Drasiai galit kepti,tik jau gerai atvėsusį įdėk į maišelį ir padėk į šaldytuvą
Ačiū
Būtinai išsikepsiu anksčiau, nes prieš velykas nebus galimybės išsikepti. Mamos dujnės orkaitėje nieko neina išsikepti.
Drasiai galit kepti,tik jau gerai atvėsusį įdėk į maišelį ir padėk į šaldytuvą
[/quote]
Būtinai išsikepsiu anksčiau, nes prieš velykas nebus galimybės išsikepti. Mamos dujnės orkaitėje nieko neina išsikepti.
Drasiai galit kepti,tik jau gerai atvėsusį įdėk į maišelį ir padėk į šaldytuvą
[/quote]
Sveikos kepejos, norejau paklausti jau patyrusiuju. Biskvita kepsiu pirma karta. Turiu 30cm skersmens forma, tiek priskaiciau, kad net susipainiojau is keliu kiausiniu reikia maisyti tesla?
Štai radau temelę ir apie biskvitus. Paklausiu ir čia...
Prašau pagalbos
Biskvitas geras, purus, lygus paviršius, neprisvilęs ir neperkepęs. Bet kraštai...
Kepiau popierium išklotoj formoj, dugnas pateptas riebalais, kraštai netepti. Bandžiau aušinti formoj, taip pat bandžiau aušinti orkaitėj (tada yra tikimybė perkepti). Beaušdamas prikimba prie formos ir plyšta. Tas pats ir tefloninėj formoj. Ir taip daugelį kartų...
Aišku, sutepti įmanoma, bet norisi gražesnių kraštų. Kas ne taip ?
Prašau pagalbos
Biskvitas geras, purus, lygus paviršius, neprisvilęs ir neperkepęs. Bet kraštai...
Kepiau popierium išklotoj formoj, dugnas pateptas riebalais, kraštai netepti. Bandžiau aušinti formoj, taip pat bandžiau aušinti orkaitėj (tada yra tikimybė perkepti). Beaušdamas prikimba prie formos ir plyšta. Tas pats ir tefloninėj formoj. Ir taip daugelį kartų...
Aišku, sutepti įmanoma, bet norisi gražesnių kraštų. Kas ne taip ?
QUOTE(sivita @ 2012 04 21, 22:46)
Štai radau temelę ir apie biskvitus. Paklausiu ir čia...
Prašau pagalbos
Biskvitas geras, purus, lygus paviršius, neprisvilęs ir neperkepęs. Bet kraštai...
Kepiau popierium išklotoj formoj, dugnas pateptas riebalais, kraštai netepti. Bandžiau aušinti formoj, taip pat bandžiau aušinti orkaitėj (tada yra tikimybė perkepti). Beaušdamas prikimba prie formos ir plyšta. Tas pats ir tefloninėj formoj. Ir taip daugelį kartų...
Aišku, sutepti įmanoma, bet norisi gražesnių kraštų. Kas ne taip ?
Prašau pagalbos
Biskvitas geras, purus, lygus paviršius, neprisvilęs ir neperkepęs. Bet kraštai...
Kepiau popierium išklotoj formoj, dugnas pateptas riebalais, kraštai netepti. Bandžiau aušinti formoj, taip pat bandžiau aušinti orkaitėj (tada yra tikimybė perkepti). Beaušdamas prikimba prie formos ir plyšta. Tas pats ir tefloninėj formoj. Ir taip daugelį kartų...
Aišku, sutepti įmanoma, bet norisi gražesnių kraštų. Kas ne taip ?
Biskvitas vėsdamas traukiasi, o kadangi šonai netepti riebalais, tai prie jų prikibęs ir traukdamasis negražiai atplyšta. Aš visada tepu kraštus taukais ir pabarstau miltais ir gaunasi gerai, nors ir kai kur nerekomenduojama tepti šonų, kad geriau kiltų. Man geriau tepti.
QUOTE(Letune @ 2012 04 24, 09:12)
Biskvitas vėsdamas traukiasi, o kadangi šonai netepti riebalais, tai prie jų prikibęs ir traukdamasis negražiai atplyšta. Aš visada tepu kraštus taukais ir pabarstau miltais ir gaunasi gerai, nors ir kai kur nerekomenduojama tepti šonų, kad geriau kiltų. Man geriau tepti.
Ačiū visoms už patarimus.
Bandžiau aš irgi tepti sviestu kraštus ir barstyti miltais. Pats biskvitas gaunasi gražus, neįdubęs ir be kupros, bet tada kraštai palinkę į vidų. O aš taip noriu gražaus. Užtai ir bandau, kaip čia profesionalės pataria, niekuo netepti...
Sakykit, o kada apipjaunat kraštus nuo formos ? Kol dar karštas ? Kažkaip bijau judint, kad nesukristų, kol šiltas.
Papildyta:
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 04 24, 08:20)
Pagaliau atradau būda kaip išsikepti dailų biskvitą pagal mano orkaitę,Atskirai plakiau kiaušinio trynius ir baltymus.Biskvitas Rafaelo.Buvau bandžiusi ir kartu plakti 10 min,vis tiek įkrisdavo
Pasidalinkit paslaptim, koks tai būdas iškept dailų biskvitą
QUOTE(sivita @ 2012 04 24, 12:54)
Ačiū visoms už patarimus.
Bandžiau aš irgi tepti sviestu kraštus ir barstyti miltais. Pats biskvitas gaunasi gražus, neįdubęs ir be kupros, bet tada kraštai palinkę į vidų. O aš taip noriu gražaus. Užtai ir bandau, kaip čia profesionalės pataria, niekuo netepti...
Sakykit, o kada apipjaunat kraštus nuo formos ? Kol dar karštas ? Kažkaip bijau judint, kad nesukristų, kol šiltas.
Bandžiau aš irgi tepti sviestu kraštus ir barstyti miltais. Pats biskvitas gaunasi gražus, neįdubęs ir be kupros, bet tada kraštai palinkę į vidų. O aš taip noriu gražaus. Užtai ir bandau, kaip čia profesionalės pataria, niekuo netepti...
Sakykit, o kada apipjaunat kraštus nuo formos ? Kol dar karštas ? Kažkaip bijau judint, kad nesukristų, kol šiltas.
Kraštus apeinu su peiliu kai truputį pravėsta, gal po 5 min, ir nuimu žiedą o tada verčiu aukštyn kojom ant grotelių ant kurių dar padedu tokį apvalų tinklelį su rankena kur būna pirkti keptuvėm uždengti nuo riebalų spirgėjimo. Kad kraštai nebūtų palinkę į vidų. Taip viršus išsilygina. Tada nuimu dugną, popierių ir dar palaikau aukštyn kojom kol pilnai atvėsta.
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 04 24, 07:20)
Pagaliau atradau būda kaip išsikepti dailų biskvitą pagal mano orkaitę,Atskirai plakiau kiaušinio trynius ir baltymus.Biskvitas Rafaelo.Buvau bandžiusi ir kartu plakti 10 min,vis tiek įkrisdavo
As bandziau irgi baltymus plakti atskirai, bet nelabai ka padejo. Todel klausimas, isplaktus baltymus sudejos paskutinius? Ar isplaket trynius, sudejot plaktus baltymus o tada miltus paskutinius...
Gal kuri zinot biskvita su marcipanu? Tekoragaut torta,pats biskvitas tamsus su karciu kakavos skoniu ir paskui pasijaucia marcipanas, ieskau recepto
Labukas.
KOKI SVIESAUS BISKVITO recepteli rekomenduotumete? Rafaelo - liuks iskyla ir graziai iskepa, puikiai pjaustosi, tik - kazkodel kol nesulaistytas biskvitas - toks kartumas kazkoks jauciasi. Labai jis man patinka, tik ka daryti su tuo kartumeliu?
Nepatinka klasikinis biskvtas, kuris kaip minksta kempine.
Gal koki galetumete patarti?
KOKI SVIESAUS BISKVITO recepteli rekomenduotumete? Rafaelo - liuks iskyla ir graziai iskepa, puikiai pjaustosi, tik - kazkodel kol nesulaistytas biskvitas - toks kartumas kazkoks jauciasi. Labai jis man patinka, tik ka daryti su tuo kartumeliu?
Nepatinka klasikinis biskvtas, kuris kaip minksta kempine.
Gal koki galetumete patarti?