Įkraunama...
Įkraunama...

Biskvitas

QUOTE(Lorettta @ 2009 10 18, 16:17)
Merginos, noriu jusu patarimo, kaip iskepti biskvita jeigu as noriu is keliu sluoksniu kepti torta su ivairiais pertepimais. Ar reikia viena iskepta biskvita pjaustyti, ar galima kiekviena sluoksni atskirai kepti? Dekoju uz patarimus 4u.gif

čia priklauso ir nuo torto kokį ruošiesi kepti, dažniausiai receptuose būna surašyta, kaip elgtis su biskvitu, parašyk kokį tortą susiruošei kepti, tada bus aiškiau, ką patarti... 4u.gif
Atsakyti
eina sau kaip susinervinau verysad.gif
kepiau biskvita is 6 kiausiniu,200g miltu ir 200g cukraus,baltymus isplakiau atskirai.
labai buvau patenkinta kai biskvitas graziai issikele,nutariau palaukt kol virsus graziai paruduos,nueinu paziuret-biskvitas susmeges...nesuprantu kodel,juk nebuvau orkaites net atidarius verysad.gif
nebent pro orkaite reikia vaikscioti ant pirstu galu biggrin.gif
Atsakyti
turiu klausima 4u.gif
kai biskvitas baigia kepti,reikia isjungti orkaite ir tiesiog neatidarius laukti kol atves o tada isimti ?ar iskart kai baigia kepti galima atidaryt orkaite ir isimt?ar tiesiog vesint neisemus bet atidarius? 4u.gif
ar biskvitas galejo susmegti del to,kad buvo perkepintas?
guciau dekinga uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 10 21, 11:51)
turiu klausima 4u.gif
kai biskvitas baigia kepti,reikia isjungti orkaite ir tiesiog neatidarius laukti kol atves o tada isimti ?ar iskart kai baigia kepti galima atidaryt orkaite ir isimt?ar tiesiog vesint neisemus bet atidarius? 4u.gif
ar biskvitas galejo susmegti del to,kad buvo perkepintas?
guciau dekinga uz atsakymus 4u.gif



Oi, aš vargdavau vargdavau su tais biskvitais, dabar be problemų viskas kuo puikiausiai išeina pagal Domi95 šioje temoje parašytą receptą. Improvizuoju, pasigaminu ir šokoladinį, nekenkia nei orkaitės atidarymas, nei krestelėjimas, iškepus išimu ir palieku kad atauštų skardoje. Išbandytas ne kartą ir ne du thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2009 10 21, 10:51)
turiu klausima 4u.gif
kai biskvitas baigia kepti,reikia isjungti orkaite ir tiesiog neatidarius laukti kol atves o tada isimti ?ar iskart kai baigia kepti galima atidaryt orkaite ir isimt?ar tiesiog vesint neisemus bet atidarius? 4u.gif
ar biskvitas galejo susmegti del to,kad buvo perkepintas?
guciau dekinga uz atsakymus 4u.gif

Na,man pagaliau iseina biskvita iskept,as dabar turbut g.gif ananasinio kepu,pirmiausia forma su tesla gerai trinkteliu i stala,tada neiskyla pilvas,dedu i ikaitinta orkaite,o paskui stebiu pagal spalva,kazkur gal 20min praeina isjungiu orkaite,bet nedarineju,o palieku ten biskvita ramiai kol atves ir psio
Atsakyti
[quote=Cipciukas,2009 01 30, 22:24]
Taip , būtina , jeigu to reikalauja receptas ......biskvito kepimo būdų yra laaaaabai nemažai .....pats papraščiausias ir niekada nenuvilentis tai senovinis būdas ...

pvz.

4 kiaušiniai
4 šaukštai miltų
4 saukštai cukraus ......psio ....

Atskiriami tryniai ir baltymai , tryniai gerai , beveik iki baltų putų išsukami su cukrumi 3 kartus padidėja .
Baltymai gerai išplakami .....į juos dedami tryniai ir persijoti miltai .....iš lėto , ramiai , viskas sumaišoma , kuo mažiau pažeidžiant baltimų putas .....psio , dedam į formą ir kepam ......tačiau , šis biskvitas yra sausas , jį be galo sunku perpjauti , bet jis neapsakytai purus ( iškorijes ) ......tai va galima rinktis iš daug variantų , aš mėgstu tuos , į kuriuos dedasi riebalai , bet ir jie turi savo minusų - į juos dedasi soda , nevalgys tie kuriuos ji erzina , nors pastovėjus perteptam torte ji nebetaip smarkiai jaučiasi .

O paskutiniu laiku įėjo į mada biskvitai kepami su kepimo milteliais , jie labai lepūs , tai kauburas iškyla , tai duobė ismunka .....ir nuo ko čia priklauso , biesas žino.

Yra labai skanus ir įdomus biskvitas su kondencuotu pienu ....lengvai , greitai padaromas , bet gi aš pamiršau proporcijas doh.gif .....gal kur , kas nors idės jo receptą , tik jį reikia laaaaaabai gausiai sulieti , jis nuo to visai nepasileidžia schmoll.gif , nes iškepias užneša į kempinią tongue.gif

Cipciuk,gal toks,nes sita bandziau,tai tikrai gaunasi,bet laistyt reikia,todel su ananasiniu draugauju
1indelis kondensuoto pieno
4kiausiniai
0,5st.aguonu arba 2v.s kakavos
1,5st.miltu
1a.s.kepimo milteliu
Atsakyti
Aš tai nekepu biskvitu, kai reikia imti vienam kieušiniui šaukšta miltų ir cukraus, kažkaip kai pripratau, nuo močiutės recepto, kai gaunasi toks rembo, kadangi ten ant vieno kaiušio apie 40 g miltų išeina, ar gal dar biški daugiau, dabar tiksliai neatsimenu, o skonis nuo to tikrai nepasikeičia (na gal koks biskvitų ekspertas ką ir ižvelgtų lotuliukas.gif ) O biskvitas sukristi galėjo dėl:

1)netinkamos kepimo programos.Reikia nustatyti tokią programą, kad kaitintu ir iš apačios ir iš viršaus griliai ir, kad būtų be vėjelio!,
2)per žemos ar aukštos temperatūros. Jei bus per žemos neiškeps, arba keps labai ilgai ir neiškils, per aukšta tai apkepk, o vidus liks žalias
3)Dėl senos ir prastos orkaitės, ten vargu bau ar iškepsi biskvitą.
4) KAI AŠ KEPIAU KELIS RECEPTUS IŠ SUPER MAMŲ< KUR DEDAI TIK PO ŠAUKŠTĄ MILTŲ ANT KIAUŠIO, TAI MAN VISADA JIS NUSMUNKA IšKEPĘS, kai išėmi, bet čia ne problema, nes biskvitas iškepęs gerai. Tačiau kadangi biskvite dau kiaušinio baltymų burbulai kurie susidaro plakimo metu nuo karščio išsipučia ir kadangi nedaug miltų, tai kaip omletas iškeptas susileidžia, nes oras atšala- burbuliukai susitraukia.

Taigi rakomenduosiu savo recetą cool.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domi95: 26 spalio 2009 - 19:37
ačiū tau DOMI95 tikrai tavo močiutės biskvito receptas super thumbup.gif kiek esu bandžiusi kepti pagal kitus receptus niekad neišeidavo normalus, o dabar pabandžiau pagal tavo recepta, tik aš kepiau iš puses normos gavosi super lygus gražus nesukrites dar karta ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziuzencija: 30 spalio 2009 - 12:54
QUOTE(ziuzencija @ 2009 10 30, 14:53)
ačiū tau DOMI95 tikrai tavo močiutės biskvito receptas super thumbup.gif kiek esu bandžiusi kepti pagal kitus receptus niekad neišeidavo normalus, o dabar pabandžiau pagal tavo recepta,  tik aš kepiau iš puses normos gavosi super lygus gražus nesukrites dar karta ačiū  4u.gif



Nėra už ką, juk tu pati jį pagaminai clap_1.gif Svarbiausia, kad pavyko , džiaugiuosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir aš noriu padėkoti Domi95 4u.gif . Kepiau taip pat iš pusės normos pabandymui. Gavosi labai gražus ir skanus biskvitas, gailėjausi, kad nekepiau iš visos normos, nes greitai neliko jo smile.gif .
Atsakyti
doh.gif nzn, dariau aš čia vyniotinukus... du kartus... jie man sausoki kažkokie, ir šalia to labai negražiai sukasi... o taip noriu savaitgaliui padaryti g.gif Bet esu girdėjusi kad geriausias biskvitas kai jį ir pavėsusį jau gali sukti...

Brangiosios, gal turit tikslų išbandytą receptą ( su biskvitu, su įdaru)...
Matyt kažka ne taip darau doh.gif praverstu nuosektumas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linanil @ 2009 11 18, 07:48)
doh.gif  nzn, dariau aš čia vyniotinukus... du kartus... jie man sausoki kažkokie, ir šalia to labai negražiai sukasi... o taip noriu savaitgaliui padaryti g.gif  Bet esu girdėjusi kad geriausias biskvitas kai jį ir pavėsusį jau gali sukti...

Brangiosios, gal turit tikslų išbandytą receptą ( su biskvitu, su įdaru)...
Matyt kažka ne taip darau  doh.gif praverstu nuosektumas  blush2.gif

zuikeli, pagelbėčiau mielai, tik šiandie taip neturiu laiko, bet per paiešką suvesk Cipciuko yra rainas šokoladinis vyniotinis, ir Kuršėnų vyniotinis kažkurios mamytės, tikrai drėgni, skanūs ir garantuotai pavykę vyniotiniai 4u.gif
Atsakyti