Įkraunama...
Įkraunama...

Biskvitas

Visiškas fiasko man su senoviniu biskvitu gavosi. Kepiau iš 8 kiaušiniu 8 š. cukraus ir 8 š. miltu. Kepė gražiai , iškilo gražiausiai (gal 2-3 kartus ), jokiu kalniuku ir jokiu kuprų, tiesiog žiūrėjau pro langeli ir džiaugiausi wub.gif , pagaliuka įkišau, sausa, dar vos palaikiau, na kad užtvirtinčiau kepimą, bet... ištraukus, po 10 minučiu gavosi toks siaubas, kad šiandiena tikriausi kepsiu nauja, kažkaip per naktį nesuradau jokio pateisinimo,kad galėčiau jį panaudoti doh.gif Toks vaizdas, kad susitraukė du kartus smarkiau nei buvo įpilta masės, tiesiog kempine kažkokia unsure.gif Na nežinau, silpniausia vieta pas mane biskvitai, mokintis ir mokintis doh.gif
Atsakyti
As kepu is 6 kiausiniu, 200 g cukraus ir 100 g miltu, ir 100 g. krakmolo, dedu 1a.s kepimo milteliu. Kiausinius su cukrum plaku ilgai, labai ilgai, kol pabala ir padideja kokius 3 kartus, tada uzsijoju miltus ir krakmola su kepimo milteliais ir ismaisau mentele, nebeplaku mikseriu. Visada pavyksta. Karta neidejau kepimo milteliu, gavo puikiai visitiek.
Papildyta:
QUOTE(miskouoga @ 2011 10 19, 08:19)
As kepu is 6 kiausiniu (m dydzio), 200 g cukraus ir 100 g miltu, ir 100 g. krakmolo, dedu 1a.s kepimo milteliu. Kiausinius su cukrum plaku ilgai, labai ilgai, kol pabala ir padideja kokius 3 kartus, tada uzsijoju miltus ir krakmola su kepimo milteliais ir ismaisau mentele, nebeplaku mikseriu. Visada pavyksta. Karta neidejau kepimo milteliu, gavo puikiai visitiek.

Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 10 19, 08:32)
Visiškas fiasko man su senoviniu biskvitu gavosi. Kepiau iš 8 kiaušiniu 8 š. cukraus ir 8 š. miltu. Kepė gražiai , iškilo gražiausiai (gal 2-3 kartus ), jokiu kalniuku ir jokiu kuprų, tiesiog žiūrėjau pro langeli ir džiaugiausi wub.gif , pagaliuka įkišau, sausa, dar vos palaikiau, na kad užtvirtinčiau kepimą, bet... ištraukus, po 10 minučiu gavosi toks siaubas, kad šiandiena tikriausi kepsiu nauja, kažkaip per naktį nesuradau jokio pateisinimo,kad galėčiau jį panaudoti  doh.gif Toks vaizdas, kad susitraukė du kartus smarkiau nei buvo įpilta masės, tiesiog kempine kažkokia  unsure.gif  Na nežinau, silpniausia vieta pas mane biskvitai, mokintis ir mokintis  doh.gif

man tas pats jau nnn taji karta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 10 19, 22:03)
man tas pats jau nnn taji karta doh.gif

visada kepu biskvitą pagal paprastą receptą: kiek kiaušinių, tiek šaukštų miltų, tiek šaukštų cukraus. Atskirai trynius su cukrumi ir šiltu vandenuku, jei iš 5 kiaušinių, tai vandens 2 šaukštai, sudedu cukrų, kvapus, išplaku. Baltymų tam pačiam kiekiui šalto vandens šaukštą ir druskos čiu čiut, išplaku. Ant trynių sukratau baltymus, tada dedu miltus ir kepimo miltelius (5 kiaušiniai - pusė pakelio Dr.Otker). Atsargiai išmaišau nuo apačios į viršų. geriausiai gaunasi, taip kokį 10 metų kepu.
Atsakyti
man iskyla puikaiusia, net lipa is formos, bet atveses sukrenta
Atsakyti
Kepiau Rafaelo biskvita visa iš karto ir gavosi thumbup.gif , nebekepsiu aš to "senovinio" daugiau niekada,produktu gadinimas doh.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles,
Sakykit, jei as siandien issikepciau biskvita, o pertepciau tik pirmadieni.... isstoves jis tiek ilgai?
Atsakyti
QUOTE(gieddre @ 2011 10 28, 09:05)
Sveikos kepejeles,
Sakykit, jei as siandien issikepciau biskvita, o pertepciau tik pirmadieni.... isstoves jis tiek ilgai?

Puikiausiai, kambario sąlygom. smile.gif Atvėsusį įdėk į maišelį.
Atsakyti
SOS skubus klausimas, darau rafaelo biskvitus, ir neturiu kepimo milteliu, gal galiu deti soda? bet kokiom proporcijom??? unsure.gif
Atsakyti
Kepiau ,,Rafaelo svajone" torto biskvita. KODEL toks gana parudaves - apskrudes gal per daug? g.gif Iskilo tikrai labai liuks! thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Nes truputi per ilgai kepei, man irgi taip buvo, kita syki trumpiau kepiau ir super buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 10 20, 10:46)
Kepiau Rafaelo biskvita visa iš karto ir gavosi  thumbup.gif , nebekepsiu aš to "senovinio" daugiau niekada,produktu gadinimas  doh.gif

pagal koki recepta kepet biskvita ?
koki darot pertepima ?
Atsakyti