O as kepu toki (receptas ne mano):
8kiausiniai
250g cukraus pudros
250g miltu
vanilinio cukraus
*galima deti tarkuotos citrinos zieveles ar apelsinu, kakavos, jei norit sokoladinio torto
"pavykes"biskvitas yra del keletos priezasciu:
1. naudoju cukraus pudra, nes trynius reikia istrinti su cukrumi tol, kol cukrus istirpsta, tad su pudra daug paprasciau, ir mase padideja mazdaug 3kartus, tad trinti reikia ilgokai, pasikaustykite kantrybe
2. kiek imanoma geriau isplakti baltymus, nes tai yra pagrindine kepejeliu klaida, kadangi baltymas kelia biskvitine tesla, niekas daugiau jos nekelia. tad baltyma reikia isplakti iki standziausiu putu, kad jos jau nebekristu is puodo apvertus (tada jau gerai yra isplakti). plakant mikseris sukamas visada ta pacia kryptimi-nepatartina "makaluoti". taip pat ir idejus i tesla-atsargiai. as dedu dali baltymu, uzbarstau miltais ir lengvai pamaisau, tada vel taip pat, kol mazdaug per 3kartus viska sudedu. mases nekratykite, zodziu, elkites su baltymais kaip su kudikiu
3. na ir galu gale viska dedame i skarda. as niekuo netepu, nes visda vis tiek kazkiek prilimpa, o naudoju kepimo popieriu-patiesiu visa skarda ir krastus. tada labai lengvai nusiima biskvitas.
4. kepame 180 temperaturoje ir bent 30-40min jokiais budais neatidarome orkaites, nes sukris tesla kaip mat! as mazdaug po 50min labai pamazu praverusi iduriu pagaliuku ir taip patikrinu, ar iskepes. jei taip, uzdariau, isjungiu ir palieku atvesti orkaiteje net keliom valandom. kadangi taip kepant mano biskvitas kepa apie 1h, todel ir virsu uzdengiu kepamu popieriumi, kad sis nesudegtu
O kad lengvai pjaustytusi girdejau toki patarima - palaikyti bent para saldytuve suviniota pleveleje. Tikrai lengvai pjaustosi