Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vyras uždirba mažiau, gerokai

jezau, tai bent namie valgyt padaro -aciu die, nu betn alfonso tipas ne kitaip.

o cia del 30lt, tai cia rimtai blink.gif pusmeti grazusi save, o jezaumarija.... blink.gif

man rodos ji labai paveiktu saltas dusas. vat tu netenki darbo, arba pasakai jam kad tuoj iseisi - tai manau taip ir sedetu ramus jis namies??? gal tikrai kaip igeltas ieskotu darbo, kad ta pacia liuksusine masina islaikyti galetumet abu.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 30, 18:01)
jezau, tai bent namie valgyt padaro -aciu die, nu betn alfonso tipas ne kitaip.

o cia del 30lt, tai cia rimtai  blink.gif pusmeti grazusi save, o jezaumarija.... blink.gif

man rodos ji labai paveiktu saltas dusas. vat tu netenki darbo, arba pasakai jam kad tuoj iseisi - tai manau taip ir sedetu ramus jis namies??? gal tikrai kaip igeltas ieskotu darbo, kad ta pacia liuksusine masina islaikyti galetumet abu.... ax.gif

as negaleciau su tokiu vyru buti doh.gif arba uzesciau negyvai. nu kaip sitaip galima.
Atsakyti
yragerojo, paslaugaus, valgyt darancio alfonso sindromas.yra motinos tereses sindromas. (pastarasis pavadinimas - mano sugalvotas lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 31, 09:35)
yragerojo, paslaugaus, valgyt darancio  alfonso sindromas.yra motinos tereses sindromas. (pastarasis pavadinimas - mano sugalvotas  lotuliukas.gif )

Tai moterys namų šeimininkės irgi alfonsės?
Atsakyti
Aį gal labai nepergyvenčiau, juk ne visa laiką taip bus. ateis ir geresni laikai.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2013 01 11, 08:58)
O kaip spręsit situaciją, kai reikės vaikų susilaukti ir jūsų pajamos sumažės iki motinystės pašalpos dydžio tuo laikotarpiu, kai auginsit vaiką/vaikus?

O kodėl jūs iš karto darote prielaidą, kad 1. apskritai planuojami vaikai; 2. kad būtent ji eis motinystės atosotogų.
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 03 07, 10:33)
O kodėl jūs iš karto darote prielaidą, kad 1. apskritai planuojami vaikai; 2. kad būtent ji eis motinystės atosotogų.

Jei neplanuojami, taip ir atsakys, čia tik prezumpcija smile.gif
Bet jei planuojami, man įdomu, kaip spręs situaciją.
Net jei tėvas eis tėvystės atostogų, vis tiek iki gimdymo ir porą mėnesių ir po gimdymo ji turės biuletenį (neprisimenu, kaip ten konkrečiai vadinasi, bet dar ne motinystės pašalpa).
Greičiausiai porą mėnesių iki gimdymo ir bent jau porą po gimdymo juk neskubės moteris dirbti, tačiau to biuletenio metu pasirodo mokama ne 100% atlyginimo, o 100% lubų (jei atlyginimas didesnis už "lubas") doh.gif
O jei dar ilgiau su vaiku liks, nes norės pati maitinti, kad ir kokius pusę metų, tai tuo metu gaus tik 70% atlyginimo (arba 70% "lubų").
Jei už vyrą uždirba 4 kartus daugiau, tikrai toks pajamų sumažėjimas kad ir nepilniems metams jausis, nes dar ir vaikui išlaidos prisidės.
Mano galva vienintelis būdas taupytis iki vaiko gimimo tam laikotarpiui, kol mama augins vaiką, nes valstybė mąsto taip, kad didesnes pajamas gaunančios mamos kažkodėl turi būti diskriminuojamos ir ribojamos "lubomis' išmokoms, bet mokesčiams tos "lubos" toli gražu netaikomos.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2013 01 11, 09:58)
O kaip spręsit situaciją, kai reikės vaikų susilaukti ir jūsų pajamos sumažės iki motinystės pašalpos dydžio tuo laikotarpiu, kai auginsit vaiką/vaikus?

sutarta taip - dirbsiu iki gimdymo (kol galesiu, keik sveikata leis), paskui bus 4 men apmokamu is sodros, tiesa, ne visa alga, nes as "virslubininke", paskui dar pora menesiu pagyvensim is to, ka sodra mokes man+santaupos, o tada jis eis vaiko auginimo atostogu.
o kol kas "seriam" vaisingumo klinikas...
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2013 03 09, 11:08)
sutarta taip - dirbsiu iki gimdymo (kol galesiu, keik sveikata leis), paskui bus 4 men apmokamu is sodros, tiesa, ne visa alga, nes as "virslubininke", paskui dar pora menesiu pagyvensim is to, ka sodra mokes man+santaupos, o tada jis eis vaiko auginimo atostogu.
o kol kas "seriam" vaisingumo klinikas...

Logiska.. As jau irgi baigiu isitikinti, kad su vaiku vargiai galesiu net ir metus isbuti, valstybei geriau, kad nuo didesnio darbo uzmokescio butu mokami mokesciai, o ne tokios moterys vaikus namie augintu.
O vyras lengvai sutiko eiti tevystes atostogu po keliu menesiu? Nesiulo geriau aukle samdyti?
P.S. linkiu kuo trumpiau serti tas istaigas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2013 03 10, 19:58)
O vyras lengvai sutiko eiti tevystes atostogu po keliu menesiu? Nesiulo geriau aukle samdyti?
P.S. linkiu kuo trumpiau serti tas istaigas  4u.gif

pas mus susitarimas, kad be savo tevystes ismokos is sodros, jis dar gaus is manes papildomai - kad turetu savu pingiu ir geriau jaustusi, nes man atrodo geriau jei vaikas su tevu, nei su aukle.
siaip jis tikrai nieko pries. bent jau tada buvo. senokai ta tema nekalbejom, nes dabar tai atrodo labai tolima.
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2013 03 07, 15:08)
O jei dar ilgiau su vaiku liks, nes norės pati maitinti, kad ir kokius pusę metų, tai tuo metu gaus tik 70% atlyginimo (arba 70% "lubų").
Jei už vyrą uždirba 4 kartus daugiau, tikrai toks pajamų sumažėjimas kad ir nepilniems metams jausis, nes dar ir vaikui išlaidos prisidės.
Mano galva vienintelis būdas taupytis iki vaiko gimimo tam laikotarpiui, kol mama augins vaiką, nes valstybė mąsto taip, kad didesnes pajamas gaunančios mamos kažkodėl turi būti diskriminuojamos ir ribojamos "lubomis' išmokoms, bet mokesčiams tos "lubos" toli gražu netaikomos.

Aš dabar tokioj situacijoj, žiauru, kaip kažkas rašė, nuolat liūdi dėl to, kaip nyksta gyvenimo santaupos... Auginu vaiką 1 m. ir 3 mėn., 40 proc. nuo "lubų", be abejo, juokinga suma, už kurią išsilaikyti su vaiku neįmanoma (na, man užtenka nuomai, komunaliniams ir daliai maisto), per pastaruosius metus jau kaip minimum 20K santaupų išleidau, o gal ir daugiau, nenoriu savęs gąsdinti, tai pernelyg neskaičiuoju wink.gif Bet mano prioritetas dabar būti su vaiku, o ne atiduoti auklei nuolat auginti tokį mažiuką ir matyti jį po darbo valandą iki paguldant. Aš vis tiek pinigų dar užsidirbsiu, o vaikas užaugs ir viso gero smile.gif Tiesa, išlaidos auginant vaiką yra gerokai sumažėjusios, palyginus su tuo, kai dirbdavau ir pietaudavau beveik kasdien kavinėse, reikėjo naujų drabužių, batų ir t.t. Taigi papildomai vaiką paguldžiusi vakarais ir naktimis padirbu ir svajoju apie tuos laikus, kai vėl kada nors užsidirbsiu savo buvusį mėnesio atlyginimą, o gal ir daugiau smile.gif Tiesa, esu susilaukusi nuomonių, kad "gauni lubas, ko tu dar gali norėti, aš gaunu kelis šimtus Lt ir gyvenam", bet paprastai tai būna iš moterų, kurių vyrai normaliai uždirba ir/ar kurie turi nuosavą būstą. O kai už tas "lubas" (t.y. 70, o po to 40 proc. nuo jų) staiga reikia persiorientuoti visiems išgyventi, nors n metų atlyginimas buvo daug didesnis, reikia mąstyti, kaip išsisukti... Arba turėti pasitaupius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 22 liepos 2013 - 21:44
esu tos nuomonės, kad vyras turi uždirbti daugiau ar bent jau tiek pat kiek ir moteris.
Atsakyti