QUOTE(Carpe diem @ 2013 03 07, 15:08)
O jei dar ilgiau su vaiku liks, nes norės pati maitinti, kad ir kokius pusę metų, tai tuo metu gaus tik 70% atlyginimo (arba 70% "lubų").
Jei už vyrą uždirba 4 kartus daugiau, tikrai toks pajamų sumažėjimas kad ir nepilniems metams jausis, nes dar ir vaikui išlaidos prisidės.
Mano galva vienintelis būdas taupytis iki vaiko gimimo tam laikotarpiui, kol mama augins vaiką, nes valstybė mąsto taip, kad didesnes pajamas gaunančios mamos kažkodėl turi būti diskriminuojamos ir ribojamos "lubomis' išmokoms, bet mokesčiams tos "lubos" toli gražu netaikomos.
Aš dabar tokioj situacijoj, žiauru, kaip kažkas rašė, nuolat liūdi dėl to, kaip nyksta gyvenimo santaupos... Auginu vaiką 1 m. ir 3 mėn., 40 proc. nuo "lubų", be abejo, juokinga suma, už kurią išsilaikyti su vaiku neįmanoma (na, man užtenka nuomai, komunaliniams ir daliai maisto), per pastaruosius metus jau kaip minimum 20K santaupų išleidau, o gal ir daugiau, nenoriu savęs gąsdinti, tai pernelyg neskaičiuoju

Bet mano prioritetas dabar būti su vaiku, o ne atiduoti auklei nuolat auginti tokį mažiuką ir matyti jį po darbo valandą iki paguldant. Aš vis tiek pinigų dar užsidirbsiu, o vaikas užaugs ir viso gero

Tiesa, išlaidos auginant vaiką yra gerokai sumažėjusios, palyginus su tuo, kai dirbdavau ir pietaudavau beveik kasdien kavinėse, reikėjo naujų drabužių, batų ir t.t. Taigi papildomai vaiką paguldžiusi vakarais ir naktimis padirbu ir svajoju apie tuos laikus, kai vėl kada nors užsidirbsiu savo buvusį mėnesio atlyginimą, o gal ir daugiau

Tiesa, esu susilaukusi nuomonių, kad "gauni lubas, ko tu dar gali norėti, aš gaunu kelis šimtus Lt ir gyvenam", bet paprastai tai būna iš moterų, kurių vyrai normaliai uždirba ir/ar kurie turi nuosavą būstą. O kai už tas "lubas" (t.y. 70, o po to 40 proc. nuo jų) staiga reikia persiorientuoti visiems išgyventi, nors n metų atlyginimas buvo daug didesnis, reikia mąstyti, kaip išsisukti... Arba turėti pasitaupius.