Pirmiausia noriu padėkot nuolatinėms šios temos dalyvėms už neišsenkamą lobyną

Prisidedu ir aš su kuklia nuotrauka, bet labai puikiu receptu:
PYRAGAS SU ANANASAIS KOKOSO PATALE
1 skardinė griežinėliais pjaustytų ananasų (460 gr)
4 kiaušiniai ( M dydžio)
80 gr + 150 gr cukraus
125 gr kokoso drožlių
1/4 a.š. + 1/2 pakelio kepimo miltelių
150 gr minkšto sviesto + šiek tiek kepimo formai
200 gr miltų
2 v.š. kakavos
100 ml pieno
4 v.š. romo
citrinos sulčių
druskos
Ananasus nuvarvinti. 2 kiaušiniams atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus gerai išplakti su žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis, suberti 80 gr cukraus ir plakti iki standžios masės. Kokoso drožles sumaišyti su 1/4 a.š. kepimo miltelių ir įmaišyti į baltymus. Kol ruošime pgrindą, masę padėti šaltai.
Pyrago pagrindui 150 gr sviesto, 150 gr cukraus ir žiupsnelį druskos išsukti iki purios baltos masės. Įmaišyti 2 kiaušinius ir likusius 2 trynius. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir dėti į ruošiamą pagrindą. Taip pat įmaišyti ir pieną su romu.
26 cm skersmens formą ištepti sviestu. Formos dugną iškloti ananasų griežinėliais. Ant ananasų pakloti kokosų masę ir užpilti pagrindo tešlą. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 50 min.
Iškepusiam pyragui leisti atvėsti formoje. Išėmus iš formos atvėsinti. Skanaus
Šaltinis: žurnalas "LECKER Bakery" Nr. 1.