QUOTE(Domi95 @ 2009 04 28, 22:10)
Biskvitas


SKIRTA 28cm kepimo skardai.
Mums reikes:
Sveriant miltus juos pilame(beriame) i puodeli is pakelio. Negalima miltu semti is miltu maiselio su puodeliu, nes miltu prisisems per daug. Arba tiesiog viska matuokite svarstyklemis ir nenaudokite puodeliu!
10 kiausiniu.
375 gr miltų(tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml)
Plakame:
1.Kiaušinius išplakame su cukrumu, pokol mase pabaltes ir padides mazdaug 3 kartus, plakame apie 15 min didziausiu greičiu.
2. Nustatome orkaite iki 175C. 1h 10 min.
3. Miltus per sieteli sijojame į plakinį ir IŠLĖTO maišome mediniu šaukštu, pokol išsijosime visus miltus, tada dar 10 min maišome, kad išsimaišyti visi miltai ir neliktu miltų gumulėlių. Kartoju VISKA DAROME IŠ LĖTO.
4. Kai išmaišome supilame i froma kurios dugna išklojome kepimo popieriumi(šonu niekuo nereikia tepti).
5. Kepame kažkur 45 min, ar iškepes patikriname mediniu pagaliuku, tešla prie jos turi nelipti.
Išsšimama, kraštus su peiliu pravažiuojame ir išimame iš formos. Atvėsiname ir galima sutepti ir papuošti!
LABAI SKANUS BISKVITAS thumbup.gif


SKIRTA 28cm kepimo skardai.
Mums reikes:
Sveriant miltus juos pilame(beriame) i puodeli is pakelio. Negalima miltu semti is miltu maiselio su puodeliu, nes miltu prisisems per daug. Arba tiesiog viska matuokite svarstyklemis ir nenaudokite puodeliu!
10 kiausiniu.
375 gr miltų(tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml)
Plakame:
1.Kiaušinius išplakame su cukrumu, pokol mase pabaltes ir padides mazdaug 3 kartus, plakame apie 15 min didziausiu greičiu.
2. Nustatome orkaite iki 175C. 1h 10 min.
3. Miltus per sieteli sijojame į plakinį ir IŠLĖTO maišome mediniu šaukštu, pokol išsijosime visus miltus, tada dar 10 min maišome, kad išsimaišyti visi miltai ir neliktu miltų gumulėlių. Kartoju VISKA DAROME IŠ LĖTO.
4. Kai išmaišome supilame i froma kurios dugna išklojome kepimo popieriumi(šonu niekuo nereikia tepti).
5. Kepame kažkur 45 min, ar iškepes patikriname mediniu pagaliuku, tešla prie jos turi nelipti.
Išsšimama, kraštus su peiliu pravažiuojame ir išimame iš formos. Atvėsiname ir galima sutepti ir papuošti!
LABAI SKANUS BISKVITAS thumbup.gif
Kaip manote,26cm formai iš kiek kiaušinių reikėtų kepti šį biskvitą?
Mergaites, pasakykit jus man kaip paskui toki grazuoli biskvita supjaustot lygiom dalim??? Noriu pagamint torciuka, nu bet reikia pirma issiaiskint...ar galiu as i skarda tarkim ipilt bisvito mases tiek kad uztektu vienam biskvito blynui, kai iskeps paskui dar keleta kartu t apacia procedur apakartot? As bijau kad iskepus viena didziuli biskvita nesugebesiu jo graziom lygiom dalim supjaustyt
as nebandziau pati, bet tikrai neeksperimentuociau su biskvito tesla ir nekepciau dalimis, bais jau jautrus dalykas.
O siaip labai jau jis nesunkiai pjaustos taip kad ir bijot neverta, tik peili reiketu kiek platesni paimti. Sekmes
QUOTE(liepal @ 2010 01 13, 21:17)
as nebandziau pati, bet tikrai neeksperimentuociau su biskvito tesla ir nekepciau dalimis, bais jau jautrus dalykas.
O siaip labai jau jis nesunkiai pjaustos taip kad ir bijot neverta, tik peili reiketu kiek platesni paimti. Sekmes 
Pritariu, pjaustosi puikiai
QUOTE(linanil @ 2010 01 13, 19:19)
Pritariu, pjaustosi puikiai
tereikia tiesaus, ilgesnio peilio ( bent man super pavyksta) 
QUOTE(Masiania* @ 2010 01 13, 23:19)
QUOTE(linanil @ 2010 01 13, 22:48)
Stiprus- plonas-sintetinis-nesipūkuojantis
QUOTE(Deborah @ 2010 01 12, 19:16)
Mergaites, pasakykit jus man kaip paskui toki grazuoli biskvita supjaustot lygiom dalim??? Noriu pagamint torciuka, nu bet reikia pirma issiaiskint...ar galiu as i skarda tarkim ipilt bisvito mases tiek kad uztektu vienam biskvito blynui, kai iskeps paskui dar keleta kartu t apacia procedur apakartot? As bijau kad iskepus viena didziuli biskvita nesugebesiu jo graziom lygiom dalim supjaustyt 
kepiau atskirom dalim ir tikrai super iskepe QUOTE(vijola 1 @ 2010 01 17, 09:42)
nuostabus biskvito receptas domi95 bet nesu tikra ar gerai supratau ten kiaušiniai plakasi kartu ar baltymai ir tryniai atskirai nuotraukoj tai nepakartojamai
atrodo biskvitas nežinau ar kada man toki pavyks iškepti 
Kepiau si biskvita ,na ka galiu pasakyti ,
QUOTE(*Daivulyte* @ 2009 11 19, 10:37)
Kaip manote,26cm formai iš kiek kiaušinių reikėtų kepti šį biskvitą?
Na manau kokiais 2 kiausiniais reiktu deti maziau. Bet tada ir pamazinti miltu ir cukraus
Na pagal mano paskaiciavimus
8 kiausiniams reiktu imti 300g. miltu ir 360g.cukraus. plakimo laikas manau turetu likti ts pats.
O as kepu toki (receptas ne mano):
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu
3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
O kad lengvai pjaustytusi girdejau toki patarima - palaikyti bent para saldytuve suviniota pleveleje. Tikrai lengvai pjaustosi
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu
3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
O kad lengvai pjaustytusi girdejau toki patarima - palaikyti bent para saldytuve suviniota pleveleje. Tikrai lengvai pjaustosi





