai idomu...o po to taip ir gaunsi, matai kad zmogus, ar drauges drauge vargsta...ir esi "moraliskai atakuojamas" mokinti papigiai...tuomet ir mokai uz 5lt, uz 15lt, kuomet pvz reali valandos kaina 30lt...tik nereikia bigsmile.gif zinau t bigsmile.gif VIRTUVE. aisku, yra zmoniu, kur noriu ir skiriu, ir mokinu pusvelciui vos ne, ar uz dyka, bet...is sono ir gaunasi, kad belieka tik "susiveikineti", doh.gif po 8lt ir pan, per pazistamus papigiai. rolleyes.gif
isvada: bureli valstybini dar rasi, bet realios korepetitoriaus pamokos dar ir kaip kainuoja. ir jei vaikui nesiseka pvz 3 dalykuose, oho, dar kokio apvali sumele susidaro...
Atsakyti