
Labai smagu ,kad pavyko ir patiko

QUOTE(Domi95 @ 2009 04 28, 16:04)
aš irgi bandysiu greitu laiku

Sekmes kepant ir skanaus

QUOTE(Domi95 @ 2009 04 24, 20:46)
Mums reikes:
10 kiausiniu.
375 gr miltų(tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml)
10 kiausiniu.
375 gr miltų(tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml)
Aš 10 kiaušinių dedu 230 g cukraus ir tiek pat miltų. Ir plaku atskirai trynius ir baltymus. Tada tešla iškyla gerai. O kartą bandžiau kartu plakti, tai man neišsiplakė, kar padidėtų kelis kartus, o tik paputojo. Tai aš išsigandusi įdėjau kepimo miltelių, nes atrodė, kad be jų neiškils.
Ar pagal šį receptą jų tikrai nereikia ir ar išplakti kiaušiniai gaunasi panašūs į iki standžių putų išplaktus baltymus. Kažkaip bijau rizikuoti. Jei taip, tai būtų greitesnis būdas. Ar pagal šį receptą nesigauna jis kietokas?

Ar vieni kiaušiniai pajėgūs iškelti tokį didoką kiekį miltų ir cukraus?
Man 3 stiklinės po 275 ml miltų gaunasi 480 gramų.

Sis receptas isbandytas 100000.... kartu
na man jis tikrai neatoro kietas.
Del sverimo prie recepto parasau patikslinima,. Kai tu tik parasei begau dar karta matuoti, ispradziu issigandau, nes svarstykles man rode 175 gr miltu, taciau poto susipratau kodel taip yra. Pastebejau logiska dalika. Kai puodeli ikisi i miltu maisa ir prisemi ji miltu, tada i puodelyje esantys miltia susispaudzia ir jame ju telpa 50gramu daugiau. Taigi tik susiprotejus padejau puodeli ant svarstykliu ir tik tada pripyliau miltu, atlikus keleta aritmetiniu veiksmu (t.y. atemus puodelio svori is miltu ir puodelio svorio gauname 125 gramus- viename puodelyje kaip ir parasyta recepte).
Taigi miltus is pakaleio reikia pilti i puodeli!!!

Tika pastebejau,kad anos zinutes nebeduoda redaguoti todel perrasau recepta

Del sverimo prie recepto parasau patikslinima,. Kai tu tik parasei begau dar karta matuoti, ispradziu issigandau, nes svarstykles man rode 175 gr miltu, taciau poto susipratau kodel taip yra. Pastebejau logiska dalika. Kai puodeli ikisi i miltu maisa ir prisemi ji miltu, tada i puodelyje esantys miltia susispaudzia ir jame ju telpa 50gramu daugiau. Taigi tik susiprotejus padejau puodeli ant svarstykliu ir tik tada pripyliau miltu, atlikus keleta aritmetiniu veiksmu (t.y. atemus puodelio svori is miltu ir puodelio svorio gauname 125 gramus- viename puodelyje kaip ir parasyta recepte).
Taigi miltus is pakaleio reikia pilti i puodeli!!!


Tika pastebejau,kad anos zinutes nebeduoda redaguoti todel perrasau recepta

tai gramai teisingi recepte surašyti???

Biskvitas


SKIRTA 28cm kepimo skardai.
Mums reikes:
Sveriant miltus juos pilame(beriame) i puodeli is pakelio. Negalima miltu semti is miltu maiselio su puodeliu, nes miltu prisisems per daug. Arba tiesiog viska matuokite svarstyklemis ir nenaudokite puodeliu!
10 kiausiniu.
375 gr miltų(tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml)
Plakame:
1.Kiaušinius išplakame su cukrumu, pokol mase pabaltes ir padides mazdaug 3 kartus, plakame apie 15 min didziausiu greičiu.
2. Nustatome orkaite iki 175C. 1h 10 min.
3. Miltus per sieteli sijojame į plakinį ir IŠLĖTO maišome mediniu šaukštu, pokol išsijosime visus miltus, tada dar 10 min maišome, kad išsimaišyti visi miltai ir neliktu miltų gumulėlių. Kartoju VISKA DAROME IŠ LĖTO.
4. Kai išmaišome supilame i froma kurios dugna išklojome kepimo popieriumi(šonu niekuo nereikia tepti).
5. Kepame kažkur 45 min, ar iškepes patikriname mediniu pagaliuku, tešla prie jos turi nelipti.
Išsšimama, kraštus su peiliu pravažiuojame ir išimame iš formos. Atvėsiname ir galima sutepti ir papuošti!
LABAI SKANUS BISKVITAS thumbup.gif


SKIRTA 28cm kepimo skardai.
Mums reikes:
Sveriant miltus juos pilame(beriame) i puodeli is pakelio. Negalima miltu semti is miltu maiselio su puodeliu, nes miltu prisisems per daug. Arba tiesiog viska matuokite svarstyklemis ir nenaudokite puodeliu!
10 kiausiniu.
375 gr miltų(tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml)
Plakame:
1.Kiaušinius išplakame su cukrumu, pokol mase pabaltes ir padides mazdaug 3 kartus, plakame apie 15 min didziausiu greičiu.
2. Nustatome orkaite iki 175C. 1h 10 min.
3. Miltus per sieteli sijojame į plakinį ir IŠLĖTO maišome mediniu šaukštu, pokol išsijosime visus miltus, tada dar 10 min maišome, kad išsimaišyti visi miltai ir neliktu miltų gumulėlių. Kartoju VISKA DAROME IŠ LĖTO.
4. Kai išmaišome supilame i froma kurios dugna išklojome kepimo popieriumi(šonu niekuo nereikia tepti).
5. Kepame kažkur 45 min, ar iškepes patikriname mediniu pagaliuku, tešla prie jos turi nelipti.
Išsšimama, kraštus su peiliu pravažiuojame ir išimame iš formos. Atvėsiname ir galima sutepti ir papuošti!
LABAI SKANUS BISKVITAS thumbup.gif

kepu as biskvita pagal si recepta is puses normos, tai visai neiskilo man jis taip graziia, virsui tokia bamba gavosi, kai pir kepant bet kuri biskvita, viska dariau tiksliai pagal recepta ir is labai is leto. Nu kaip baigs kepti nufotkinsiu.
na va iskepe mano biskvitas, ta guzas nat biskvito netoks jau ir didelis kaip atrode orakiteje, istraukus pasirode puse velnio
, nu bet vistierk netoks kaip norejau kad butu, apvertus ji aukstyn kojom krastai nesieke lenteles, nu bet cia nedidele problema, tik tiek kad kai nebyna guzo, graziau ir lengviau susipjausto. O kas liecia popieriu, tai daugiau as jo i dugna netiesiu, nes krastai usiraitojo ir liko zymes nat biskvito, kai kepu biskvitus n8ekada niekuo tepu skardos ir nieko netiesiu i dugna ir buna gerai. Bet cia buvo parasyta recepte, tai dariau tiksliai pagal recepta
Rytoj pjaustysiu ziuresiu kas gausis
Ber isvada ta, kad tikrai dar ne viena karta as ji kepsiu




Ber isvada ta, kad tikrai dar ne viena karta as ji kepsiu




Cia tikriausiai as truputeli kalta, lb, lb, lb atsiprasau
KEPIMO POPIERIU DUGNUI REIKIA ISKIRPTI PAGAL BISKVITO FORMOS ISSEMAMA DUGNA !!!
kei kepu visada kisu i antra nuo apacios arba trecia nuo virsaus lentynele ir kepu su rezimu kur kaitinama is apacios ir virsaus 180, arba 175 C
Biskvita dazniausiai isemu dar silta, kad nuo dugno kepimo popierius plesddamas, pacio pyrago nenuplesto didelio sluoksnio.Apipjaunu biskvito fromos krastus peiliu ir atidarau (kol dar siltas tada ir kepimo popierius lb lengvai issiema)
Jai dar toresit nors menkiausiu klausimu, galiu atsakyti


KEPIMO POPIERIU DUGNUI REIKIA ISKIRPTI PAGAL BISKVITO FORMOS ISSEMAMA DUGNA !!!
kei kepu visada kisu i antra nuo apacios arba trecia nuo virsaus lentynele ir kepu su rezimu kur kaitinama is apacios ir virsaus 180, arba 175 C
Biskvita dazniausiai isemu dar silta, kad nuo dugno kepimo popierius plesddamas, pacio pyrago nenuplesto didelio sluoksnio.Apipjaunu biskvito fromos krastus peiliu ir atidarau (kol dar siltas tada ir kepimo popierius lb lengvai issiema)
Jai dar toresit nors menkiausiu klausimu, galiu atsakyti

su kuo pertepinėji šitą biskvitą? ar laistai kuom nors???
Tai dazniausiai sulaistau, cukruotu vandeniu arba priklausomoi su kuo torta darau. Pvz kartais su nuo konservuotu vaisiu likusiu sirupu.
siaip dazniausiai tepu greitinele, dar nesu bandzius kremo, gal del laiko stokos ir gal del riebumo
Ir siaip pats milimiausias mano naminis tortas yra perteptas grietinele ir pirktine uogiene. O det, ka fantazija leidzia, juk galima begale variantu pertepimo sugalvoti.
Jai tepu greitinele ant 10 kiausiniu biskvito sunaudoju apie 1,25l grietineles, cia aijsku jai ir ant virsaus grietinele buna. Jai pertepi greitinele su laistymu nereikia persistengti, bet siaip dienai, kitai pastovejus taigi tas biskvitas prisigeria dregmes dar ir is grietineles.
Kartais dar darau biskvita su kakava (dali miltu kakava pakeiciu).
siaip dazniausiai tepu greitinele, dar nesu bandzius kremo, gal del laiko stokos ir gal del riebumo

Jai tepu greitinele ant 10 kiausiniu biskvito sunaudoju apie 1,25l grietineles, cia aijsku jai ir ant virsaus grietinele buna. Jai pertepi greitinele su laistymu nereikia persistengti, bet siaip dienai, kitai pastovejus taigi tas biskvitas prisigeria dregmes dar ir is grietineles.
Kartais dar darau biskvita su kakava (dali miltu kakava pakeiciu).