Manau, viskas priklauso nuo tėvų požiūrio, auklėjimo, aiškinimų ir t.t.
Deja, bet nėra namų, kurių nebūtų aplankiusi mirtis
Galvoju, kad vaikai, kokio amžiaus jie bebūtų, išgyvena netektį taip, kaip ją pateikia, pergyvena tėvai.
Mane mažą mergaitę dabar jau a.a. mano močiutė karts nuo karto nusivesdavo į kaimynų laidotuves, aiškindavo kokios yra apeigos, kaip reikia elgtis ir melstis prie mirusiojo ir t.t.

ir iš savo patirties galiu pasakyti, kad sugebu išlikti pakankamai stabilios emocinės būsenos, įvykus artimųjų netekčiai.
Kai mirė mano mylima močiutė, mano dukrytei tebuvo 2 metukai. Bet mes atvežėm ją prie karsto, pabuvom kokį 10 min, paaiškinom, kad močiutė išėjo pas dievą. Ir mažoji labai gerai prisimena, ypač kai būnam ant kapų, vis mini "kaip močiutė miegojo tarp gėlyčių, o dabar čia miega". bet mes negąsdinom vaiko: "kaip baisu mirtis" ir t.t. juk viskas yra natūralu.
O vat anūkai, kurie jau yra beveik paaugliai, tėvų dėka savo močiutės laidotuvėse nebuvo

MANAU, TAI NETEISINGA. Žinoma, žmogų reikia mylėti ir prisiminti gyvą, bet paskutinę pagarbą turi atiduoti ir suaugę, ir vaikai. aišku, aš kalbu apie artimiausių žmonių ratą. manau, nebūtina vaiko imti į kiekvienas įvykusias laidotuves.